nasıl davranmalıyım

Kısa yoldan zengin olayım diye düşünmüş.

Yanlış stratejiler uygulamış.

Talihsizlik sonucu hiç hesapta olmayan bir borca girmiş.

Hayat bize neler gösterir bilemeyiz.

Allah kolaylık versin.

Borçlu olmak çok zor.

Hele 250 bin TL gibi büyük bir para.

Ne gerek vardı ya.

Devlet memuru zzten.Evi de varmış.Ama onuda kaybetti.

Senin yaşında küçük.

Yaştan dolayı sana kıyamıyorum demiş.

Ya belki bu anlattıgı şey dogru değildir.

Kendinden seni sogutmak için söylemiştir.

Ayrılmazsın diye borca girdim demiştir.

Ayrılmak için uydurdugu bi yalanda olabilir.

Bilemedim.

hiç bişey diyemiyorum, kendide diyor herşey bir anlıkdı diye, bu olay doğru çünkü hiç uyuyamıyo gözleri mosmor olmuş sürekli sigara içiyor, birdaha bu olaya girmez, çünkü karakteri öyle biri değil, ama yinede insan bilemiyo, zaten 3 4 aylık bir olaymış 3-4 aydır biz başka problenden dolayı, küstük ama kopamadık, yani bahane etmiyo ayrılığı

Canım kusura bakma ama 250 bin tl ile hisse senedi aldığına ben hiç inanmadım. Mutlaka bunun altında başka birşey var bence.

Ancak is adamları o kadar büyük meblağlarla hisse senedi olayına girer ki bu is için özel eğitimli personelleri vardır. Hatta departmanlarında da ayrı personel barındırırlar takibi ve gelişimi ile ilgili.

Senin sevgilinin eti ne, budu ne ki, bu kadar küçük bir konumda bu kadar büyük bir meblağ ile is adamlarının bile tek baslarına yapmadığını yapıyor. Bunun yalan olduguna adım kadar eminim. Bu borcun nedeni cok başka birşey bence.

Bu kadar büyük borcu olan biri de seninle sağlıklı bir iliski yürütmez zaten. Erkekler borçlu oldukları zaman adeta dibe vururlar. Tadı kalmaz, dolayısıyla ucu sana dokunacak.

O kadar küçüksün ki, bu yasta böyle bir adamın pesinden gitme derim sana. Hemen bırakma ama kendini yavaş yavaş geri cek.
Hayır yok bundan sana. Cok cok ortada.

aceba benmi yanlış anladım, fabrikanın hissesini aldık dedi, galiba buda bir hisse senedi, fabrika 80 yıldır hiç zarar etmemiş yüzde birlikdi bi ihtimal o da oldu diyor.

Finansal analiz yapan biri olarak söylüyorum bu imkansızdan biraz daha imkanlı bir olay.

Şöyleki yaşı 32 olan bir insanın 250 bini hemde kredi çekerek böyle birşeye yatırmasını geçtim yatırdığı para tamamen buysa eğer burda bir sorun var.

Nasıl diyeceksiniz bir hisse senedine girdiğinizde öyle 2 haftada hemen 0 a düşmez. Çok nadirdir zaten bunu şirketin bilançosundan da görebilirsiniz. Kaldı ki madem 0 ı tüketmiş, o aşamada elinde kalan hisseleri zararına dahi olsa satabilir kurtaracağını kurtarabilirdi.

Demek istediğim o ki, ya sevgiliniz daha fazla para kaybetti yada hususi kendi kendini batırdı. Bende senetlere oynuyorum ama hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Madem öyle versin size yatırdığı senedin ismini, bakalım ne zaman düşüşe geçmiş ne kadar almış.

geçmiş olsun canım.. normalde devlet memurları o kadar kredi çekemez. bunun takibi yapılır çünkü. ama evi ipotek gösterdiyse olabilir. zor bi durum. Allah yardım etsin ikinize de.

