Ne takmalıyım ?

Çünkü kuzeni olarak görmüyor, ablası olarak görüyor herkes. Evin bekar oğlu kendi ekonomik özgürlüğüne sahipse, ablasına bilezik takmaz mı ? Ben bu şekilde biliyorum çünkü. Benim ailemden daha önce kimse evlenmedi o yüzden emin değilim şu anda nasıl takılır nasıl takılmaz. Anneanneme sordum bu konuyu, eski toprak bilir diye, çeyrek altın takman lazım, eğer ortak bilezik alırsanız da sen takacağın için güzel olabilir dedi. Ama sanırım çeyrek altın takacağım ben

bizde kuzenler takar mesela

herkesin maddi durumu farklıdır

ben evlenirken halam eniştem birer bilezik taktılar

öğrenci olan kuzenlerim de birer çeyrek taktılar tabii ki anne babaları almıştı o altınları

konu sahibi çalışıyormuş hem de

ben kuzenim evlendiğinde evli idim bilezik gönderdim annem de kendi bilezik taktı iki bileziği taktı fiilen

kuzen de abla konumunda ailede

eşimin ablaları bekar idi bana bilezik takılar parasını ister annesi versin ister onlar kızlar taktı dendi işte

burada da konu sahibinin sevgilisi takmış olur konu sahibinin adı geçmez

o nedenle onun ayrıca -maddi durumu da varmış- çeyrek takması daha şık olur gibi ama maddi durumu olmasa ya da içinden gelmese hiçbir şey takmasa da olur kimse de ayıplamaz onu

Erkek arkadaşın ne isterse taksın, sen de yanında bulun, tebrik et. Daha sonra evine gidersen hediye alırsın.
Yorumumu yineledim
Birşey takma.
Erkek arkadaşının sana bunu teklif etmesi bile aşırı saçma.kendisi ne istiyorsa taksın, seni niye şartlandırıyorki.
Bana tuhaf geldi.
Ben olsam takmam işte takmam
Nişanlı olsam ailemle gider, altınımı takarım, o ayrı (öyle de yaptım mesela)

hiçbirşey takmam arada bir resmiyet olmadığı müddetçe...!!!!

İyi de sözlü değilsiniz, nişanlı değilsiniz, evli değilsiniz. Siz daha o aileden değilsiniz. Hangi sıfatla takacaksınız takıyı?

Sevgilinizin ikinizin adına takması da mantıklı değil. Dediğim gibi henüz adı konulmuş birşeyiniz yok, bir sıfatınız yok. Demek istediğim zaten size takı takmak düşmez ki sevgiliniz ikinizin adına taksın?

Sizin şu an yapıp yapabileceğiniz en mantıklı şey, cici bici giyinip sevgilinizin kolunda o düğüne gidip akıllı uslu oturmak. Aile ile merhabalaşıp tanışırsınız, hem siz onları görmüş olursunuz hem de onlar sizi görmüş olurlar. Çifti tebrik edersiniz. Takıya da sevgiliniz gider, kendi adına takısını takar, gelir oturur yanınıza. Kalkıp takı sırasına bile girmeyin, abes kaçar. Sizlik bir durum yok çünkü henüz.

Aileyle zaten tanışıyorum. Ablasının ailesiyle de tanışıyorum. Ablasının nişanında, kendi kardeşlerinden çok ben uğraştım, herkes Allah razı olsun çok uğraştın didindin diye bana çok çok teşekkür etti, takdir etti. Bu durumda ben gerçekten hala neden takı takmamam gerektiğini anlamış değilim.

Kardeş sana bir tavsiye: "Kendi bildiğini yap." Çoğu üye yakışı kalmaz, uygun düşmez, ev hediyesi almalısın gibi gibi yorumlarda bulundu ki ben de dahil. Fakat sen muhalif oluyorsun gibi geldi yorumlara... E o zaman hiç kimseye sorma ki zaten aslında pek sorma ihtiyacın yokmuş çünkü ne desek almak istiyoruma gidiyor söylemlerin yani velhasıl sen kendi bildiğin ne ise onu yap.

Herkes kendi ilişkileriyle kıyaslayarak yorum yapıyor da o yüzden. Ben de yorum yazmıştım mesela eşim (o zaman sevgilimdi) abisinin düğününe gittim birşey takmadım, eşim ikimizin adına bilezik taktı benden para çıkmamıştı. Ama ben abisini ilk kez düğünde görmüştüm o zaman tanışmıştık, aileyle de aynı şekilde. Sizin önceden samimiyetiniz, dostluğunuz varmış ama takmanız bu durumda gayet normal.

Şimdi şöyle. Ben yorumlara muhalif olmuyorum. Aksine yorumlar bana muhalif oluyor. Ben takı takmalı mıyım yoksa takmamalı mıyım diye sormadım ki ? Çeyrek altın mı takmalıyım yoksa erkek arkadaşımla bileziğe mi ortak olmalıyım diye sordum. Çoğu kişi adam öldürmüşüm gibi bir anda yok senin sıfatın ne de bir şey takacaksın, yok erkek arkadaşın uyanıkmış, yok sadece hediye al falan dedi.

