Nasıl küsülür ?

Siz ona değil kendinize odaklanın. O deli olsun siz değil:) çocuğu ona bırakıp kendinize zaman ayırın. Bağımsız olabilirseniz ona ihtiyacınız olmadığını net şekilde ifade ederseniz problem çözülebilir . Yanınızda olabilmek için gayret eder
Amacım istediğim tamamen bu . Bu olayı başarmak istiyorum çok inat ettim

Selam kızlar
O kadar doluyum ki boğazıma kadar hemde . Ramazan eşim yüzünden kötü geçti sürekli gergin halleri herşeye sorun çıkarması vs en sonunda birkaç gün oruç tutmadı da normale döndü biraz . Ama o kadar bunaldım ki anlatamam çok doluyum oğlum yoruyor evdeki kuş bile beni tüketti artık . Bu kadar uzakta olmasak annemlere gidicem biraz ama olmuyor . Neyse bugün eşimle tartıştık çok basit bir konu yüzünden artık aklı başına gelsin istiyorum çok ciddi anlamda bir süre hiç konuşmak istemiyorum hemde hiç 🙁 nasıl yapıcam bilmiyorum ama arada çocuk var 🙁 ağladım ağladım ama yetmedi hala gerginim 😞
Bende senin gibiydim küssem bile iki dakika sonra dayanamaz konuşur affederdim ama artık bazı durumlarda bu yetmiyor küslük süresini 3 güne 1 haftaya çıkardığım oluyor benimkinde işe yarıyor küsmek . Tabi ben annemlere falan kalkıp gelmiyorum ama evde o şekilde davranıyorum

Kendinizi yanlız hissetmediniz mi ? Çünkü ben kendimi onsuz çok yanlız hissediyorum çaresiz filan
Özlerim yalnız hissederim diyorsunuz sürekli belli ki çok seviyorsunuz 😌 şimdi siz ya da o başka bi yere gitse 1 gün geçmeden özlersiniz yanlız hissedersiniz. Aynı evde tek çay içmek bile zor geliyor size. En iyisi siz hiç küsmeyin karşınıza alın konuşun.

Siz karşılıklı dikkat etmişsiniz işte ben tek taraflı dikkat ettim anlatabildim mi ?
Anlıyorum ama siz çocuktan çok bunaldığınızı yazmışsiniz,tuvalete zor girdiginizden dem vurmuşsunuz buna istinaden tahminde bulundum.Belkide sizde tahammülsuz davranmışsinizdie diye.

Anlıyorum ama siz çocuktan çok bunaldığınızı yazmışsiniz,tuvalete zor girdiginizden dem vurmuşsunuz buna istinaden tahminde bulundum.Belkide sizde tahammülsuz davranmışsinizdie diye.
Olayı kısaca anlatayım o zaman size gerçekten bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ dün sabah 08:00de oğlumla uyandık öğlen uykusunu bırakmasının 2. Günüydü . Kahvaltı temizlik çamaşır oyuncak öğlen yemeği Vs vs 16:00 oldu kargo bekliyoruz ki çocuğun oyuncağı gelecekti . 16;00 da geldi kargo oğluma dedim ki hadi yemek saatine kadar çıkalım ( hep çıkarız ) hayır ben oyuncak oynamak istiyorum dedi okey dedim 1.5 saat oynadık eşim geldi 5 dk filan da birlikte oynadık . Eşim dedi ki ben sigara içip geleyim biz devam edelim sen git namazını kıl tmm dedim gitti geldi . Oğlum müzik istedi eşimde çocuğu aldı salona koltuğa yattı müzik açtı telefonda bende dedim ki keşke odasında oyuna devam etseniz öyle dinlese çünkü şimdi telefonla uğraşmak isteyecek ( tv telefon yasak bizim evde çocuk için eşim gitti yattı ki sırf telefonu eline alıp nette gezecek adı çocuk baktı olacak çocukta telefona bakacak bu arada ) yok dedi bakmıyoruz iyi dedim sakince arkamı döndüm içeri gittim 30 saniye geçti annesini görüntülü aramaya başladı oğlum da müziği kapattığı ve babanneyi aramaya başladı diye mız mız oldu kapat kapat diye bağırıyor kapatmadı tabi . Kv açtı telefonu ona kapat diye bağırıyor çocuk kv niye sen bana kuşunu göster dedi oğlum da hayır kapat diye ağlamaya başladı . Eşim daha ağlayan çocuğu gösteriyor . Sonra dedi ki öğlen uykusunu bıraktırıyoruz da ondan böyle dedi kadına ( orada sanki çocuk uykudan böyle yapıyor uykusu var ben zorla bıraktırıyorum uyutmuyorum gibi bir hava oluştu ) hala çocuk ağlıyor . İçeri sakince gittim dedim ki lütfen şuan uyku bastırmaya başlayacak ben bu saate kadar idare ettim şimdi moralimiz bozulmasın sırası değil yemek saati geliyor dedim oğluma da hadi sen yanıma gel dedim . Hala kapatmıyor ağlayan çocuğu gösteriyor oğlum da bana gelmedi kapat diye ağlıyor . Kp dedi ki kapatalım sonra konuşuruz kapattılar öylece . Sonra bana sardı ben saygısızmışım insanlar alınmışlar benim ailemle çocuk konuşuyormuş onun ailesinden soğuyormuş . Ben ne yapabilirim dedim ya biraz çnce benim annemle de konuşmak istemedi kapattım ben zorla değil ya dedim . Annemle konuşuyorsa annem hikaye olay anlatıyor dinliyor çocuk senin annen de düzgünce konuşsun benim suçum ne istemiyorsa dedim böyle tartıştık uzun oldu kusura bakma lütfen

