hemen hemen aynı durumdayız.sadece alenen ailelerle ya da benimle tartışma olmadı.sessizce alttan alttan yapıldı ne yapıldıysa..tek ve en büyük avantajım eşim! her koşulda yanımda,ne olursa olsun! çünkü ailesiyle asıl sorunlu olan o,ben değilim..
yüzlerini dahi görmesem,10 yıl da görmesem neden görmüyoruz demem.yarın gidiyoruz ama onların bulunduğu şehre,kendi ailem de orda.iki tarafta da birere gece kalıp dönücez..ayaklarım geri gidiyo ama beni her konuda anlayan eşimin hatrına gidicem,yüzlerine gülücem,ufacık bişey bile olsa eşim cevabını verir herkesin,benlik bi durum yok,ama insan geriliyo,seni çok çok iyi anlıyorum..
bence eşin ve kavgasız geçen 4 ay için,bebeğin için,geleceğiniz için git.1 hafta değil mi,duyma bazı şeyleri sabret,sayılı gün..hem böylece eşinin nazarında daha iyi olursun.seni daha haklı bulur.asıl sorunlu kim,daha iyi anlar..
Bizimkilerde önce alttan alttan ogullarına belli etmeden söylediler ettiler sonra açık açık tam rezillik..Saygı kalmadı.Dedigim gibi canım arkadasın biri gebelik bahane gibi birsey yazmıs ama öyle degil benim icin sorun degil aslında sinirlenirim,sıkılırım ama icime atmam,esimle gezerim tozarım..Herseye ragmen ilk katlanısım degil onlara ama simdi farklı.Ya benm bu kadar sinirlenmem,sıkılmam yüzünden birsey olursa..Birde yolun sıkıntısı var..Ben oraya giderken her zaman cok gergin oldum..
ben de oraya giderken hep gergin oluyorumkalbim atıyo,bi fena oluyorum (
ama bizimkiler bana laf sokmaz,beni severler sadece oğullarına,diğer çocuklarına da çooookk soğuk ve ilgisizler,herhangi bir tanıdık gibi..dolayısıyla bana da soğuklar.ne maddi ne manevi yararları olmadı.öyle laf filan da söyleyemezler,eşimden çekinirler..ama yeterince sinir ettiler olan şeylerle,2 yılda öyle bi soğudumki,hani bal da yalatsalar faydasız derle ya..yarın gitcez mesela,bi de mutlu olsalar içim yanmaz,sanki hergün görüşüyo gibi sıradan karşılarlar,asık suratlarla dolaşırlaröfff...
ama sen ne güzel içine atmıyomuşsun,bense tam tersi..yüzümü asar,belli etmemeye çalışır,tuhaf bi hal alırım
neyse kendimden çok bahsettim affına sığınıyorum,ama benzer durumdayız,en azından ruh halimiz benziyo ondan paylaşmak istedim..bir de gebelik var tabii sende..sen yine de eşini kırma derim ben.eşinin gönlünü hoş tut,Allah yardımcın olur,bebeğini de seni de stresten sıkıntıdan korur inşallah.baktın canını sıkıyolar,evden çıkın azcık gezin.1 hafta evde çakılı kalmıcaksınız ya..rahat ol yani..yolu da gözünde büyütme,sabret bakalım biraz..demesi kolay belki ama ben eşinle olan ilişkin için bunu yapman gerektiğini düşünüyorum,yoksa senin yerinde olsam ben de böyle gerilirdim..
Acık acık birsey demezler heralde yine alttan alttan sadece bana isittirirler..Sonra kavga kıyamet.Biliyorum canım gitmezsem iyi olmayacak ama gidersem de olmayacak
Sagol canım anladıgın icin.Bende dedirtmedim.Simdi bu kadar gerilsem de onlara hic belli etmedim hep dik durdum söylemem gereken herseyi söyledim ama laftan anlamayan dinlemeyen insanlara ne dersen de bos..Onları anlatmak,öfkemi anlatmak için kelime bulamıyorum..Allah affetsin.
istememeni anlıyorum ama gitmelisin.
bak bayramda bile gelmedi dedirtme.
haklıyken haksız duruma düşme.
hem de meydanı boş bırakma.
senin yanında dolduramazlar ama gitmezsen eşin hangi düşüncelerle dönecek sen düşün artık.
