Ne takmalıyım ?

Bencede annen haklı bilezigi takarken karı koca olmadığınız için hiç takmam is olacaksınız sadece erkek arkadasin takmış olacak ama çeyrek takarsan hem göze görünür sun hemde ne ileri ne geri hakkını vermiş olursun

Erkek arkadaşım da diyor ki şu anda ben alayım bileziği sen tak. Ben takmasam da olur sen takarsan herkes ikimizin yaptığını anlar zaten

Siz şuan sadece sevgilisiniz. Gelecek ile ilgili planlarınızın olması sizi o ailenin bir parçası yapmaz. O düğüne gittiğinizde varlığınızdan haberdar olmayan sizi yeni tanıyan birçok kişi olacak. Gelinin kuzeninin(kardeşinin) kız arkadaşı sıfatıyla orada bulunacaksınız. Çeyrekti bilezikti bunlar konumunuza göre fazla abartı hediyeler. Düğüne gidecekseniz tebrik edin güler yüzlü olun yeter bence.

Bir şey takma zorunluluğunuz yok ortada ne söz var ne nişan. Ki ablası gibi bile görse de dıdınızın dıdısı, belki ayrılacaksınız garantisi var mı? Ha çok istiyorsanız gram altın yeterli olur, yine de bence hiçbir şey takmanıza gerek yok.

Bu konularda annenizi dinleyin.
Bir çeyrek takın. Anneniz bonkör bile davranmış o yüzden kesinlikle onu dinleyin.

Bence hiçbirşey takmanız gerekmiyor. Nişanlı değilsiniz evli değilsiniz alt tarafı sevgilisiniz. Resmi bir durumunuz yok yani henüz ailenin içinde değilsiniz. Yarın ne olacağınıda Allah bilir. Böyle bir konumda çeyrekler bilezikler abartı olur bence. Erkek arkadaşınız istediğini taksın. Sizin sadece tebrik edip mutluluklar dinlemeniz yeterli. Ve bir tavsiye olarak şunu söyleyeyim evlendikten sonra düşünüp yapmanız gereken şeyleri evlendikten sonra yapın.

Siz daha sevgilisiniz , bir şey takmasanız da olur. Hatta bence ev hediyesi tarzı bir şey daha şık olur, nedense alışamadım çeyrek olayına, şık bir hediye gelmiyor bana hiç, ama adetler öyle. Ama sizin adetlere uyma durumunuz yok.

Siz daha sevgilisiniz, nişanlınız değil, kocanız değil. Bir şey takmak gibibir mecburiyetiniz yok. Bu yüzden takmayın derim. Ama "Evlenene Allah yardım edermiş." mantığıyla hareket edeceksiniz ve durumunuzda iyiyse çeyrek takın. Anneniz sonuna kadar haklı birlikte bir şey takmayın

Erkek arkadaşınızın kuzeni değil ablası dahi olsa bir şey takmak size düşmez. Ama çok içinizden geçiyorsa ev hediyesi alırsınız. Çünkü nişanlı değilsiniz, evli değilsiniz diğer durum için param çok bana koymaz diyorsanız yine sizin bileceğiniz iş. Erkek arkadaşınıza laf ettirmemişsiniz ben teklif ettim demişsiniz ama o da pek uyanıkmış yani... Bence demeliydi ki: "Aşkım/hayatım neyse artık; çok istiyorsan ev hediyesi al sen. Ben bilezik takıcam." Çeyrek altın olmuş 245 tl ve ortak bilezik takmak?

Evet laf ettirmiyorum, çünkü bunu açıkladığımı düşünüyorum yeterince. Teşekkürler.

İlk iş yerime evlenen arkadaşlarıma hep çeyrek taktım. Bizim sektörde sirkülasyon çok oluyor ben evlendiğimde o insanları yıllardır görmüyordum bağlar kopmuştu çağıramadım bile. Benim düğünüme gelip takanlar kimbilir evlendiğinde beni çağırabilecek mi? Bu arkadaş şu an bu insanla birlikte. Evet bileziğe ortak olması abartı olur ama bir çeyrek takıcak durumu varsa da taksın yani. Aman ayrılırsak boşuna çeyrek takmış olurum diye diye gitmez ki ilişki. Durumu var, kendisi takmak istiyor, annesi bile çeyrek tak demiş neden abarttık ki biz bu kadar? Fikrimizi söyler geçeriz. Israr etmem gereksiz.
Konu sahibi ama bileziğe falan ortak olma, çeyreğini de kendin tak, ismini de yaz. Hiç bir şey olmasa şanın yürüsün.

Şuan bu durumda bilezik takmak saçmalık olur. Arada ciddi bir şeyler bile yok. Ya çeyrek ya da evine hediye alabilirsiniz.

Ablasıyla yakinsaniz sık sık görüşüyoruz seviyorsaniz çeyrek takabilirsiniz. Ama aranizda bi görüşme samimiyet yoksa bir şey takmaniz hele hele erkek arkadaşla ortak bir şey takmaniz bence hem saçma hem yakışık almaz.

Davetli olduğun düğüne takı götürmek nezakettir. Sevgililikle alakasını çözemedim. Kız ne takayım diye sormuş valla gelen cevaplarla sevgilisinden ayrılacak

Durumun müsaitse çeyrek tak tabi. 7 kat yabancı da olsa altın takmaya gayret ediyorum. Evine hediye almak çok saçma. Evini nasıl döşediğini bilmeden nasıl hediye alabilirsinki? Borcam alacak halin yok :) takma sen yazılanları, içinden ne geliyorsa onu yap.

Ben olsam güzel bir hediye alırdım. Çeyizi için güzel bir pasta-kahvaltı takımı olabilir.
Ya da ihtiyacı varsa iyi bir blender seti vs.
Ya da hiç uğraşmayayım dersen çeyrek takabilirsin

Ben nisanliyken eşimle arkadaşının nikahına gittik. Eşim 2 tane çeyrek almış bi tane benim için bitane de kendi için. Durumları yok ikimizde takmış oluruz dedi. Oncekilerdede bi çeyrek alırdı ikimiz takmış olurduk. Sizde öyle yapın çok saçma. Sevgilin bilezik alsın beraber takarsiniz. Zaten evlenince bütçe bir hediye bir olmayacakmi?

ortak bilezik alırsanız(ki bence almayın) bunu kimse bilmeyecek ve hiçbirşey takmamış gibi olacaksınız. sanki erkek arkadaşın almışda ikimizin adına demiş gibi olacak.
illa birşey takmak istiyorsanız ve durumunuz yetişiyorsa çeyrek alın.
yada hediye yapabilirsiniz bir sepet oluşturup içine çeyizlik birşeyler küçük şık bir ev eşyası falan gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…