3.5 yaşındaki çocuğa dönmüş diyor ki sen niye konuşmuyorsun senin yüzünden biz kavga ediyoruz diyor böyle bir saçmalık olabilir mi ya ? Bende dedim ki çocuğun ne alakası var kocaman insanlarsınız saçma sapan davranıyorsunuz 3.5 yaşındaki çocukla iddialaşıyorsun dedim .

ben henüz küslükle bir iletişimin düzeldiğini hiç görmedim. bunlar bana çok stratejik geliyor açıkçası. o an tartıştınız ve konu saçma sapan uzuyorsa oda değiştirin, ikiniz de sakinleşince oturun asıl anlatmak istediğinizi anlatın. bana sanki tartışma anında ikiniz de asıl anlatmak istediğiniz konudan çok birbirinize haklı olduğunuzu göstermek istiyormuşsunuz gibi geldi. örneğin üstte anlattığınız tartışma, aslında çok basit ve her evde yaşanabilecek bir şey. küsmeye değer bir durum yok. zorlandığınızı anlıyorum ama çocuk bu ağlayabilir, bir şeyleri istemeyebilir, hep onun istediği gibi de olmaz. eşiniz de ailesiyle belki konuşur diye aramıştır, konuşmamıştır 2 dakika daha ağlayan çocuğu gösterir kapatır. içeri gidip uyarmanıza bile gerek yok aslında. olduysa bile sakinleşince neden böyle olduğunu konuşursunuz.. eşim bana küsse hatamı anlamaktansa beni cezalandırdığını düşündüğüm için hiçbir olumlu duygu beslemem. insanlar konuşarak halledebilirler çünkü. 4 yıllık evlilikte bir gün küs uyumadım, tartışma olmuyor mu? elbet oluyor. hatta fazlaca da sinirli biriyim. biraz kendimle baş başa kalıp sakinleşiyorum. kahve yapıyorum. mutfak masasında sigara içerken ikimiz de hatalarımızı konuşuyor ve birbirimizi anlıyoruz. tartışma anında birbirini anlayabilen çok nadir insan vardır zaten.

