- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Onu kilitlemeyi başaranlar ben değil üyeler açıp bakın yorumlara anlarsınız...Evet seyahat edecektim götürdüm sırf onu götürmek için gitmedim.70 konu açmışsınız bu siteye 20 tanesi kilitlenmiş . Nasıl başardınız bunu
Bir de eski konularınızda bir şey gördüm eşinize eski görüştüğü bir hanımdan bir Kur'an hediye edilmiş cidden onu 15 saat uzaktaki bir yere götürüp bıraktınız mı ?
Bu dünyada çalışmayan tek insan ben değilim.Ben eşimi kredi kartı borçlarına sokmayarak,aza kanaat edip şükrederek,sürekli birşey istemeyerek,tatillerde gezip boy göstermeyerek,bir hafta sonu var bunuda boş geçirmeyelin deyip gezip tozma peşinde olmuyorsam bayağı birşeyler yapıyorum demek kusura bakmayın.
Aynı maaşla bu şekilde yaşayanları çok rahatça görüyor ve biliyorum tabi borç batağındalar doğal olarak ben artırdığımı değil kendimden kısıp yardım ediyorum artıramadığımdan bunları yapamıyor değilim yani.Olmayan parayla zaten ne tatili, ne haftasonu, ne surekli birseyler istemesi??? Geliri ortalama ustu olan veya iki kisi calisanlarda gayet butcesini dusunuyor, sizden daha farkli hesaplar yapiyor ama yapiyor sonucta. Normali butcene gore yasamak zaten. Olmasi gereken birseyi yapip cok birsey yaptim diyorsunuz. Gezesin vardiysa butceyi arttirtirirsiniz, artmiyorsa oturursun zaten.
Benim seninle bir derdim yok seninde benimle olmasın bence konu mu açmışım görme bakma bile işte bu kadar kolay bu dualara gerek yok.Umarım o kadar zengin olursun ki, paralar arasında telefonunu kaybeder KKya giremezsin. Amin.
Aynı maaşla bu şekilde yaşayanları çok rahatça görüyor ve biliyorum tabi borç batağındalar doğal olarak ben artırdığımı değil kendimden kısıp yardım ediyorum artıramadığımdan bunları yapamıyor değilim yani.
Ben eşimle evlendim evleneli maaşı iyi oranda arttı ki o zamanda ufak tefek birikimler yapardım her ay olmasada şuan çok çok iyi şükür evet lüksümden kısıp yardım ediyorum çok şükür bu bilinçte bir insanımYazdim da agir oldu baya. Samimi gelmedin onu soyliyeyim.
Ben eşimle evlendim evleneli maaşı iyi oranda arttı ki o zamanda ufak tefek birikimler yapardım her ay olmasada şuan çok çok iyi şükür evet lüksümden kısıp yardım ediyorum çok şükür bu bilinçte bir insanım
Hiç ağır olmadı seni tanımıyorum bu denli yorumları önemseyeli çok oluyor...Tabiki hepsini yapamam ama yapacak olduklarımıda yapmayıp insanlara yardım ediyorum çok şükür borcumuz harcımızda yok.Yazdim da agir oldu baya. Samimi gelmedin onu soyliyeyim.
Ama eklemeden duramicam. Tereliye sanki esin cok kazaniyorda tatillerini, gezmelerini yapmaktan kisip yoksula veriyorsun gibi konusuyorsun.
Hiç ağır olmadı seni tanımıyorum bu denli yorumları önemseyeli çok oluyor...Tabiki hepsini yapamam ama yapacak olduklarımıda yapmayıp insanlara yardım ediyorum çok şükür borcumuz harcımızda yok.
