• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil gececek bu mevsimler?

Gereksiz cikis mi? Yeni actigim konuda eski konularimin esintilerine ne gerek var? Cok basit mevsim konusu acmisim hemen alakasiz bir sekilde maziyi onume getiriliyor. Amac ne simdi?

Bazi uyeler yarayi kasimayi seviyor.

Sizi tanımıyorum eski konularınızı da bilmiyorum bakmadım da açıksası merak etmedim.

İlk defa sizi gören kişiler için sebepsiz yere çıkış yaptığınız izlenimi veriyorsunuz.

Dediğiniz gibi olsa da görmezden gelerek yada daha sakin bi üslub'la uyarabilirsiniz.

İyi günler..

Ben tam tersi olarak ilkbahar ve yaz aylarinda depresyona giriyorum, stres basiyor. Cilt rahatsizligim var, ayriyetten gunes alerjim var. 50 faktor bile kullansam bir sekilde alerji oluyorum. Gunes her sekilde enerjimi emiyor, alip goturuyor. Evden cikmak koca bir dert. Ustune terlemekte cabasi. Her mart nisan ayinda cilem baslar yani. Sonbahar gelince kendime geliyorum. Gunes beni yakmiyor, terletmiyor. Kapali havalara bayiliyorum. Gunesi aylarca gormesem umrumda olmaz.

Gereksiz cikis mi? Yeni actigim konuda eski konularimin esintilerine ne gerek var? Cok basit mevsim konusu acmisim hemen alakasiz bir sekilde maziyi onume getiriliyor. Amac ne simdi?

Bazi uyeler yarayi kasimayi seviyor.
Summer kardeşim yara kaşımıyorlar, sanıyorum kırılgan bir döneminde olduğun için tenkit edildiğini düşünüp çabuk savunmaya geçiyorsun bu sefer insanlar gerçekten tenkit etmeye başlıyor, sonsuz bir döngüye giriyorsunuz sonra. Yorumlarda o kadar kötü bişey yok ayrıca olsa ne olur, burada herkes herkese bişeyler söyler. Yakın çevremde amansız saflığımla bilinen biri olarak açtığım bir konuda hin ve içten pazarlıklı olmuştum mesela :D Sanal alemde birileri bişeyler diyorsa acaba haklılar mı diye kulak vermek ve değerlendirmek, haksızlarsa da savunmaya geçmeden sallayıp geçmek lazım biraz yoksa çekilmez. Size kış öncesi bir doz adamsendecilik yazıyorum :KK50:

Summer kardeşim yara kaşımıyorlar, sanıyorum kırılgan bir döneminde olduğun için tenkit edildiğini düşünüp çabuk savunmaya geçiyorsun bu sefer insanlar gerçekten tenkit etmeye başlıyor, sonsuz bir döngüye giriyorsunuz sonra. Yorumlarda o kadar kötü bişey yok ayrıca olsa ne olur, burada herkes herkese bişeyler söyler. Yakın çevremde amansız saflığımla bilinen biri olarak açtığım bir konuda hin ve içten pazarlıklı olmuştum mesela :KK70: Sanal alemde birileri bişeyler diyorsa acaba haklılar mı diye kulak vermek ve değerlendirmek, haksızlarsa da savunmaya geçmeden sallayıp geçmek lazım biraz yoksa çekilmez. Size kış öncesi bir doz adamsendecilik yazıyorum :KK50:

Farkinda misin millet konumu birakti, tepkime yorum yapiyor. Can sikici degil mi bu?

Polemigi forumca seviyoruz bence. 😜

Farkinda misin millet konumu birakti, tepkime yorum yapiyor. Can sikici degil mi bu?

Polemigi forumca seviyoruz bence. 😜
O zaman sen de yardır gitsin summer, ortama uymak lazım bazen :KK8:
Ya işte şu yorumları yapın bunları yapmayın eski konuyu getirmeyin olmuyor onu demek istiyorum, konunun dağılacağı varsa dağılıyor polemik çıkarsa da çıkar boşver. Arada hala büyük bir özveriyle konuya ilişkin tavsiye veren üyeler olur çünkü sadece ilk mesajı okuyup gelmişlerdir:KK30: oradan bilgi toplarsın. Sonra başkaları bi köşede kavga etmeye başlar, iş uzarsa küfür kıyamet, sonra mune gelir konu kilit banlar falan. Forum dediğin böyle bi yer zaten :D

