Nasıl bir karar vermeliyim?

Kadına yol vereyim mi?

• Bir dakika bile düşünme gönder!

OY: 30 96,8%
  • İdare et başkasını bulunca gönder.

OY: 1 3,2%

• Ankete Katılan
    31

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba, herkes iyidir umarım. Yardımcımızdan memnun değilim. Hatta yakın zamanda şu konuyu da açmıştım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bir-yardimci-meselesi.1090341/

Onbeş günde bir geliyor, evim 3+1 iki kapalı balkonum var. 3 kedimiz var ama evim gün aşırı süpürülür, eşyam minimal derece az. Temizlik rutini gelip toz almak, cam silmek, balkonları yıkamak şeklinde. Arada coşar buzdolabını çeker falan , mutak dolaplarına dokunmaz, avizeleri bir silerse ben söylemezsem silmez. Yağmur var diyerek camları da ellemez. Geçen ben evde yokken geldiğinde bir şey söylemek için aradım saat 14.30’du ben çıktım az önce dedi. E ama ayıp! Neyse onu da sineye çektim ama bardak geçtiğimiz Pazar geldiğinde oldu. Resmen benden iş istedi, en son elinde bez varken şu kapıyı da siliver dedi, zam da yapmış 170 TL alıyormuş onu da belirtti şaf arasında. 11’de geldi 16’de gitti. Bir de mutfakta sigara içiyor eşim eve geldi ev temizlik değil sigara kokuyor diye kızdı haklı olarak.

Yeni birini araştırıyorum ama ha deyince bulamam biliyorum. Eşyam az 15’de bir eşim biz yaparız diyor. İşini hakkıyla yapsa 170 değil 200 alsın mühim değil ama yarım günlük iş yap, bana iş buyur, sigara iç sonra zam iste!

Ha bir de yemek beğenmiyor. Evde yemek yoksa sipariş ediyorum ama beğenmiyor, tavuk yemiyorum diyor, künefe söyle yiyelim diyor bilemiyorum suistimal boyutuna geldik gibi hissediyorum.

Göndersem mi bu kadını ben? Ne yapsam bir akıl.

Güncelleme: Şimdi konuştum yarın anahtarı bırakacak getirip. İşten mi çıktın dedi çok didikledi ben de ekonomik koşullardan ötürü dedim. Bir yanlışım mı oldu dedi ulan daha ne olacak kafama çıktın yaşça küçüğüm diye. Diyemedim tabii kısa kestim. Tutuştu tabii enayiyi kaybedince. Tam gün parası alıp 14.30’da gitmek nedir ya? Alnımda enayi mi yazıyor?

Son düzenleme:
Yarım güne 170 tl çok değil mi. Hangi şehir de olduğunuzu bilmiyorum ama ben geçen sene tam gün toz alma yerleri silme mutfak dolabi hatta buzdolabini bile sildi 150 mi 160 mi ne aldı tam hatırlamıyorum.
Bence başka birini bulun

Not olarak : 40’ıma girdim ufak tefek sağlık problemlerim var ama ciddi bir şey yok eşimle yaparız aslında ama yardımcı da büyük rahatlık oldu bana.

İstanbul Maltepe.

Yarım güne çeken kendisi yahu, 170 tam parası ama kadın uyanık işte.

Gönder tabi.. Maşallah coşmuş!

Benim bulunduğum şehirde, yarım gün 70 tüm gün 140 ve öyle böyle temizlik değil yapılan, bazen yarım gün alıyorum hakkıyla yapıyor temizliği...

Ayrıca sigara evde normalde icilmiyorsa balkonda içmeli.

Önceki konuyu bilmiyorum ama yardımcılar konusunda bizde çok çektiğimiz için bu konuya istinaden yazmak istedim.
Şöyle bir düşünüyorumda hakikaten az çekmedik bizde. Her gelen yardımcıyla bir elektrik süpürgesi gitti evden, harcadıkları deterjanı hiç söylemiyorum bile. En son üç yıl önce çok içimize sinen birini bulmuştuk. Bizim evdede bir kedimiz var. Başlarken annem açıkça söyledi ben çalışıyorum kızlar okuyor iki haftada bir ev sana emanet istediğin düzeni kur dedi. Başlarda çok iyiydi ama zamamla cıvıtıyorlar. En son bu ramazan ayında geldi 10’da geldi 15:00’da çıktı o da oruç olduğu için. Annemde ondan sonra kesti almayı çünkü iş gücünü o kadar etkiliyor ki oruç erteleseydi daha iyiydi. Birde haftanın her günü çalışmaya başlamıştı bu yıl zaten savsaklıyordu bizde kestik. Şimdi üçümüz haftada bir kabataslak yapıyoruz

Yardımcı bayandan Benim de Yüzüm hiç gülmedi.suistimal edildi hep iyi niyetim.
Zaten herkesin temizlik anlayışı da farklı.
Yemek derdi de cabası dediğiniz gibi.