Burada herkes tabi ki kendi hayatına göre yorum yapıyor buna asla bir lafım yok. Yani onlar benim yerimde olsa, bu şekilde yapmayabilirdi. Zaten böyle ılımlı yorumlara hiçbir lafım olmuyor. Sadece gereksiz üzerime gelinen yorumlarda cevap hakkı doğuyor bana, olay bu yani

Anladım... Bence sen kendi bildiğini yap. Beni zor duruma sokmaz dersen bileziğe ortak ol, veya beni aşar dersen çeyrek tak. Ev hediyesine sıcak bakmıyorsun zaten. Bence çeyrek tak. Hem geçersin takı sırasına bi güzel takarsın kimsede senin adına takmaz herkes bilir senin taktığını. Bak inan senin iyiliğin için yorumların geneli. İlışkiler o kadar çıkar oldu ki... Ben de nişanlıyım bu durumları az çok biliyorum artık. İnsanlar çok çıkarcı. Akrabalar... Genel olarak ilişkiler böyle. Sizin ki belki istisna? Bilemeyiz. Ama inan bak çoğu insanın görüşü aynı. Yaşın kaç bilmiyorum ama belki yaşıtızdır ben 25im. Ve tamamen kendimi yerine koyarak yorumladım. Hayırlı olur umarım evlilikleri. Allah mutlu mesut etsin. Gönlünden ne geçiyorsa iyisi onu yap.

Çok teşekkür ederim. Ben 22 yaşındayım. İlişkiler evet çıkar ilişkisine döndü son zamanlarda, ama güvenmediğim çıkar ilişkisi olduğunu düşündüğüm bir ilişkiye devam edecek kadar salak biri değilim. Ailesinden veya sevgilimden bana karşı ters gelecek bir şey görsem, bu şekilde düşünmez ayrılırdım zaten. Bu hayatta asla kimse kimseyi tam olarak tanıyamıyor. 22 senelik annemi bile bazen tanıyamıyorum. Veya bu forumda gördüğüm kadarıyla 20-25 senelik kocalarını tanıyamayan insanlar oluyor. O yüzden kimseye güvenmemek lazım evet ama her an aman ya çıkarcıysa ya beni kullanıyorsa ya ayrılırsak diye düşünerek de yaşanmaz bence.

Tanışmanızı anladım da niye nişanda bu kadar koşturdunuz ki? Size düşmez ki bu işler. Dünyanın binbir türlü hali var. Bugün eline sağlık çok yoruldun derler, yarın iş sizi ailenizden istemeye gelince yan çizerler, oğlum biz bu kızı istemiyoruz derler. Daha ortada birşey yok, evimize girip çıkıyor, ne biçim kız bu derler. İnanın uydurmuyorum, hep okuduk buralarda. Bu kadar ortalara düşmeyin. Sonu hüsranla bitiyor. Kıymetiniz olmaz.

Ben bu lafa çok sinirleniyorum. Ortalara düşmeyin ne demek ? Kıymetin olmaz ne demek ?

Benim kıymetimi kim nasıl belirleyebiliyor ? İnsan kendi kıymetini kendi belirler. Kimsenin bana kıymet vermesine gerek yok, ben kendime kıymet veriyorum.

Burada okuduklarımız belli evet, ama herkesi aynı kefeye koymamak gerekir. Dünyanın binbir türlü hali var evet. O zaman insanlar ileride boşanabilirim diye eşinin ailesiyle de görüşmesin, girip çıkmasın. Çok çok saçma bir düşünce tarzı bu.

Eşinin ailesi ile mecburen de olsa görüşmeyi sevgilinizin ailesi ile görüşmekle bir tutmayın bence. Ben de bana göre çok kıymetliyim ama başkaları için ne derece kıymetliyim, ya da kıymetim biliniyor mu? Bugün bana karşı iyiler, yarın birşey olsa karşımdalar. İnsanoğluna kefil olabilir misiniz? Daha şimdiden bu kadar verici olmayın dedim ben sadece. Karar sizin tabii. Anneniz de git takını tak demiş madem. Siz bilirsiniz.

Bende sevgilimin ailesiyle görüşmek zorundayım. Bu ailenin içine gireceksem, nasıl insanlar bilmeliyim. Nerede nasıl davranıyorlar, nerede ne tepki veriyorlar evlenmeden bilmek benim hakkım. Başkaları için ne derece kıymetli olduğunuz önemli değil bence. İnsanoğluna tabi ki asla kefil olmam, kendime bile. Bu yüzden diyorum zaten sürekli kötü düşünceler içine girip de herkese hayatı zindan etmek istemem. Kötü bir şey yaşarsam, o zaman veririm tepkimi diye

sözlü değilim nişanlı değilim bu durumda görümceme taksam taksam 50tl para takarım.o kadar! ha evliysem de eşimle birlikte bir bilezik takarım.

sözlü değilim nişanlı değilim bu durumda görümceme taksam taksam 50tl para takarım.o kadar! ha evliysem de eşimle birlikte bir bilezik takarım.

Herkesin kendi hayatı, kendi ekonomik özgürlüğü sonuçta. Ben aramın çok çok iyi olduğu, beraber tatile gidip yiyip içtiğim bir insana 50 TL takmayı kendime yakıştıramıyorum

Herkesin kendi hayatı, kendi ekonomik özgürlüğü sonuçta. Ben aramın çok çok iyi olduğu, beraber tatile gidip yiyip içtiğim bir insana 50 TL takmayı kendime yakıştıramıyorum
2 yıllık erkek arkadaşınızın ablası olarak yazmışsınız. yakın olduğunuzu, samimi olduğunuzu belirtmemişsiniz. ben de buna göre yorumumu yaptım. benim de alacağım hediye ya da takacağım takı samimiyetime, yakınlığıma göre değişir tabi ki. sizin de söylediğiniz gibi, evet kendi hayatınız ve de ekonomik özgürlüğünüz ! para sizin kazanç sizin isterseniz beşi bir yerde takarsınız.hayırlı uğurlu olsun...

Tabi haklısınız, konuyu açtığım mesajda her şeyi detaylı anlatmalıydım. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…