Ne yapacağım bilmiyorum?

Temizlik hiç yapmadım derken? Temizlikçi mi yaptı tam anlamadım. 4.5 yıldır bir evde hiç temizlik yapılmasa sonuç korkunç olabilir çünkü ... evlilik temizlik demek değil tabi ki sadece ama sen de acaba çok mu abarttın ki bacım? Ailen ve arkadaşların haklı olabilir gibi geldi bana...

Tabii ki evim duzenli olarak temizleniyor.
Acikcasi ben de dusunuyorum bu kadar insan bir sey biliyor ki ayni seyi soyluyor diye. Ama cami kimin sildigi kuveti kimin ovaladigi mi onemli yoksa temiz olup olmamasi mi?

Evlilikte sizce yemek ve temizlik yapmak cok onemli mi? Benim aklima evlilik diyince bambaska seyler geliyor.
Asik oldugum adamla uyumak uyanmak saat siniri olmadan sonsuz keyfime gore hareket etmek...

Belirttiğim gibi evlilik onlardan ibaret değil ama yemeği, temizliği illaki biri yapacak. Zenginse ya da böyle şeyler için yardımcı tuttuysa o ayrı ki şahsen evime sokmazdım başkasını. Ayrıca bu işleri erkeğinde yapması gerekiyor, tüm yük omuzlarımızda olsum demiyorum.

Temizlikten nefret eden biride nasıl evlenir onuda anlamam. Bir kadın her şeyiyle mükemmel olmalı; Yemeği, temizliği, kişisel bakımı vs vs

Belirttiğim gibi evlilik onlardan ibaret değil ama yemeği, temizliği illaki biri yapacak. Zenginse ya da böyle şeyler için yardımcı tuttuysa o ayrı ki şahsen evime sokmazdım başkasını. Ayrıca bu işleri erkeğinde yapması gerekiyor, tüm yük omuzlarımızda olsum demiyorum.

Temizlikten nefret eden biride nasıl evlenir onuda anlamam. Bir kadın her şeyiyle mükemmel olmalı; Yemeği, temizliği, kişisel bakımı vs vs

Iste buna hic katilmiyorum malesef. Mukemmel olucaz diye heba edilen hayatlar...
Temizlikten nefret etmiyorum bu arada. Ama bekarken hic yaptirmadi annem. Evlenince de esim hic istemedi bunlarla yorulmami. Yani temizlik yapmami gerektiren bir durum olmadi hic. Yapmadim ben de.
Ama evlendim bu konuda bir sorunumuz yok.

Iste buna hic katilmiyorum malesef. Mukemmel olucaz diye heba edilen hayatlar...
Temizlikten nefret etmiyorum bu arada. Ama bekarken hic yaptirmadi annem. Evlenince de esim hic istemedi bunlarla yorulmami. Yani temizlik yapmami gerektiren bir durum olmadi hic. Yapmadim ben de.
Ama evlendim bu konuda bir sorunumuz yok.

Sizden bahsetmiyorum, konu sahibi temizlikten nefret ediyorum diye yorum yapmıştı.
Siz öyle mutluysanız kendinizi değiştirmeyin, belki de kendinizi değiştirmeniz mutsuzluğa sebep olacaktır.

Kendi açımdan bakıyorum mesela iş yerinde bile önce masam doluysa onu düzeltirim gerekirse silerim tertemiz yapar öyle işe başlarım. Ya da mesela kızartma yapmıştım geçenlerde, o koku dolaplara sindi diye arkasından tüm dolapları ozonla silmiştim tabi bu biraz abartı olmuştu ama ben de öyle rahat ediyorum.

Benim nişanlımda ütü falan umurunda olmaz senelerce bekar hayatı yaşamış şu saatten sonra ütü yapmasamda olur onun için. Temizlik yapmayayım tek kelime etmez ama bu seferde benim içim rahat etmez.

Bende uzaktayım ayrıca ailemin yaninada gidemiyorum keske gidebilsem.evde durmaya da alışık değilim sabahtan akşama kadar tek başına çok bunaltıcı o yüzden bende bu kaç kursa yazildim,hem belge aldım hemde vakit geçmiş oldu,değişik insanlar tanıdım :)) hala alışamadım kendi cevremi olusturamadim ama bunlar zamanla.

Tabii ki evim duzenli olarak temizleniyor.
Acikcasi ben de dusunuyorum bu kadar insan bir sey biliyor ki ayni seyi soyluyor diye. Ama cami kimin sildigi kuveti kimin ovaladigi mi onemli yoksa temiz olup olmamasi mi?
Haaa ben yanlış anladım o halde ...şimdi ev temizse düzenli ise neden öğrenci evi diyorlar ki o zaman? Kimin temizlediğinin hiç bir önemi Yok hatta zengin olsam asla kendim temizlemem yani. Temizliğe vakit ayıracağıma hobilerime eşime varsa çocuğuma zaman ayırırım. Anlamadım neyi beğenmiyorlar evinizde?

