Nasıl düzelir bilemiyorum

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun inşallah ❤️

Seni iyi anlıyorum. Benzer durumları dogumum da bende yaşadım malesef.
Büyükler bu konularda anlayışsız oluyor, çok bildimcilik yapmadan duramıyorlar..

Onlar desin, sen verme boşver. Al çocugunu, odanda otur. Yemek mi yapar, temizlik mi ona kalmış.

Eşime gelincede biraz anlayışlı olması lazımdı. O niye alınganlık yapmış anlamadım. Sanki o Lohusa 🤨
Şimdi ki kocalar da bi acayip......

Eşim aradı şimdi ben onu aramıyormuşum sesimi duymak istemiş bende ölü gibiyim valla öyle konuştum sırtımdan ter boşalıyor

İyi de 🤣 benim yardım ihtiyacım Yokki evde temizlik te yapıyorum 3 çeşit yemekte misafir de ağırlıyorum.

Büyük ihtimalle evden çıkıp size kaçmak istemiş:KK75: Ne bileyim canım çözebilseydim kendi kv mi çözerdim:-) Kimse için eşinle tartışmaya değmez biz ne dersek diyelim kv oğullarının gözünde haklılar.
Bak eşinde pişman olmuş üzülmüş inşallah daha iyi olur.

Büyük ihtimalle evden çıkıp size kaçmak istemiş:KK75: Ne bileyim canım çözebilseydim kendi kv mi çözerdim:-) Kimse için eşinle tartışmaya değmez biz ne dersek diyelim kv oğullarının gözünde haklılar.
Bak eşinde pişman olmuş üzülmüş inşallah daha iyi olur.
Varya benim gelin bana anne gelmene gerek yok ihtiyaç yok dese kesse gitmem🤣

Varya benim gelin bana anne gelmene gerek yok ihtiyaç yok dese kesse gitmem🤣

:-)Bizde kv olacağız demi , benim kızım var 2. olur mu bilmiyorum ama acaba diye düşünmüyor değilim:confused:Şartlar ne gösterir bilmem ama biz daha bir anlayışlı mı oluruz . Yaşadıklarımızı yaşatmayalım da

Aynı benim annem. O çocuğu tutsun yeter benim için. Ama bu konuda bence eşinizin huyuna gidin, kv gelsin, ama doğrularınızdan da şaşmayın. Şekerli su ne demek ya? O bebek böbrek hastası olsa ömür boyu kv bakmayacak.

