Nasıl yaklaşmalıyım ?

Insallah herşey ikiniz içinde çok güzel olur

Reactions: JES
Ben eşime anlatmıştım hayatımdaki her şeyi. Dinledi sadece, buna göre yaklaştı bana. Kendinizi psikolog sanmayın o iş sizi aşar, bilginiz yetmez. Sağdan soldan 3 5 yazı okuyarak da uzman olmuyorsunuz. Bana saçma geldi abartıyorsunuz hatta büyük ihtimalle.

Bence olmaz. Eski bir sevgilim bana çocukken yaşadığı çok çok üzücü bir istismarı anlatmıştı.
Anlatınca çok rahatladı . Ben de duydum, dinledim,o ara kucakladım...ama sonra hiiic asla konusunu açmadım. Bazen bazı şeyleri sadece anlatmak da iyidir. Ama bence bu tarz üzücü şeylere yorum yapabilmek biraz kötü olabilir. Eğer işin uzmanı değilsen.
O yüzden benim tavsiyem anlattığı şeyleri anlayışla dinleyip onu anladığınızı hissettirin yeter. Eminim o da sizden bir öğüt ya da oneri beklemiyordur. Anlatıp rahatlamak istemistir

Bence konusmak istiyor ki konusuyor, siz özellikle konuyu acmiyirsunuz, ama konusmayi reddederseniz bu da iletisiminizi kotu etkiler.

Siz dinleyin, dertlesin de. Ama gecmisin bugununuzu yutmasina izin vermeyin.

Anlatmak isteyen konuşmak isteyen oydu. En başından sonuna kadar herhangi bir yönlendirmem olmadı hiç. Dinledim anladın mı vs tarzında onay sorularına cevap verdim. Zaten yaşadıklarının psikolojik terimleri vs üzerinde bilgim olsa da olmasa da benim görevim işim değil. Yaşadıkları beni de etkiliyor nasıl doğru yönlendirebilirim ki. Konuşmak istediğinde dinledim anlamaya çalıştım. Ben psikolog değilim sağda solda okuduğum yazılar kendi problemlerimi çözebilmek adına attığım hamlelerdi. Oda okuyor. Ama okuyup okuyup terapi yapmıyoruz birbirimize. Kendimizi iyileştirmeye doğru adımları atmaya çalışıyoruz. Uzmanın vereceği Terapi sürecine belki de hazırladık kendimizi bilmiyorum

Bence konusmak istiyor ki konusuyor, siz özellikle konuyu acmiyirsunuz, ama konusmayi reddederseniz bu da iletisiminizi kotu etkiler.

Siz dinleyin, dertlesin de. Ama gecmisin bugununuzu yutmasina izin vermeyin.
Konuşmak isteyen hep oydu asla benden bir talep gitmedi. Ben dinliyorum anlamaya çalışıyorum duygulandığında vs su getiriyorum. Şuan sorun yok gibi sürekli evdeyiz zaten rutinimiz devam ediyor

Yaptığım şey tam olarak son Paragrafınızdı. Fazlası olmadı

Ben bircok üyenin aksine cok iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorum. İnsan hayat arkadaşıhla bunları paylaşmayacaksa kiminle paylaşacak ? Keske beni de böyle dinleyen anlamaya calisan biri olsaydi hayatim cok daha kolay olurdu. Fakat farkinda olmadan dahi olsanız ağzınızdan kaçırabilirsiniz buna dikkat edin. Mesela o anın etkisiyle size gelip bir seyini anlatıyor,ertesi gün bunun lafını açarsanız (iyi niyetli bile olsa) inanılmaz rahatsız edici olur. Eşinizi yönlendirmeye çalışmayın. Yorum da bulunmayın ailesi hakkında kötü veya iyi demeyin. Sadece dinleyici olun. Veya size sorununu anlattigi icin birden pişman olabilir,kendini güçsüz hissedebilir size patlar. Okuduğu kitaplar da kendinden hatırlamak istemediği şeyler okursa rahatsız olabilir. Tavsiyeniz hakkında öfkelenebir süreci hasarsız atlatmanın tek yolu uzman desteğiyle hareket etmek.

Hiç geçmişi geride bırakıp bugün için mutlu olmayı teklif ettiniz mi ?

İyi bir şey yaptığımı düşündüğünüz için ben de iyi hissettim kendimi şuan. Ben onu anlamaya çabalıyorum çünkü hayatım boyunca anlaşılamadığım için sorun yaşadım ona farklı bir şekilde yargılamadan sorgulamadan yönlendirmeden yaklaşırsam sorunu ile yüzleşmesi kolay olur diye düşündüm. Çok çok çabalıyordum ağzımdan kaçırmamak için ama artık daha çok emek vermem lazım dediğiniz gibi hassas bir konu ima tekrar açmayı dahi kaldıramaz. Ben sadece profesyonel destek alalım benim de ihtiyacım var dedim. Oda biraz zaman sonra dedi. Açıkçası çok Yorgunum düşünmeye dinlenmeye artık konuşmadan 3-4 gün detox yapmaya ihtiyacım var

Hiç geçmişi geride bırakıp bugün için mutlu olmayı teklif ettiniz mi ?
Teklif yönlendirme iyi durumla o durumu unutturmaya çalışmadım. Zaten şuan yaşadığımız hayattan ikimizde memnunuz. Biraz yorulduk bu süreçte dinlenip bir kendimize gelip yola devam edeceğiz

Teklif yönlendirme iyi durumla o durumu unutturmaya çalışmadım. Zaten şuan yaşadığımız hayattan ikimizde memnunuz. Biraz yorulduk bu süreçte dinlenip bir kendimize gelip yola devam edeceğiz

inşallah ikiniz içinde herşey çok güzel olur. Geçmiş için bi tek birbirinizi bulduğunuz sebepten mutlu olun.

Reactions: JES
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…