Çok sağolun cevaplar için..Aslında doktora söylemek rica etmek aklıma geldi..Ama haftalar önce konuyu konusup tamam diyince bende önemsemedim.Çok ayrıntıyla anlatamıyorum ama bu güne kadar hep aramızı bulmaya calısan annem bile gitmemi istemiyor.Çok sıkıldım bu mevzudan..Baskası olsa bir ömür konusmaz ama ben yinede esim üzülmesin diye onlar hakkında kötü konusmadım..Düsman olmadım..Belki hatam budur..Birsey yokmus gibi davranmak..Ama bu defa sindiremiyorum.
Sagolsun yanıma geldi..Gelmeseydi ben bosanmaya kararlıydım..Cünkü esim hatalıydı.Ve gercekten ipler kopmustu..Gelmeseydi herseyi kaybedecegini bildigi için geldi..
Simdi niye ben suclanıyorum? İse giderken bile yüzüme bakmadı..Öperdi hep..Bu kadar tavrı haketmiyorum..Sabahtan beri ne kadar üzüldüm sıkıldım.Dinleseydi neden gitmek istemedigimi ölmezdi ya..Neler oldu hep onun icin gittim ailesine sinirlendim,sıkıldım ses etmedim o mutlu oluyor diye..Ama bu defa farklı anlamak cok mu zor? Gercekten ben mi hata mı yapıyorum?
Özellikle anneme "Kızını al git .."demesini babamın yüzüne bakmamalarını,kardesim her evime geldiginde bir kavga cıkarmalarını unutmuyorum..Simdi oraya gidip sıkılmamak üzülmemek mümkün mü? Cok kinciyim o yüzden su saatten sonra agızlarıyla kus tutsalar nafile..
Zamanında bagırdım cagırdım kavga ettim kendimi hic ezdirmedim ama sanki duvarlarla kavga ediyormusum gibi insan hic utanmaz dinlemez anlamaz mı.? Tarif bile edemiyorum..Allah'a havale ettim..
Eski konularımı okuyanlar az çok bilir..İstanbul'da oturuyorduk..Esimin ailesiyle altlı üstlü.Ailesi yüzünden,ortam yüzünden çok değişmiştim eşime hep kızıyordum onu suçluyordum ve ben ailesinin tavırlarını sözlerini kafama taktıkca esim daha cok bunalıyordu.Birbirimize belli etmiyoruz sözde..İçimize herseyi attıkca en ufak seyden kavgalar eder olduk ama sıkıntı tekti..Ailesi.! Beni istememeleri.! Her neyse esimle cok büyük kavgalar ettik ve ben ayrılma kararı alıp İzmir'e geldim..1 ay ugraslarından sonra esimin İzmir'e gelip konusmasına müsade ettim ve sonuç olarak ikna oldum iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum..Sözünde duruyor.Yavas yavas düzenimiz kuruluyor..Hemen hergün kavga eden biz 4 aydır hic kavga etmedik.İzmir'e geldigi ilk ay hamile kaldım cok şükür..Ailesi arayıp tebrik bile etmedi.Biliyorum ayrılmamızı istiyorlardı.Bunu benim yüzüme bile söylediler.Kırgın degilim insan sevdigine kırılır..Ama cok kızgınım..Bugüne kadar yasadıklarım yüzünden..
Asıl konuya geleyim..Esim bayramda ailesinin yanına gitmek istiyordu..Haklı görecek tabi ama ben gebelikte sakıncalı olur diye gelmeyeceğimi söyledim evhamlıyım zaten.Bugün kontrolüm vardı Rabbime cok sükür hersey yolunda.Esim dr.a girmeden ısrar etti yolculugun zararı var mı sorsana diye..Büyük bir ümitle gitme demesini bekledim ama doktor gidebilirsin dedi.Tamam saglık acısından zararı yok gideyim desem biliyorum orda cok sıkılcam,belki yine kavga cıkacak,olup olmadık bir laf edecekler herseyi daha fazla takıyorum bu ara kötü olacak.Ve o evde o ortamda cok kötü seyler yasadım ben resimlere bakarken bile içim sıkılıyor.İyi gelmeyecek sanki..Simdiden gerildim.
Esim doktordan cıkınca sevindi zararı yokmus diye bende bu konuyu sonra konusalım dedim..Ve tam konusup derdimi anlatacakken "tamam acıklamana gerek yok,benim için gelecektin istemiyorsan gelme" dedi.Ama kırıldı kızdı belli..Konusmuyor benimle.Oraya yalnız gitmek istemedigini biliyorum..Beraber gidersek beni yalnız bırakmayacağını,ezdirmeyeceğini biliyorum.Ama bunlar yetmiyor..Gercekten endiseliyim.
