Ne Yapacagım Simdi.?

Gitmek istemiyorsunuz ve bunu eşinize direkt söylemiyorsunuz,
araya doktoru koyuyorsunuz.

Sanki iletişim probleminiz var gibi....

Duygularınızı hissettiklerini anlatın,
eşinizin ailesini suçlayıcı degil,
sadece ama sadece kendi hissettklerinizi...

randevuya gitmeden önce doktorunu arayıp durumu anlatıcak ve buna izin vermemesini rica edicektinişini neden şansa bıraktın ki...onların yanında strese girdiğini bilse zaten izin vermez senin ricanı kırmazdısende eşine çok isterdim ama doktor izin vermedi işte duydun diycektinşimdi zoraki gitmek durumundasınkötü bir durum

Git baktın ki ortalık karışacak, lafa söze girmeden eşyanı topla gel..Eşinede söyle; eğer beni üzecek bir kelime ederlerse eşyalarımı alır çıkarım de ama sinirle değil...

Bence de git. Onu yalnız bırakma. Hem gururunu kırabilir oraya yalnız gitmek.

Eşinle güzelce konuş. En ufak bir olumsuzlukta bebeği riske atamayacağını ve geri döneceğini söyle. Ve sende onlara karşı tavırlı gitme. Belki eşinde ailesi ile senden gizli konuşup sana iyi davranmaları gerektiğini söylemiştir. O yüzden sanki uzak bir akrabaya ziyarete gidiyormışsun gibi düşünebilirsin.

Son düzenleme:
sen ailesini nekadar istemesende kocanla evli kaldığın sürece onlar hep var..önemli olan mesafeyi koruman..
tatsız bir şey yaşansan bile küçük düşürmüş olurlar kendilerini...eşinin gözünde..

eşin,
ben istediğim için eşim geldi..beni kırmadı..ama ailem buna pişman etti diye düşünecek ve seni daha iyi anlayacak ,sana hak verecek..

gayet rahat ve güçlü ol onlara karşı..

eşin senin için fadekarlık yapmış seni bırakmamış ve şuan seninle ve 4 aydır kavga etmediğinizi söylüyorsun eşin bukadar istiyorsa neden onu kırıyorsun sogutuyorsun ki kendinden emin ol döndüğünd esana karşı degişmiş olacak sobnra pişman olamaktansa biraz sık dişini git eşinle onu aynlız bırakma
bide önceliğim çocugum demişsiniz sizin aranız açılırsa asıl o bebek ozaman çok zarar görür bu yönde düşün ve seni seven eşini kırma derim

Eşinizi yalnız bırakmayın.
Belki bu eşinizin ailesiyle aranızın düzelmesi için de bir fırsat.
Nerden bilebilirsiniz ki?

Yaşadığınız kötü günler yüzünden gitmek istemiyorsunuz haklısınız da bir bu sefer bir melek var içinizde ama eşiniz sizi sevdiği için sizin yanınıza gelmiş ve bir hayat kurmuşsunuz yeniden.. şimdi sizde eşiniz için bir adım atın ve gidin.. hem belki o tarafta birşeylerin varkına varmıştırlar ve daha ılımlı olmuşturlar.. Eşinize söyleyin beni sakın üzmesinler bana sakın laf sokmasınlar yoksa valizimi toplar dönerim deyin ama bunu sert değil tatlı dille söyleyin... Benim nişanlım annesine ve ablasına dedi bu zamana kadar sizler vardınız bu zamandan sonra emel var dedi. Karıma kimse bir şey diyemez dedi ( imam nikahımız kıyıldı bizim ) annem ( kayınvalidem) ne dicem oğlum ben kızıma dedi bakalım henüz birşey demiyorlar ama ilerde neler olur bilmiyorum..

Rabbim giden herkese mutluluk , huzur nasip etsin zor ev huzursuzluğu..

Esin senin icin Izmir'de yasamayi kabul etmis, bayramda gitsen ne olur. Ebedi degil ya sadece bir kac gun.
Allah hayirlisiyla bebegini kucagina almayi nasip etsin.

