Ne yapacağımı bilemiyorum

Eşiniz bu yuvayı gözden çıkaramaz herhalde . Kayınvalideniz vicdanlı ise barışmanız için adım atmalı su durumda. Torunları için, evladı için yapmalı. Su durumda çaresizlikten siz adım atarsanız yaşadıklarınız bir kısırdöngü ye dönüşür . Aynı şeyleri devamlı yaşayan mutsuz bir insan olursunuz. Eşiniz tabi görevleri yapsın istiyorsa ama sizinde gitmeme hakkınız var. Ona engel olmayın , siz icabet etmeyin. Bu şekilde tartışmada yaşamamış olursunuz

Eşiniz bu yuvayı gözden çıkaramaz herhalde . Kayınvalideniz vicdanlı ise barışmanız için adım atmalı su durumda. Torunları için, evladı için yapmalı. Su durumda çaresizlikten siz adım atarsanız yaşadıklarınız bir kısırdöngü ye dönüşür . Aynı şeyleri devamlı yaşayan mutsuz bir insan olursunuz. Eşiniz tabi görevleri yapsın istiyorsa ama sizinde gitmeme hakkınız var. Ona engel olmayın , siz icabet etmeyin. Bu şekilde tartışmada yaşamamış olursunuz

Ben şuan bir adım atsam tüm bu olanları kabullenip tekrarlanmasına sebep olacak dediğiniz gibi. Eşime kırgınım tüm bu durumda beni tanlız bıraktı

Malesef bir laf var ya bu deveyi guduceksin ya bu diyardan gidiceksin diye...
Bazı ailelerin kuralları vardır ve degistirilmiyor malesef.
Esin kendisinina saygı gösterilip gösterilmemesine takilmiyorsa bence sende takılma.
Hani hep biz yapıyoruz dusuncesini kafandan at. O sizin saygı ve sevginiz diğerlerinin eksikliğidir. Bazen hee deyip geçince daha mutlu olunuyor. Siz sürekli söylediğiniz için eşiniz tarafından dinlenmiyor olabilir. Bırakın kendi görsün.

Malesef bir laf var ya bu deveyi guduceksin ya bu diyardan gidiceksin diye...
Bazı ailelerin kuralları vardır ve degistirilmiyor malesef.
Esin kendisinina saygı gösterilip gösterilmemesine takilmiyorsa bence sende takılma.
Hani hep biz yapıyoruz dusuncesini kafandan at. O sizin saygı ve sevginiz diğerlerinin eksikliğidir. Bazen hee deyip geçince daha mutlu olunuyor. Siz sürekli söylediğiniz için eşiniz tarafından dinlenmiyor olabilir. Bırakın kendi görsün.

Sizi anladım. Fakat bizdeki durum tek bu konuylada sınırlı değil baba anne faktörü biz sizin büyüğünüzü izin bizden alınır biz karar mercihimiz şeklinde

siz ya fedakar olacaksınız ya susacaksınız.
çünkü eşinizde bu iki şey yok olamazda.
eşiniz anne babaya karşı tutumu degişmeyecek gibi duruyor.
biraz ayrı kalın merak etmeyin bu ayrılık size de eşinize de iyi gelecektir.
dinlenecek düşünecek yürümek istediginiz yolu belirleyeceksiniz.
ailenize yük olmazsınız hiç böyle düşünmeyin
onlarla tatilde oldugunuzu düşünün
varsa kenarda birikiminiz size yetecek kadarını kullanın derim

Sizi anladım. Fakat bizdeki durum tek bu konuylada sınırlı değil baba anne faktörü biz sizin büyüğünüzü izin bizden alınır biz karar mercihimiz şeklinde
Malesef çoğu aile bu şekilde. Hani kendileri karıştırmaz ama çocuklarına yapar ve bu durumu normal karşılar. Onemsememek en iyisi birşey demeyin ama yine de kendi istediğiniz gibi hareket edin. Yani polemiğe girmeyin erkekler anne ve eş arasında malesef kalmaktan hiç hoşlanmıyor.
Örnek vericek olursam mesela benim kayınvalidem de der..
İyi ki kayınvalidem le beraber değilim ondan uzağım herşeye karışırlar böylelikle ben kiymetliyim diye... Ama oysaki bizimkiler de karışır ve aynı evde altlı üstlü yaşıyoruz . Mesela kendileri kendine normal geliyor. hukmetmeyi çok seviyorlar ne yazikki