Günaydın bu konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama yazıp rahatlamak istiyorum. 2 ay önce doğum yaptım Kv ve annem doğuma geldiler kv kp hastalandığı için döndü annem birkaç gün daha kalıp oda gitti. Kv ile kp bu ay başında geleceklerdi kp bebeği görsün diye benim 40 ımın çıkmasını beklediler. Sonra vazgeçtip ay sonunda geleceğiz dediler iyi dedim . Bu arada Kv ile yemek temizlik konularında anlaşamayız o bir yemeği yapıp 3 gün yedirmek ister ben günlük yemek yaparım gibi gibi şeyler . Neyse asıl olay şöyle başladı hafta sonu benim ateşim çıktı biz gece acile gittik faranjit olmuşum . Eşime dedim ki annenlere söyleme hastalandığımı tmm dedi. Sonra ben kendi anneme söyledim çünkü dertleşmek istedim eşimde gidip annesine söylemiş . Telefonda Kv ben geleyim dedi yok anne ben iyiyim herşey yolunda sen babamla birlikte gelirsin dedim kapattım . Dün Kv eşimi aramış Cuma günü geliyormuş o bebek bakacakmış bende eşimle zaman geçirecekmişim. Kp de 10 gün sonra gelecekmiş. Ben böyle birşey istemiyorum böyle bir talebim de olmadı Kv ile bebek konusunda anlaşamıyoruz çok açık belli . Doktor bebeğe mama vermeye gerek yok gayet iyi dedi eve geldik Kv başladı mama alın demeye zorla mama aldırdı. Sarılık olmasın diye sürekli emziriyordum şekerli su verelim demeye başladı . Yakın arkadaşlarım bana doğum hediyesi yollayacaklarmış en yakın arkadaşım eşimle telefonda konuşmuş Kv bunu duyunca senin arkadaşında kocanın numarası neden var yuvan yıkılır dedi daha 10 günlük lohusaydım gibi gibi şeyler var . Bebeğin altının değişirken sürekli başımda bekliyor beni strese sokuyor attığımız resimlerden bebeğin üzerindeki kıyafete karışıyor giydirin üşüyecek hasta edeceksiniz filan . Kv nin geleceğini duyunca eşime telefonda ben böyle istemiyordum dedim . Eşimde ne yapayım gelme mi diyeyim dedi ( evet burada haklı ) telefonu kapattık msj yazdım bana neden arayıp sormuyor sana hastalandığımı söyleme dedim zorla söyledin çocuk bakımı konusunda anlaşamıyoruz görmüyor musun dedim . Oda senin annen gelse ben böyle tepki vermem dedi . Bende sen tüm gün dışarıdasın annem gelince kaç saat görüyorsun ki vs dedim. Annen bana yardıma geliyorsa o zaman o yemek yapar evde temizliği filan yapar bende dinlenir oğlumla ilgilenirim dedim eşimde yazıklar olsun karşımda küçülüyorsun filan dedi tartıştık msj da . Akşam eve gelince sende haklısın ama benimde haklı taraflarım var rica ediyorum konuşup anlaşalım filan dedim konuşmadı benimle şuan küsüz ve ben bunu nasıl düzeltirim ne yaparım bilmiyorum. Sabaha kadar ağladım. Kv yi şuan bu kadar uzun süre istemiyor olmamın sebebi oğlum 15 gün meme reddi yaptı daha yeni toparlanıyoruz. Kv zaten evde temizlik filan yapmaz şimdi bana gelecek yine yapmayacak yardımcı olmayacak onun istediği şu ben bebeği emzireyim temizleyeyim kucağına vereyim yemeğe temizliğe bakayım oda bebek kucağında otursun ben lohusayken de annem yemek temizlik yaptı Kv bebek kucakta genelde oturdu . Böyle olsun istemiyorum. Bana dese ki torunumu özledim biraz önden geliyorum tmm diyeceğim böyle oyunlar yapmasını hazmedemiyorum
Bebek konusunda eşinizle senkron olamamissiniz. Eşinize degil, kayınvalidenize söyleyin. Sınırlarınizi net cizin. Bebeğiniz daha anne kokusu, kucağı arar. Tum gün kayınvalide kucağında işi yok zaten. Bir de bebek demeyin şimdiden mahremiyetine saygı gösterin oğlunuzun. Kimsenin yanında altını değiştirmemeye çalışırim. Eğer mecbursam, en kuytu yere gider değiştiririm. Kayınvalidem daha bir kez altını değiştirirken gördü. O da aynı odada kuytu bir yerde değiştirirken merakından gelip bakması ile oldu. O zaman bir şey demedim ama bir daha asla yanında değiştirmedim. Kendi mahremiyetime de başından beri dikkat ettim. İlk doğduğu zaman hep odamda emzirdim, sonraları emzirme önlüğü ile. Böyle böyle çocuk konusunda sınırımi anladığını düşünüyorum. Tabi bir de eşimle çocuk konusunda düşüncelerimiz paralel.

Bebek konusunda eşinizle senkron olamamissiniz. Eşinize degil, kayınvalidenize söyleyin. Sınırlarınizi net cizin. Bebeğiniz daha anne kokusu, kucağı arar. Tum gün kayınvalide kucağında işi yok zaten. Bir de bebek demeyin şimdiden mahremiyetine saygı gösterin oğlunuzun. Kimsenin yanında altını değiştirmemeye çalışırim. Eğer mecbursam, en kuytu yere gider değiştiririm. Kayınvalidem daha bir kez altını değiştirirken gördü. O da aynı odada kuytu bir yerde değiştirirken merakından gelip bakması ile oldu. O zaman bir şey demedim ama bir daha asla yanında değiştirmedim. Kendi mahremiyetime de başından beri dikkat ettim. İlk doğduğu zaman hep odamda emzirdim, sonraları emzirme önlüğü ile. Böyle böyle çocuk konusunda sınırımi anladığını düşünüyorum. Tabi bir de eşimle çocuk konusunda düşüncelerimiz paralel.
Bende zaten sadece bebeğin odasında yatağında değişiyorum kendi başıma geliyor git diyemiyorum ki işte sorun bu