İyi oranda artma beş katı mı oluyor sana göre neyi ispat etmeliyim onu anlamadım bunun için uğraşmam gerçi şunu diyeyim maaşın çeyreğini verebiliyoruz...Acımıyorum ben kimseye çünkü en yükseklerdekilerin bile dibi gördüğüne şahit oldum üzülüyorum sadece yokluk çeken bir insana gayet normal oldu hayat devam gibi bir kafada değilim bu ego değil lütfen.Evet 2 bin bile olmayan maaş bikac senede 10bine cikmistir ve artik yoksullara aciyacak konuma gelmissin. :)) yardim mardim hikaye ego sahane. Lüksünden vazgecmismis.
Kötü durumdaki insanlara dua edin demek kötü birşey mi neyi nerden anlıyorsunuz daha fazla uzatmıyorum anlamak istediğiniz yerden anlayın şimdiye kadar cevap vermem hata es geçmeliydim iyi gecelerAgir olani yazmadim cunku. Bu konu iyi niyetli gelmedi. :))) Kendinizden cok birsey kistiginizi da sanmiyorum. Bazi insanlarin yardim etmekten cok edecek konumda olmak hosuna gidiyor. Belki birkac yardim yapiyor sonra boyle konusuyor. Ahh vahh ne kotu durumdallaar ben yardim ediyorummm oyle boyle yapiyorum dua edin??? Ne bu?
Aaa olur mu hiç kim gidecek o gezmelere tozmalara adamın ayakları olmaz pazarda limon satsın derler kime ne anlatıyorsun boşver.Bu konu buralara nasıl geldi ya!!!
Duyarlı ya da değil, ramazanın yaklaşmasıyla insanların aklında fikrinde geçen, yardımlaşma alt metni olan bir içerik, nasıl da şekil değiştirmiş.
Pes doğrusu!
Lamı cimi yok, insanlar aç mı, evet aç!
5 10 demeden, o koca devletten bir halt beklemeden de elimizin uzandığına yetişmeliyiz.
Nokta
Ben bugün hayatı boyunca muz yememiş, evine hiç girmemiş bir çocuğun hikayesini dinledim.Aaa olur mu hiç kim gidecek o gezmelere tozmalara adamın ayakları olmaz pazarda limon satsın derler kime ne anlatıyorsun boşver.
Eşiminde yaşadığı olay kandil simiti ikram etmiş birine bugün ekmek derdim kalmadı demiş yüzüne sorduklarında cevap vermiş 15 günde bir yıkanıyormuş evinde şofben tarzı birşey bile yokmuş çalışamıyor devletten %5 ihtimalle engelli maaşını kaçırmış evinde sobası bile yok bilmiyorum bu gece uyuyamayacağım galiba...Ben bugün hayatı boyunca muz yememiş, evine hiç girmemiş bir çocuğun hikayesini dinledim.
Ve bu sebeple annesi okuluna gidip rica etmiş beslenme listesinin değişimi için, o öğretmen de hiçbir yetkiliye haber vermeyip ‘aaa tamam çıkaralım’ demiş.
Kim ne anlatırsa anlatsın hikaye bana.
Bir muz alamayan o aile mi utansın, bunu bildirmeyen o öğretmen mi, konu komşusu mu yoksa o çok büyük devletimiz mi!
Ama ben çok utandım, hepimiz de utanmalıyız.
Böyle bihaber şekilde, yaşadığımız toplumdan izole olarak, ancak nicel şeylere önem vererek bu hayatı geçirdiğimiz için.
Buraya yazdığımıza göre netimiz var, tlf ya da tabletimiz var, bu da demektir ki bugünün şartlarına göre çok zenginiz.
Muz ya Allah aşkına bir tane muz yemeden çocuk okula gitmiş...
Aç gözlülük sonumuzu getirecek.Eşiminde yaşadığı olay kandil simiti ikram etmiş birine bugün ekmek derdim kalmadı demiş yüzüne sorduklarında cevap vermiş 15 günde bir yıkanıyormuş evinde şofben tarzı birşey bile yokmuş çalışamıyor devletten %5 ihtimalle engelli maaşını kaçırmış evinde sobası bile yok bilmiyorum bu gece uyuyamayacağım galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?