ben henüz küslükle bir iletişimin düzeldiğini hiç görmedim. bunlar bana çok stratejik geliyor açıkçası. o an tartıştınız ve konu saçma sapan uzuyorsa oda değiştirin, ikiniz de sakinleşince oturun asıl anlatmak istediğinizi anlatın. bana sanki tartışma anında ikiniz de asıl anlatmak istediğiniz konudan çok birbirinize haklı olduğunuzu göstermek istiyormuşsunuz gibi geldi. örneğin üstte anlattığınız tartışma, aslında çok basit ve her evde yaşanabilecek bir şey. küsmeye değer bir durum yok. zorlandığınızı anlıyorum ama çocuk bu ağlayabilir, bir şeyleri istemeyebilir, hep onun istediği gibi de olmaz. eşiniz de ailesiyle belki konuşur diye aramıştır, konuşmamıştır 2 dakika daha ağlayan çocuğu gösterir kapatır. içeri gidip uyarmanıza bile gerek yok aslında. olduysa bile sakinleşince neden böyle olduğunu konuşursunuz.. eşim bana küsse hatamı anlamaktansa beni cezalandırdığını düşündüğüm için hiçbir olumlu duygu beslemem. insanlar konuşarak halledebilirler çünkü. 4 yıllık evlilikte bir gün küs uyumadım, tartışma olmuyor mu? elbet oluyor. hatta fazlaca da sinirli biriyim. biraz kendimle baş başa kalıp sakinleşiyorum. kahve yapıyorum. mutfak masasında sigara içerken ikimiz de hatalarımızı konuşuyor ve birbirimizi anlıyoruz. tartışma anında birbirini anlayabilen çok nadir insan vardır zaten.
Yazdıklarınız çok değerli teşekkür ederim 🙏 amacım zaten küsüp iletişimi iyileştirmek değil. Konuşuyor olmamla konuşmuyor olmamın arasındaki farkı değeri anlasın amacım . Her zaman böyle küçük olaylardan sorun yaşıyoruz çok nadirdir büyük bir olay olduğu her evde oluyor dediğinizi yaşıyoruz bizde . Mesela bundan önce ramazın içinde yaşadığımız olayda da sessizce odadan çıktım başka odaya gittim arkadan gelmiş daha söyleniyor sürekli böyle fişekleyici tavırları var o yüzden olay büyüyor . Birde bence en kıymetli olan şey herkes sakinleştiktenn sonra konuyu sakince konuşup kapatmak . Ama bizim sorunumuz bunu yapamıyor olmak eşim mesela şimdi gelecek ve hiç bir şey yokmuş gibi davranmaya devam edecek konuşup öyle kapatalım dediğim zaman da ortada birşey yok ki neyi konuşalım diyor bana sorun da bu maalesef ki. Tabiki çocuk bu ağlayacak susacak her zaman onun istediği şey olmayacak ama bu çok kritik bir zamandı . Tam yemeğe oturacağız çocuk ağlıyor masada huzursuzluk devam edecek yemeği düzgün yemeyecek gece uykusuna çok az kalmış huzursuzlukla yatağa yatacak( böyle huzursuz yatağa yatınca çok uykusu olsa bile uykuya zor geçiyor ve gece sık uyanıp bizi çağırıyor bende uykusuz kalıyorum ) zaten yeni düzenine alışmaya çalışıyoruz . Yoksa benim oğlum her zaman böyledir onlarla konuşmak istemez genelde ve aynı şeyler olur ben tutup uyarmam eşimi aralarında anlaşırlar . Kaldı ki yemeği yediler ve eşim aradı babaanne ve dedesinden özür dilettirdi

Valla bugün yeterince tepki koydum bence artık o yok gibi davranmak istiyorum belki aklı başına gelir diye
Benim taktiğimdir bu, yapmak biraz zor, yapamayacaksınız hiç başlamayın.
Ne göz teması ne hiçbir soruya cevap, insan olarak varlığını görmeyip sofraya tabağı bile o yok gibi koymak, onun olduğu odadan çıkarken ışığı kapatmak, izlediği şeyi hiçe sayıp kumandayı alıp değişmek, onun koyduğu bir eşyayı daha kullanmadan hop geri tepmek vs, sanki yokmuş gibi yaşamak.
Yapabileceksiniz yapın, karşı taraf deliriyor onu görünce içiniz soğuyor.
En iyi pasif agresif yöntemlerden biridir😂

