Ne denir bu eşe?

Eşinizin size yaptığı altınlar sizin mihir dır ve sizde kalmalı kimse alamaz diğer takılan altınları bilmiyorum benim eşim hâlâ sana borcum var 4 bilezik der saçmalama derim ben ama o benim borcum der hep. Yaptıkları çok ayıp keşke balayına giderken bankada kasaya falan koysaydınız.

ben o altınları alan ınsanlara ne anne ne baba derim çocuklarının altınlarına göz koyacak kadar mı acızler..adet adı altında yapıyorlar bütçe bunu..bı akrabamızdada kız tarafı almıştı altınları neymiş adetmiş,adetse önceden söylesene ,düğüne 1 hafta kala söylüyor .....ha eşinin de haberi var ve sana soylemedıyse kusura bakma ams sız es olamammışsınız esler arasında gızli saklı olmaz

Sizin o altınlarda hakkınız yok diyemezsiniz o altınlar tamamen gelinin hakkı.bir boşanma davası açılsa hakim düğün takılarının tamamını geline veriyor yargıtay kararı bu yönde.esi konu sahibinin arkasından iş cevirmese,güvenini sarsmasa konu bu kadar uzamazdı zaten.madem es ve ailesi kendi hakkı olarak görüyor bunu en baştan söylemeleri gerekiyordu dolandırıcı gibi arkadan iş cevirmeselerdi.ben konu sahibinin yerine olsam ailemin ve benim tarafımın taktığı tüm takıları da aileme verirdim sonuçta benim ailemde eşe dosta takarken geri döneceği için taktı sizin mantiginizla.

Dinen ve hukuken düğün altınları kadına ait. Eşiniz, altınlar üzerinde karar veremez. Sizden habersiz takıların 1 gramını yada 1 kuruşuna dokunamaz. Ya eşinizin ailesi, takılarınızın tamamını size iade edinceye kadar istemeye devam edeceksiniz yada helal edip, kul hakkından onları kurtaracaksınız yapacak başka birşey yok.

Sizde kalan altınları da saklayın, hiçbir koşulda eşinize ödünç dahi vermeyin.

Hukuken bile bosansalar dugunde takilan butun altinlar kadina verilir... nasil hakki yok?

Eşin belki sana dese hayatım annemlerın borcu var borcları kadar altını versek borclarını kapatsalar belkı razı geleceksın kızmadan soylenmeden vereceksın altınları ama şuan resmen senın arkandan ıs cevrılmıs esının haberı oldugunu dusunuyorum cunku aynı seyı halamın ogluda karısına yaptı ki halamlar daha kız gelın olmadan planlıyordu ıste o altınlar bızım sunlar bızım bunlar bızım dıye ve evlendı balayına gıderken altınları onlara teslım ettıler hepsine el koydular oyle kız tarafına da bırsey vermedıler yıne senınkıler ayırmıs bırseyler. Sonuc ne oldu halamlar herseylerındeydı bosatmadan rahatlamadılar ve malesef bosandılar. Şimdi kucuk kuzenım evlendı ona da aynısını yapıyormus. Yani olay tamamen esınde baslayıp esınde bıtıyor. Ya sana açıkca anlatacaktı ya da elını tasın altına koyup herseyı kendı alıp kendı borclanacaktı sızde evlendıkten sonra o borcları yavas yavas odeyecektınız.

Ben bu takı esya vs mevzusu erkek tarafı kız tarafı ayrımını anlamıyorum. Biz eşimle herseyı beraber aldık beraber ödedık kız tarafı bunu alır bunu yapar polemıgı olmadı. Ailemizi herseyden uzak tuttuk kımseyı yanımızda gezdırmedık kendımız sectık kendımız begendık kendımız borclandık. Yarın öbür gün karsımıza gecıp sunu da bız almıstık dıyemez ben bu lafı vermek ıstemedım kımseye bel baglamak ıstemedım kı yapımda boyle suan bıle ac kalım kımseye bıldırmem ne anneme ne kaynanama bu esımle benım aramdadır bız suan bıle basımızın caresıne bakıyoruz kımsenın bıze yardım etmesıne gerek yok evlılık bence ıkınızın kararıyla secımlerıyle olmalıydı borclanma bıle

Bu adam daha şimdiden yalana dolana başlamış. Annesiyle bir olmuş sizi daha çok ezer. O altınları mutlaka alın. Bunlar sizin hakkınız. Helal etmeyin kesinlikle. Eşinize de tavrınızı sürdürün. Enayi yerine koymuş resmen. Ben de evleneceğim ve düğünden önce kasa açtırmayı düşünüyorum. Balayına bile sırf bu sebeple ertesi gün gidicem her şeyi bırakabileyim diye. Kvye filan altınınızı bırakmayın. Hiç gerek yok.

