Benim dayimlar çok foto paylasir Facebookta özellikle. Yedikleri her şeyi doğum günlerini bilmem ne gunlerini atarlar hep ve hiç nazar değdiğini görmedikbence nazar adam seçiyor.
Ben profil fotosu bile koymuyorum o derece artık bende.. Eşime hep derdim, sosyal medyadan nazar degiyor diye inanmazdı.Artik o da inaniyor .Paylaşım yapınca mutlaka bi şeyler negatif gidiyor Ha millet çatır çatır paylaşıyor onlara değmiyor mu? Herkesin yıldızı farklı, Aurasi farklı onlara değmeyebilir ama değdiğini hissedenlerin paylasmamasi lazım.Sosyal medya dedikodunun Tillahi artık. Kötü enerjiden baska hiç bir şeye yaramıyor, kimse de göründüğü kadar içten değil maalesef Kem göz,fesat kaynıyor ortalık.Sahit oluyorum gruplardaki konuşmalara.Ben nstagrama birşey atarsam mutlaka o gün bir sorun yaşıyorum artık atmıyorum anca çay kahve
He ondan hep her yorum sonuna nazar boncuğu koyuyonEvet var. Kötü enerji de denir. Mesela ben çok nazara gelirim.
Herşeyi nazara bağlayan, kendini inandıran insanları anlamazdım yada belkide daha önceden nazar değecek bir hayatım yoktu. Önce atanıp hayallerimdeki mesleği yapma fırsatı buldum sonra nişanladım en son kırk kilo vererek obeziteden kurtuldum. Ama asıl meselem sanki insanların beni farketmesi ile başladı. Arkadaşıma anlatırken nazara geliyor olabilirsin dedi. Belki saçmalıyorum belki komik gelecek size ama örneklerle açıklamaya çalışayım…
Mesela iş yerinde çok güzel çalıştığım gerçekten iş akışını güzel sağladığım bir dönemdeyim birileri oo iyisin vs dediği gün ayağımı sakatladım. Bugün uzun zamandır beni görmeyen eski komşularımı gördüm ne kadar zayıflamışsın şöyle böyle dediler. Akşam iş çıkışı hiç sebebi yokken nişanlımla birbirimize girdik ama gerçekten bir sebebi yok ve çok kırdık birbirimizi. Eve geldiğimde mutfakta yıkadığım bulaşıklar düştü çatır çatır kırıldılar. Sinirden kafamın içindeki damarlar seyriyor.
Siz inanır mısınız nazara? Korunmak için ne yapmak gerekir bilmiyorum ama şu son zamanlarda ruhen ve bedenen sebepsiz yorgunluklarım iç sıkıntılarım oluyor. (Kan değerlerimde sorun yok baktırdım). Öyle dertleşmek istedim sizlerle belki yaşayan vardır ve bir çözüm sunar diye
Sizin yıldiziniz kuvvetli anlaşılan ne güzel.Daha önce başınıza bir kez dahi olsa gelseydi beni anlardınız. O kadar çok ki hangi birini anlatayım.insan ister istemez inanıyor ki nazar dinimizde vardır . Nas ve Felak sureleri de bunun için inmiştir.İcinde gecer ya " fesatcinin şerrinden sana sığınırım " diye. Her şeyin bir enerjisi var ,gözün de enerjisi var.Bakan kişi iyi niyetli dahi baksa nazarı denebilir. Keşke ben de sizin gibi yıldızı yüksek,nazar değmeyen biri olsaydım,Eger öyle olmasaydınız nazara inanırdiniz. Çok şanslısınızİnanmıyorum. Birisi kenafir gözle bakacak, o da nazar olacak. Allah’ın sisteminin böyle işlediğini düşünmüyorum.
Mesela biri çalışmış, didinmiş. Mal yapmış. Bunu gösterince nazar mı değecek.
Biri emek vermiş, mutlu bir yuva kurmuş. Sebat etmiş. Başkası bunu çekemeyecek nazar mı değecek.
Hele çoluğa çocuğa. Niye nazar değecek?
Ee madur bir taraf olacak ama nazar edene bir günah yok.
İnanmıyorum o yüzden.
