Ne olacak bu insanların hali...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Belkide çoğunluğa göre "dert" kategorisine giren tek konum olacak...
Eşimle bana mı rastlıyor bilmiyorum ama sürekli maddi anlamda sıkıntı yaşayan insanlarla karşılaşıyoruz.Bahsettiğim şey geçim zorluğu değil resmen yokluk...İnsanlar kirasını ödeyemez,bir durum (bedensel engel vb.) sebebiyle çalışamaz kimisinin küçücük çocuğu olan kimisi bir başına kalan insanlar.Tabi bu durumları öğrenip ah vah edip tüh tüh deyip seyirci kalmıyoruz.Ne kadar yaparsak yapalım yetersiz sanki olmuyor üzülüp duruyoruz hiç mi bu insanların ailesi akrabası yok...Hiç mi ellerinden tutan bir kul yok...Nasıl hesap vereceğiz bunun hesabı nasıl sorulacak bizden üzgünüm o kadar üzgünüm ki...Umarım birgün insanlara rahatça yardım etme fırsatı elimize geçer...Lütfen dua edelim lütfen...

Eşimle günlerce sadece makarna yediğimiz bir dönem geçirdik. Eşimin tüm kardeşleri Türkiye şartlarına göre oldukça zenginler, hala öyleler. Asla yardım etmedi ve sormadılar durumumuzu. İSöyleyeceklerim bu kadar.

Anlaşılmadıysa, kardeşin kardeşe merhamet etmediği bir dünyada insanlığa çok da yüklenmemek lazım. Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa da, en azından israf ettiğini açlık çeken ile paylaşsa. O vakit dünya daha güzel bir yer olurdu.

Aslında mesele israf ettiğini değil lüksten kıstığını vermek...

Kimsenin benim merhametime ve diğerlerinin merhametine kalmasını istemem, o yüzden sosyal devlet denen şey var. İnsanlar emeklerinin karşılığını alamıyorlar çalışsalar bile alamıyorlar , kapitalizm böyle bir şey. Yapacak bir sey yok.

Ekleme : umarım size onlara yardım edecek daha çok fırsat vermek yerine, onlara emeklerinin karşılığı verilir, insan olarak değer görürler de, kimseden yardım kabul edecek duruma düşmezler.

Son düzenleme:
Tabiki kimse kimseye muhtaç olmasın istek bu olmalı ama bazen sınav budur belkide kimbilir...

Yine mi sınav! Kiminin zenginliği , kiminin ölesiye fakirliği sınav değil mi. Ne diyelim Allah herkesi zenginlikle sınasın o zaman!
Zenginlikte bir sınavdır bu tıpkı sınıfta oturup öğrencilerine birşey anlatmayan öğretmen gibi bütün bilgiler onda ama onun umrunda bile değil...

Zenginlikte bir sınavdır bu tıpkı sınıfta oturup öğrencilerine birşey anlatmayan öğretmen gibi bütün bilgiler onda ama onun umrunda bile değil...
Fakirlikten çocuklarını ısıtmaya odun alamayıp intihar eden kadının sınavıyla(!) zenginin sınavını denk tutmaya yüzünüz kızarmaz mı

Nasıl hesapvereceğiz bunun hesabı nasıl sorulacakbizdenüzgünüm o kadar üzgünüm ki...Umarım birgüninsanlara rahatça yardım etme fırsatı elimize geçer...Lütfen dua edelim lütfen... heh iste su alintiladigim kismi evini alip surekli arkasindan atip tuttugun kadin varya onun icinde uygula emi iyi olur

Onun yoklukla düştüğü bir durum yok aksine varlık onu o hale getirmiş.Kimsenin evini kimseden aldığım yok.Merhamet edene merhamet edilir kendi babasına bile nasıl baktığını biliyorum konu bu değil lütfen iyi geceler...

Bu konu ilerlemez.
Sizin istediğiniz yönde ilerlemez.
Dahası polemik için açılmış gibi geldi bana.
Bdv yi günlük tutar gibi kullanmak da moda oldu bu ara.
Ne polemiği pardon?Bdvyi nasıl kullanacağımı üyelerden mi öğreneceğim konu ortamda yorumunuz ortada ne diyeyim yani ne alaka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…