Ne Yapacagım Simdi.?

Bizimkilerde önce alttan alttan ogullarına belli etmeden söylediler ettiler sonra açık açık tam rezillik..Saygı kalmadı.Dedigim gibi canım arkadasın biri gebelik bahane gibi birsey yazmıs ama öyle degil benim icin sorun degil aslında sinirlenirim,sıkılırım ama icime atmam,esimle gezerim tozarım..Herseye ragmen ilk katlanısım degil onlara ama simdi farklı.Ya benm bu kadar sinirlenmem,sıkılmam yüzünden birsey olursa..Birde yolun sıkıntısı var..Ben oraya giderken her zaman cok gergin oldum..

Son düzenleme:

ben de oraya giderken hep gergin oluyorum kalbim atıyo,bi fena oluyorum (
ama bizimkiler bana laf sokmaz,beni severler sadece oğullarına,diğer çocuklarına da çooookk soğuk ve ilgisizler,herhangi bir tanıdık gibi..dolayısıyla bana da soğuklar.ne maddi ne manevi yararları olmadı.öyle laf filan da söyleyemezler,eşimden çekinirler..ama yeterince sinir ettiler olan şeylerle,2 yılda öyle bi soğudumki,hani bal da yalatsalar faydasız derle ya..yarın gitcez mesela,bi de mutlu olsalar içim yanmaz,sanki hergün görüşüyo gibi sıradan karşılarlar,asık suratlarla dolaşırlar öfff...
ama sen ne güzel içine atmıyomuşsun,bense tam tersi..yüzümü asar,belli etmemeye çalışır,tuhaf bi hal alırım
neyse kendimden çok bahsettim affına sığınıyorum,ama benzer durumdayız,en azından ruh halimiz benziyo ondan paylaşmak istedim..bir de gebelik var tabii sende..sen yine de eşini kırma derim ben.eşinin gönlünü hoş tut,Allah yardımcın olur,bebeğini de seni de stresten sıkıntıdan korur inşallah.baktın canını sıkıyolar,evden çıkın azcık gezin.1 hafta evde çakılı kalmıcaksınız ya..rahat ol yani..yolu da gözünde büyütme,sabret bakalım biraz..demesi kolay belki ama ben eşinle olan ilişkin için bunu yapman gerektiğini düşünüyorum,yoksa senin yerinde olsam ben de böyle gerilirdim..

Kıyamam canım sıkılıyorsundur simdi bende gitceksem bir an önce gitsem kurtulsam..Ası olmayı bekleyen cocuklar gibi hey Allah'ım Nasılsa bir gün kalacaksın düsünme Gidersem esim mutlu olacak ama ben hic olmayacagım..Bu sıcakta bu kadar eziyete gerek yok aslında kacmıyoruz bir bayram daha var gideriz elbet daha az olmak sartıyla ama anlayan kim..Ben sinirlenince sacmalama sen rahat ol fln yazmıs böyle konusunca kızamıyorum ama ne yapayım iyi düsünmem lazım..Gidersem dedigin gbi ilişkmiz icin esim icin giderim ama karar vermek zor..Sadece kendi düsünmüyorum sonucta onunda sadece kendini düsünmemesi lazım..

Kavga kıyamet yapma sen de canım. duymazlıktan gel eşin nasılsa anlar onların laflarını. bak kız benim için geldi siz böle yapıosunuz der. biraz sabır..

