Ne tencereymiş!

Allah kolaylık versin.. umarım birgün anlasirlar güzel güzel.. çevresine ve ailesine karşı cekiniyordur belki.. Bazı insanların tabusu yüksek olur..

eşimi beğenmiyor eğitimimiz ailemiz denk değil diye
ama ben seviyorum eşimi iyi de anlaşıyoruz.

mesela babam beni hep akrabalara övüyormuş
doğumgününde ona bi gömlek almıştım
giymem ben bunu dedi.
ben de üzüldüm en azından düşünmüşsün sağol deseydi
sen bilirsin dedim

sonra akrabalardan duydum sürekli giyiyomuş kızım aldı diyomuş
ya şunun onda birini yapsan da ben de mutlu olsam
babamın yüzünü güldürdüm desem

anneme 10 gün tek başıma baktım babam basit bir ameliyat oldu
hastaneden döndü kapıdan girdi başladı bana bağırmaya (şunu şuraya koyma, çabuk gel, ben sana şunu yap demedim mi falan)
akrabalarımız vardı onların yanında böyle davrandı
ben pısıp kaldım cevap vermem zaten hiç
halam "kıza neden bağırıyorsun durduk yerde" diye çıkıştı

artık gerçekten huzur istiyorum
ailemin yanına geldim keyifli zamanlar geçirmek istiyorum
herkes gün sayıyor bayramlara
ben 9 gün tatil oldu huzursuzluk çıkacak diye üzüldüm ki çıktı işte.

eşimle evde huzurluyuz hep sakin konuşuruz güleriz, burada ise tam tersi.
sonra buraya ne zaman gelecek olsam içimi fenalıklar kaplıyor bu defa ne olay çıkacak diye :/

yok kız ne hatası sen kötü birşey yapmamışsın ki baban olmadık şeylere kızan biri sanırım boşver üstüne gitme
kendimden şüphe ediyorum hep artık :)
üstüne gitmiyorum o da gelmesin ama
olan bana oldu bi bayramı da eşimle beraber geçirsem onla da bayramlaşsam....

önceki konunda baban cumadan gelmiyonuz diye trip atıyodu, şimdi onun hıncını çıkarmış sanırım eşin zaten gönüllü değildi gitmeye buda hiç iyi olmamış. sevinse çocuklarım geldi diye, daha huysuzluk yapıyo. annen olmasa çekilmez bu adam, annenin hatrına mecbur katlancaksın

Çok iyi anlıyorum.. ama babanı da anlıyorum.. İstediği damadı getirmedin ona :) aralarındaki inanç köprüsü çok yüksek.. tabi baban bu konuya önem verip hala kin besliyor mu sen daha iyi bilirsin.. sabrina hayranım.. bosvermeye devam et.. senin vicdanın rahat olsun bir ömür..

Bence eşinin seni savunması güzel ama babana cevap vermek yerine susması gerekirdi..

Ne dusunuyorsa kendıne saklayıp bunu sadece seninle paylaşmalıydı.

Sen onun kızısın..seni affeder (affedılmelık bır durum yok suan ama) elin oğlunun ona karşı konuşmasını hiç aklından cıkarmaz artık..

Tabiki baban gereksiz ince dusunup,gereksiz kalp kırmış..ama yınede susmak en ıyısı olurdu..

Konuyu ilk okuduğumda babanın genç olduğunu düşünmüştüm sen de eşinlegeri dönseydin diye yorum yazacaktım ama böyle restleşmelere değmez çünkü çok yaşlı anlamaz
Allah yardımcın olsun, işin çok zor
Baban çok yaşlı ve huysuz durup dururken hızursuzluk çıkartmış,
Bu yaştan sonra değişeceğini hatasını anlayacağını falan sanmam, anca daha da huysuzlaşır, eşini de sevmiyormuş bahane aramış işte.
Senin yapacağın tek şey he he deyip geçmek, yüzüne gül, alınma kızma kırılma boşuna değişmez çünkü kendini yıpratır durursun.
Eşine de beni savunduğun için teşekkür ederim babam yaşlı idare etmek lazım de olsun bitsin...