Çok sağolun cevaplar için..Aslında doktora söylemek rica etmek aklıma geldi..Ama haftalar önce konuyu konusup tamam diyince bende önemsemedim.Çok ayrıntıyla anlatamıyorum ama bu güne kadar hep aramızı bulmaya calısan annem bile gitmemi istemiyor.Çok sıkıldım bu mevzudan..Baskası olsa bir ömür konusmaz ama ben yinede esim üzülmesin diye onlar hakkında kötü konusmadım..Düsman olmadım..Belki hatam budur..Birsey yokmus gibi davranmak..Ama bu defa sindiremiyorum.

Sagolsun yanıma geldi..Gelmeseydi ben bosanmaya kararlıydım..Cünkü esim hatalıydı.Ve gercekten ipler kopmustu..Gelmeseydi herseyi kaybedecegini bildigi için geldi..

Simdi niye ben suclanıyorum? İse giderken bile yüzüme bakmadı..Öperdi hep..Bu kadar tavrı haketmiyorum..Sabahtan beri ne kadar üzüldüm sıkıldım.Dinleseydi neden gitmek istemedigimi ölmezdi ya..Neler oldu hep onun icin gittim ailesine sinirlendim,sıkıldım ses etmedim o mutlu oluyor diye..Ama bu defa farklı anlamak cok mu zor? Gercekten ben mi hata mı yapıyorum?

Özellikle anneme "Kızını al git .."demesini babamın yüzüne bakmamalarını,kardesim her evime geldiginde bir kavga cıkarmalarını unutmuyorum..Simdi oraya gidip sıkılmamak üzülmemek mümkün mü? Cok kinciyim o yüzden su saatten sonra agızlarıyla kus tutsalar nafile..

Zamanında bagırdım cagırdım kavga ettim kendimi hic ezdirmedim ama sanki duvarlarla kavga ediyormusum gibi insan hic utanmaz dinlemez anlamaz mı.? Tarif bile edemiyorum..Allah'a havale ettim..

Son düzenleme:

canım kinci falan değilsin duygularında haklısın, insana en çok kendi başına gelenler değil de ailesinin gördüğü muamele koyuyor. babana kardeşine yaptıkları canını daha çok sıkmıştır eminim sana yapılanlardan. benim de kayınbabam bi tuhaf anlatsam ayrı bir roman da benden çıkar öyle kavgamız gürültümüz olmadı şükür bizimkilere karşı da bi şeyi olmadı ama değişik bir adam düğünümüze gelmeyecekmiş hazret. kendi bilir ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmiyorum ağrısız başımı ağrıtmalarına izin vermem, sen de verme ki sen bir de hamilesin.

eşin gelince içinden geçenleri açık açık söyle. tüm olanları çok detayına girmeden şöyle bir hatırlat ve ben yüzlerini görmeye hazır değilim de. hamileyim zaten daha hassas bir dönemdeyim kendimden çok bebeğimizden korkuyorum dersin. ima ve ithamlara girme sadece duygularını açık açık anlat beni anlamanı bekliyorum dersen topu da ona atmış olursun. bir de bak mesela daha kısa bir tatilde gitmeyi teklif et, haftasonu iki günlüğüne mesela. bir hafta gerçekten çok fazla tüm o olaylardan sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar bir araya gelmek bir de üstüne aynı evi 1 hafta paylaşmak patlamaya hazır bomba gibi geldi düşününce

Seni çok iyi anlıyorum ama nolursa olsun köprüleri yıkma derim ben.. neticede hala eşinlesin ve onun öz ve öz ailesi söz konusu. Sen büyüklük yapıp onlara saygı göstererek onları utandır..

Konustum mesaj yazdım..Yüzyüze konusamıyoruz cünkü konusmuyor benimle cocuk gibi küstü.Cok üzülüyorum ya..Anla dedim nedenini söyledim acık acık..O da gecer bsey yok bosver gibi seyler yazmıs..Yazmasından anlıyorum hala tavırlı anlamadıgına adım gibi eminim..Konusmamaya devam edersen bende konusmam sogursun uzaklasırsın mutlu olursun dedim..Ben herkesi sildim diyen o degildi sanki..İnsanlar bir degisik..Acaba benim ailemden aynı muameleyi görse bir dk durur muydu? Simdi biz ailemin yanındayız ya aklınca o hep burda tasınana kadar ama ben bir hafta katlanamıyor oluyorum..Keske benim ailemin esime gösterdigi ilginin birazını görseydim de haklısın diyebilseydim..