Aynen katiliyorum size. Kadin dedigin tertemiz olmalidir. Empati kurdumda pasakli bir kadinla iyyyy...

Kızlar merhaba :) konumu yeniden yazıyorum :)) 10 aylık evliyim.. evliliğe alışamadım.. ailemden 6 saat uzaktayım..evlendiğim şehirde kendimi çok yalnız hissediyorum..bunun üstesinden nasıl gelirim.. lütfen konumu dağıtmayın tekrar ...

Konumu ne hale getirdiniz kızlar ya :))))) evliliğe alışamadım diyorum siz burda kavga ediyorsunuz :)
evlenmek ucin dokuz takla atip sonra alisamadim bidi bidi yani bana ters bir durum kimseye bagimli degilim hep yenilik sevdim arkama bakmadim kabullenmesini sahiplenmesini bildim sizinkisi kacis ve psikolojik bir sorun ise baslasaniz is hayatina alisamadim dersiniz

Evet bu sebeple eşini bıktırıp boşanan tanıdığım var.Adamı yedi bitirdi en sonunda boşandılar şimdi de memlekete gidesi yok.Her şey adamın beynini yemek içindi herhalde.Şımarıklığa lüzum yok.Evlenme sorumluluğu aldıysanız evinize eşinize adapte olun.Adamın size saygısı azalır haberiniz olsun

Evinizle ilgilenmeyi sevin ya. Ben cikarim cicili bicili bisiler alirim getirir eve asarim koyarim sevinirim. Al sana minnacik bir sebep. Temizligi gorev gorursen tabi ki yapmak istemezsin. Ama evim soyle isildadi mi icime huzur doluyor resmen. :) ki calisan bir kadinim. Kitabini da oku. Kendine de bak. Evine de bak. Evlilige adapte olmak zor kabul ediyorum. Ama saygi sevgi eksikligi aileler arasi problem vs yoksa buyutulecek birsey yok demektir.

Haaa ben yanlış anladım o halde ...şimdi ev temizse düzenli ise neden öğrenci evi diyorlar ki o zaman? Kimin temizlediğinin hiç bir önemi Yok hatta zengin olsam asla kendim temizlemem yani. Temizliğe vakit ayıracağıma hobilerime eşime varsa çocuğuma zaman ayırırım. Anlamadım neyi beğenmiyorlar evinizde?

Mesela gecen gun teyzem bizdeydi. Dediki kalkayim eve giderken ... almam lazim market kapanmadan cikayim. Annem de dediki acele etme iftardan sonra cik. Burdan bir parca verelim bu gunluk isini gorsun yarin alirsin. Ben de o urunden yakin zamanda aldim var biliyorum ama nerde bilmiyorum. Bahsettigim sey bir temizlik maddesi. Temizlikci kadini aradim

Amanin topa tutuldum. Evimin patronu ben degilmisim oymus falan.

Konu sahibi konuyu dagittiniz diye bize mi dedini bilmem. Direkt size yazmiyoruz ancak evlilige alisamamakla ilgili yaziyoruz. Temizlik yapmak ne derece oyalar bir evlilige alismakta ne kadar etkilidir... kimse de kavga etmedi. Isterseniz kib butonunu kullanabilirsiniz. Ama biz ne konu icine konu actik ne de uygunsuz uslup kullandik. Size "temizlik yap vakit gecer alisirsin" diyenlere istinaden konusuyoruz. Bu etkili olur mu gerekli midir acaba konu sahibinin temizlik sevmemesinin konuyla alakasi olabilir mi vs. vs...

Merak etmeyin konunuza yorum yazacak kisiler cogunlukla ilk sayfayi okur ve yazar konum dagildi demeyin bizim mesajlarda size ipucu verecek cok sey var.

Ben 26 saat uzaklıktayım ailemden ve doğudayım. 10 aylık evliyim.
Bazen bunaldığım oluyor ama bu noktada eşim devreye giriyor.
Gezmeyi seviyorsa falan zaman bi şekilde akıp gidiyor zaten.

