nasıl davranmalıyım

Arkadaşım bak hisse senetlerinde şöyle bir mantık vardır.

Eğer 80 yıllık bir fabrika uzun süre kar edip edip hatta bu yılın ağustos ayında iyi para getirmiş sonra da hasbelkader zarar etmeye başladıysa ve hisse fiyatları düştüyse zaman herkes o fabrikanın hisselerini almak ister. Çünkü fiyat azaldıkça talep artar. Yani satmaya çalıştık kimse almadı demiş ya, işte yok arkadaşım öyle birşey.

Hem ben sana diyorum sen versene bana şu kağıdın ismini bi bakayım hangi hisseymiş bu ağustosta kar ettirip de bu ay batan valla şaka gibi yaa

Bu arada madem 120 tl koymuş abisi 130 koymuş peki neden abisinin borcunu da ödüyor? Ayrıca iyi kazandırdığı dönemdeki para nerde? Ve gene ayrıca kendi kendini ödüyordu kredi demiş, eee kendi kendini ödüyorsa nasıl hala 120 tl brçlu hadi faizi var diyelim, 120 binin 6 yıllık fazini maaşımla ödeyeceğim demek var ya çok komik. Bu rakam asla o kadar faiz getirmez.

batan bi hisseyi niye almak istesinlerki, yüzde 51 lik hissesi olan 100 milyar teklif etmiş ozaman, vermedik ucuza kapatmak istiyo diye diyo, şimdi yüzde 10 da kalmış yani öyle bi şart varmış yüzde 10 dan sonra düşmezmiş, oda 25 milyar ediyomuş, 4 yıl içinde satılcakmış ozaman alacakmış 25 milyarı

Bak ben sana bişe söyleyeyim mi, sen öğren bu hisseyi bana söyle ben senin için bir bakayım.

Ama şunu bil ya bunlar başka birşey yaptı bu parayla, yada seni deniyor bu çocuk parasız da olsam gelir mi gibisinden ama 2 side çok ayıp emin olman lazım.

batan bi hisseyi niye almak istesinlerki, yüzde 51 lik hissesi olan 100 milyar teklif etmiş ozaman, vermedik ucuza kapatmak istiyo diye diyo, şimdi yüzde 10 da kalmış yani öyle bi şart varmış yüzde 10 dan sonra düşmezmiş, oda 25 milyar ediyomuş, 4 yıl içinde satılcakmış ozaman alacakmış 25 milyarı

Güzelim 80 yıldır başarılı olup bundan bi 6 ay önce yüksek kar veren bir şirket hatta hiçbir şirket çok büyük siyasi politik yada devletsel anlamda bir sorun olmadan batmazzzzzz.

Güzelim 80 yıldır başarılı olup bundan bi 6 ay önce yüksek kar veren bir şirket hatta hiçbir şirket çok büyük siyasi politik yada devletsel anlamda bir sorun olmadan batmazzzzzz.

altın fiyatları yükseldiği için battı dedi, zaten beni deniyosa asla birdaha yüzümü göremez

Sen bilirsin güzelim ama gene diyorum altın fiyatları 80 yıldır kar getiren bir işletmeyi batıracak kadar yükselmedi. Hakkınız da hayırlısı olsun.

Sen bilirsin güzelim ama gene diyorum altın fiyatları 80 yıldır kar getiren bir işletmeyi batıracak kadar yükselmedi. Hakkınız da hayırlısı olsun.

tşk ederim veerdiğin bilgiler için, yapacağım tek şey dikkatle takip etmek onu, çünkü direk terketmek insanlığa sığmaz, eğer hataysa her insanın başına gelebilir, bunu ayırt etmem gerek, görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.

bak ,arkadaşlar o batan kağıdın adını öğren diyor..
onu sor sen, önce..öğrenmeye çalış..
bunları sana aktarırken, demezmiydi şu şu şirketin hissesi yüzünden oldu diye..
isim yok cisim yok..
bir gizem bir gizem..:19:

seni deniyorsa ne saçma bir deneme,böyle insan mı denenir?..
ilerde senden para istemek için mi böyle bir zemin hazırlıyor anlamadım:44:

abisi de para koymuş hiisse almışlar, zarar etmişler ..
abisi ne ödeyecek peki bu zarardan..o da muamma..

bak ,arkadaşlar o batan kağıdın adını öğren diyor..
onu sor sen, önce..öğrenmeye çalış..
bunları sana aktarırken, demezmiydi şu şu şirketin hissesi yüzünden oldu diye..
isim yok cisim yok..
bir gizem bir gizem..:19:

seni deniyorsa ne saçma bir deneme,böyle insan mı denenir?..
ilerde senden para istemek için mi böyle bir zemin hazırlıyor anlamadım:44:

abisi de para koymuş hiisse almışlar, zarar etmişler ..
abisi ne ödeyecek peki bu zarardan..o da muamma..

