nasıl çağırsam da GELMESE?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
devlet nıkahı yasakladı dıyen yok kı nıye devlet nıkahı yasaklasın zaten
totolarınızı sallaya sallaya oynamadan da nıkahlanabılırsınız dıyor devlet

bu kadar oynama meraklısıysanız ugruna ölecek kadar, bekleyın corona gecsın evlenın kımse kacmıyor sonucta

Bence bu hikayede aklı başında bir ablan var. O da haklı bu dönemde kına yapmak nedir Allah aşkına çok istekliysen ya düğünü birkaç yıl ertele ya da ablanın dediği gibi sadece nikah yap git. Evde toplanacak kişileri pcr testi yapıp karantinada tutuyor gibi emin olmanız da ayrı komik. İnsan markete gittiğinde bile kalabilir ve taşıyıcı olabilir. Arkadaşım diyorsun ama o arkadaşların da ayşeye her şeyi yetiştiriyor maşallah

ben sizi anlıyorum o dediğiniz yerlere aynı şekilde ben de girip çıkıyorum eşim de

ama oralara girmek zorunlu evde kına zorunlu değil

bunu geçtim evdeki kınada hakim ile olan mesafenizi koruyabilecek misiniz

evet koridorlar kalabalık evet salonlar havasız vs vs ama oralarda kalınan süreler kısıtlı

evdeki kına akşam 7 de başlasa 10 da biter o zamana sokağa çıkma yasakları biterse

bir simülasyon vardı

aynı odada 6 kişi var biri maskesiz ve virüslü ne kadar sürede yayılıyor

maskeli olursa ve ne kadar kalınırsa yayılıyor diye

işe gitmek zorunda oluşumuz diğer tedbirlerin önüne geçemiyor

geçen gittiğimde hakim elinde iki eldiven herkes çift maske çalışıyordu

mübaşirin siperliği de vardı

kına konseptini maskeli/peçeli siperlikli yapsanız bile o gece sonunda ağlarsınız

burada yazdıklarınızdan bunu hissettim, içinbiz sızlıyor çünkü

ağlayınca da sarılınır vs

haber vardı Pazar evlenen gelinin Perşembe kalkan cenazesine dair

cidden üzmek, kırmak, korkutmak değil amacım ama sizin gibi okumuş etmiş, toplumda belirli yerlere gelmiş kişiler de böyle arkasından dolanıversek deyince bu virüs bitmez ki

Ne cok dert edinmissiniz cagirma aciklamda yapma sorarsa en yakinlarimi cagirdim de gec ne dusunurse düşünsün

Arkadaşım madem durumun böyle sen neden kendini risk altında görmeyip milleti eve topluyosun ? Buna anlam veremedim şahsen.

mecburiyetle keyfi bir tutmanız enteresan.
Hemen herkes çalışıyor ama bilinçli insanlar keyfi etkinlik yapmıyor. Etkinliği geçtim artık tek aktivitemiz mecburen markete gitmek.
Yeri geliyo market alışverişini bile internetten yapıyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılamaktan bile bu kadar korkarken bu cesaret nerden geliyo acaba

Akli varsa zaten gelmez bebegi var.ama soyle diyebilirsin. Ya ayse seni aradim ama bir yandan gonlum el vermiyor bebegi o melegi dusunuyorum sen gelirsen ben cok sevnirim ama sonra bir yerden korona falan olursan ben cok vicdan azabi cekerim insanlik halidir nerden bulasacagi belli degil ben soyluyeyim ama yiende sen bilirisn de gec.

Yani istemiyorsanız çok az kişi olucak sen bebeklisin risk alma diyebilirsiniz.
Ancak cumhurbaşkanı bas bas bağırdı tv de eve misafirlik yasak diye.Ben risk almamak için 2 senedir beklediğim düğünümü yaza erteledim.Dikkat edin müzik sesini duyunca sizi şikayet etmesinler malum iikayet için hazır bekleyen bir kitle var.Umarım sonu kötü bitmez

bu tarz Ayse gibi insanlara karşı onun gibi davranmak lazım cunku dürüstlüğü hak etmiyorlar

Ben size ayar oldum ne yalan söyleyim. Hakim sevgilisine kadar aklınızda maşallah. Daha iyi anlayın daha iyi anlayın diye yazmışsınız da ben sizi daha iyi anladım.
Bu iş arkadaşınızı muhtemelen içten içe kıskanıyorsun yada bir yarış içindesiniz ki kıyaslama yapıp çekemiyorsunuz.
Yoksa bunca fesatlık yok bilemedim.