Temizlik yapınca nerem eksiliyor? Toplasan yarim saat ediyor. Evimi temiz gormek beni mutlu ediyor. Bu evin kadini ben oldugum icin esimden baska hickimsenin evimin copune dahi dokunmasina musade etmiyorum. Bu tamamen aile duzeniyle alakali. Temizligimi yaparim yemegimi yaparim. Sonrasinda bide guzelce suslenirim. Hanim hatin keyfime bakarim. Bu gorev yada zorunluluk degil. Islamda dahi evlilikte temizlik yapma zorunlulugu yok. Yaparsan sevabi var sadece. Ve bende bu acidan düşündüğümde hadi iyiyim cifte kazancla gunu yariladim diyerek mutlu oluyorum. Bence tamamen bakis açısı. Konuyu acan arkadaş bakis acini degistirmeyi dene. Esindende evi toplamada temizlemede destek al. Beraber birseyler yapin. Evlendin bitti degil. Hayat yeni başlıyor asıl. Hic mi zamani yok esinin beraber vakit gecirmeniz icin. Telefonları birakin evde beraber oyun oynayın. Disari çıkın gezin aktiviteler duzenleyin. Hem esinle aran daha iyi olur. Hemde sen kendini toparlarsin. Yalnizim diye dusunene kadar nasil gideririm diye dusun. Neye odaklanirsan o noktada ilerletirsin kndini. Kurmusun bi yuva. 5 ay cok fazla bi süreç git gel esinle aran acilmiyo mu yada hic soguk ruzgar ugrami yo mu. Sahsen ben esimden 1 gun ayri oldugumda özlüyorum hemen.

Mesela gecen gun teyzem bizdeydi. Dediki kalkayim eve giderken ... almam lazim market kapanmadan cikayim. Annem de dediki acele etme iftardan sonra cik. Burdan bir parca verelim bu gunluk isini gorsun yarin alirsin. Ben de o urunden yakin zamanda aldim var biliyorum ama nerde bilmiyorum. Bahsettigim sey bir temizlik maddesi. Temizlikci kadini aradim

Amanin topa tutuldum. Evimin patronu ben degilmisim oymus falan.

Konu sahibi konuyu dagittiniz diye bize mi dedini bilmem. Direkt size yazmiyoruz ancak evlilige alisamamakla ilgili yaziyoruz. Temizlik yapmak ne derece oyalar bir evlilige alismakta ne kadar etkilidir... kimse de kavga etmedi. Isterseniz kib butonunu kullanabilirsiniz. Ama biz ne konu icine konu actik ne de uygunsuz uslup kullandik. Size "temizlik yap vakit gecer alisirsin" diyenlere istinaden konusuyoruz. Bu etkili olur mu gerekli midir acaba konu sahibinin temizlik sevmemesinin konuyla alakasi olabilir mi vs. vs...

Merak etmeyin konunuza yorum yazacak kisiler cogunlukla ilk sayfayi okur ve yazar konum dagildi demeyin bizim mesajlarda size ipucu verecek cok sey var.
Ailenizin abarttığını düşünüyorum.. Haksız değilsiniz. Keşke benim de imkanım olsa da temizlikçiye yaptırsam sürekli ; yerini bilmesem malzemenin :))

Ailenizin abarttığını düşünüyorum.. Haksız değilsiniz. Keşke benim de imkanım olsa da temizlikçiye yaptırsam sürekli ; yerini bilmesem malzemenin :))

Durumum cok iyi oldugundan degil aslinda. Belki de bundan tepki goruyorum. Onlara gore is yapmaliyim. Parami da biriktirmeliyim. Ama butun gun isteyim zaten. Ben calisiyorsam is yapmama luksumun oldugunu dusunuyorum. Onlara gore "o kadar calisiyorsun bir birikimin yok ev al araba al"

Durumum cok iyi oldugundan degil aslinda. Belki de bundan tepki goruyorum. Onlara gore is yapmaliyim. Parami da biriktirmeliyim. Ama butun gun isteyim zaten. Ben calisiyorsam is yapmama luksumun oldugunu dusunuyorum. Onlara gore "o kadar calisiyorsun bir birikimin yok ev al araba al"
Sanki temizlikci tutmasan kendin yapsan hemen araba alacaksin. Yadirganiyorsun ailende bence. Buda senin kendi düzenin. En iyisi ailenin falan bilmemessi. Tas dusse temizlikci tuttugun icin derler ilerleyen zamanda :)

Anladım valla kişiden kişiye değişir para mevzusu. Eviniz pis olsa açıkçası hatalı sizsiniz derdim bu objektif bir konu . Ama evin temizliğini kimi temizlikçiye yaptırır kendine vakit ayırır kimi kendi yapar parasına başka şey alır biriktirir vs. Özetle bu biraz para harcama şekliyle ilgili ve herkesin bu konudaki tavrı farklıdır saygı duymaları gerek diye düşünüyorum

Back
X