Nasıl boşanmalıyım?

O davadaki kadin vajimismus yahut baska bir rahatsizliga sahip miymis? Neden olmamis cinsel iliski?

Bana Allah yeter...

Yalnış hatırlamıyorsam o da vajinusmustu..istersen nette araştır olur mu,belki bişey bulabilirsin...


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
ANKARA - Ankara 7. Aile Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, çiftin mahkemeye sundukları dilekçelere yer verildi. Koca A.T. eşi V.T. ile 24 Haziran 2012'de evlendiklerini, eşinin istememesi üzerine cinsel ilişkiye giremediklerini ileri sürdü. Eşine doktora gitmeyi önerdiğini belirten A.T. eşinin bu öneriyi kabul etmediğini kaydetti.

Cinsel sorunlar nedeniyle eşinin asabileştiğini anlatan A.T, V.T.'nin tam kusurlu olduğunu iddia ederek, toplam 110 bin lira tazminat istedi. A.T. ayrıca, kadının istediği nafaka ve tazminat taleplerinin de reddini istedi.

V.T. de eşiyle cinsel ilişkiye girememesi üzerine vajinismus tedavisi gördüğünü, ancak eşi A.T'nin bu tedavi sürecine katılmadığını ve kendisini rencide ettiğinı ileri sürdü. Kadın, şiddetli geçimsizlik yaşadığını ileri sürdüğü kocasından 35 bin 200 lira tazminat ve nafaka talebinde bulundu.

Mahkeme, yaptığı incelemede, çiftin cinsel birliktelik yaşayamadığını tespit ederek, evlilik birliğinin sosyal amacının yanında cinsel arzuları tatmin etmesi gayesinin de bulunduğunu dikkate alarak, evlilik birliğinin devamında taraflar açısından bir yarar bulunmadığına hükmetti.

Çiftin birbirinden istediği tazminat taleplerini reddeden mahkeme, cinsel birlikteliğin kadının fiziksel ve psikolojik durumu nedeniyle gerçekleşmediğini de belirterek, kadının nafaka isteğini evliliğin tam olarak gerçekleşmemesi nedeniyle geri çevirdi. (AA)
 
Son düzenleme:
haklıysanız sonuna kdr savaşın ama anlaşmalı boşanmazsanız yıpranırsınız br şeklde haklıysanız en iyisi derim
 
Bence de savaşmalısınız ama çok üzülerek yazıyorum sizin arzunuzu kırmak değil amacım ama olabilecek birşeyi göstermek lazım bu konuyla ilgili bir olay olmuş haberlere düşmüştü isterseniz linkini de atayım, hakimin kararı pek bizim düşündüğümüz gibi olmamış
 

bende bundan bahsediyordum arkadaş paylaşmış
 
Mahkeme, "vajinusmus rahatsızlığı" nedeniyle eşinden boşanan kadının nafaka talebini, cinsel birlikteliğin kadının fiziksel ve psikolojik durumu nedeniyle gerçekleşmediği ve fiili bir evliliğin de tam olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Bu da radıkal gazetesınden,hukuk forumlarını da taradım,hepsı aynı,boşanma sebebı degıl,kadın tedavı olma ıstegıdıgını belırttıgı takdırde erkek boşanamıyor ama tazmınat talep edemıyor kadın,eliniZde darp raporu vs olması lazımmıs
 

Dehsete dustum. Vajinismusu sadece psikolojik bir rahatsizlik olarak nasil tanimlarlar? Atiyorum bir sizofreni degil ki bu. Tedavisi basit ve mumkun. Ve sadece bir kere tedavi ediliyor. Cok baska bir sey.

Inanilir gibi degil.

Hele ki cinsel birlesme yok diye nafaka hakkindan mahrum birakilmis olmak... Afedersiniz is, bir girmeyle mi halloluyor yani?

Hukukumuz hukuk degil...

Bilgi icin cok tesekkurler...

Bana Allah yeter...
 

Yazik hukuk sistemimize...

Hukuk birlesme islemi gerceklesmedi diye kadini o adamin karisi olarak gormuyorsa, benim esimin bana "Seni karim olarak gormuyorum." demesi gayet normalmis o zaman.

Ben bu rahatsizligi yenmek amaciyla defalarca ayni yataga girdim o adamla. Bana ilk o dokundu, ilk onun yaninda yalin oldum. Bunun hesabini kim soracak peki?