öncelikle hayıırlı uğurlu olsun ,şimdi hamile olduğun için o yol sana dahada uzun ve zulum gelicek ,kendi kendine
*ben hamileyim,ya bi şey olursa
bu bayramda gitmesek ,kurbanda bi ay sonra gitsek
*eşimle aram iyi ya bozulursa
ama bunların inanki kafanda büyütüğün gibi olmıcak
herşey yoluna girmeye başlamış,kırılmışsındır eminimme, ama gururnu bi kenara bırak ,orda cahilce konuşmalar bile olsa ,eşine bakman yeterli olucaktır,asla cevap verme,sakinliğini koru:)))
ama mantıklı olan gitmen ,onlar için değil,senin gitmediğinde eşinle kırılgınlık olmasın diye
arkadaşım, bence eşin yeterince iyi niyet göstermiş, evliliğiniz için çabalamış ve bu jesti haketmiş. ben senin yerinde olsam onunla giderim, orda herşeye kulağımı tıkardım. eşimle her zamankinden daha iyi olurdum, düman çatlatırdım..
istememeni anlıyorum ama gitmelisin.
bak bayramda bile gelmedi dedirtme.
haklıyken haksız duruma düşme.
hem de meydanı boş bırakma.
senin yanında dolduramazlar ama gitmezsen eşin hangi düşüncelerle dönecek sen düşün artık.
bir de işin bu yönü var, eşini en iyi sen tanırsın orda bir hafta kalacak az bir zaman değil doldururlarsa eşin de buna müsaitse o zaman da ayrı bir sıkıntı olur. öf her türlü stres :S
Herkes eşiniz sizin için fedakarlık yapmış diyo,ben öyle düşünmüyorum.
Kendisi için de bunu yapmak zorundaymış,yoksa huzursuzluktan zaten bi seneye kalmaz ayrılırdınzı,Allah korusun.
Başka şehirde yaşamak çoook büyük bi fedakarlık mı?
Biz onlar için gayet rahat şehir değiştiriyoruz,bunu da fedakarlık olarak görmüyoruz,kendimiz için,mutluluğumuz için yapıyoruz..
Olaylar bu kadar yeniyken ve bu kadar çirkinlik yapmışlarken,eşinin teklif etmesini garipsedim.
seni onlardan uzak tutmak istemeliydi bence bir süre,psikolojin normale dönene kadar en azından.
Sonra da günü birlik yada bir gün gider kalırdınız,bir hafta nedir ya?
Birbirine yakın olaylar yaşadım seninle,ve artık kalmayı teklif etmiyo eşim sağolsun,anne babadır diye bir kaç saat görüp geliyoruz,herkez hakettiğini bulur sonuçta...
Çünkü doğrunun yanlışın farkında,umarım sizinki de bir an önce kavrar.
Sabır diliyorum arkadaşım.
Ailesine karşı benı koruyan ve yuvamı kurtaran eşime bunu çok gormezdım ben olsaydım..
Hatta şöyle birşey : Gider , inadına mutlu yuvamı ve bebeğimi gozlerıne sokardım ..
Gayet polıtık davranır guleryuzlu olurdum eşimin yanında dururdum..
Bu sıze ve mutlulugunuza karşı olan kotu nıyetlı ınsanlara verılecek en guzel cevap olurdu.
Kavgaya , kötü söze , gerilmeye hıc gerek yok 3 gunluk dunya , siz bebeğinize ve yuvanıza sarılın gerısınıde görmeyin..
Gidin , eşinizin ellerini bırakmayın , eşinizi kırmamış gonlunu yapmış olursunuz hemde yalnız basına onu doldurmalarına ızın vermemıs olursunuz.Allah bebeğinizle sağlıklı mutlu bir ömür geçirmeyi nasib etsin.
Haklısın gelmeseydi ayrılacaktım kararlıydım.Ben demedim gel burda deneyelim diye.Cok seviyordum ama kendimce agır seyler yasadım mantıkla karar verdim.Ama o herkesi sildim diye yalvar yakar geldi ve beni burda yasamaya son defa denemeye ikna etti.Artık evladımız olacak insallah olursa olur olmazsa olmaz dye rahat edemiyorum.Onu düsünmek zorundayız.
Bende anlamıyorum canım cok cabuk unuttu ama ben unutmadım..Esime de söyledim..Yetmedi üzüldügüm..Ne istiyorlar hesap edemiyorum artık.. Ben mi kinciyim yoksa herkes gereginden fazla mı rahat bilmiyorum.Esim yalnız gidip mahcup olmak istemiyor heralde ben olmadıgım zaman cok rahat edemeyecek diye düsünüyorum.Bencillik yapıyor.Herkes haklı ben suclu ne komik.Söyleyecek cok sözüm var ama hepsi dügüm dügüm..
