Ne tencereymiş!

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
sonuç: yoldayım evime dönüyorum bugün.
izmir otogarda beyaz bir şüpheli poşet görürseniz korkmayın o benim düdüklü tencere
çözümü kendisini otogara terk ederek buldum.

Bundan 4 sene önce evlendiğimde annem bana eski tip bi düdüklü tencere aldı.
Ben bir süre kullandım ama sonra kendime daha yeni ve kaliteli olanlarından aldım.
Annemlerin evde düdüklü yok, lazım oluyor.
Anneme dedim ki : "senin verdiğini getireyim mi?" Getir diyince dün eşimle beraber 7 saat yol geldik başka eşyalarla beraber getirdik.

Babam bunu görünce bize etmediğini bırakmadı. Bana eşimin yanında kızdı laf söyledi. "O tencere hatıra çöpe atsaydın da getirmeseydin hatıraya saygın yok vs" dedi.

Eşim de neden bu kadar küçük şeylerden zeytinagacına bağırıyosun baba? Böyle olacağını bilsem ben çöpe atar getirtmezdim. Bu kızı bu kadar küçük şeylerden üzme dedi

Babam o dakikadan sonra ne benim ne eşimin suratına baktı. Yemek yaptık iki kaşık aldı masadan kalktı gitti. Eşim konuşmaya çalıştı ama eşimle de konuşmadı.

Eşim de dün gece kaldı ama bu sabah ben gidiyorum dedi kalktı gitti. Giderken babam duymasına rağmen kendi odasının kapısını açmadı.
Eşim Gittikten sonra çıktı odadan. Şimdi bana bişey olmamış gibi davranıyor. Aa x gitti mi hayırlısı olsun diyor.

Sinirim tepemde benim de çıkıp evime gidesim var

Hatalı olan ben miyim anlamıyorum.

Son düzenleme:
Hatalı değilsiniz..

Anne kız Arasında olur öyle seyler.. En samimi olduğun insan o senin.. Biz de kullanılmış demez veririz birbirimize annemle bişiler ki baska kimsenin bişiyini kullanmam..

Kaldı ki mutfak Eşyası alt tarafı babana ne?

Eşinle başka sorunları OLDUĞUNU düşünüyorum

Bayram için gittiniz ve bu muameleyi gorduyseniz durma sende çık git baban bilerek yapmış gibi tencereyi getiren sensin tribi yiyen damat saçmalığa bak

Bu babaların derdi ne bende bilmiyorum.
Ne güzel onca yolu gelmiş. Kızına değer veriyor. Bazıları eşinin babası evinde kalmasını istemezken o adam gelip kalmış daha ne istersin.
Bende tam diyecektim gelmese ona da kuser diye sen yazmışsin...

bunda bişey yok ama bizde şöyle bişey var
yeni gelin evine giren şey geri dönmemeli
mesela kayınvalıdemden bir meyve bıcagı annemdende bır su bardagı var,kullanılmış ve birer adet bunlar. ne verebılıyorum nede atabılıyorum. kayınvalıdemın bıcagını poset kesmekte annemın bardagını un ıcın ölcü almakta kullanıyorum.

Hatalı siz değilsiniz aile arasında baba kız anne kız arasında yaşanabilen durumlar bunlar eşiniz sizi korumuş normal ama bence yanlış sonuçta o sizin babanız kimi neden koruyor onun susup konuya dahil olmaması gerekiyordu çünkü o sizin aileniz...

Smdi ben anlamadim.
Baban sanami kizdi esinemi?
Tencereyi getirdin diye sana bagirmis?
E simdiki ne?

Insan annesine de yeni bi tencere aliverir madem kadının tenceresi yok ne diye eski şeyi getiriyorsun ki.

Bizim örf adetleri damat ole kayinpedere laf konuşmaz. Olay sen ve ailen arasında. Maşallah hiçbişey altında kalmıyor esin.bak sebep ne olursa olsun o damat baban kapıdan kovsa bacadan girecek alttan alacak .
Yani kaynanan ne derse kapıdan bacadan gireceksin sen gelinsin susacaksın doğru mu anladım?