ben daha göreve başlamadımki benden nasıl para istesin, zaten önceden benim çalışmamaı pek istemiyodu, abisi kendi birikimini koymuş, buda birikim olsun diye kredi çekmiş 120 ayda para kendini ödeyecekmişdi parayı hisseye verince kaynak kalmadı, faizi 68 ayda ödeyecekmiş, evde ana paraya gidecekmiş, beni deniyomuşun gibi geldi dedim, kesinlikle yok öyle bişey dedi, ozaman şaka bu dedim keşke dedi

ben daha göreve başlamadımki benden nasıl para istesin, zaten önceden benim çalışmamaı pek istemiyodu, abisi kendi birikimini koymuş, buda birikim olsun diye kredi çekmiş 120 ayda para kendini ödeyecekmişdi parayı hisseye verince kaynak kalmadı, faizi 68 ayda ödeyecekmiş, evde ana paraya gidecekmiş, beni deniyomuşun gibi geldi dedim, kesinlikle yok öyle bişey dedi, ozaman şaka bu dedim keşke dedi

para ödenirken ev gitmez.yalan yalan.eğer bir kaç ay bankaya para ödenmezse eve uyarı gelir.bir çok prosedürü var ve o işlemler olurken hala borç ödenmezse banka eve el koyar o zaman ev satışa çıkar.bu işin içinde bir iş var.yakında kokusu çıkar.erkek arkadaşın açıkça yalan söylüyor.daha olay yeni olmuş ne zaman banka el koysun.kesinlikle bu kadar kısa sürede olmaz:50:

para ödenirken ev gitmez.yalan yalan.eğer bir kaç ay bankaya para ödenmezse eve uyarı gelir.bir çok prosedürü var ve o işlemler olurken hala borç ödenmezse banka eve el koyar o zaman ev satışa çıkar.bu işin içinde bir iş var.yakında kokusu çıkar.erkek arkadaşın açıkça yalan söylüyor.daha olay yeni olmuş ne zaman banka el koysun.kesinlikle bu kadar kısa sürede olmaz:50:

bankayla anlaşma yapmış, 120 ayda ödeyeceğini 68 ayda ödeyip yani faiz kısmını ana parası içinde 68 ay sonun da evi verecekmiş

Bak ben sana bişe söyleyeyim mi, sen öğren bu hisseyi bana söyle ben senin için bir bakayım.

Ama şunu bil ya bunlar başka birşey yaptı bu parayla, yada seni deniyor bu çocuk parasız da olsam gelir mi gibisinden ama 2 side çok ayıp emin olman lazım.

Bence sen bu arkadaşın dediği gibi öğren bakalım hangi hisseymiş arkadaş sana yardımcı olacağını söylüyor konuşurken ağzından laf almaya çalış bakalım söylerse hem arkadaş seni biliglendirir sende tam emin olmuş olursun bakalım doğrumu değilmi banada uydurma gibi geldi çünkü gerçekten çok yüklü bir mebla :44:

Bak, fotosentez sana öyle güzel bir danışmanlık yaptı ki, bu çelişkili durumun için resmen bir mucize.

Hala, mevlam ne eylerse güzel eyler gibi bir cümle yazıyorsun.

Kandırıliyorsun resmen kimbilir sevgilin nasil islere kalkıştı da basını belaya soktu.

Yanlış adam, direnme artık bence. Zira icim şişti.

Bak, fotosentez sana öyle güzel bir danışmanlık yaptı ki, bu çelişkili durumun için resmen bir mucize.

Hala, mevlam ne eylerse güzel eyler gibi bir cümle yazıyorsun.

Kandırıliyorsun resmen kimbilir sevgilin nasil islere kalkıştı da basını belaya soktu.

Yanlış adam, direnme artık bence. Zira icim şişti.

Ben söyleyeceğimi söyledim ancak bazen insanlar inanmak istedikleri şeye inanıyorlar. Yani burda bi iş olduğunu ben eminim oda biliyordur en azından seziyordur herhalde. Ama sanırım çok sevdiği için konduramıyor.

Ayrıca hani diyorlar ya evliyken başıma gelseydi onu bırakmam bu zor durumda falan diye ben ona da hiç katılmıyorum ya. Benle evlenmeyi düşünen bir adam bana danışmadan kalkıp bu kadar borcun altına girecek, hadi bırakın beni ki benden önce olsun bu kadar büyük bir riske elindeki evi satıp nasıl girer?