Tam da bu işte demek istediğim..BENCİLLİK ..
Senin annen babandan böye bir muamele görse yanlarına bile gelmez.
Haksız mıyım?
Bizimki gelmez adım gibi eminim..
Tabiiki bizde isteriz eşimizin ailesiyle iyi olalım gülelim eğlenelim..
Ama zorla güzellik olmuyo arkadaş..
Aynen öyle canım.Benim ailem bana davrandıklarından kat kat daha iyi davranıyor esime.Zaten ailem esime bu kadar anlayıs göstermeseydi,bu kadar sevmeselerdi cok sürmezdi evliligimiz.Cünkü zamanında cok hatası oldu.Ailemin destegiyle sürdürdüm .Esim damat degil ogul oldu ben gelin oldum en kötüsünden.Olsun ya..Umrumda degil artık ben cok ugrastım onlarda sıra.
canım seni okadra iiy anlıyorumki.. bende suan görüşmüyorum kayınavlidelerle. farklı memleketlerdeyiz. bebek düşünüyorum,hamile değilim.. eşimde annem babam doğuma gelsinler ben onları istiyorum , yalnız kalmak istemiyorum bir hastane kösesinde dedi..benim ailem ne kadra olursa olsun oda kanından birini istiyormuş yanında...Eski konularımı okuyanlar az çok bilir..İstanbul'da oturuyorduk..Esimin ailesiyle altlı üstlü.Ailesi yüzünden,ortam yüzünden çok değişmiştim eşime hep kızıyordum onu suçluyordum ve ben ailesinin tavırlarını sözlerini kafama taktıkca esim daha cok bunalıyordu.Birbirimize belli etmiyoruz sözde..İçimize herseyi attıkca en ufak seyden kavgalar eder olduk ama sıkıntı tekti..Ailesi.! Beni istememeleri.! Her neyse esimle cok büyük kavgalar ettik ve ben ayrılma kararı alıp İzmir'e geldim..1 ay ugraslarından sonra esimin İzmir'e gelip konusmasına müsade ettim ve sonuç olarak ikna oldum iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum..Sözünde duruyor.Yavas yavas düzenimiz kuruluyor..Hemen hergün kavga eden biz 4 aydır hic kavga etmedik.İzmir'e geldigi ilk ay hamile kaldım cok şükür..Ailesi arayıp tebrik bile etmedi.Biliyorum ayrılmamızı istiyorlardı.Bunu benim yüzüme bile söylediler.Kırgın degilim insan sevdigine kırılır..Ama cok kızgınım..Bugüne kadar yasadıklarım yüzünden..
Asıl konuya geleyim..Esim bayramda ailesinin yanına gitmek istiyordu..Haklı görecek tabi ama ben gebelikte sakıncalı olur diye gelmeyeceğimi söyledim evhamlıyım zaten.Bugün kontrolüm vardı Rabbime cok sükür hersey yolunda.Esim dr.a girmeden ısrar etti yolculugun zararı var mı sorsana diye..Büyük bir ümitle gitme demesini bekledim ama doktor gidebilirsin dedi.Tamam saglık acısından zararı yok gideyim desem biliyorum orda cok sıkılcam,belki yine kavga cıkacak,olup olmadık bir laf edecekler herseyi daha fazla takıyorum bu ara kötü olacak.Ve o evde o ortamda cok kötü seyler yasadım ben resimlere bakarken bile içim sıkılıyor.İyi gelmeyecek sanki..Simdiden gerildim.
Esim doktordan cıkınca sevindi zararı yokmus diye bende bu konuyu sonra konusalım dedim..Ve tam konusup derdimi anlatacakken "tamam acıklamana gerek yok,benim için gelecektin istemiyorsan gelme" dedi.Ama kırıldı kızdı belli..Konusmuyor benimle.Oraya yalnız gitmek istemedigini biliyorum..Beraber gidersek beni yalnız bırakmayacağını,ezdirmeyeceğini biliyorum.Ama bunlar yetmiyor..Gercekten endiseliyim.
Yola bu sıcakta katlanabilir miyim onu da bilmiyorum.Gitmezsem cok kırılacak belki uzun zaman bunun havası esecek evde..Doldururlar mı ne yaparlar bilmiyorum.Bebegimiz olmasa gercekten düsünmem bir hafta onun icin katlanırım ama simdi bir tatsızlık olacak büyük ihtimal bu yüzden sıkılırsam,üzülürsem etkisinin iyi olmayacagından korkuyorum..Ne yapayım ya cok kararsızım.??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?