Eşinizi takdir ettim, haksızlık karşısında kim olursa olunsun susmamalı. Üstelik terbiyesini de korumuş, saygısızlık etmemiş.
Babanızın tavrına anlam vermek zor, alt tarafı bir tencere. İnsanların mala mülke bu kadar anlam yükleyip, en yakınlarını kırıp dökmesi kadar boş iş yok. Bence babanız başka bir şeye öfkeliydi, sinirini sizden çıkarmış.
Bir de yerinizde olsam eşimi yalnız göndermezdim. Eminim kırılmıştır, sinirlenmiştir. Yanında olmanız daha güzel olurdu.

Eşin tamamen mi gitti? sende onu yalnız birakmasaydin keşke sonuçta adam seni korumak için tartıştı babanla

Eşim gitti evimize döndü
Babamla tartışmadı aslında
Sadece neden üzüyosun dedi
Çünkü ben babama karşı Susup kalıyorum ama eve dönünce günlerce üzülüp eşimi de üzüyorum. Eşim sert bi tonda da söylemedi dediklerini sonrasında uzatmadı da normal davranmaya devam etti ama babam konuşmadı bi daha

Allah kolaylık versin babanız size naz yapmaya çalışmış

Bilmiyorum bana hep sert konuşuyor
Evden bir sürü yemeklik erzaklar getirdik
Yiyip içip eğleniriz güzel bi bayram olur diye ama böyle oldu işte..

Bayram için gittiniz ve bu muameleyi gorduyseniz durma sende çık git baban bilerek yapmış gibi tencereyi getiren sensin tribi yiyen damat saçmalığa bak

Annem hasta parkbyull
Evlerini temizliyorum şimdi
Annemi banyo yaptırcam falan
Çıkıp gitsem annem çok üzülür

3 gün kalacaktı eşim
Bi sürü kıyafet hediyeler vs getirdik
Yiyecekler getirdik neden getirdiniz ben yemem onları dedi nasıl yaranacağımı şaşırdım

Benim ilk getirdiğim eşya değil bu
Mesela benim evimde kullanmadığım elektrik sobası onlara lazımdı getirdim
Annemin bana verdiği perdelr vardı getirdim
Babamın bisikleti eskimişti kendi 3 aylık bisikletimi getirdim
Zaten evlenirken 2. El eşyalarla evlendim ben. Evime yenilerini alınca öncekileri ihtiyacı olana veriyorum. Annemlere eşimin babasına kardeşine soruyoruz önce lazım mı diye değilse başkasına veriyoruz.

Babam eşimin yanında sert çıkınca benim karıma bağıramaz kimse moduna girdi işte.. babama karşı Susup kalıyorum sonra kendi kendime ağlıyorum hep

Bizim örf adetleri damat ole kayinpedere laf konuşmaz. Olay sen ve ailen arasında. Maşallah hiçbişey altında kalmıyor esin.bak sebep ne olursa olsun o damat baban kapıdan kovsa bacadan girecek alttan alacak .

Ama eşimin yanında neden bağırıyor ki bana. O yokken söylese zaten büyümezdi olay. 25 yaşında insanım artık biraz saygı görmek istiyorum gerçekten kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam. Kimseye ters cevap vermeyen biriyim.

Eşim demez mi babası bağırıyor ben de bağırsam bişey olmaz diye :) eşimin yanında böyle yapmasına ayrıca üzüldüm

Smdi ben anlamadim.
Baban sanami kizdi esinemi?
Tencereyi getirdin diye sana bagirmis?
E simdiki ne?

Ya ne bileyim :)
Benden girdi eşimden çıktı

Insan annesine de yeni bi tencere aliverir madem kadının tenceresi yok ne diye eski şeyi getiriyorsun ki.

Annem yatalak
Ben geldikçe yemek yapıyorum
Yani aslında tencereyi ben kullanıyorum

ben olsam esimi tek yollamaz beraber giderdim

Annem var hasta bırakamadım

Tencereden hatıra mı olur allasen

Altı üstü bir tencere baban hır çıkarmak için bahane aramış bence.

Valla huzurum falan kalmadı

Ben de isterdim ama sebeplerim var yazdım üstte de
Ya bi de daha önce annemlere bi takım daha tencere getirdim yani
O sorun değildi de bu mu sorun oldu anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…