siz ya fedakar olacaksınız ya susacaksınız.
çünkü eşinizde bu iki şey yok olamazda.
eşiniz anne babaya karşı tutumu degişmeyecek gibi duruyor.
biraz ayrı kalın merak etmeyin bu ayrılık size de eşinize de iyi gelecektir.
dinlenecek düşünecek yürümek istediginiz yolu belirleyeceksiniz.
ailenize yük olmazsınız hiç böyle düşünmeyin
onlarla tatilde oldugunuzu düşünün
varsa kenarda birikiminiz size yetecek kadarını kullanın derim

Teşekkür ederim. İnşallah bu ayrı zamandan bir ders alınır yoksa bir evlilikte bu şekilde farklı yerlere sürüklenip gider. Bunada meydan vermek istemem emeğimden öte çocuklarıma yazık olur

Gozden cikartmamis bile olsa suan annesinin etkisinde zaman tani evini bozma yasamina devam et bence.

Oyyy oğul anan kurban sana sanagelecek baba gelsin kuzum benim. Anan ölsün senin için.. Ele birşey olmaz oğlum biz kendimize bakalım biraz göz yaşı ve sonuç bu

Valla benim kendi ailem bu sekilde ben evliyim ve careyi hic cevap vermeyip istedigimi yapmakla buldum.Abim var bekar evlenecek olan kiza aciyorum.

Aynı durumlar hep yaşanıyor bizde yaşadık, herkesi ara sor, kandillerde ara özel günlerde ara bizzat söylenirdi. Kim hasta koş , kime ne olmuş yetiş yoksa ayıp ayıp ... yaptık mı vallahi yıllarca isyan etmeden yaptık. Bize gelince ayıp yok abine git yengene koş diyen yok.Sonra yavaş yavaş sıvıştık bu işlerden ara dendi tamm dedik aramadık gitmedik artık ne olursa olsun kim küserse küssün dedik. İnşallah eşiniz yanınıza gelir doğru yolu bulur. Bunları yapmayınca annesini babasını üzdüğünü hissediyor öyle davranıyor umarım bu hassasiyetinden vazgeçer. Sizde uygun dille anlatın, çocuklarla yetişemiyorum vs vs umarım anlar

Aynı durumlar hep yaşanıyor bizde yaşadık, herkesi ara sor, kandillerde ara özel günlerde ara bizzat söylenirdi. Kim hasta koş , kime ne olmuş yetiş yoksa ayıp ayıp ... yaptık mı vallahi yıllarca isyan etmeden yaptık. Bize gelince ayıp yok abine git yengene koş diyen yok.Sonra yavaş yavaş sıvıştık bu işlerden ara dendi tamm dedik aramadık gitmedik artık ne olursa olsun kim küserse küssün dedik. İnşallah eşiniz yanınıza gelir doğru yolu bulur. Bunları yapmayınca annesini babasını üzdüğünü hissediyor öyle davranıyor umarım bu hassasiyetinden vazgeçer. Sizde uygun dille anlatın, çocuklarla yetişemiyorum vs vs umarım anlar

Ben uzun uygun dilele incitmeden anlatmaya çalıştım ne hissettiğimi neden böyle düşündüğümüde. Ama dinlemek bile istemiyor. Hemen konu sonunda sen şimdi ne dedin ki diyip beni çıkmaza sokuyor. Eşim olaylar karşısındaki tutumları çok ilginç hep sessiz ama sesi çıktıda mı hiç beklenmedik kırıcı davranışlar sergileye biliyor. İdare etmek çok zor. Çok fazla kendimden vermiş oluyorum. Benim yetiştirmem gereken 2 evladım var. Zamanımı düşüncelerimi onlara ayırmalıyım. Ama umrunda mı? Hiç ... Dahi dinleme takma diyorum kendi kendime özelime kadar giriyorlar dur sınırları yok. Çok farklı kültürlerde yetişmiş iki insanın çatışması. Hep biz haklıyız pozisyonları. Bencilce yaklaşımlar. Aileyi kavramları benim yetiştiğim ailevi değerlere hiç bağdaşmıyor ve çok çok zorlanıyorum. Yaşadığım şeyeler örnekler versem belki buda olur şeymi diye bilirsiniz

Çocuklar kaç yaşında?
Ailen ne düşünüyor?

