• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu sahibi henüz öğretmenliğin başlarındasınız.basit hatalar yapmışsınız bu olayda.ne uyarı alacak ne de soruşturma açılacak bir durum asla yok.bir daha dikkat edersiniz olur biter.her meslekte hata yapıyoruz sonra anlayıp tekrarlamıyoruz.insanların asıl kızdığı siz değilsiniz .bilmediği konuda ahkam kesene kızdı herkes

Onaylayabilir herkes aynı düşünmek zorunda değil o üye değil o üyenin bir adı var.

Haklıyım kendime göre. Zavallı öğretmenin üzerine bu kadar gitmeyin. Veli silmiş açmamış telefonunu karşısında da bir insan var. Hemen velici oldunuz
Hahaha bak yarası olan nasıl gocunuyor ben isim bile vermemiştim :D
Burada senden başkada hak veren insanlar oldu konu sahibine sen neden üstüne alınıyosun ki?
İsim vermek zorunda değilim.İstersem x kişisi,istersem kim olduğunu bilirsin sen diye de bahsedebilirim(Harry Potter izleyen anlar :D ) İsim vermediğim halde salça oluyosun,bir de isim versek ne olucak demek ki? :D
Tamam sen ban yemelere doymadın anladıkta beni bari karıştırma :D

Şimdikiler çocuk değil zaten.
Okula pamuk gibi gidip taş gibi dönersiniz.
Bunu burada anlatıp anlaşılmayı beklemeyin.
Bizi ancak meslektaşımız anlar o da o çeşit çocuğa, veliye denk gelmişse anlar.

Zengin koca muhabbetini devam ettirmeniz dogru olmamış bence de fakat bir kisi o ne bicim ilkokul bebesi biz de çocuk olduk hangimiz öğretmenimize zengin koca muhabbeti yaptik diye düşünmüş mü?

Düşünmezler efendim.
Şimdiki çocuklar insana küçük dilini yutturur.
Velisinden bahsetmeye gerek dahi yok.

Öğrenci makasını elinden alıp çöpe atmışlığım var. Arkadaşının saçını kesip kendi orasını burasını delmeye çalışacağına eli kolu düz durup ögrenci gibi dinlemeyi bilseydi. İnsan olan 3 uyarıya toplanır. Hiç hesap vermem kimseye de. Dinlemek istemeyen gelmesin derse diger cocuklarin eğitim hakkını engellemeye hakları yok.

Ay gerçekten ne alakası var şimdi 😀 Emin olun ki sinirlerime ne kadar hakim olduğumu görseniz şaşırırsınız. Mevcudum 50 kişi 20 si okuma yazma bilmiyor. Sınıfı ikiye bölüp bir tarafı okuma yazma öğretip diğer tarafa 2. Sınıf kazanımlarını vermeye çalışırken bir öğrencinin 3 ders boyunca ısrarla o açacağı yere atıp bilerek kaldırınca pencereden attığım için öğrenciyi de mi atacak oluyorum yani 😅
Bir başkasının malına zarar verdiğiniz için suçlu, kötü bir örnek ve aynı zamanda küçücük çocukların akıllarına ‘zengin koca’ soktuğunuz için de densiz oluyorsunuz.
Bir arkadaş ortamında rahatlıkla yapılacak şeyleri bit kadar çocukların yanında yapmamalısınız.
Bir öğretmen verdiği bilgiden çok daha fazla davranış ve söylemleriyle ışık olur.

Geçen gün gülerken ‘ölücem şimdi ya’ deme gafletinde bulundum, büyük oğlum saatlerce ‘annem ölüyor, ölecek annesiz kalıcaaaam’ diye ağladı.
Çocuk bu, şaka mecaz vb şeyleri kaldırmıyor.

Zengin koca muhabbeti komikmis gerçekten gülüp geçilecek birşey, veli orda saçmalamış.
Ama eşyasını camdan atmanız hiç hoş değil, bende sorgulardim bir anne olarak.

Size bir soru sordum cevap vermediniz ama bir gün bir öğrenciniz diğer bir öğrencinizin kişisel eşyasına zarar verse ya da atsa sizin tepkiniz ne olacak merak ediyorum size demeyecekler mi sende sinirlenince başkasının eşyasını fırlatabiliyorsun

Öğretmen olarak her sözünüz o kadar önemli ki çocukların gözünde. Bu sebeple şaka dahi olsa yakışıklı ve arabası olan koca lafı bence bu seviyeye gitmemiş. Lise olsa bir nebze.. Benim kızımın öğretmeni de böyle birşey demiş olsa kafam oldukça karışırdı. Belki genel olarak iyi bir öğretmensiniz ancak; kalemtraşı atmanız da iyi olmamış. Bazı çocuklar okulda ne yaşandıysa birebir evinde anlatıyor. Bu sebeple dikkatli konuşmanız sizin hep yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.