öncelikle hayıırlı uğurlu olsun ,şimdi hamile olduğun için o yol sana dahada uzun ve zulum gelicek ,kendi kendine
*ben hamileyim,ya bi şey olursa
bu bayramda gitmesek ,kurbanda bi ay sonra gitsek
*eşimle aram iyi ya bozulursa
ama bunların inanki kafanda büyütüğün gibi olmıcak
herşey yoluna girmeye başlamış,kırılmışsındır eminimme, ama gururnu bi kenara bırak ,orda cahilce konuşmalar bile olsa ,eşine bakman yeterli olucaktır,asla cevap verme,sakinliğini koru:)))
ama mantıklı olan gitmen ,onlar için değil,senin gitmediğinde eşinle kırılgınlık olmasın diye

arkadaşım, bence eşin yeterince iyi niyet göstermiş, evliliğiniz için çabalamış ve bu jesti haketmiş. ben senin yerinde olsam onunla giderim, orda herşeye kulağımı tıkardım. eşimle her zamankinden daha iyi olurdum, düman çatlatırdım..

istememeni anlıyorum ama gitmelisin.
bak bayramda bile gelmedi dedirtme.
haklıyken haksız duruma düşme.
hem de meydanı boş bırakma.
senin yanında dolduramazlar ama gitmezsen eşin hangi düşüncelerle dönecek sen düşün artık.

bir de işin bu yönü var, eşini en iyi sen tanırsın orda bir hafta kalacak az bir zaman değil doldururlarsa eşin de buna müsaitse o zaman da ayrı bir sıkıntı olur. öf her türlü stres :S

Sagolasın canım Aynen bunları düsünüyorum..Arabayla bir yere giderken bile içim rahat etmiyor..Birde 7 saat yol.! Gidersem dedigin gibi olur insallah bos yere takıyorumdur.. Sakin kalabilir miyim muamma cünkü en az onlar kadar doluyum bende..

Bu zamana gelene kadar cok basım agrıdı,cok üzüldüm..Beni cogu zaman hayal kırıklıgına ugrattı ama simdi fazlasıyla cabalıyor,ugrasıyor hakkını yiyemem.Su gerginligi üstümden atabilirsem gitmeye calıscam heralde

Son düzenleme:

Bu güne kadar doldurusa gelmedi bir ay onlarla kaldıgı oldu biz kavgalıyken..Esime onun yanına gidersen hakkımızı helal etmeyiz gibi laflar bile etmisler ama sagolsun hic bırakmadı..Tabi bu simdi de aynı olacak demek degil..Huzurum kacacak belki.Cok muallakta kaldım.Gidebilirim insallah..

bir de işin bu yönü var, eşini en iyi sen tanırsın orda bir hafta kalacak az bir zaman değil doldururlarsa eşin de buna müsaitse o zaman da ayrı bir sıkıntı olur. öf her türlü stres :S

Simdiden basladı sıkıntı tabiri caizse iki ucu b... degnek..

Herkes eşiniz sizin için fedakarlık yapmış diyo,ben öyle düşünmüyorum.
Kendisi için de bunu yapmak zorundaymış,yoksa huzursuzluktan zaten bi seneye kalmaz ayrılırdınzı,Allah korusun.
Başka şehirde yaşamak çoook büyük bi fedakarlık mı?
Biz onlar için gayet rahat şehir değiştiriyoruz,bunu da fedakarlık olarak görmüyoruz,kendimiz için,mutluluğumuz için yapıyoruz..

Olaylar bu kadar yeniyken ve bu kadar çirkinlik yapmışlarken,eşinin teklif etmesini garipsedim.
seni onlardan uzak tutmak istemeliydi bence bir süre,psikolojin normale dönene kadar en azından.
Sonra da günü birlik yada bir gün gider kalırdınız,bir hafta nedir ya?

Birbirine yakın olaylar yaşadım seninle,ve artık kalmayı teklif etmiyo eşim sağolsun,anne babadır diye bir kaç saat görüp geliyoruz,herkez hakettiğini bulur sonuçta...
Çünkü doğrunun yanlışın farkında,umarım sizinki de bir an önce kavrar.
Sabır diliyorum arkadaşım.

Ailesine karşı benı koruyan ve yuvamı kurtaran eşime bunu çok gormezdım ben olsaydım..
Hatta şöyle birşey : Gider , inadına mutlu yuvamı ve bebeğimi gozlerıne sokardım ..
Gayet polıtık davranır guleryuzlu olurdum eşimin yanında dururdum..