Hepsi aynı..Ogulllarının huzurunu kacırınca ne geciyor ki ellerine..Bende önceleri böyle konularda soguk kanlıydım..Serttim ama simdi cok cabuk yıpranıyorum..Zaman gectikce icime attıklarımın acısı cıkıyor heralde..Seninde Allah yardımcın olsun canım umarım hic sorununuz olmaz..

Son düzenleme:
bence git kısa ve ÖZZZZZZZZZZZ

Söylemek kolay..Haklısın bende belki git derdim baskası olsa ama yasayınca baska oluyor..

Seni çok iyi anlıyorum ama nolursa olsun köprüleri yıkma derim ben.. neticede hala eşinlesin ve onun öz ve öz ailesi söz konusu. Sen büyüklük yapıp onlara saygı göstererek onları utandır..

Ben bir ömür görüsmcem demiyorum ki canım..Evime gelsinler kalsınlar birsey demem esim icin..Ama hersey bu kadar yeniyken ve bana bu kadar agır gelirken cok sey istiyor esim.Dr izin vermedi diyecek o kadar ailesini silmedik sonucta.Kendi bilir cok sıkıldım bütün günümü zehir etti.

Son düzenleme:
bence eşin için gitmelisin. çocuk bahanesiyle bişi diyemezler. mağduru oynarsın bişi derlerse eşin de bi daha götürmez. ya da aranız düzelir eşin mutlu olur. gidersen iki türlü de sen kazançlısın. gitmezsen eşinin gözünde suçlu olcaksın. oraya eşin gittiğinde de doldururlar gelmedi filan die eşin bişi de diyemez gelince aranız bozulur

bir önceki mesajımda gitmelisin dedim evet ama her şeyi geçtim anne ve babanıza yapılan çok ağır ... Ben kim olursa olsun anne ve babama bir şey dedirtmem. Ne abim ne kardeşim ne de bir başkası asla ama asla babama anneme birşey diyemez. Yengem annemi hiç yoktan yere üzdü ve yengeme tek dediğim yerini bil anneme laf söyleme hakkın yok dedim. Biraz empati yapın bakalım Passion arkadaşımızın yerine koyun kendinizi sizlerin anne ve babasına bir takım hakaretler yapılsa yada annenize kızınıda al git dense hanginiz bir daha o eve gitmek istersiniz veya kaçınız bir daha o eve gidersiniz . ben gitmem.

hemen hemen aynı durumdayız.sadece alenen ailelerle ya da benimle tartışma olmadı.sessizce alttan alttan yapıldı ne yapıldıysa..tek ve en büyük avantajım eşim! her koşulda yanımda,ne olursa olsun! çünkü ailesiyle asıl sorunlu olan o,ben değilim..
yüzlerini dahi görmesem,10 yıl da görmesem neden görmüyoruz demem.yarın gidiyoruz ama onların bulunduğu şehre,kendi ailem de orda.iki tarafta da birere gece kalıp dönücez..ayaklarım geri gidiyo ama beni her konuda anlayan eşimin hatrına gidicem,yüzlerine gülücem,ufacık bişey bile olsa eşim cevabını verir herkesin,benlik bi durum yok,ama insan geriliyo,seni çok çok iyi anlıyorum..

bence eşin ve kavgasız geçen 4 ay için,bebeğin için,geleceğiniz için git.1 hafta değil mi,duyma bazı şeyleri sabret,sayılı gün..hem böylece eşinin nazarında daha iyi olursun.seni daha haklı bulur.asıl sorunlu kim,daha iyi anlar..

Acık acık birsey demezler heralde yine alttan alttan sadece bana isittirirler..Sonra kavga kıyamet.Biliyorum canım gitmezsem iyi olmayacak ama gidersem de olmayacak

Sagol canım anladıgın icin.Bende dedirtmedim.Simdi bu kadar gerilsem de onlara hic belli etmedim hep dik durdum söylemem gereken herseyi söyledim ama laftan anlamayan dinlemeyen insanlara ne dersen de bos..Onları anlatmak,öfkemi anlatmak için kelime bulamıyorum..Allah affetsin.

Haklısın canım laf anlamayan birine laf anlatmak kadar zor birşey yok. Ama sen yinede eşin ile konuş böyle güzel günde küs olmak kırgın olmak iyi değil. Ayrıca önümüz bayram böyle güzel bir bayramın hatrına sakin sakin konuş anlat. Belki seni anlar .. İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…