Nazar var mıdır gerçekten?

Benim dayimlar çok foto paylasir Facebookta özellikle. Yedikleri her şeyi doğum günlerini bilmem ne gunlerini atarlar hep ve hiç nazar değdiğini görmedik bence nazar adam seçiyor.

Bazilarin aurasi/ yildizi düşük oluyormuş sanirim bu da nazardan kolay etki almak demekmiş.
Ben her şeyi herkese anlatmam, yayinlamam ama tabi ki tatillerimi, gezmelerimi sosyal medyaya koyuyorum, bazen kendimi cekiyorum koyuyorum eşim kendini koyup durma yapma nazar deger diyor hep ve beni okuyor ama sorun olmuyor.

Saddce bir defa tatile giderken kaza gecirmiştik nazar mi bilmem sadece bir kac kişinin haberi vardi normalde tatile cikarken de kimseye soylemeyiz. Başimiza pek bir sey gelmedi.

Ne zaman komşum bana Allah sana kaza bela vermesin diye dua etse, daha o gün başıma bir işler geliyor. Dün mü neydi komşunun arızalı bir eşyasıyla ilgilendim, Allah sana kaza bela vermesin dedi, akşam üzerime çay devrildi bacağım yandı. Bugün sigara siparişi vardı eşimden, onu verdim sabah. Allah kaza bela vermesin dedi gene. Öğlen balkon yıkarken parmağımı kestim.
Yahu kaza ve bela diyerek hayırdua mı edilir?
Allah işini gücünü rast getirsin dersin, hayırlar uğurlar dersin ama bizim insanımızda ağız alışkanlığı bu.
Hep negatif cümleler kurup, pozitif sonuçlar bekliyoruz. Olmuyor işte.
Yeni araba alan birine de kazasız belasız diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor.
Yolun bahtın açık olsun desenize. Yok ya nazar mı var şom ağız mı var bilmiyorum ama hiçbir şey olmasa da var bir şeyler. Kesin.

Ben nstagrama birşey atarsam mutlaka o gün bir sorun yaşıyorum artık atmıyorum anca çay kahve
Ben profil fotosu bile koymuyorum o derece artık bende.. Eşime hep derdim, sosyal medyadan nazar degiyor diye inanmazdı.Artik o da inaniyor .Paylaşım yapınca mutlaka bi şeyler negatif gidiyor Ha millet çatır çatır paylaşıyor onlara değmiyor mu? Herkesin yıldızı farklı, Aurasi farklı onlara değmeyebilir ama değdiğini hissedenlerin paylasmamasi lazım.Sosyal medya dedikodunun Tillahi artık. Kötü enerjiden baska hiç bir şeye yaramıyor, kimse de göründüğü kadar içten değil maalesef Kem göz,fesat kaynıyor ortalık.Sahit oluyorum gruplardaki konuşmalara.

Nazara eskiden inanmazdım ama artık inanıyorum. Bazı insanların iyide baksa nazarı değiyor bir anda kolumu kaldıramayacak gibi oluyorum esnerken gözlerimden yaş gelmeye başlıyor. Aile büyüklerine okutunca enerjim yerine geliyor canlanıyorum resmen. Okuyan esne Allah esne ağzı çıkıyor kadınların.
Birde komşum ne zaman eşi ile foto atsa sosyal medyaya ya kavga ediyorlar yada sakarlıklar başına geliyor. Dikkat edilmesi lazım hele küçük çocuklara fotoları paylaşılmamalı birde başarıları söylenmemeli.

Var tabi.
Nazar taşı bile çatlatır.
Annenin evladına nazarı çok geçermiş mesela, o yüzden anne bile evladını severken dikkat etmesi lazım.
Nazarsız günlrr dilerim herkrse:)
Bana da anında nazar dsğiyor, çatlayasıcalar kimin değiyorsa artık:))

Bence var. Ya bence bir insana iyi veya kötü bakıyoruz ya o bir enerji bence. Nasıl baktığımızlailgisi var. Kıskançlık haset dolu bakıldığı zaman o enerji yayılmış oluyo buna da nazar diyorlar (bence ama)

Ben inaniyorum o yüzden yavaş yavaş akillandim bir şey paylaşmamaya gayret ediyorum eşim dostumla.
Allaha şükür isimden çok memnunum, geçen arkadaşımla kocasına denk gelince adam bizi arabayla bir yere götürdü (sonra Starbucks önünde durdu,kendine kahve ismarlatti. Boyle biri) orada o kadar ısrarla maaşımı sordu ki, rakam vermedim ama dediği rakamdan 'yok biraz daha fazla' dedim, "seviyorum işimi daha düşük rakam alsam da severdim" dedim. Ki öyle yani. Derken daha arabadan inmeden mideme bir ağrı saplandı. Arabaya istiğfar etmemek için benzinciden poşet aldım, çantama attım. Eve gittim, karnımdaki ağrıdan merdivenden çıkamıyorum. Eve gelir gelmez hemen dedim 'babacim, beni oku' diye adam esneye esmeye bir hal oldu, ben de biraz düzeldim:)

Nazar haktır. Ben de nazara inanıyorum. Maalesef bana da çok nazar değiyor. Ama en uyuz olduğum şey nazar değecek bir şeyim yok. Yatım katım yalım villam olsaydı da öyle nazar değseydi keşke

İnanmıyorum. Birisi kenafir gözle bakacak, o da nazar olacak. Allah’ın sisteminin böyle işlediğini düşünmüyorum.
Mesela biri çalışmış, didinmiş. Mal yapmış. Bunu gösterince nazar mı değecek.
Biri emek vermiş, mutlu bir yuva kurmuş. Sebat etmiş. Başkası bunu çekemeyecek nazar mı değecek.
Hele çoluğa çocuğa. Niye nazar değecek?
Ee madur bir taraf olacak ama nazar edene bir günah yok.
İnanmıyorum o yüzden.

