Sizin gözünüzü severim bizim öyle değildi hala değil eve bir çocuk geliyor onda bile diken üstünde. İşte bende çok ciddi rahatsız oluyorumYok canım ben söylenmem ev bin kere dağılsa hiç ses etmem bin kere toplarım.
Benim temzlik ve simetri takıntım kendime başkasına zarar vermem kızım evi dağıtmazdı odasını dağıtır kendi toplardı.Ben sadece kızıma hangi alanın ona ait olduğunu öğretmiştim o kadar.Mesela evime bebekli arkadaşlarım gelir çoluk çocuk evi çingene çadırına çevirirler evime gelen herkea rahat etsin isterim buzdolabını açarlar kendileri yer içer hiçbirşey demem onlar gidince evi sil baştan hooop toplarım.
Tek takıntım halıya minik bişey düşse alırım birde yere bişey damlasa orayı anında çamaşırsuyuyla silerim
Napam bende böyleyim
Aynısıda benim ablam üç cocuk ev okul alışveriş hic oturdugunu gormedim boyle mutluyum diyor bisey diyemiyoruz makina gibi calışıyor çalışmazsa huzursuz oluyor
Çocuk küçükken aynı sizin gibi yapmaya çalıştım ama psikolojim bozuldu hepsini bir arada beceremiyorum ben. Çocuğa kendime kızmaya başladım kii kırk tane derdim var. Benim için evin toplu olması tozlu ve pis olmaması yeterli. Ona harcayacağim vakti kızıma harcarım bir kitap okurum diye düşünüyorumAslında en doğrusunu sen yapıyorsun bence ben 9 aylık hamileyim ne çamaşırımız bitiyor ne dağınıklığımız sanki ben mücadele ettikçe çoğalıyor, evim çok temiz işe de gidiyorum küçük kızımda var ondan beter bir de dağınık kocam var, her gören aferin bu kadar işin altından kalkıyorsun evinde tertemiz diyor daaaa ee ne oluyor ben bittim yoruldum bıktım vallahi çok da didiklemeyeceksin temizlik bitmez ama ömür bitiyor...,
Çok güldürdün beni bian bende acaba mı dedim
Acaba senin ablan olma ihtimalim varmı?
Keşke olsam ben tek kızım maalesef.
Ablanı anlatışından kendimi okudum sandım.
Bir söz vardır misafir olacağın eve girerken kör, çıkarken lal ol diye. Pek severim. Bunlar hep deterjan reklamlarının bilinç altımıza yerleştirdiği mesajlar. Iki komşu beyaz çamaşırlarını aynı anda asar, birbirlerininkine bakarlar hangisi beyaz diye x markayı kullananınki daha beyazdır. Zavallı komşuya x marka deterjan verilir reklam filminin sonunda. O da artık o markayı kullanmanın ayrıcalığını yaşayacaktır. Tüm komşular onu kıskanacaktır vs vs...
Eskiden küllü suyla, kendi yaptığımız sabunla temizlik yapardık der babaannem. Hiçbirisi de ölmemiş pislikten. Ama bu deterjan zıkkımları yüzünden 10 seneye kalmaz kanser oranlarında artış olur.
Demek ki annenizin bazı psikolojik rahatsızlıkları var zaten sizin dedikodunuzu yapmasından belli.Sizin gözünüzü severim bizim öyle değildi hala değil eve bir çocuk geliyor onda bile diken üstünde. İşte bende çok ciddi rahatsız oluyorum
Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim
Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.
Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?
Siz adeta robot gibisinizHiperaktivite hastası olduğum için çok planlı ve programlıyım elim çok hızlıdır herşeyi aklımda sıraya sokarım herşey tıkır tıkır yaparım.Öyle bir sistemim var ki yemek dahil ev işleri çamaşır hepsini 3 saatte bitiririm
Kendimi durduramıyorum ve beynim yorulduğumu haber vermiyor bu sebepten yorulduğumu anlamıyorum maalesef
Dedim ya bu bir hastalık.
Öyle güzel anlatmışsınız ki temizlik yapasım geldi:)bi kaç tüyo da aldim anlattiklarinizdan :)Maalesef bende bir temizlik hastasıyım
Hatta benim ileri derecede simetri hastalığım var annemden geçme benden de kızıma geçti galiba genetik bir hastalık bu.Bende hergün çamaşır yıkayan yerleri süpüren ütü yapan bir tipim ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Temizlik yapmak yada yapmamak bir hastalık değil ama çağımızın en büyük vebası ve hastalığı maalesef ki DEDİKODU :)
Çok şükür böyle bir desikodu hastalığım yok.Temizlik yapan da yapmayanda kendine....Sizi pasaklı diye dedikodunuz yapılıyor benim de ruh hastası diye dedikodum yapılıyorÇokmu önemli? Tabisi de önemli değil herkes nasıl mutlu olmak istiyorsa öyle yaşasın.Yıllarca iş hayatım oldu çocuk doğurdum annemin kv evine heryere yetiştim çünkü ben bir hiperaktivite hastasıyım kendimi durduramıyorum.Bunun için psikoloğa bile gittim ama bir işe yaramadı maalesef.