Benim adima bakire halimle dul denilmesinin hesabi ya?

Buz tuttum resmen.

Erkeklere kadina haksizlik etme hakkini hukuk sistemi veriyor oyleyse.

Tesekkur ederim yardiminiz icin.

Bana Allah yeter...
 
haklıysanız sonuna kdr savaşın ama anlaşmalı boşanmazsanız yıpranırsınız br şeklde haklıysanız en iyisi derim

Cikmis kararlar biraz karamsarliga itti beni. Bakalim, avukatimla gorusup tekrar dusunecegim. Dua edin lutfen.


Atarsaniz sevinirim. Arkadaslardan birinin gosterdigi haberden farkli mi?

Duzeltme: Yazmissiniz simdi gordum. Ayni habermis. Hayirlisi artik.

Tesekkur ederim.

Bana Allah yeter...
 
Son düzenleme:


allah yardımcınız olsun gerçekten çok br süreç
 

Kesinlikle bende savasirdirm. Hakkim neyse onu almak icin. Kendini kesinlikle karsi tarafa yazif gosterme. Ayaklarinij uzerinde dur ve savas.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
 
Kesinlikle bende savasirdirm. Hakkim neyse onu almak icin. Kendini kesinlikle karsi tarafa yazif gosterme. Ayaklarinij uzerinde dur ve savas.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Hukuk illa ki dayaktan hastanelik olmus yahut aldatilmis ve bunu ispatlayabilmis kadinlari hakli goruyorsa;

Sadece cinsel birlesme isleminin kari koca hakki verdigini dusunuyorsa...

Neyin savasini verecegimi gercekten bilemiyorum.

Bana Allah yeter...
 

Cnm senin elinde de mutlaka delillerin vardir. Eger yoksa delil toplamaya calis. Psikolojinin bozulmasi bile bir delildir ki mutlaka avukatin bunlari biliyordur.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
 
Cnm senin elinde de mutlaka delillerin vardir. Eger yoksa delil toplamaya calis. Psikolojinin bozulmasi bile bir delildir ki mutlaka avukatin bunlari biliyordur.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Avukatim da, vajinismus tedavimi yapan aile terapistimiz de biliyor.

Ikisiyle de ciddi bir sekilde konusmam lazim.

Bakalim...

Duani esirgeme lutfen.

Bana Allah yeter...
 
Ben olsam tez vakitte kurtulmaya bakardim. Onu da Allah a cc havale ederdim. İlahi adalet her seyden buyuk. Ginlunu ferah tut. Neyi nerden kazanacagimizi yalniz o bilir. Bu da senin sinavin. Allah yardimcin olsun.


Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Bir tarafim bu sekilde dusunmuyor olsaydi hic sizlere danismaz, direkt acardim cekismeliyi ama...

Rabb'imin adaletinden kuskum yok. Lakin O bile mahkemeler kurun, hak hukuk dagitin demis. Hakkini aramak kotu bir sey degil ama riskli elbet.

Aile terapistimiz ve avukatimla tekrar gorusup dusunmem gerekecek.

Fikirlerinizi eksik etmediginiz icin tesekkurler.

Allah razi olsun.

Bana Allah yeter...
 
Avukatim da, vajinismus tedavimi yapan aile terapistimiz de biliyor.

Ikisiyle de ciddi bir sekilde konusmam lazim.

Bakalim...

Duani esirgeme lutfen.

Bana Allah yeter...

Cnm allah yar ve yardimcin olsun. Bende vajinismus hastasiyim be allahin izniyle tedaviyle atlatmaya calisiyorum. Bende 1,5 yillik evliyim.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
 
İs tanikliga dusunce en yakinlarini arkanda bulamayabilirsin birebir yasiyorum. Yedigimin ictigimin ayri gitmedigi dostlarim! Yanimda degiller taniklik icin. Hepsi de ayni bahaneyi sundu :) "kocam izin vermedi, baska konularda her daim yanindayiz." halbuki bana sadece tanikliklari lazimdi. Yalan dolan da degil, gorduklerini anlatmalari yeterliydi. Bu yuzden sakin cevrene guvenip adim atma. Var olan Somut deliller uzerinden ise basla, tanik bulursan da ne ala...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…