konularımın %80 i babam geri kalanı eşimin ailesi zaten
herhalde ben çok kötü bi evladım hep sorun benden çıkıyor

evet 3 gün geç geldik diye olabilir
evde işlerim vardı eşim zaten cumartesi günü çalışıyordu gelmedik diye kızdı galiba
eşim benim hatrıma geldi ama neşeliydi o da
en azından senle zaman geçiririz diyodu 3 çift ayakkabısını bile getirdi düşün yani :) bayram günü giyeceklerini vs ayarladı kalmak niyetindeydi

Anneniz nerde? O niye demedi ben getir dedim diye?

annem konuşamıyor
onunla anlaşma yöntemimiz biraz farklı
yani konuşup araya giremedi
ama ağladı üzüldü çok

napiyim babam işte sabrediyorum
ona sorsak o haklı
bana sorsan ben haklı :)
eşimi hala hala hala benden düşük buluyor ailemize yakıştırmıyormuş
eşimden damat değil "eleman" olarak bahsediyor

ben susup kalınca bi de ağlamaklı olunca tutmadı kendini
tutamadı da demiyorum millan tutmadı çünkü eşimin haklı da olsam haksız da olsam beni savunmaya geçme gibi bi huyu var. susamaz yani illa konuşur.
olaya "benim yanımda karıma laf söylüyolar" şeklinde bakıyor

ben doğduğumdan beri babam yaşlı :)
buradan sesleniyorum
lütfen torun sahibi olacak yaşta çocuk sahibi olmayın
valla birbirimizi hiiiç anlamıyoruz artık

Siz annenizle konuşup getirmişsiniz tencereyi,babanız neden müdahil oldu anlamadim. Anneniz getir demiş, sizde götürmüssünüz. Ayrıca hatıra diye herşeyi saklayacak olsaydık, mutfak dolaplarından taşardı eşyalar,koyacak yer bulamazdık.
Siz hatalı değilsiniz,yanlış olan birşey yok bence,babanız gereksiz yere sorun çıkarmış

olaya ben de böyle bakıyorum tam olarak.
şimdi bi de akrabalar eşimi sorarsa ne diycez diyor anneannem
işi çıktı diyelim diyor.

babam da eşimin gittiğini bilmiyormuş gibi yaptı "aaaaa nereye gitti hayırlısı olsun" dedi artık ne demek istediyse :)

Kusura bakmayın.

Kocan gül gıbı adammış..ne güzel senin her daim arkanda olması..

Ama işte işin ucunda buyuklere karsı saygı var..bazen içinde fırtınalar kopsa dahi,susmak gerekir..

Ne derse hee deyip gecmelisiniz,baban kabahatli ama işte her haklı olduğumuzda konuşursak hiçbir yere varamayız..

Anne babayı ne derse desin hoş tutun..gulun geçin..hayat daha kolay olur bu şekilde..

Ben nedense hatayı eşte gördüm. Nasıl karı koca kavga ederken anne baba kardeş vs karışmıyor ise baba kız anne kız arasına falan da eşler girmemeli. Bizim de ağzımız var cevap verebiliriz. Cevap vermiyorsak da öyle yetişmişizdir saygısızlık olarak görüyoruzdur falan. Karışmamak karıştırmamak en güzeli

Babanız eşinizi sevmiyormuş,eşinizi tanıyor ve bu tepkiyi vereceğinide az çok biliyormuş,bu sorunu bilerek çıkarmış gibi hissettim. Bayram üstü ne gereği vardı kalp kırmanın. Uzunda bir yolculuk yapmışsınız,eşiniz dinlenemeden geri dönmüş,yazık.

Yani kaynanan ne derse kapıdan bacadan gireceksin sen gelinsin susacaksın doğru mu anladım?
Susulacak şey var üslubuyla cevap verilecek şey var arkadaşım. Biz kadının duygusaliz bazen cenemizi tutmayabiliriz amabu damat kayinpedere her halta cevap vermesi hoş değil .erkek ağır olmalı arabulucu olmalı karı gibi hemen lafı yapistirmamali.kaldık mevzu baba kız arasında .orda arabuluculuk yapiptarafları yatıştıraşit lazım. Üstüne bide laf söyleyip çekip gidiyor.

Adam yaşlı adam huysuz adam kavga çıkaracak yer arıyor bunu bile bile laf yetiştirilmez.taraflar sakinleştirilir.her lafa cevap verilmez.çene yaristiril
Maz. Zira aksi davranışın kimseye faydası olmaz olay buyur.baba kız unutur damat unutulmaz .yaşlılar çocuk gibidir bazen he deyip geçmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…