Derslerde analizini yaptığımız senetler oluyor, biliyoruz yani oynarsak kazanırız az yada çok ama biz elimizdeki 3 kuruş parayı kaybetmekten delicesine korkuyoruz ki en deli çağlar bu çağlar. Ama bu adam kaç yaşına gelmiş yaşlı anne babası var nasıl böyle bir riske girer. Hem bu finansta en belirgin kuraldır, eğer hisse senedi oynamak istiyorsanız kenarda hani boş diyebileceğiniz bir paranız olacak onunla oynayacaksınız. Asla ve asla krediyle oynanmaz hele böyle büyük bir risk alıp o kadar milyarın altına nasıl girilir.

En azından günlük alım yapsaymış, madem iyi paralar kazanmış bir dönem sonra baktı hisse çöküşe geçmiş hemen satsaymış beklemeseymiş 6 ay. Siz bunca ay üst üste kötü gden senete para bağlarmısınız aylarca sanki trilyonlarınız varmış gibi? En azından insan bir paniklemez mi ya arkadaşım koyduk bu kadar para tamam geçen ay düşüşe geçti ama durum ne olacak 1 aydır düşüyor ben bir gideyim de bankaya sorayım bir finansçıya danışayım az para mı bu?Yani neresinden tutarsanız tutun bişe var. Hem hadi bu ödendi ya 6 yıl sonra bir daha yaparsa? Annesine babasına acımayan adam yarın bana çocuğumla hiç acımaz. Ne diyelim haklarında en hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Ben söyleyeceğimi söyledim ancak bazen insanlar inanmak istedikleri şeye inanıyorlar. Yani burda bi iş olduğunu ben eminim oda biliyordur en azından seziyordur herhalde. Ama sanırım çok sevdiği için konduramıyor.

Ayrıca hani diyorlar ya evliyken başıma gelseydi onu bırakmam bu zor durumda falan diye ben ona da hiç katılmıyorum ya. Benle evlenmeyi düşünen bir adam bana danışmadan kalkıp bu kadar borcun altına girecek, hadi bırakın beni ki benden önce olsun bu kadar büyük bir riske elindeki evi satıp nasıl girer?

Derslerde analizini yaptığımız senetler oluyor, biliyoruz yani oynarsak kazanırız az yada çok ama biz elimizdeki 3 kuruş parayı kaybetmekten delicesine korkuyoruz ki en deli çağlar bu çağlar. Ama bu adam kaç yaşına gelmiş yaşlı anne babası var nasıl böyle bir riske girer. Hem bu finansta en belirgin kuraldır, eğer hisse senedi oynamak istiyorsanız kenarda hani boş diyebileceğiniz bir paranız olacak onunla oynayacaksınız. Asla ve asla krediyle oynanmaz hele böyle büyük bir risk alıp o kadar milyarın altına nasıl girilir.

En azından günlük alım yapsaymış, madem iyi paralar kazanmış bir dönem sonra baktı hisse çöküşe geçmiş hemen satsaymış beklemeseymiş 6 ay. Siz bunca ay üst üste kötü gden senete para bağlarmısınız aylarca sanki trilyonlarınız varmış gibi? En azından insan bir paniklemez mi ya arkadaşım koyduk bu kadar para tamam geçen ay düşüşe geçti ama durum ne olacak 1 aydır düşüyor ben bir gideyim de bankaya sorayım bir finansçıya danışayım az para mı bu?Yani neresinden tutarsanız tutun bişe var. Hem hadi bu ödendi ya 6 yıl sonra bir daha yaparsa? Annesine babasına acımayan adam yarın bana çocuğumla hiç acımaz. Ne diyelim haklarında en hayırlısı olsun

bugün görüştük, fabrikanın adı BORSAN kayserideymiş bakır ve elektirik kablosu üzerineymiş anladığım kadarıyla, bana yardımcı olursanız sevinirim. bu arada ben kararımı verdim, istemdiğimi söylüyecem, o bana bu süre geçinceye kadar ailesiyle yaşamayı teklif etti. önce sevdiğimden dolayı kabul etmeyi düşündüm ama elle tutulur bi yan yok.. şimdided teşekkür ederim.

onun ailesiyle yaşama teklifine, ailesiyle yaşayabileceğimi ama maddi anlamda ailesine bağımlı oalcağımızdan bu benim zoruma gidecek ve bana bu olaya girerken bilgi vermediğin için hep huzursuzluk çıkaracağımı ve mutsuz olacağımızı, ozaman bitmesi daha üzücü olacağını söyledim ama yinede bir teklif sundum atamam olana kadar bekleyim atamam olunca bi sıkıntımız olmaz dedim kendi paramız olcağı için dedim, ama o sadece zamanı uzatıyoz dedi, bana yolun açık olsun herşeyin en güzelini hak ediyosun dedi ve bitti :(( 2 gün oldu ve ben çok özzledim :((

Back
X