Bu sıze ve mutlulugunuza karşı olan kotu nıyetlı ınsanlara verılecek en guzel cevap olurdu.
Kavgaya , kötü söze , gerilmeye hıc gerek yok 3 gunluk dunya , siz bebeğinize ve yuvanıza sarılın gerısınıde görmeyin..
Gidin , eşinizin ellerini bırakmayın , eşinizi kırmamış gonlunu yapmış olursunuz hemde yalnız basına onu doldurmalarına ızın vermemıs olursunuz.Allah bebeğinizle sağlıklı mutlu bir ömür geçirmeyi nasib etsin.

Haklısın gelmeseydi ayrılacaktım kararlıydım.Ben demedim gel burda deneyelim diye.Cok seviyordum ama kendimce agır seyler yasadım mantıkla karar verdim.Ama o herkesi sildim diye yalvar yakar geldi ve beni burda yasamaya son defa denemeye ikna etti.Artık evladımız olacak insallah olursa olur olmazsa olmaz dye rahat edemiyorum.Onu düsünmek zorundayız.

Bende anlamıyorum canım cok cabuk unuttu ama ben unutmadım..Esime de söyledim..Yetmedi üzüldügüm..Ne istiyorlar hesap edemiyorum artık.. Ben mi kinciyim yoksa herkes gereginden fazla mı rahat bilmiyorum.Esim yalnız gidip mahcup olmak istemiyor heralde ben olmadıgım zaman cok rahat edemeyecek diye düsünüyorum.Bencillik yapıyor.Herkes haklı ben suclu ne komik.Söyleyecek cok sözüm var ama hepsi dügüm dügüm..

Aminn canım sagolasın

Güzel söylemissin haklısın da..İnsan duygularını kızgınlıgını bir kenara bırakınca böyle düsünüyor ama ben yapamıyorum artık..Yoruldum..Dedigin gibi yapabilmem icin herseyi unutmam lazım ama bunun icin cok erken..O kadar seye ragmen ben onlara düsmanlık etmemssem silmemissem esim icin.İstesem hayatımdan cıkarabilirdim onları esim umrumda olmazdı.Simdi bu nankörlügü aklım almıyor.

Son düzenleme:

Tam da bu işte demek istediğim..BENCİLLİK ..
Senin annen babandan böye bir muamele görse yanlarına bile gelmez.
Haksız mıyım?
Bizimki gelmez adım gibi eminim..

Tabiiki bizde isteriz eşimizin ailesiyle iyi olalım gülelim eğlenelim..
Ama zorla güzellik olmuyo arkadaş..

Aynen öyle canım.Benim ailem bana davrandıklarından kat kat daha iyi davranıyor esime.Zaten ailem esime bu kadar anlayıs göstermeseydi,bu kadar sevmeselerdi cok sürmezdi evliligimiz.Cünkü zamanında cok hatası oldu.Ailemin destegiyle sürdürdüm .Esim damat degil ogul oldu ben gelin oldum en kötüsünden.Olsun ya..Umrumda degil artık ben cok ugrastım onlarda sıra.

Son düzenleme:

Canım çok zor bir durum, Allah yardımcın olsun. Ben olsam napardım diye düşünüyorumda, kavga çıkacağının bile bile, sonu kötü olacağını bile bile eşimi yalnız göndermezdim. 1 yıllık evliyim, eşimin ailesi 1 saatlik mesefade oturuyor, nerdeyse her hafta sonu gidiyoruz, aile yapımdan çok farklı bir ailesi var, ama eşim için katlanmak zorundayım. Senin yaşadıklarını yaşamadım belki benim gerildiğimden kat kat daha fazla gerileceksin ama kaldığın zamanda gerileceksin bundan emin ol. Dolduruşa gelmez diyorsun ama gitmediğin için zaten kırgın sana, yani dolduruşa gelmese bile dönüşte sorun yaşayacağınız aşikar. Sıcakta yol çekilmez demişsiniz ama otobüsle gidiyorsunuz, gece binersiniz uyursunuz yol geçer. Zor bir durum anlıyorum ama erkekler genelde bencil bir yapıdalar, sorgulamayı bırakın bi kenara bence. Gidecekseniz eşiniz için, aileniz için gideceksiniz, onlar için değil.

