Tatlım tek taraflı değil elbet bu ama şunu sorayım cinsellik yaşandı diye yaşadığın kişiye mecburmusun ileri de bir sorun oldu iki tarafta gidebilir ki. Nişandan dönmüş olmamış ne yapacaksın ya da sevgilin dövüyor ama cinsellik var diye kalacakmısın ?
Arada cinsellik var diye kimse kimseye ne mecbur ne kul ne köledir. İki bireyin ortak kararıdır bu.
Cevap veriyorum, yıkılmayacak. Neden mi? Çoğu ailede bakire olmayan gelin baba evine gönderildi canım.
Herkese korku hükmediyor. Korkunun da insana neler yaptırabileceğini ben anlatmayayım istersen. Önce şu öldürme, vurma, gebertme, namus cinayetleri bir kalksın, kadının can güvenliği kesinleşsin ondan sonra özgüveni olan kadın nesli yetişir. Ama hala kandırma çabasında olan, sorumsuz kadınlar olmayacak mı olacak elbet. Ama zamanla değişecek o da. Yani öyle umuyorum.
Ama şu durumda şu söylediklerimi halka açık yerlerde, teyzelerin, amcaların önünde söylesem beni yaka paça atarlar dışarı, bir de dayak yerim.
Ben bile dile getirmeye çekiniyorum
Cevap veriyorum, yıkılmayacak. Neden mi? Çoğu ailede bakire olmayan gelin baba evine gönderildi canım.
Herkese korku hükmediyor. Korkunun da insana neler yaptırabileceğini ben anlatmayayım istersen. Önce şu öldürme, vurma, gebertme, namus cinayetleri bir kalksın, kadının can güvenliği kesinleşsin ondan sonra özgüveni olan kadın nesli yetişir. Ama hala kandırma çabasında olan, sorumsuz kadınlar olmayacak mı olacak elbet. Ama zamanla değişecek o da. Yani öyle umuyorum.
Ama şu durumda şu söylediklerimi halka açık yerlerde, teyzelerin, amcaların önünde söylesem beni yaka paça atarlar dışarı, bir de dayak yerim.
Ben bile dile getirmeye çekiniyorum
ALLAH aşkına o cinayetler toplumun en fazla %30 unda olur.
hadi diğer tarafından diyelim. Toplumun %30 unda kesin olmaz. Bence çok abartıyorsunuz.
Gayet de muhafazakar bir aileden geldim.
kuzenim bakire olmadığı gerekçesiyle suçlandı.
bütün aile arkasında durdu.
bakire olmadığına emin olduk bir süreden sonra ama
incinmesin diye ona belli dahi etmedik.
sonra da ikinci evliliğini yaptı.
kendine değer veren biriyle çok da mutlu şimdi.
Yok güzelim benim, bu düzende mecbur. Bakire misin diye beynimi yiyorsa mecburdur. Bekaret delisiyse madem, el değmemiş arıyorsa mecburdur.
Senin dediğin özgür ülkelerde geçerli, burada değil.
Evlenilecek! kız ara, nişanlan, nişanlını sorgula edepsizce, bakire misin diye sormaya cesaret et. Sonra birlikte ol, ve sorumluluk kabul etme.
Yok öyle canım benim, bu kadarı da fazla yani
Zorla mı oldu düğüne kadar bekle demek zormuydu ? İki tarafın rızası var sanki tecavüz etmiş bakiremisin sormuş ee birlikte olmak istemiş konu sahibi de istemiş adam sonra bağları koparmış farklı durumda olabilirdi konu sahibi ayrıla bilirdi. Sen evet dediysen bunun sorumluluğunu almışsındır bitti cinsellik var diye mecbur değil kimse evlenmeye ya yaşarsın sevdim yaşadım dersin yada nikahtan önce olmaz karar kişinin
Valla canım benim, tamam yanında kalmaya kontrat imzalamadı ama, kafa yapısı 1914lerde gezen bir adam bu olayda da sorumlu davranmayı da bilecekti. Olay onu gerektiriyor. Baksana emin bile olmadığı, yani şüphe duyulacak bir şey bile yokken kızı sorgulamış, güvenmemiş. Bakire misin diye sormuş bir de. Yani bunu yapmayı bilen, sorumlu davranmayı da bilecek.