Yola bu sıcakta katlanabilir miyim onu da bilmiyorum.Gitmezsem cok kırılacak belki uzun zaman bunun havası esecek evde..Doldururlar mı ne yaparlar bilmiyorum.Bebegimiz olmasa gercekten düsünmem bir hafta onun icin katlanırım ama simdi bir tatsızlık olacak büyük ihtimal bu yüzden sıkılırsam,üzülürsem etkisinin iyi olmayacagından korkuyorum..Ne yapayım ya cok kararsızım.??
canım kinci falan değilsin duygularında haklısın, insana en çok kendi başına gelenler değil de ailesinin gördüğü muamele koyuyor. babana kardeşine yaptıkları canını daha çok sıkmıştır eminim sana yapılanlardan. benim de kayınbabam bi tuhaf anlatsam ayrı bir roman da benden çıkaröyle kavgamız gürültümüz olmadı şükür bizimkilere karşı da bi şeyi olmadı ama değişik bir adam düğünümüze gelmeyecekmiş hazret. kendi bilir ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmiyorum ağrısız başımı ağrıtmalarına izin vermem, sen de verme ki sen bir de hamilesin.
eşin gelince içinden geçenleri açık açık söyle. tüm olanları çok detayına girmeden şöyle bir hatırlat ve ben yüzlerini görmeye hazır değilim de. hamileyim zaten daha hassas bir dönemdeyim kendimden çok bebeğimizden korkuyorum dersin. ima ve ithamlara girme sadece duygularını açık açık anlat beni anlamanı bekliyorum dersen topu da ona atmış olursun. bir de bak mesela daha kısa bir tatilde gitmeyi teklif et, haftasonu iki günlüğüne mesela. bir hafta gerçekten çok fazla tüm o olaylardan sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar bir araya gelmek bir de üstüne aynı evi 1 hafta paylaşmak patlamaya hazır bomba gibi geldi düşününce
bence git kısa ve ÖZZZZZZZZZZZ
Seni çok iyi anlıyorum ama nolursa olsun köprüleri yıkma derim ben.. neticede hala eşinlesin ve onun öz ve öz ailesi söz konusu. Sen büyüklük yapıp onlara saygı göstererek onları utandır..
Çok sağolun cevaplar için..Aslında doktora söylemek rica etmek aklıma geldi..Ama haftalar önce konuyu konusup tamam diyince bende önemsemedim.Çok ayrıntıyla anlatamıyorum ama bu güne kadar hep aramızı bulmaya calısan annem bile gitmemi istemiyor.Çok sıkıldım bu mevzudan..Baskası olsa bir ömür konusmaz ama ben yinede esim üzülmesin diye onlar hakkında kötü konusmadım..Düsman olmadım..Belki hatam budur..Birsey yokmus gibi davranmak..Ama bu defa sindiremiyorum.
Sagolsun yanıma geldi..Gelmeseydi ben bosanmaya kararlıydım..Cünkü esim hatalıydı.Ve gercekten ipler kopmustu..Gelmeseydi herseyi kaybedecegini bildigi için geldi..
Simdi niye ben suclanıyorum? İse giderken bile yüzüme bakmadı..Öperdi hep..Bu kadar tavrı haketmiyorum..Sabahtan beri ne kadar üzüldüm sıkıldım.Dinleseydi neden gitmek istemedigimi ölmezdi ya..Neler oldu hep onun icin gittim ailesine sinirlendim,sıkıldım ses etmedim o mutlu oluyor diye..Ama bu defa farklı anlamak cok mu zor? Gercekten ben mi hata mı yapıyorum?
Özellikle anneme "Kızını al git .."demesini babamın yüzüne bakmamalarını,kardesim her evime geldiginde bir kavga cıkarmalarını unutmuyorum..Simdi oraya gidip sıkılmamak üzülmemek mümkün mü? Cok kinciyim o yüzden su saatten sonra agızlarıyla kus tutsalar nafile..
Zamanında bagırdım cagırdım kavga ettim kendimi hic ezdirmedim ama sanki duvarlarla kavga ediyormusum gibi insan hic utanmaz dinlemez anlamaz mı.? Tarif bile edemiyorum..Allah'a havale ettim..
bence eşin için gitmelisin. çocuk bahanesiyle bişi diyemezler. mağduru oynarsın bişi derlerse eşin de bi daha götürmez. ya da aranız düzelir eşin mutlu olur. gidersen iki türlü de sen kazançlısın. gitmezsen eşinin gözünde suçlu olcaksın. oraya eşin gittiğinde de doldururlar gelmedi filan die eşin bişi de diyemez gelince aranız bozulur
bir önceki mesajımda gitmelisin dedim evet ama her şeyi geçtim anne ve babanıza yapılan çok ağır ... Ben kim olursa olsun anne ve babama bir şey dedirtmem. Ne abim ne kardeşim ne de bir başkası asla ama asla babama anneme birşey diyemez. Yengem annemi hiç yoktan yere üzdü ve yengeme tek dediğim yerini bil anneme laf söyleme hakkın yok dedim. Biraz empati yapın bakalım Passion arkadaşımızın yerine koyun kendinizi sizlerin anne ve babasına bir takım hakaretler yapılsa yada annenize kızınıda al git dense hanginiz bir daha o eve gitmek istersiniz veya kaçınız bir daha o eve gidersiniz . ben gitmem.
Acık acık birsey demezler heralde yine alttan alttan sadece bana isittirirler..Sonra kavga kıyamet.Biliyorum canım gitmezsem iyi olmayacak ama gidersem de olmayacak
Sagol canım anladıgın icin.Bende dedirtmedim.Simdi bu kadar gerilsem de onlara hic belli etmedim hep dik durdum söylemem gereken herseyi söyledim ama laftan anlamayan dinlemeyen insanlara ne dersen de bos..Onları anlatmak,öfkemi anlatmak için kelime bulamıyorum..Allah affetsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?