birincisi bence içten içe ablanızın haklı olduğunu biliyorsunuz.. şahsen ben cok kına yapmak istiyorsam en başından beri istediğim kına 8-9 kişilik olmadığı için 8-9 kişilik bir kınaya razı olmam yapmasam da olur ama madem yapmak istiyorsunuz yasak olduğunu bile bile size kalmış. ama marketten bile geçebildiğine göre eve alıcağınız insanlara bu kadar güvenmenizde sadece olmadığına inanmak istemenizden geliyor..
ben anneme bile kefil olamam cünkü eve insan toplarken. sonrasında üzülen siz olursunuz.
ikincisi arkadaşlarınız boş muhabbet olsun diye ameliyatınızı Ayşeye söylüyorsa eğer, Ayşenin de boş muhabbet olsun diye patrona söylemesini yadırgamadım. arkadaşlarınız cok iyiyse ve Ayşe boşboğazsa zaten patron duymasın diye arkadaşlarınızın Ayşeye söylememesi gerekirdi o zaman.
üçüncüsü Ayşe kişisini istemiyorsanız aramayın, sonrasında da bebeğin olduğu için riske atmak istemedim dersiniz ve ya ona benzer şeyler

"Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım." Sağlık bakanının az önceki paylaşımı, şuraya bırakayım

Kendinizi ve duygularınızı gayet net ifade ediyorsunuz.
“Arkadaşınızın” olumsuz nekadar huyu varsa yazmışsınız.
Çağırmayın. Neden beni çağırmadın diye sormaz herhalde. Sorarsada aynı burda açık açık yazdığınız gibi eee gelmeni istemedim dersiniz, nolcakki?
Açık olmakta fayda var. 1 taşla iki kuş vurmuş olursunuz ona karşı olan duygularınızı anlar bundan sonra sizi rahat bırakır.
Corona şu bu karıştırmayın, çünkü o konuya girerseniz çıkamasınız o belli. Hata aslında çağırmış gibi yapıp gelmesin diye uğraşırsanız sizi ihbar etme olasılığı çok fazla. Tarif ettiğiniz biriyse çok kolay ihbar eder sizi.
Hayaliniz gerçekten evde 7-8 kişiyle kına yakmakmı? Bana çok hayal edilesi gelmedi kusura bakmayın. Ama tabii tercih sizin.
Tabii komşuların ihbar etme olasılığıda var. Ben şahsen apartmanımda kına vb eğlence olsa ihbar ederim. Net

Son düzenleme:
Bir nesil olduğu gibi eğitim hayatından mahrum kaldı, sağlıkçılar desen ya ailesiyle görüşemiyor ya da daha fenası ölüyor veya covid sonrası hastalıklarıyla uğraşıyor... insanlar ekmek parası kazanmak için kalabalığa girerken bir yandan da yüreği ağzında, ailesine sevdiklerine kendilerinden bir zarar gelmesin diye. Memleketin yarısı işsiz, kafedeki garsonundan oteldeki aşçısına, lokantadaki kasiyere, eğlence yerindeki müzisyenine kadar, insanlar gerçekten açlıkla sınanıyor. Sağlık bakanı bugün bulaşların %85’inin ev bulaşı olduğunu da açıklamış.
Sizin derdinizse kınaya ayşeyi çağırmamak. Ayşenin çeyrek porsiyon aklı varsa zaten gelmez.

Korona boyle iken ocakta biranda sifirlanacakmi kına işleri falan yasak degilmi yahu neyse kontenjan dolu kısıtlı kişi cagirdim de gec

Kadınlar kulübü yöneticisi olsam ve devlet tarafından bı şikayet uygulaması olsaydı ev içi buluşmaları şikayet edebileceğimiz, vallahi billahi siz sayın üyenin bilgilerini yetkililere verirdim.

Hiç mi tüm basın yayın organlarında, sosyal medya mecralarında ki duyuruları covid içeriklerini izlemiyorsunuz.
Size yada arkadaşlarınıza bişey olmuyor olabilir ama olanlar acı içinde ölüyor.
Bı doktor çıktı TV ye covid olmuş yoğun bakımda yattığımda sanki dikenli tel üzerinde yatıyor gibi ağrılar çekmiş günlerce insan şunun üzerine kına yapmaktan vazgeçer.
Temkinli insanlar deyip duyar kimse kasamaz.
Sağlık bakanının dedikleri ortada.

Sizin çok önemli olabilir buna saygı herkes duyar, o zaman evliliğinizi covidin bitmesini bekleyip yapacaksınız.

Arkadaş konusuna gelince, hem bu kadar olumsuz içerik yazıp hemde bu olumsuz kisilikli kişinin aşırı samimi olduğu 2 arkadaşı sizin çok de çok samimi arkadaş olduğunuz kişiler olması bana acayip enteresan geldi.

Valla ben 5 yılı devirdim 6. Yılın için de evliyim, covidin movidin kol gezmedigi zaman evlendim düşünün. İş yerinde sadece arkadaşım olan sevdiğim kişileri davet ettim.
Kimse de neden diye bı soru soramadı.
Siz de davet etmeyeceksiniz.
Konusunu dahi açmayacaksınız.

Anladığım kadarıyla sevmediginiz bu kişilikle sizde çok samimisiniz ki şimdi kara kara düşünüp nasıl çağırmayayım diyorsunuz.

Not; Yaptığınız iş çok belli, evlilik tarihi ortada ve arkadaşınız hakkında yazdığınız şu taksi olayı o kadar açık ki. Eğer arkadaşınız bu platformu kullanıyor ise şak diye aha bu benim der.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…