He o ilk soruyu sorduğunda konu sahibi de hadi git işine! demeyi başarabilseydi, bugün bu konu açılmayacaktı. Orası da ayrı bir mevzuu.
İşte asıl mevzu o direk erkek milleti toplum dersek bu iş çözülmez üstü örtülür
selam ...bundan 1 sene önce nişanlımın bekaret baskısı yüzünden onunla birlikte oldum.yani beni deniyordu sürekli inanmıyodu bekaretime.bende ispatladım aklımca.zaten düğünede 1 ay vardı.ama düğünümüzün olacagı gün cıkan büyük sorunlar sonucu düğün olmadı ayrıldık.beni yarı yolda bıraktı anlayacagınız.Şimdi başka biri ile ciddi bi ilişim var cok seviyorum onu.ona söylemek isterdim bu durumu ama bu iş ile ilgili düşüncelerini ögrendiğim anda onu kaybetmekten korkup söyleyemedim.cünkü gercekten seviyorum onu....peki ben ne yapacagım gerdek gecemde? carsafa kanmı dökeyim yapay zarmı alayım ne yapayım.öyle caresizimki.öyle kinliyimki o insana.bendede hata var elbet .keşke o cahilliği yapmasaydım ama hicbirsey göründüğü gibi degil.ben ona inandım. Şimdi ise işin icinden cıkamıyorum ne olur bir fikir verin bi cözüm verin dalga gecmeyin ALLAH aşkına.
Tanrı aşkına Türkiye'de hangi erkek evlenene kadar kendini eşine saklıyor ki? Varsa bile çok azdır.
Hepsindeki zihniyet aynı, aynı, aynı! Hem pastam dursun, hem karnım doysun. Yok arkadaşım öyle üç kuruşa beş köfte!
Ne demişler aldatırsan aldanırsın.
Sorsan hepsine eğlendim onlarla, senle evleneceğim der. Ulan sen kimsin ki kadınları eğlenecek, evlenecek diye sınıflandırıyorsun?
Evlenmeden önce her haltı yer, evlenince uslanır. Bu da bir çok kadına lütuf gibi gelir. Saf bacım zaten olması gereken o! Sen evlenene kadar bile EĞLENMEDİN!
Karı koca kavga eder, aileler hep şunu der, bak aynen aktarıyorum: "Aman kızım KARI KIZI yok, içkisi yok, kumarı yok." Ulan tabi ki olmayacak, bir de olsun mu? Ben git gide sinirleniyorum, ban yemeden sussam iyi olacak
Kesinlikle , kıyaslanma korkuları var.bence birazda kıyaslanmak. bakire istemeleriinn en önemli nedeni kızın daha öncekiyle kendi cinselliğini kıyaslaması korkusu.
Bilmiyorum bana ters geldi. Eğer burası Avrupa olsaydı, evet mecbur değildi ama kahretsin ki değil. Olmadığı için de öyleymiş gibi davranamayız, davranamıyoruz. Önce sorunu çözelim, sonra özgür davranırız.
Kesinlikle doğru....
selam ...bundan 1 sene önce nişanlımın bekaret baskısı yüzünden onunla birlikte oldum.yani beni deniyordu sürekli inanmıyodu bekaretime.bende ispatladım aklımca.zaten düğünede 1 ay vardı.ama düğünümüzün olacagı gün cıkan büyük sorunlar sonucu düğün olmadı ayrıldık.beni yarı yolda bıraktı anlayacagınız.Şimdi başka biri ile ciddi bi ilişim var cok seviyorum onu.ona söylemek isterdim bu durumu ama bu iş ile ilgili düşüncelerini ögrendiğim anda onu kaybetmekten korkup söyleyemedim.cünkü gercekten seviyorum onu....peki ben ne yapacagım gerdek gecemde? carsafa kanmı dökeyim yapay zarmı alayım ne yapayım.öyle caresizimki.öyle kinliyimki o insana.bendede hata var elbet .keşke o cahilliği yapmasaydım ama hicbirsey göründüğü gibi degil.ben ona inandım. Şimdi ise işin icinden cıkamıyorum ne olur bir fikir verin bi cözüm verin dalga gecmeyin ALLAH aşkına.
Cinsellikte avrupanın üzerindeyiz farkındamısın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?