Benim taktiğimdir bu, yapmak biraz zor, yapamayacaksınız hiç başlamayın.
Ne göz teması ne hiçbir soruya cevap, insan olarak varlığını görmeyip sofraya tabağı bile o yok gibi koymak, onun olduğu odadan çıkarken ışığı kapatmak, izlediği şeyi hiçe sayıp kumandayı alıp değişmek, onun koyduğu bir eşyayı daha kullanmadan hop geri tepmek vs, sanki yokmuş gibi yaşamak.
Yapabileceksiniz yapın, karşı taraf deliriyor onu görünce içiniz soğuyor.
En iyi pasif agresif yöntemlerden biridir😂
Oda dolap kapaklarımı çarpa çarpa kapatıyor kapıları hızlı kapatıyor filan 😂bir arkadaşım da geçen diyordu ki eşim sesli yiyecekleri hiç sevmez sakız havuç vs sinir olduğumda özellikle evde ne sert şey varsa onu yiyordum diyordu 😂

Oda dolap kapaklarımı çarpa çarpa kapatıyor kapıları hızlı kapatıyor filan 😂bir arkadaşım da geçen diyordu ki eşim sesli yiyecekleri hiç sevmez sakız havuç vs sinir olduğumda özellikle evde ne sert şey varsa onu yiyordum diyordu 😂
Ahahaha
Aynı ben😂
Bizim evde sarımsak yasaktır, nefret eder eşim, kokusuna tahammül edemez.
Ola ki delirtti mi beni, gece 11 yaparım bir mantı basarım sarımsaklı yoğurdu, oturduğu odaya gider yerim öğürmekten içi çıkar😂Ya da en sevdiği yemeği sadece kendime yapıp aynı odada yerim.
Çok pislikmişim, yazdıkça anladım😂

Ahahaha
Aynı ben😂
Bizim evde sarımsak yasaktır, nefret eder eşim, kokusuna tahammül edemez.
Ola ki delirtti mi beni, gece 11 yaparım bir mantı basarım sarımsaklı yoğurdu, oturduğu odaya gider yerim öğürmekten içi çıkar😂Ya da en sevdiği yemeği sadece kendime yapıp aynı odada yerim.
Çok pislikmişim, yazdıkça anladım😂
Aklıma asla gelmeyecek fena şeyler bunlar ya 😂😂 bak şimdi biz saatlerdir dışardaydık oğlumu oyun alanına bıraktım bende oturuyorum eşim aradı eve gitmiş diyor ki neredesiniz ? Bende oyun alanındayız dedim . Bana haber verseydin diyor bende arasaydın öğrenirdin dedim kapattım 🤷🏻‍♀️

Aklıma asla gelmeyecek fena şeyler bunlar ya 😂😂 bak şimdi biz saatlerdir dışardaydık oğlumu oyun alanına bıraktım bende oturuyorum eşim aradı eve gitmiş diyor ki neredesiniz ? Bende oyun alanındayız dedim . Bana haber verseydin diyor bende arasaydın öğrenirdin dedim kapattım 🤷🏻‍♀️
Ahahah, bu nasıl küsmek?
Ben olsam 25 cevapsız görene kadar açmam o telefonu, en fazla yanımda çocuk varsa onun fotosunu atarım nerde olduğunu görsün diye.
Beklesin dursun gitmeyin, keyfinize bakın.

Ah biz de böyle değildik, laftan anlamayanın hakkı kötektiri bir yerde benimsedik.
İnsana insan, pisliğe pislik gibi davranmak şanımız oldu😂😂

Ahahah, bu nasıl küsmek?
Ben olsam 25 cevapsız görene kadar açmam o telefonu, en fazla yanımda çocuk varsa onun fotosunu atarım nerde olduğunu görsün diye.
Beklesin dursun gitmeyin, keyfinize bakın.

Ah biz de böyle değildik, laftan anlamayanın hakkı kötektiri bir yerde benimsedik.
İnsana insan, pisliğe pislik gibi davranmak şanımız oldu😂😂
Vay anasını beee 😂😂😂

