Ne denir bu eşe?

Canim cok haklisin tepkinde bu durumda esitsiz bir durum var 2 sey tavsiye ederim sana
1. Sendeki altinlari ailene ver senin icin saklasinlar
2. Ne olursa olsun esinin tarafindan hiçbir dugune gormeye vs tek kurus goturme madem kaynanan almis elinden senin ustunde hiç yuk hissettme. Kardesi evlenme bile takma

Anlasinlar yapilan lar cidden ayip

O takilar bilezikler ikinizin. Sizde kalmaliydi... illaki bir seyler yapiyorlar. Ben de teslim etmistim 5 gr eksikti ama bastan beri oyleymis dediklerine gore. Esiniz sizi dusunmemis. Ayip etmis

Çalışıyorsaniz..hesapları ayırın.

Yine bir şeytan gaygana.
Lanet olsun deyip evlenirken basacan nikahı düğün müğün takı makı bir halt istemeyeceksın sonra da sorun olmayacak en guzeli bu.
Takılar kadınındır, dinen de bu böyledir derhal hepsini geri alın.
Parayı da rulo yapsınlar naparlarsa yapsınlar .

Bu sizin kişisel bakış açınız mı yoksa yörenizin adeti mi? Hele söyleyin neresiymiş bilelim de kız vermeyelim oraya.

Ben sırf bu muhabbetler olmasın diye düğünden sonra altınları alıp, balayına gittim.
Otel deki odada kasa vardı, balayı boyunca orada durdu. Nefret ediyorum böyle insanlardan.

Aynisi bizde oldu. Birlikte acacagimiz söylenen takilar geldigimizde ayrilmisti. Esimin altinlarini hic görmedik. Benim paramda cok azdi fotograflardan belli daha fazla olduğu. Birde sonra helallik istediler. Bende ses cikarmadim. Bir hakkim varsa helal olmasin ne diyim

Kimin ne taktığını nerden biliyomus kv de de bölmüş?
Esinizin haberi olmsaıı cok fena.
Resmen dolandırıcılık bu..
Bunun için mi evlendin benle derim?
Kalan altınların da yerını hazırlamıştır bu koca.
Araba alalım vs der.
Kendinizze kasa açtırın ,anneme verdm diyin.

Karışık bir durum baştan size söyleseydi sorun olmazdı. Eşinizle başka sorununuz yoksa en güzel zamanlarınızı bu konuyu uzatarak harcamayın. Ama sizde kalan altınları da kesinlikle bu saatten sonra eşiniz unutsun. Para ya da başka konuda da güvenmeyin bu aileye.

Eşinle ilgili napabilirsin bilmiyorum ama elinde kalanları sen de kişisel olarak sahiplen bakalım. Madem ortaklık zihniyeti yok eşinde kalan da tamamen senin olsun. Ya şahsi hesap ya da kasanda dursun ya da ailene ver.
Her serde bir hayri vardır diye düşünüyorum. Böyle bir durum karşısında eşinin ailesi seni bir bakıma yok saymış oluyor. Sen de onları yok say. Onlar seni evlat gibi görmediyse senden gelinlik bekleyemez.
Biz başta konusmustuk sadece erkek tarafı akrabaları kayinpederime takmıştı. Ben bunu kabul ettim ama lafımı da soktum. Adetmis bunlarda. Kendi kızının da kınada takısını alan adamdan kendime anlayış beklemedim. En azından düğüne hiç borç yapmadık ve bizim taraf onların üç katı takı taktı. o yüzden icim rahat. Buna rağmen saygısızlık alenen etmesem de benden keisnlikle yüz bulamıyorlar. 5 dk mesafedeyiz ramazanda bir sefer çağırırım o kadar. Senin de eyvallahin olmaz istersen.
Arıca belirteyim benim bu yaptiklarim çok doğru demiyorum ama içimden gelen bu. Mesela halama.amcama çok gitmiyoruz diye bir kere söylendi eşim. Ben de dedim o insanları ben ilk düğünümde tanıdım biri de gelip yakama çeyreğini takip hoşgeldin hayırlı olsun demedi. kayınbabanin cebine sıkıştırdılar ve onu tebrik ettiler. Onların hukuku senin ailenle, benimle olamaz dedim. daha konusunu bile açmadı. Kusura bakmasınlar nasıl karşılama gördüysem öyle ağırlarım insanı.

Bana kalsa götürürdüm eşim izin vermedi meğer planları varmış

Bana kızmayın ama eşinize niye sordunuz ki?
Takı kadınındır, asıl eşinizin size sorması lazım bu konuda.

Yukarıda bir kadın yazmış zaten ailelerindir falan diye, düğünde takı yapılmasının sebebi evlenen çiftlere yardımda bulunmaktır. Aileleri alsın diye değil. Bu zihniyetler hala nasıl varlar merak konusu.

Altınlarını al ailene ver bakalım ne diyecek ?veya git altınlarını iste kayınvalidenden

Huzursuzluk çıkıyor aramız bozuluyor altın meraklısı yapıyor tek başına hareket eden konumuna düşürüyor sormak değil daha doğrusu. Ve bana balayından sonra alıcaz dedi not düştük tek tek takılanları, ama dönünce altınlarım ayrılmıştı ve dönünce alıcaz diyen adam yüzüme annemde kalsın dedi.

İşte bu yüzden altınlarımı düğün akşamı çıkarıp kendi aile büyüğümün kasasına koydum. Balayından dönümcede doğru banka kasasına. Yarım saati alıyo. Keşke kasaya koyup öyle gitseydiniz. Olan olmuş ama bu yüzden hep huzursuzluk yaşanacak.

Düğün telaşından o gece alamadık, ertesi balayına gittik

Kendi anneniz ya da babanızla ilişkiniz nasıl? Onlara güveniyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…