Size bir soru sordum cevap vermediniz ama bir gün bir öğrenciniz diğer bir öğrencinizin kişisel eşyasına zarar verse ya da atsa sizin tepkiniz ne olacak merak ediyorum size demeyecekler mi sende sinirlenince başkasının eşyasını fırlatabiliyorsun
Kır papatyası kendi konum diye demiyorum bir çok konuda yorumlarınızı okuyorum. Her zaman o kadar sert, negatif ve kırıcı yorum yapıyorsunuz ki sizin mizacınızın sert olduğunu düşünüyorum. Umarım insanları bu kadar kırarken bu kadar acımasızca yorumlar yaparken aynı durumlara düşmezsiniz bugün. Benim konuma yaptığınız yoruma cevap değil bu. Bir gün size bir yerde söyleyecektim ki buraya nasipmiş. Bana sorduğunuz soruya gelince. Ben bugün açacağı attıktan bir sonra ki ders sınıfla konuştum. Benim yaptığım davranış doğru değildi çocuklar. Beni çok fazla sinirlendirdiniz. Bir türlü beni dinlemiyorsunuz beni dinlemeniz için ne yapabilirim gibi bir soru yönelttim ve soru cevap şeklinde sohbetli bir ders geçirdik. Söz verdiler artık dinleyeceklerine çünkü sınıf o kadar yaramaz bir sınıf ki benden önce ki ücretli öğretmen istifa ettiği için ben bu sınıfa geldim. Değişen bir şey olması sonra ki ders yüne aynıydı. Ben o kadar çok sesimi kullanmak zorunda kalıyorum ki artık fananjit denilen illet yapıştı gitmiyor. Sürekli hastalıklı bir sesle geziyorum. Yani her sınıf zordur ama bazı sınıflar bi ayrıdır. Bu sınıfta okulun toplama sınıfı gibi bir şey. Yaptığım hareket doğru değil. Doğru olmadığını da çocuklara anlattım. Zaten her gün sınıfta eşyalarına zarar verdikleri içim birbirlerinin eşyalarını çaldıkları için sürekli olay çıkıyor. Yani sınıf zaten Hababam sınıfı gibi. Umarım anlatabildim size.

Bence sakin de olsa iyi de olsa ses kaydı atmayın. Böyle durumlarda veli ile bir iki öğretmen veya idare eşliğinde yani tanık bulundurarak görüşme yapın. O ses mesajını bile evirip çevirirler

Çocuklarım yıllardır okula gidiyorlar. Zaman zaman şikayet aldım, dersde tabletı kullandığı için tabletine el konulduğuda oldu kızımın. Gittim okuldan teslim aldım, kızımla konuştum bidaha yapmaması konusunda uyardım ama hiç bir zaman öğretmenleriyle kötü olmadım.
Ama sizinle gayet olurdum. Şikayetde ederdim konu sahibi. Benim çocuğumun eşyasına zarar verip, onu arkadaşları içinde o şekilde rencide etseydiniz sizinle çok uğraşırdım emin olun. Evde annesi yapsa öğretmenler arası dalga geçersiniz bir çocukla baş edemiyor, eşyasını camdan atıyor diye küçümsersiniz ama kendinize gelince nekadar kolay çocuğun kalbini kırmışsınız.
Şöyle iyiyim böyle iyiyim demenize gerek yok, lütüf etmiyorsunuz görevinizi yapiyorsunuz. Bu çocuk 2. Sınıfda okuması düzgün değilse bu birtek o çocuğun suçu değil. Çocuklar geçen sene okulamı gidebildi, belki online eğitime bile tam katılamadı ve geride kaldı.
Zengin koca esprisini siz yapmamışsınız ama orda üzerine espri yapmak yerine pedogojik cevap vermeliydiniz.
Ağlayan öğrenciyi güldürmek istemeniz doğru olabilir ama konu yanlış olmuş, yakışmamış.