bankalar bir devlet memuruna öyle ha deyince çıkarıp 250bin kredi verir mi bide böyle düşünmek lazım.
günahı boynuna ama bence işin içinde bi iş var
ailesine söylemiyomuş sadece abisi biliyomuş neden acaba
şöyle bi söz var kadının iisi para yokken erkeğin iisi para çokken belli olurmuş..
belki evliliğe giden bu yolda seni test etmek istemiş olabilir
inşallah öyledir yoksa o borç bir ömür başınıza bela olur.
sen ne iş yapıyosun yada ailenin maddi durumu nasıl

Valla bankalar devlet memuruna ev de ipotek gösterse öyle şak diye çıkarıp 250.000 TL kredi vereceğini sanmıyorum. İşim dolayısı ile az çok bilirim bu işleri, bu bana hiç inandırıcı gelmedi en baştan onu söyleyim Hisse konusuna gelince de bu işin erbabı bir arkadaş gayet güzel açıklamış. Bu arada erkek arkadaşınız bankayla olan durumu nasıl açıkladı, yani ödeyemeyince banka mı böyle bir hesap yapmış da maaşınızla faizi ödeyin, 6 yıl sonra da evi anaparaya sayarız gibi bunu da anlamadım.
Kanunlara göre devlet memurları için yazıyorum "Maaşınızın en az 1/4'i haczedilir. Bu durumda maaşınızın ne kadar haczedileciğini tesbit ederken şuna dikket edilecektir. Sizin asgari geçiminiz için bulundurmanız gereken para hesap edilir ve maaşınızın geri kalan kısmı 1/4'ten aşağı olmamak şartıyla haczedilir."
Yani benim bildiğim borçlu borcunu ödeyemiyorsa bankaya ipotek de olan eve el konulur, borcu kapamaya yetmezse ne olacağını bilemiyorum ama ben evi almaları yeterli diye biliyordum :26: Ha eğer diğer türlü bir prosedür varsa da yazdığım gibi borçlunun geçimini sağlayacak kadar miktar ayrılır kalanı haczedilir maaşın.
Ne tarafından bakarsan bak bu işte bir tutarsızlık var gibi geldi bana?

250 binlik hisse senedi mi alınır?
ne büyük risk..aptal olmak lazım,sanmıyorum..
bankadan değil de başka yerden almış olmasın parayı..tefeci filan..
hisse senedi işi değil gibi geliyor bana..

ayrıca nasıl bir kağıtmış bu ,
birdenbire , atıyorum 100 iken 0 olacak değil ya..
biraz zarara girer diyelim ,tut ki yarıyarıya..
bi de banka, ev sende kalsın, biraz otur, biz bikaç sene sonra mı alırız diyor..
saçmalık bu işte,
bir bit yeniği var..sen biraz düşün bu konuda..

Son düzenleme:

bu işte çok büyük yalan var

yazdığın kadaryla zaten maaşından ödeme yapılıyor,ödeme yapılırken banka neden evi alsın,kandırılıyorsun dikkat et

Son düzenleme:
[/COLOR]
bu işte çok büyük yalan var

yazdığın kadaryla zaten maaşından ödeme yapılıyor,ödeme yapılırken banka neden evi alsın,kandırılıyorsun dikkat et

kızlar akşam aradı konuştuk, 120 milyar çekmiş, krediler düşükken 120 milyarı bankaya koydum kendi kendini ödüyodu ben üzerine az bi ekliyodum diyo, bu arada ağbisinin toptan alışveriş yaptığı bi fabrika, hisselerini satıyomuşdu, 5 yıllık geçmişini inceledim çok güzel kar etmiş diyo, cazip geldi ağbimde 130 koydu 250 koyup girdik,ağustosdaa girmişşler ilk ayda çok güzel para getirdi, keşke daha çok alsaydık dedik diyo ama fabrika zarar etmeye başlamış, satmaya çalıştık kimse almadı diyo, krediyi maaşınla ödüyo tamamda ev niye gidiyo onu anlayamadım, kapattıktan sonra aklıma geldi, dedim şaka yapıyosun gibime geliyo, dedi bunun şakasımı olur. ama eğerki beni denemek için yaptıysa birdaha asla beni göremez.