Olayı kısaca anlatayım o zaman size gerçekten bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ dün sabah 08:00de oğlumla uyandık öğlen uykusunu bırakmasının 2. Günüydü . Kahvaltı temizlik çamaşır oyuncak öğlen yemeği Vs vs 16:00 oldu kargo bekliyoruz ki çocuğun oyuncağı gelecekti . 16;00 da geldi kargo oğluma dedim ki hadi yemek saatine kadar çıkalım ( hep çıkarız ) hayır ben oyuncak oynamak istiyorum dedi okey dedim 1.5 saat oynadık eşim geldi 5 dk filan da birlikte oynadık . Eşim dedi ki ben sigara içip geleyim biz devam edelim sen git namazını kıl tmm dedim gitti geldi . Oğlum müzik istedi eşimde çocuğu aldı salona koltuğa yattı müzik açtı telefonda bende dedim ki keşke odasında oyuna devam etseniz öyle dinlese çünkü şimdi telefonla uğraşmak isteyecek ( tv telefon yasak bizim evde çocuk için eşim gitti yattı ki sırf telefonu eline alıp nette gezecek adı çocuk baktı olacak çocukta telefona bakacak bu arada ) yok dedi bakmıyoruz iyi dedim sakince arkamı döndüm içeri gittim 30 saniye geçti annesini görüntülü aramaya başladı oğlum da müziği kapattığı ve babanneyi aramaya başladı diye mız mız oldu kapat kapat diye bağırıyor kapatmadı tabi . Kv açtı telefonu ona kapat diye bağırıyor çocuk kv niye sen bana kuşunu göster dedi oğlum da hayır kapat diye ağlamaya başladı . Eşim daha ağlayan çocuğu gösteriyor . Sonra dedi ki öğlen uykusunu bıraktırıyoruz da ondan böyle dedi kadına ( orada sanki çocuk uykudan böyle yapıyor uykusu var ben zorla bıraktırıyorum uyutmuyorum gibi bir hava oluştu ) hala çocuk ağlıyor . İçeri sakince gittim dedim ki lütfen şuan uyku bastırmaya başlayacak ben bu saate kadar idare ettim şimdi moralimiz bozulmasın sırası değil yemek saati geliyor dedim oğluma da hadi sen yanıma gel dedim . Hala kapatmıyor ağlayan çocuğu gösteriyor oğlum da bana gelmedi kapat diye ağlıyor . Kp dedi ki kapatalım sonra konuşuruz kapattılar öylece . Sonra bana sardı ben saygısızmışım insanlar alınmışlar benim ailemle çocuk konuşuyormuş onun ailesinden soğuyormuş . Ben ne yapabilirim dedim ya biraz çnce benim annemle de konuşmak istemedi kapattım ben zorla değil ya dedim . Annemle konuşuyorsa annem hikaye olay anlatıyor dinliyor çocuk senin annen de düzgünce konuşsun benim suçum ne istemiyorsa dedim böyle tartıştık uzun oldu kusura bakma lütfen
Eşiniz çocukla aileyi konuşturmak için yanlış zaman seçmiş biz genelde yemekten sonra çocukların keyfi yerindeyken arıyoruz,bu konuda uyarıda bulunun güzel güzel.Cok anlamsız inadı veya düşüncesizligi var eşinizin.Haklı buldum sizi

Eşiniz çocukla aileyi konuşturmak için yanlış zaman seçmiş biz genelde yemekten sonra çocukların keyfi yerindeyken arıyoruz,bu konuda uyarıda bulunun güzel güzel.Cok anlamsız inadı veya düşüncesizligi var eşinizin.Haklı buldum sizi
Oğlumda çok inatçı hem yaşı gereği öyle ama bence karakteri de bu artık kabullenmeye başladım . Mesela kv çocukla düzgün konuşmuyor bebek zannediyor herşeyi 10 kere tekrar ediyor çocuk kv den bu yüzden gıcık kapıyor kv çocuğu salak filan mı zannediyor anlamıyorum ben bile onları dinlerken sinir oluyorum çocuğun böyle olması çok normal 🤷🏻‍♀️ bir insana bir kere sinir oldu mu geçmiyor ona hep kötü davranıyor kv de bunlardan birisi ben özellikle asla bir şey yapmıyorum çocuk istemiyor benim suçum cidden yok . Eşimde çocukla inatlaşıyor artık evde ikisi yüzünden çürüdüm. Ayrıca ben dün öyle ağlamasının sebebini uyku geliyor sandım meğer değilmiş telefonu kapattılar çocuğu aldım içeri odaya gittik gayet normale döndü sonradan anladım ki dinlediği müzik kapandı babaanne arandı diye öyle ağlamış kendisi de söyledi sonra

Back
X