İş konuda haklılığınızı haksızlığınızı geçmiş. Ben sonuca yorum yapayım. Ailelerin yanında tartışmak yanlış. Hangi durumda olursanız olun, sebep ne olursa olsun. Ailesinin size yaptığı yada sizin ailesne yaptığınız bir saygısızlığı bir şekilde halledebilirdiniz. Ama çocukları alıp çekip gitmek son nokta olmuş. Haklılığınızın şuanda hiçbir önemi yok.

Eş olarak tepkisini anlayabilirim. Ama baba olarak hiç anlam veremedim. İnsan kanlı bıçaklı düşman olsa çocuklarını arar sorar. Siz bence durumunuzu netleştirin. Bu büyük kararın sebebi sizsiniz. Ne olacağınıda siz arayıp sorun.

Ya sorununuzun ne olduğunu anlamayan bir ben miyim acaba? Bugüne kadar aramamışlar da neyin eksildi? E sen de arama, sorma, gitme... vs. Böyle bir sebep için birbirinizi yıpratmaya üzmeye ne gerek var şu ölümlü dünyada?

Kocanın yaptığı çok yanlış amenna ama yani sorunun başı siz gibi geldiniz bana. Eşim de bana sürekli ailemle ilgili laf söylese ben de bi noktada yeter derim herhalde.

Eşiniz hatalı ama siz de hatalısıniz.

Ya sorununuzun ne olduğunu anlamayan bir ben miyim acaba? Bugüne kadar aramamışlar da neyin eksildi? E sen de arama, sorma, gitme... vs. Böyle bir sebep için birbirinizi yıpratmaya üzmeye ne gerek var şu ölümlü dünyada?

Kocanın yaptığı çok yanlış amenna ama yani sorunun başı siz gibi geldiniz bana. Eşim de bana sürekli ailemle ilgili laf söylese ben de bi noktada yeter derim herhalde.

Eşiniz hatalı ama siz de hatalısıniz.

Mutlaka hatalar tek taraflı olmaz benimde olmuştur. Fakat evlendiğimden beri bir kalıba sokmaya çalışmaları beni yıprattı. Psikolojik olarak kendimi çok kötü hisseder duruma geldim. Amacım ben ve çekirdek ailemin düzeni. Eşim bu konuda çok zayıf kalıyor

İş konuda haklılığınızı haksızlığınızı geçmiş. Ben sonuca yorum yapayım. Ailelerin yanında tartışmak yanlış. Hangi durumda olursanız olun, sebep ne olursa olsun. Ailesinin size yaptığı yada sizin ailesne yaptığınız bir saygısızlığı bir şekilde halledebilirdiniz. Ama çocukları alıp çekip gitmek son nokta olmuş. Haklılığınızın şuanda hiçbir önemi yok.

Eş olarak tepkisini anlayabilirim. Ama baba olarak hiç anlam veremedim. İnsan kanlı bıçaklı düşman olsa çocuklarını arar sorar. Siz bence durumunuzu netleştirin. Bu büyük kararın sebebi sizsiniz. Ne olacağınıda siz arayıp sorun.

Çocuklar artık olup biteni anlıyorlar ve hassaslaşmaya başladılar. Bu tarz tartışma ortamında ben yetişmedim evlatlarımın yanında da olmasını istemem. Böyle durumlara neden maruz kalıp hayatlarında bir iz kalsın. Kayın validemin eşimin umrıiunda değil o kavga sonrası yemeğe çıkıp havalarını alıp unutup gitmiştir. Ama çocuklarım için durum aynı değil.

Back
X