Çocuklarım yıllardır okula gidiyorlar. Zaman zaman şikayet aldım, dersde tabletı kullandığı için tabletine el konulduğuda oldu kızımın. Gittim okuldan teslim aldım, kızımla konuştum bidaha yapmaması konusunda uyardım ama hiç bir zaman öğretmenleriyle kötü olmadım.
Ama sizinle gayet olurdum. Şikayetde ederdim konu sahibi. Benim çocuğumun eşyasına zarar verip, onu arkadaşları içinde o şekilde rencide etseydiniz sizinle çok uğraşırdım emin olun. Evde annesi yapsa öğretmenler arası dalga geçersiniz bir çocukla baş edemiyor, eşyasını camdan atıyor diye küçümsersiniz ama kendinize gelince nekadar kolay çocuğun kalbini kırmışsınız.
Şöyle iyiyim böyle iyiyim demenize gerek yok, lütüf etmiyorsunuz görevinizi yapiyorsunuz. Bu çocuk 2. Sınıfda okuması düzgün değilse bu birtek o çocuğun suçu değil. Çocuklar geçen sene okulamı gidebildi, belki online eğitime bile tam katılamadı ve geride kaldı.
Zengin koca esprisini siz yapmamışsınız ama orda üzerine espri yapmak yerine pedogojik cevap vermeliydiniz.
Ağlayan öğrenciyi güldürmek istemeniz doğru olabilir ama konu yanlış olmuş, yakışmamış.
Hanımefendi siz öğretmeni şikayet etseniz ne olacak, kötü olsanız en olacak, uğraşsanız ne olacak 😂😂 bu velilerin de kendini nimetten sayması yok mu ? Emin olun ki bir çok öğretmen sallamaz bile. Bende umursamamayı öğreneceğim zamanla da yani kimse de tutup tableti atmadı zaten. Altı üstü bir açacak kimse de rencide olmadı. Öğretmen çocuğunuzun elinden tableti de herkesin içinde aldı onlara kötü olsaydınız rencide ettiniz diye

Kır papatyası kendi konum diye demiyorum bir çok konuda yorumlarınızı okuyorum. Her zaman o kadar sert, negatif ve kırıcı yorum yapıyorsunuz ki sizin mizacınızın sert olduğunu düşünüyorum. Umarım insanları bu kadar kırarken bu kadar acımasızca yorumlar yaparken aynı durumlara düşmezsiniz bugün. Benim konuma yaptığınız yoruma cevap değil bu. Bir gün size bir yerde söyleyecektim ki buraya nasipmiş. Bana sorduğunuz soruya gelince. Ben bugün açacağı attıktan bir sonra ki ders sınıfla konuştum. Benim yaptığım davranış doğru değildi çocuklar. Beni çok fazla sinirlendirdiniz. Bir türlü beni dinlemiyorsunuz beni dinlemeniz için ne yapabilirim gibi bir soru yönelttim ve soru cevap şeklinde sohbetli bir ders geçirdik. Söz verdiler artık dinleyeceklerine çünkü sınıf o kadar yaramaz bir sınıf ki benden önce ki ücretli öğretmen istifa ettiği için ben bu sınıfa geldim. Değişen bir şey olması sonra ki ders yüne aynıydı. Ben o kadar çok sesimi kullanmak zorunda kalıyorum ki artık fananjit denilen illet yapıştı gitmiyor. Sürekli hastalıklı bir sesle geziyorum. Yani her sınıf zordur ama bazı sınıflar bi ayrıdır. Bu sınıfta okulun toplama sınıfı gibi bir şey. Yaptığım hareket doğru değil. Doğru olmadığını da çocuklara anlattım. Zaten her gün sınıfta eşyalarına zarar verdikleri içim birbirlerinin eşyalarını çaldıkları için sürekli olay çıkıyor. Yani sınıf zaten Hababam sınıfı gibi. Umarım anlatabildim size.
Ben yorum yaparken kimsenin kişiliği mesleği hakkında yorum yapmiyorum sizin begendiginiz yorumu yapan kişi bir önceki yorumunda resmen çocuklarla yetişkinleri eşit tutmuş ve siz bu yorumlara alkış tutuyorsunuz sizin yaptığınız mesleğe saygı duyduğumu ama sizin kişisel sınırlarına kişisel eşyalara dokunmamaniz gerektiğini belirttim.
Siz hala veli dedikodusu yapma derdindesiniz oturalım vah vah pis veliler ne demek öğretmenlik yapan birini şikayet etmek üstelik tenefüste de ders anlatmış dememizi
bekliyorsunuz
Ben Ankara da 100 kişilik sınıfta okudum hanımefendi ilkokulu ve hocamızın hiç çığrından çıktığını görmedim :) hocalarımız bize ferdi tenefuste bosuz kimse soru sormuyor siz nasıl sınav kazanacaksınız diye
Okul bitince kurs verirlerdi isteyen öğrencilere yani biz gelişmekte olan bir ülke olduğumuz hiç her mesleğin çalışanı emin olun çeşitli zorluklar yaşıyor ben şöyle fedakarim dediğiniz şeyler bizim zaten öğretmenlerimizden gördüklerimiz ama ben hiç bir hocamın bizim herhangi bir eşyamizi camdan attığını da görmedik yaptığınız yanlış hatalı bir davranış
Ben hiç bir hocamın benim için yakışıklı koca için dua edin dediğini de duymadım bu da absurd konu sahibi siz bu iş için eğitilmiş bir profesyonel olmasanız neyse de sizin göreviniz bu