Ben kendimi yanlış ifade ediyorum sanırım bakınız lütfen bir araştırma yapınız şuan ki aldatma lar en çok en çok neden kaynaklanıyor sadece watsapdan değil elinde telefon olan bazı erkekler bunu nimet sanıp çok iş karıştırıyorlar çarpık ilişkiler okadar çok ki elbette numaramızıda kaydedeceğiz karşı tarafta kaydedecek sıg görüşlü biri değilim ben sadece bazı ortaya koyulan gerçeklerden bahsediyorum lütfen biraz idrak.
Bence idrakı kendin için dilemelisin çünkü yapmak isteyen her türlü yapar. Kimse önüne düştüğü için ay dur karımı kocamı aldatayim demez. İçinde olmayanı orduya da salsan yapmaz, içinde olanı çölde de bıraksan kutup ayisina sarkar yine yapar. Anlamadığın nokta bu bence.

Bence idrakı kendin için dilemelisin çünkü yapmak isteyen her türlü yapar. Kimse önüne düştüğü için ay dur karımı kocamı aldatayim demez. İçinde olmayanı orduya da salsan yapmaz, içinde olanı çölde de bıraksan kutup ayisina sarkar yine yapar. Anlamadığın nokta bu bence.
👎 Sana begenmedim yapıyorum üzül 😎

Sınırlarınızı net olarak çizin. Evladınız için en iyisini isteyecek ilk kişinin siz olduğunu söyleyin. Ara ara "Onun annesi benim" cümlesini tekrarlayın ki beynine kazınsın. Geldiğinde yemek yapcam, temizlik yapcam diye kendinizi paralamayın, çocuğunuzla ilgilenin. Eşinizi de her durumda alttan almayın.

Sınırlarınızı net olarak çizin. Evladınız için en iyisini isteyecek ilk kişinin siz olduğunu söyleyin. Ara ara "Onun annesi benim" cümlesini tekrarlayın ki beynine kazınsın. Geldiğinde yemek yapcam, temizlik yapcam diye kendinizi paralamayın, çocuğunuzla ilgilenin. Eşinizi de her durumda alttan almayın.
Şimdi aramış canım şunun resmini atar mısın diyor bi yumuşak ses tonu😏

Şimdi aramış canım şunun resmini atar mısın diyor bi yumuşak ses tonu😏
Bence siz saygınızı yitirmeden hep belli bir mesafede olun. Benim de bu potansiyelde bir kayın validem var ancak her şeyi benden izin alarak yapar. Başta bu mesafeyi koymasaydım her şeye karışacaktı. Biraz kapı aralansa hemen sızmaya kalkar ama gülerek lafımı söylerim şakayla karışık hemen geri çekilir. Eşinize de bu kararlılığınızı göstermeniz gerekli tabi. Annelik insanı daha da güçlü yapan bir duygu, bu gücünüzü kullanın. Süper kahraman gibi .

Ya kimseye ihtiyaç yok ki bu torunu görmek istiyor bana bahane buluyor işte
Benim kv de çok kalmak istediğini söyledi ama kabul etmedim 10 dk mesafede oturuyor ne gerek varki.. tamam gelsin görsün sevsin ama kalınca olmuyor eskidenmis o. İstemediğiniz halde nasıl gelecek anlamıyorum. Valla benimki de aslında öyle. Zorla gelecek diye aklıma geliyor olur mu olur. Eşinizin siniri geçince güzel güzel konuşun ısrar etmesin. 2 3 gün kalsa neyse ama iş uzuyor.

Back
X