Biz üç çocukla artik kendimiz yapıyoruz. Parayla rezil olmaktan iyidir. Sinirimiz de bozulmuyor

Yakin olsak bana gelen ablayi gonderirdim size
Disarda deli yagmur yagar , camlari silme derim yine de siler , sabah 9 da gelir aksam 7 de cikar , dunya tatlisidir
Gonderin bunu hemen

İstanbul Maltepe.

Yarım güne çeken kendisi yahu, 170 tam parası ama kadın uyanık işte.
Him anladım. Erken çıkmak için acele ediyor demekki.
Ama bir evin işi kaç saat sürer az çok bilirsiniz. Yani kendi evinizin düzenini. O yüzden yeni alacaginiz kişiye tam güne sığacak işler söylersiniz baştan. Işte suralar suralar yapılacak dersiniz o da kendini ona göre ayarlar.
Yardımcı büyük bir kolaylık. Iyi birini bulursanız 15 -20 gün hatta ayda bir bile çok iyi olur sizin için.

Tuttuğunuz kabahat, yol verin gitsin.
Yıllardır farklı yardımcı kadınlarla çalıştım,
bu kadar yüzsüz olanını görmedim.
Ben tam güne 170, yarım güne 90 TL ödüyorum.
2 saatliğine temizliğe gelirse 50 TL, ütüye gelirse 40 TL veriyorum.
Tam gün yemek saati hariç toplam 8 saat,yarım gün 4 saat ve bu saatlere uyuluyor.
Anlaşmamız bu şekilde.
Yarım gün bendeyse sabah 10-11 gibi çay ve hafif kahvaltı,tüm günde sadece öğlen yemeği o da evde ne piştiyse.
Ben çoğu zaman evde olmuyorum,buzdolabını açıp meyve alabilirsin ,ortada olan gözünün gördüğü kek,kurabiye vb her şeyi de yiyebilirsin diyorum.
İstanbul'dayım ben de.
Evim 125 metrekare,fazla eşyamız yok ve elim hep evin üstündedir.
Zaten yardımcım düzenli geliyor.
Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor,sizinki biraz fazla yüz bulmuş gibi geldi bana.

Yardımcım sabah 9 da gelip 13.30 günü gidiyor

Balkonlarım açık orada cam yok 3 oda var salonun 3 tarafı cam

Her hafta geliyor 75 alıyor

Haftada bir odanın camını siliyor yağmurlu ise silme diyorum o zaman da buzdolabını siliyor mesela

Benim de bir kedim bir de çocuğum var ev dağınık oluyor nereden ne çıkacağı da belli olmaz

Ama kadın alıştı hallediyor

Yeni birini ara bence gerektiği gibi iş yapmıyor zira

Yazmayı unuttum. Son bir kaç aydır vileda ile güya daha iyi köpürttüğü için siliyordu yerleri ve bu son geldiğinde aynı vileda ile wc’yi sildiğini gördüm. Yani ben evde yokken demek ki o hoo.

Her hafta gelse mesela az az iş yapsa bizde inanın dağınıklık yok ev müza gibi çünkü ben obsesfisim yorgunluktan ölsem de toparlarım evi. 350 tl vereyim her hafta gelsin yarım gelsin mesela mantıklı. Ama niyet yok kadında işte.

Ha bu arada bizimki yemek pek yemez tatlı kek vs sever ona göre ayarlıyoruz

Tam gün olunca bazen evde yapıyorum bazen de dışarıdan söylüyorum ne yersine fark etmez diyor ama yine de her zaman eve ne söylemiyorsa oradan söylüyorum mesela o kola seviyor ona kola söylüyorum biz içmiyoruz ama o içiyor diye

Ben hiç ev işi yapmıyorum yani acil birşey kırılıp dökülmezse

Arada kum dökülürse vs çektiriyorum ama olağan temizlik yok bende

Örneğin bu hafta hastayım yıkanmış çamaşırları bile toplayamadan normalde toplardım

Cam silme zaten yağmurlu onları topla yeter dedim

Hatta abur cubur da yapamadım yattığım yerden kalkamadım

İdare ediyoruz böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…