Nazar tabii ki var ama siz böyle inandıkça da aksilikleri çekersiniz. Dini inancınızı bilmiyorum ama ben Felak, Nas, Ayetel Kürsi ve İnşirah surelerini okurum her gün mutlaka. Nazar ayetlerini de okuyorum fırsat buldukça.Herşeyi nazara bağlayan, kendini inandıran insanları anlamazdım yada belkide daha önceden nazar değecek bir hayatım yoktu. Önce atanıp hayallerimdeki mesleği yapma fırsatı buldum sonra nişanladım en son kırk kilo vererek obeziteden kurtuldum. Ama asıl meselem sanki insanların beni farketmesi ile başladı. Arkadaşıma anlatırken nazara geliyor olabilirsin dedi. Belki saçmalıyorum belki komik gelecek size ama örneklerle açıklamaya çalışayım…
Mesela iş yerinde çok güzel çalıştığım gerçekten iş akışını güzel sağladığım bir dönemdeyim birileri oo iyisin vs dediği gün ayağımı sakatladım. Bugün uzun zamandır beni görmeyen eski komşularımı gördüm ne kadar zayıflamışsın şöyle böyle dediler. Akşam iş çıkışı hiç sebebi yokken nişanlımla birbirimize girdik ama gerçekten bir sebebi yok ve çok kırdık birbirimizi. Eve geldiğimde mutfakta yıkadığım bulaşıklar düştü çatır çatır kırıldılar. Sinirden kafamın içindeki damarlar seyriyor.
Siz inanır mısınız nazara? Korunmak için ne yapmak gerekir bilmiyorum ama şu son zamanlarda ruhen ve bedenen sebepsiz yorgunluklarım iç sıkıntılarım oluyor. (Kan değerlerimde sorun yok baktırdım). Öyle dertleşmek istedim sizlerle belki yaşayan vardır ve bir çözüm sunar diye
İyi olayi anlatmayı geçtim, direkt göz makyajima bile nazar değdiren oldu ki hafif bir makyajdi. Ertesi gün retinanim yirtildigini öğrendim sebepsiz dedi dr , lazer operasyon geçirdim..... aynı kişi bir kere de eşimle balkonda kahve içiyorduk_ ki sayilidir bu eylem 5 kere olmamıştır mesela hayatim boyunca _ oh ne güzel dedi ,bayıldım size dedi.O gece gözümün kenarından sivri sinek ısırmış ve ertesi gün yumruk yemiş gibi şişti gözüm, doktora gittim bir sürü solüsyon verdi.. Yani bunu kafaya takmakla da olmuyor.O iki anda da aklımda bile yoktu nazar yemin ederim.Bir anda da yakalanabiliyorsunuz. Nazarı cok değen insanlar var,bilemiyorsunuz ki bunu.onun için dualar ,ayetler var .inanan ve başına gelen kişi sürekli okumalıNazar var elebette. Artık iyi olayları pek anlatmıyorum ben. Olup bitimce herkesin haberi oluyor. En güzeli böyle. Ama işte bu fotoğrafı paylaşsam mı nazara gelir miyim vs dedikçe de insanın başına geliyor. Yani var ama çok da kafayı yormamak lazım.
Çünkü onlar sürekli göz önünde ,her gün her gün paylaşım yapan insan da öyle.Biz mesela kırk yılda bir bir şey paylaşırız aa bu da vardı de mi ,vay be falan diye geçirir içinden,enerji körüklenir onun gibi düşünün.Benim yakin bir arkadasim takmıştı bir ortak arkadaşımıza, sürekli onun storylerini konuşur, şöyle hayatları var böyle rahatlar anlatırdı ki ben çok kızardım. Sonra o ortak arkadaş trafik kazası geçirdi, şimdi çok nadir paylaşıyor.diger yakın arkadaşımdan da uzaklaştım.Baskasini böyle anlatan ,benim için de neler düşünmez diye ..Tabi ki var Peygamber efendimizin çok güzel bir hadisi var
“Karşıki mezar, yarısı nazar” sözü, “İnsanların yarısı nazardan ölür.
“Nazar deveyi kazana insanı mezara sokar!”
yani adı nazar kötü enerji her neyse maalesef var inanıyorum
ama şu kısmı anlamıyorum
ünlülerin o şaşalı hayatı herkes tarafından izleniyor tabii onların da başına kötü olaylar geliyor (gelsin istemem de )
biz ufacık iyiliğimizi anlatsak ertesi gün ya o iş olmaz ya hastalanırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?