Ben acayip inanıyorum nazara, kötü enerjiye. Birinin imrenmesi veya kıskançlık yapması bile yetiyor bunu çekmeme. Eşimin bir yengesi var ve maşallahı var ben nazarı değiyor dediğimde inanmiyordu kafasına en son yenge kapıdan girdi dolap kapağı düştü kafasına eşimin djdjd

Benim nazar ilişkime yansımıyor çünkü kendimi ve evimi koruyorum valla. Sevemedigim insan gelirse veya görüşürsek adaçayı üzerlik yakıyorum. Tuz yakıyorum. Genelde dusta da tuz ve sirke kullaniyorum bu benim enejimi çok yükseltiyor üstüme döküyorum. Aşırı rahatsız olduğum bir ortamda da çok durmam kalkıp giderim zaten

Sizin yıldiziniz kuvvetli anlaşılan ne güzel.Daha önce başınıza bir kez dahi olsa gelseydi beni anlardınız. O kadar çok ki hangi birini anlatayım.insan ister istemez inanıyor ki nazar dinimizde vardır . Nas ve Felak sureleri de bunun için inmiştir.İcinde gecer ya " fesatcinin şerrinden sana sığınırım " diye. Her şeyin bir enerjisi var ,gözün de enerjisi var.Bakan kişi iyi niyetli dahi baksa nazarı denebilir. Keşke ben de sizin gibi yıldızı yüksek,nazar değmeyen biri olsaydım,Eger öyle olmasaydınız nazara inanırdiniz. Çok şanslısınız

Nazar tabii ki var ama siz böyle inandıkça da aksilikleri çekersiniz. Dini inancınızı bilmiyorum ama ben Felak, Nas, Ayetel Kürsi ve İnşirah surelerini okurum her gün mutlaka. Nazar ayetlerini de okuyorum fırsat buldukça.

Ben inanmıyorum
Fenomenlere hiç nazar değmiyor tüm ihtişamlı hayatını instagramda yaşayanlara hiç değmiyor
Nazar değil o dikkatsizlik tedbirsizlik kötü günündeyimdir yada olumsuzluklar tesadüfen üst üste geliyordur

Nazar var elebette. Artık iyi olayları pek anlatmıyorum ben. Olup bitimce herkesin haberi oluyor. En güzeli böyle. Ama işte bu fotoğrafı paylaşsam mı nazara gelir miyim vs dedikçe de insanın başına geliyor. Yani var ama çok da kafayı yormamak lazım.

Tabi ki var Peygamber efendimizin çok güzel bir hadisi var
“Karşıki mezar, yarısı nazar” sözü, “İnsanların yarısı nazardan ölür.
“Nazar deveyi kazana insanı mezara sokar!”
yani adı nazar kötü enerji her neyse maalesef var inanıyorum
ama şu kısmı anlamıyorum
ünlülerin o şaşalı hayatı herkes tarafından izleniyor tabii onların da başına kötü olaylar geliyor (gelsin istemem de )
biz ufacık iyiliğimizi anlatsak ertesi gün ya o iş olmaz ya hastalanırız

İyi olayi anlatmayı geçtim, direkt göz makyajima bile nazar değdiren oldu ki hafif bir makyajdi. Ertesi gün retinanim yirtildigini öğrendim sebepsiz dedi dr , lazer operasyon geçirdim..... aynı kişi bir kere de eşimle balkonda kahve içiyorduk_ ki sayilidir bu eylem 5 kere olmamıştır mesela hayatim boyunca _ oh ne güzel dedi ,bayıldım size dedi.O gece gözümün kenarından sivri sinek ısırmış ve ertesi gün yumruk yemiş gibi şişti gözüm, doktora gittim bir sürü solüsyon verdi.. Yani bunu kafaya takmakla da olmuyor.O iki anda da aklımda bile yoktu nazar yemin ederim.Bir anda da yakalanabiliyorsunuz. Nazarı cok değen insanlar var,bilemiyorsunuz ki bunu.onun için dualar ,ayetler var .inanan ve başına gelen kişi sürekli okumalı Allah korusun

Çünkü onlar sürekli göz önünde ,her gün her gün paylaşım yapan insan da öyle.Biz mesela kırk yılda bir bir şey paylaşırız aa bu da vardı de mi ,vay be falan diye geçirir içinden,enerji körüklenir onun gibi düşünün.Benim yakin bir arkadasim takmıştı bir ortak arkadaşımıza, sürekli onun storylerini konuşur, şöyle hayatları var böyle rahatlar anlatırdı ki ben çok kızardım. Sonra o ortak arkadaş trafik kazası geçirdi, şimdi çok nadir paylaşıyor.diger yakın arkadaşımdan da uzaklaştım.Baskasini böyle anlatan ,benim için de neler düşünmez diye ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…