Evet yaşananlardan sonra eşinizin bukadar kısa sürede bunu teklif etmemesi gerekirdi belki de ama. Ailesi sonuçta, atamazki nekadar kötü olursa olsunlar.

Farklı şeylere odaklanın, 1 hafta değişiklik olacak size. İstanbulda gezilecek çok yer var. İsteseniz hergün sabah çıkıp akşam girersiniz eve. Gittiğiniz zaman siz değerli olursunuz eşinizin gözünde, ama gitmezseniz onlar bişi demese bile kırgın ve kızgın olucak.

Eşinize sadece kendisi için gittiğinizi mutlaka belirtin. Aslında kesinlikle istemiyorum ama sana olan sevgimden gidiyorum diyin.

canım seni okadra iiy anlıyorumki.. bende suan görüşmüyorum kayınavlidelerle. farklı memleketlerdeyiz. bebek düşünüyorum,hamile değilim.. eşimde annem babam doğuma gelsinler ben onları istiyorum , yalnız kalmak istemiyorum bir hastane kösesinde dedi..benim ailem ne kadra olursa olsun oda kanından birini istiyormuş yanında...
offff hayırlısı neyse olsun. bende aynen senin gşb onlara cok kızgınım.. birde hoş bişey değil ama bende deve inadı, bilmeme ne kini vardır.. daha şimdiden onlarla muhatap oldugumu düşündükçe fenalık basıyo... yani o zaman ne olur bilmiyorum ama ilerde yaşayacagın depresyonlar olabilironu kestirebiliyorum.. ama eşim ailesiyle telde konuştugu zaman, oraya gittigi zaman çok mutlu oluyor..
evlilik yeri geliyor bazı şeyleri yutmak demek.. bana kalsa sittin sene görüşmem ama bu kesde eşim üzülecek.bilmiyorum.. eşimi mutlu edersem oda beni mutlu edecek, yani bu seyler hep dolaylı olarak bizleride etkiliyecek...belki eşim için nazı şeyleri bende kabul edecem tekrar. annesi babası bize gelip kalacaklar belki... hiç birşey eskisi gibi olmaz ama... et ile tırnakta ayrılmaz birbirinden.. eşlerimiz bizim hayatımızda var oldukça o insanlarda olacaklar.. hıı olamazlar dersin belki olmazlar ama bu kesde hep huzursuzluk cıkacak yuvamızda.. yada çıkmayacak ama eşimiz cok üzülecek o duruma.. bizde yine o insanları tekrar kabul etmek zorunda kalacazz...
yani madem artık aranız cok iyi eşinle.. kırma ve git.. o bendeki keçi inatıda birgün bende kıracam..bizi hep zorlayan şey gururumuz ...allaha şükür namus davası değil, herşey hallolabilir bence
kesin kararlarımda vardı ama sanki değişime ugradı..
eşimin ben doğum zamanı ailemi istiyorum yanımda demesi, ben en mutlu anımda onlarıda görmek isterim demesi, doğum ve ölüm farklıdır alev demesi...
ben mutluluğu eşime çok görmem.. ama o ailesine olan nefretim hiç bitmeyecek...benim cicim aylarımı, sonraki aylarımı,bunalımlara sokmaları, evlerinden kovmalarını hiç bir zaman unutmam.. bu dünyada barışsam bile ahirette hesaplaşacam

Bence de gidin.. Madem eşinizden eminsiniz , bi sorun olur mu belli değil.. ama olsa bile eşim beni ezidrmez diyorsunuz..

Giderseniz eşiniz memnun olur , sizde acaba onu doldururlar mı gibi şeyleri düşünmemiş olursunuz..

Bence gidin ve mutlu olduğunuzu gösterin, eşinizi yalnız bırakmayın.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…