Hanımefendi siz öğretmeni şikayet etseniz ne olacak, kötü olsanız en olacak, uğraşsanız ne olacak 😂😂 bu velilerin de kendini nimetten sayması yok mu ? Emin olun ki bir çok öğretmen sallamaz bile. Bende umursamamayı öğreneceğim zamanla da yani kimse de tutup tableti atmadı zaten. Altı üstü bir açacak kimse de rencide olmadı. Öğretmen çocuğunuzun elinden tableti de herkesin içinde aldı onlara kötü olsaydınız rencide ettiniz diye
Umarım veli sizi MEBe şikayet ederde, kim kimi umursuyor görseniz keşke. Yeterki uğraşmak isteyeyim, neler yapabileceğime şaşardınız.
Hata şuan bu mesajınızı bile alıp şikayet edebilirim. Kim nimet kim değil görürüz hep birlikte.
Burdan yazınca ulaşılmaz olduğunuzu sanıyorsunuz ya çok komik oluyorsunuz 🤣🤣🤣🤣

Şu yorumunuzdan sonra çok şükür sizin gibi bir öğretmenimiz yokmuş diyorum.

Umarım veli sizi MEBe şikayet ederde, kim kimi umursuyor görseniz keşke. Yererki uğraşmak istesin, neler yapabileceğimi şaşardınız.
Hata şuan bu mesajınızı bile alıp şikayet edebilirim. Kim nimet kim değil görürüz hep birlikte.
Burdan yazınca ulaşılmaz olduğunuzu sanıyorsunuz ya çok komik oluyorsunuz 🤣🤣🤣🤣
Yani ben anlam veremiyorum neden bu kadar öfke dolusunuz. Bu şekilde mi zehrinizi akıtıyorsunuz. Bakış açınız niçin kötü bu kadar. Konuyu okuyup yanlış bulduğunuz kısmı yazmak neden yetmiyor da illa ki iğnelerinizi çıkarma isteğinde bulunuyorsunuz. Yapılan yorumları okusanız zaten bir mesajda dahi haklıyım yazmadığımı görürdünüz. Siz kusursuz bir insan mısınız? Hiç mi boş bulunduğunuz bir an olmuyor? Böyle bir an için tüm iyi şeyleri silip o hataya mı tutunursunuz? Bende üzülüyorum gerçekten bu bakıl açılarla büyütülen çocuklara..

altı üstü bir açacak demeyin o yaşta çocuklar için malları önemlidir birde mevzu açacak değil eşyayı alıp çöpe atmanız o içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalışıyor size bu kadar kişi...

hiç unutmuyorum lisede okul müdürü telefonumla oynuyorum sanmıştı sıra altında başım öne eğik tırnak etimi yoluyordum kafam dalgındı
telefonumu istedi(bizde tel serbestti sessizde olduğu sürece birşey demezlerdi dersde oyun oynamamak şartıyla)
verdim
kaldırdı yere vurdu
babam okula geldi müdürle konuştu o konuşma müdüre yetti birdaha da kimseye öyle bir terbiyesizlik yapamadı
kimse kimsenin eşyasını çöpe atamaz maddi değerinin önemi yok . yaşın da önemi yok.

ayrıca velileri tınlamıyormuşsunuz ya bence tınlasanız iyi olur belki iletişim kurmayı denerseniz bazı şeyler sizin için daha kolay ve sağlıklı olur birçok öğretmen sallamaz bile diyorsunuz da...