Altınlar borç değil gelin ve damada hediyedir, yardımdır.
Hakkınız yok diye bir şey olamaz. Gelin, damat ve aileler önceden ne konuda anlaştılarsa o uygulanmalıdır.
Biz düğün salonu parasını takılarla tamamlayıp verdik mesela. Çünkü öyle konuştuk eşimle..

Çevremde sizin gibi düşünenler de var. Kayınailesi resmen kime ne taktıysa gelin sayesinde geri alıp yine gelecekteki düğünleri hesap ederek elde etmeye çalışıyor :)

Takılan takılar hem hukuki hem gayriresmi kadına aittir. İsteyen borç var diye verebilir. Ama böyle saklanarak baskı altında alınması suça girer.
Konu sahibi dava açsa düğün videolarından tespit edilip tahsil ettirilir.
Ama geçmiş gitmiş artık. Onlar ali cengiz oyunuyla çirkinleşmişler, konu sahibi çirkinleşmesin. Başımın gözümün sadakası olsun desin bari..

Ne alaka ya sizin ozaman takıları kayın validene taksalardı madem öyle takı dediğin eş dost tarafından yeni evli çifte destek olarak takılır bana takılan şeyde nasıl benim hakkım yok böyle saçma şey görmedim sizi iyi kandırmışlar

ee bu kadar haklida neden arkadan iş ceviriyo. Sanki emanet almış gibi yapıp el koymak nedir? O altinlari en baştan sahiplenmis. Geline deseydi borcumuz var kızım böyle düşünüyoruz senin annenlerin taktigina ellemiycez belki seve seve gerçekti.aile olmak bunu gerektirir. Kimde varsa ötekine destek olur. Gelinin ailesi de eşe dosta takmiski karşılığı gelmiş. O altinlar yeni ev kuran gençlere destek için takiliyo anasına babasına borç kapatsın diye değil. Arkadaşların dediği gibi sizdekileri saklayın. Oh ne iyi onun ailesininkiler verilsin sizinki eve arabaya katılsın. Yazdikca sinirleniyorum

Siz iyi ki boşanmışsınız bu sülüklerden. Resmen zehirli sarmaşık gibi aile

Düğünde takılan takılar geline aittir bu yasa geregide boyle gecen haberlerde kaıdn dava acıyor ve hepsini alıyor ! Sende esine bunu soyle acilen alsın o altınları siZe lazım ya saka gbi sn en bastan niye verdnki zaten güvenilirmi allah askına ben balayında yanımda göturdu. Kmseeye vermedm

Canım seni kandırmışlar farkında mısın?
Ne demek altınlarda hakkınız yok
O zaman o altınları anne babaya taksalardı sizi neden taşıyıcı tuttular?
Bakın dinen de hukuken de altınlar gelinindir
Mihr de gelinindir ( ama öyle açıkgöz bir aile size mihr de kesmedi Allah bilir )
Neyse hadi size geçmiş olsun ama başka kimseye demeyin böyle olur mu gülerler size

Öncelikle hatalısın. Kaynanaya değil altın, çöp emanet edilmez. Senin tarafın taktıklarını ve hatta bileziklerini de annene ver de görsün nasıl oluyormuş. İş eşinde bitiyordu ama sesini çıkarmamış işte. Bu kaynanaların yegane bahanesidir. Biz o altınları oğlumuz için önceden dağıttıydık... bizim hakkımız derler hemen

Bizim burda da çogu zaman kız tarafının taktiği altınları kızın ailesi alır oğlan tarafının taktiği altınları da oğlanın ailesi alır hani onlar gittiği düğünlere götürdükleri hediyeler onlara geri dönüyor yani mantıken ama yaptıkları şey yanlış sizden habersiz yaptıkları için arkanizdan iş çevrilmiş gibi olmuş

sizin tarafını vermesi bile iyi kurtarmışsınız yinede ayıp etmis onları kendi hesabınıza yatırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…