O zaman sen de yardır gitsin summer, ortama uymak lazım bazen :KK8:
Ya işte şu yorumları yapın bunları yapmayın eski konuyu getirmeyin olmuyor onu demek istiyorum, konunun dağılacağı varsa dağılıyor polemik çıkarsa da çıkar boşver. Arada hala büyük bir özveriyle konuya ilişkin tavsiye veren üyeler olur çünkü sadece ilk mesajı okuyup gelmişlerdir:KK30: oradan bilgi toplarsın. Sonra başkaları bi köşede kavga etmeye başlar, iş uzarsa küfür kıyamet, sonra mune gelir konu kilit banlar falan. Forum dediğin böyle bi yer zaten :KK70:

Sinirleniyorum ama iste. 😊

Tam tersi yazın daha kötü oluyorum ben daral geliyor sokağa çıksan terliyorsun ev işi yapsan terliyorsun
Kaç gün ilk kez rahat uyudum hava serinleyince

Sonbahar ve kis mevsimi ruhuma agir geliyor. Depresif bir hal aliyorum bu mevsimlerde. Gunes olmayinca kendimi dipte hissediyorum. Simdiden kara kara dusunuyorum nasil gececek bu 2 mevsim diye. Benim gibi olan var mi? :KK64:
Kız güneş varken tadını mı çıkarabildik sanki , boşveeeer .

😞 banada hiç iyi gelmiyor bu havalar.bir de Çukurova sıcağına,güneşine alışmış bir insan olarak İstanbul’a nasıl alışıcam bilmiyorum 🤷‍♀️

Bende de durum böyle olur.
Ekim gibi bir başlar, nisana kadar devam eder bir darlanma bir bunalmışlık bir halsizlik.. Sevmem pek.
Ama bu mevsimlerin bu yıl nasıl geçeceği belli.
Salgın nedeniyle evde geçecek. Ekstra daha kötü yani.
Dileğim sağlıkla geçmesi. Gerisini normal kabul ediyorum artık. Benim normalim.

Ne kadar etkilendiğinizle alakalı bir durum bu. Sadece modunuz mu düşük oluyor, yoksa gerçekten 1 ay kadar yatak döşeklik mi oluyorsunuz?

modunuz düşüyorsa, biraz sosyalleşerek, ya da kendinize günlük bir Program yapıp, onun saatlerine uymak şeklinde, ya da biraz sporla kendinizi iyi hissedersiniz.

gerçekten bir dönem Kötü oluyorsanız, bunun bir ismi var psikiyatride:SAD ( seosonal affective disorder)

mevsimseldir, bahar dönüşlerinde, özellikle güneşin olmadığı sonbahar kış günlerinde yaşanır. Çok ağır değilse, Kendi kendine geçer aslında ama yine de bir doktora başvurulabilir. Uydurma bir hastalık değildir, kimi insanın mevsimsel hassasiyeti vardır ve bir dönem bayağı çökkünlük Yaşar. Dışarıda çalışma, ya da evde günlük rutin oluşturma bir müddet sonra aşmaya yardımcı olur. Ve yine spor da çok etkili, vücutta endorfin hormonunu yükseltir.

kendimden biliyorum. Böyle bir şey olduğunu öğrenene kadar, her kasım Aralık ayında Gene bana bir şeyler oluyor derdim. Hatta dönem dönem konu açmışım, çok kötüyüm, hayatımda şunlar Var, depresyonda mıyım, çocuğumla bile ilgilenemiyorum diye. Sonra geçip giderdi. Düzelirdim bir şekilde. mesela gün boyu oturduğum yerden kalkamama, yemek bile yapamama, 8-10 saat aynı yerde oturup kalma, gözümde bütün sıkıntıların çok büyümesi, evden dışarıya burnunu bile çıkartmama Gibi durumlarım oluyordu.

şimdi yine yaşarım belki bilemiyorum ama artık farkında olduğum İçin gafil avlamıyor. Gelip geçeceğini biliyorum.

bu arada ben yazı ayrı, kış ve sonbaharı ayrı severim. Yani sevmemekle çok alakası yok. Yalnızca bir hassasiyet var. Yağmuru dinlemeyi, loş ikindileri, dışarıda rüzgar sesİni çok huzurlu bulurum ama etkiliyor yine de.

Back
X