ben asil öğretmen değilim formasyonumda var ama kendimi öğretmen saymam öğretmenlik yaptım derim en fazla.ben bile biliyorum yahu kuralları.öğretmenin ve idarenin ders de kullanıyorsa izinsiz tableti de telefonu da elinden alma hakkı vardır öğrencinin.devlette de özel okulda da alabilir.derslerin bitiminde de geri verilir kural budur.rencide olmaz bu sebepten öğrenci.ama benim çocuğumun bir eşyasını öğretmen camdan atsaydı tepki verirdim .burada bir yanlış anlaşılma yok çünkü.örnek vereyim kızımın sırasının altında maske görmüş öğretmen kızımın sanmış kızmış.meğerse başka çocuğunmuş o çocuk ders sonunda özür de dilemiş çocuğumdan.öğretmene asla kızmadım benim çocuğumu azarladı diye.olabilir yanlış görmüştür o an dedim.yani biz veliler sapla samanı ayırt edebiliyoruz .arıza veliyse daima arızalıdır .onlara sınıf öğretmen okul farketmez.zaten her yerde öyle tanınırlar

Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
İşte bu yüzden eski sistemi özlüyorum ve destekliyorum öğrencilere şiddet uygulanmasından yana değilim fakat yeri geldiğinde azarlanmalı yeri geldiğinde ağır cezalar almalılar bu şımarık ailelerin şımarık çocukları yüzünden eğitim boka sardı kendilerine gereksiz özgüven geldi. Ben öğretmenlik yapamam kesinlikle yapsam o veliyi döverim şüphesiz döverim yalnız :D Ciddi anlamda bu dönemde sabır gerektiren bir iş. Ayrıca istediği yere şikayet etsin her küçük olayda öğretmenler şikayet edilince ceza alsa ohoooo. Bizim hocalarımızı hatırlıyorum da ilkokulda özellikle kadın hocalarımız inanılmaz diktatör asla ( saygısız, terbiyesiz ) karşılık vermelerine müsade etmeyen bi kere bağırdı mı tüm sınıfın sesini kestiği benimde hayran olduğum hocalarımdı :) Çünkü böyle hocalarda ders dinleniyor. Bu zamanın velileri alışveriş ve dedikodu yapmaktan başka vasfı olmayan ( şımarık ailelerden bahsediyorum ) asla çocuğuna eğitim, merhamet, kültür aşılamayan kişiler maalesef. Annemin çalıştığı okul sözde devlete bağlı ama zenginlerin olduğu bir okul doğal olarak okulu da onlar yönetiyor veliler ne derse o oluyor. Okula hava atmak için geliyorlar çocuğunu merak ettikleri yok yani. Çok üzücü bir durum. Ama size tavsiyem lütfen taviz vermeyin hatta öyle özgüvenle cevap verin ki bunu da mesajla değil yüz yüze verin mesajlara cevap bile vermeyin bence bir derdi varsa okula gelip konuşsun haddini bildirin o zaman onların o çirkefliği kayboluyor. İstediğiniz yere şikayet edin ama ondan önce lütfen çocuğunuza edep, terbiye ve eğitim verin tüm eğitimi biz veremeyiz deyin. Sanıyorlar ki onları sadece okul yetişterecek. Çocuklara çok üzülüyorum gerçekten ben de eğitim hayatım boyunca çok fazla örneğini gördüğüm için tecrübeli ve öfkeliyim bu sisteme. O velilerin ağzına sıçardım afedersiniz ama çok sert bir hoca olurdum :D

Yani ben anlam veremiyorum neden bu kadar öfke dolusunuz. Bu şekilde mi zehrinizi akıtıyorsunuz. Bakış açınız niçin kötü bu kadar. Konuyu okuyup yanlış bulduğunuz kısmı yazmak neden yetmiyor da illa ki iğnelerinizi çıkarma isteğinde bulunuyorsunuz. Yapılan yorumları okusanız zaten bir mesajda dahi haklıyım yazmadığımı görürdünüz. Siz kusursuz bir insan mısınız? Hiç mi boş bulunduğunuz bir an olmuyor? Böyle bir an için tüm iyi şeyleri silip o hataya mı tutunursunuz? Bende üzülüyorum gerçekten bu bakıl açılarla büyütülen çocuklara..
eskiden eti senin kemiği benim hatta kemiği bile senin derlerdi öyle teslim ederlerdi öğretmenlere çocukları
o kuşak çocukları çok mağdur olduk
öyle sessiz kalan çocuğunu ezdiren veli yok artık
insanlar çocuklarını ezdirmek istemiyor diye öfke kustuklarını zannediyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X