böyle yüklü bir miktar para kaybeden bir insan hangi mantıkla ailesinden bunu saklar ki?
gözünü dört açta yarın öbürgün maaş alamıyorum diye senden para istemeye kalkmasın
yanliş anlama lütfen neler duyuyoruz tv den yazmaya kalksam sayfa dolar

ben eski bir bankacı olarak sana sunu diyorum ki banka borç için taksitlendirme yapar üstüne kayıtlı ev varsa evi ipotek eder eğer borç ödenmezse evi o zaman alır ve evi açıkarttırma ile satar

zaten çektiği kredinin faizini de ekleyip taksit miktarını belirler banka
bilmem anlatabildim mi

aceba benmi yanlış anladım, fabrikanın hissesini aldık dedi, galiba buda bir hisse senedi, fabrika 80 yıldır hiç zarar etmemiş yüzde birlikdi bi ihtimal o da oldu diyor.

seksen yıllık bir fabrikanın ise muhtelemen bildiğimiz bir fabrikadır. 80 yıl hiç zarar etmeyen fabrika o kişinin hisse alımıyla zarar ettiyse seninkinde var bir uğursuzluk
kusura bakma canım ama ben pek inanmadım

ablan olarak her kadar birbirimizi tanımasakta seni uyarıyorum bu işte bir yanlış var sakın KANMA......

Yalan söylüyor bu adam

Hadi iyi tarafından bakalım batırmış parayı,borca girmiş

Bu borç bitene kadar evlenmeyin,destek olup ödemek gibi bir hata yapmayın

ablan olarak her kadar birbirimizi tanımasakta seni uyarıyorum bu işte bir yanlış var sakın KANMA......

tşk ederim ablalığınız için, ben zaten iyice anlamaya çalışıyorum. dün çok üzgün ve şaşkındım, bugün daha sağlam düşünebiliyorum, umarım çözerim, çözemesemde gözüm kapalı girmem

arkadaşım kandırılıyosun, velev ki dediği doğru anası babası çok mu zenginde bu tarz işlere giriyo bi memur adam senin neyine borsa, cem uzan sandı heralde kendini, anlattığı şeylerde tutarsızlıklar var, bi abim bi sen biliyosun diyerek kendini önemli hissetmeni sağladı yarında senden borç ister bu adam, sakın ha evlenmeyi falan hiç düşünme, ailesi sormuyomu oğlum senin maaş nereye gidiyo diye, öyle ya kendine hiç mi bişey almıyo, saçmalık

Arkadaşım bak hisse senetlerinde şöyle bir mantık vardır.

Eğer 80 yıllık bir fabrika uzun süre kar edip edip hatta bu yılın ağustos ayında iyi para getirmiş sonra da hasbelkader zarar etmeye başladıysa ve hisse fiyatları düştüyse zaman herkes o fabrikanın hisselerini almak ister. Çünkü fiyat azaldıkça talep artar. Yani satmaya çalıştık kimse almadı demiş ya, işte yok arkadaşım öyle birşey.

Hem ben sana diyorum sen versene bana şu kağıdın ismini bi bakayım hangi hisseymiş bu ağustosta kar ettirip de bu ay batan valla şaka gibi yaa

Bu arada madem 120 tl koymuş abisi 130 koymuş peki neden abisinin borcunu da ödüyor? Ayrıca iyi kazandırdığı dönemdeki para nerde? Ve gene ayrıca kendi kendini ödüyordu kredi demiş, eee kendi kendini ödüyorsa nasıl hala 120 tl brçlu hadi faizi var diyelim, 120 binin 6 yıllık fazini maaşımla ödeyeceğim demek var ya çok komik. Bu rakam asla o kadar faiz getirmez.

bilmiyoru ki hangi hisse olduğunu, ağustosta almış hisseyi 2 ay almış sonra zarar etmiş para getirmemiş, bende maaşıyla 6 yıl ödeyecek krediyi tamamda evi niye gidiyo onu anlayamadım ilk konuşmada sorcam, normalde çok akıllı bi insan nasıl düştü anlamıyorum, ailesinede söylüyemiyor, yaşlılar çok üzülecekler diye, onlarla aynı evde kaldıkları için çok masrafı olmuyomuş ama çok zorlandığı kesin nöbet usulü çalışıyo nöbetten sonraki zamanlarda başka işde çalışmayı düşünüyomuş,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…