Bende kendimi az da olsa frenledim.
Her sabah uyandığım da rutin olarak wc gitmeden yatağımı toplarım sonra wc banyo, çayı yaparım çay olana dek kahvaltıyı hazırlarım derken bulaşıkları yıkarım asla makineye koymamhemen çamaşır makinesini çalıştırırm (eşim hergün bu kadar çamaşırı nerden buluyorsun diye sorar ) 2 günde bir yatak nevresimlerimi değiştiririm.
Çamaşırlar yıkanırken evi süpürür silerim tozları alırım.Çamaşırları asar ütü varsa yaparım sonra yemeğimi yaparım öğlen 12 olmadan tüm işim bitmiş olur akşama kadar da keyfimi yaparım gider gezerim akşam eşim gelir yemek bulaşık ardından eşimle çay kahve muhabbet onlada dışarı çıkarız gece 12 de geliriz yatmadan önce mutlaka çamaşırlarımı toplarım ve banyomu temizlerim wc klorak döker öyle yatarım :)
Hemen hergünüm böyle geçiyor. Hatta komşularım sen hamilesin yat dinlen der ne yapayım kendimi durduramıyorum.
Kızım doğduğu zamanda evim hiç dağılmadı çalılırken de aynıydım temizliği gece yapardım
Artık kızımı da nasıl etkilediysem o da henüz 3 yaşında yoktu odasını oyuncaklarını kendi toplardı beni hiç üzmedi yormadı şükür.
Bazen pilim ne zaman azalacak acaba diyorum ama 40 yaşındayım azalmadı 67 yaşında ki annem de hala aynı kızım 19 yaşında o da benim gibi
Sen nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa annene de bişey deme gelsin temzlesin ne laf ederse etsin duyma eşin senden razıysa siz huzurluysanız bırak evi b..k götürsün
Senin gibi olmayı inan çok isterdim canım.
Aynen bence de herşey de süper temiz olmasın yani bıktım ben kafamı duvarlara vuracağım ömrüm çamaşır yıka ad topla katla yerleştir olarak geçiyor psikolojim bozulduÇocuk küçükken aynı sizin gibi yapmaya çalıştım ama psikolojim bozuldu hepsini bir arada beceremiyorum ben. Çocuğa kendime kızmaya başladım kii kırk tane derdim var. Benim için evin toplu olması tozlu ve pis olmaması yeterli. Ona harcayacağim vakti kızıma harcarım bir kitap okurum diye düşünüyorum
Ölçüt derken nasıl yani açıklayabilirmisiniz?Yazın hergün banyo yapıyorum tabiki. Bunu demek istemedim takıntı bu banyo yaptığımi bilmese yine aynı şeyi söyler. Kaç dakika kaldığımız bile önemli. Ölçüt belirlemis kafasına göre
Hergün hatta bazen günde iki kere çamaşır yıkayan temizlik hastası bir kadın olarak yorumunuz çok hoşuma gitti.Valla temizlik hastasi asla olmadim, bence falasi zarar, omrunu temizlik yaparak geciren kadinlarada aciyorum sahsen (temizlik hastasi olanlara). Yazik yani bir evde hergun camasi yikanirmi yaa ?
Siz haklisiniz cocugunuzla oyun oynamak evin daginik olmasindan daha onemli, kocanizla basbasa gecirdiginiz vakit de sepetteki camasirlardan daha kiymetli. Anneniz ve kardesiniz biraz temizlige kafayi takmislar ayrica sizin dedikodunuzu yapiyor olmalarida cok zavalli bir durum. Biz turk insani neden boyleyiz kendi kanimizdan canimizdan olani bile bu derce kirip incitebiliyoruz , kendi canimizdan olani bile oldugu gibi kabul edemiyoruz anlamiyorum....
Ben sizin yerinizden olsam ikisinide cok saglam terslerim ve asla evimde temizlik yapmalarina izin vermem, resmen hakaret ediyorlar, sen pasaklisin sen yapmiyorsun senin yaptigin olmuyor gibi birsey diyorlar.
Insan rahatsiz olmaz mi tabiki olur, kendilerindeki takintinin farkinda degiller sizi anormal ilan etmisler, temizlik obsesyonu diye bir rahatsizlik var ruh sagliginda gerekirse dile getirirsiniz... Bazende kadinlar hayatlarindaki kendilerine stres yapan seylerden kacmak icin asiri temilige verirler kendilerini...
Oturup kendi dertlerine baksinlar kisaca....
Senin dedikodunu yapmaları çok üzücüArkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim
Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.
Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?
Annenizde takıntı haline gelmiş.Sizin gözünüzü severim bizim öyle değildi hala değil eve bir çocuk geliyor onda bile diken üstünde. İşte bende çok ciddi rahatsız oluyorum
Robot gibi değilim bana Atom karınca derler geneldeSiz adeta robot gibisiniz
Bende sizin enerjinize imrendim.Bende öyle olsam keşke.Az birşey yapsam yoruluyorum.Hem kendi evim var hemde annemin eviyle ilgilenmem lazım yetişemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?