Ne yapacağımı bilmiyorum hiç..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ikisi de anne diye yırtınıyor, büyük de betaydı ama atlattı.
Kol teması olmadan uyumaz, küçük zaten dibimden ayrılmaz.
1 koltuk minderinde üçümüz yaşıyoruz durumum o benim
Dün gece mekik dokudum valla bir oraya bir buraya, en son küçüğe zorla şurup verince kustu, yıkadım falan da bana küstü baba istedi sabah 4te.
O zaman rahata ulaşıp, büyüğün yanına kıvrıldım.

Sanırım bazı insanlar böyle oluyor. Doğurup pişman olan yok mu? Ne bileyim iyi ki aldırdım filan diyen? Herkes mi mutlu?
Arkadaşımda ölüm tehlikesi olduğundan tüm doktorlar bebeği almak istedi. Hastaneden bile çıkmasına izin vermediler. Onunsa tek derdi canlı bir yavrunun öldürülmesiydi, kendi değil. Aldırmak ne demek

Beterin beteri var haline şükret dostum, şarkısını armağan ediyorum kendime size Allah sabır ve kolaylık versin ne diyeyim

Aynı durumdayız. Aslında kendi yeğenime bile ölümüne sevgi duyuyorum. Kardeşimin evine gizli kamera yerleştirmeyi bile düşündüm psikolojik sorunları var güvenemiyorum. Böyle bir mantıkla kendi çocuğuma da bakarım herhalde diye düşünüyorum. Kıyaslıyorum ister istemez duygularımı. Allah bağışlasın evlatlarınızı.

Amin, hepimizinkini inşallah.
Allah yokluklarını göstermesin.
Emin olun, o size en muhteşem anneliği öğretecek zaten.
Onun için eşsiz olacaksınız.
Ama hamilelik sürecini çok çok mutlu ve sakin geçirin, hissetmesin durumunuzu.
Anlıyorum, hayata bomba gibi düşüyor ama onunla yeni bir hayata başlayacaksınız, farklı tatlar alacaksınız.

Annem bana hamileyken 9 ay boyunca ağlamış istemiyorum nerden çıktı diye. Doğurunca da kucağından 1 saniye bile bırakmamış. Ben depresif, melankoliyi seven biriyim,annem hep der benim yüzümden böyle oldun, ben o kadar çok ağladım o kadar çok üzüldüm ki böyle depresif biri oldun çıktın der. Annem bütün çocuklarına çok düşkündür ama benim yerim çok ayrıdır, biraz da suçluluk psikolojisiyle sanırım daha çok şımartmış beni. Yani 33 yaşındayım annem hala kahvemi yapar önüme getirir, gece gelir üzerimi kontrol eder, sapıkça sever beni =)
Ben bu konularda genelin aksine gerçekten hazır değilse anne, aldırması taraftarıyım. Anneliğe çok kutsallık atfedemiyorum zaten. Şimdi eskisi gibi değil, yaşam şartları daha ağır, hayat daha hızlı ve mekanik. Açıkçası ben de anne olmak istemiyorum. Hiç düşünemiyorum kendimi kucağımda bebekle. Şimdilik kedi candır =) Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben tedavi ile hamile kaldım , yani isteyerek ..
ama hamile kaldığım ilk gündem itibaren içimde o bahsedilen ‘annelik’ duygusu oluşmadı . İnsanlar kalp atışında ağlarken ben hiç bişey hissetmiyor ve kendimi çok suçluyordum . Bir yandan da doğmasın istiyordum allah korusun ölsün filan değil ama 20-30 yıl içimde tutayım istiyordum. Kimseye ama kimseye anlatamadım bu duygularımı . Ve Allah’ın beni cezalandırmasından da çok korktum .. hareket etmeye başladı evet değişik bir duyguydu ama yine anlatıldığı gibi ‘annemmmm-canım’ olmadım ..
Bebeğim doğdu , doğduğu ilk an verdiler göğsüme , sanki sokaktan bi bebek verdiler . Çok üzülmüştüm ..
ama ne zaman mememi kaptı , emdi , sanki kalbime bişey girdi . (Emzirmeyen /ya da emziremeyen anneler evlatlarını seçemezler gibi bir algı yaratılmasın lütfen )
7 aylık oldu şu an . Uykusuzum , yorgunum , banyoya girdiğimde 2 kez şampuanlanma lüksüm yok , tuvalete beraber gidiyoruz , ama hayatımın en güzel 7 ayı.. sevgimden öleceğim. Kalbim patlayacak sanki .
Her gün bundan daha fazla sevgi olamaz diyorum , ertesi gün bir önceki günden daha çok seviyorum . Her bebek doğduğunda , bir kadında ‘anne’ olarak yeniden doğuyormuş bunu öğrendim.
Sevgili yuvarlanan asi bir panda çok seveceksin .
Aldır -aldırma diyemem senin kararın , ama bir gün evlat sevgisini tattığında ‘keşke’ demeni istemem
Dilerim en doğru kararı verirsin

Ayni sekilde 3 yastan selam olsun uyku falan yok yalan hepsi

Evliyim, yeni. Benim için değildi.
her türlü korunma yöntemini kullandığınız halde hamile kaldığınızı varsayarak yazıyorum, madem bu kadar psikolojiniz etkilendi asla istemiyorsunuz, hazır değilsiniz, doğurmak zorunda değilsiniz , aldırın.

Çabuk alışırsınız umarım bu duyguya.
Beklenmeyen gebelik tokat gibi çarpıyor, ne olduğunu anlayamıyor insan.
Ama çocuk olduktan sonra nerden oldu bu çocuk demiyorsunuz, gittikçe iyiye giden bir alışma sürecine giriliyor.
İnşallah güzel olur sizin için her şey.

Yalnız bu noktada belaltı vurmak gibi olacak sanırım ama birsüre önce eski hayatını özleyen annenin konusunda ona yüklemeniz geldi aklıma.
O tür mesajlardan sonra böyle bir konu beklemezdim sizden.

Sizi anlıyorum aslında pekala haklısını ama yani yapacak bir şey yok olmuş bebek bir dahakine daha iyi korunursunuz...
Ha istemiyorsanız 10 haftaya kadar aldırma süresi var....

şu konu bana çok saçma geliyor istemiyorsunuz keşke Allah düşürse diyorsunuz ama gidip aldırmıyorsunuz?
Günaha girmemek için mi yoksa eşinizden dolayı falan mı?

günaha girmemek içinse keşke düşse diyerek aslında kötü dileklerinizi yolluyorsunuz bu da bence günahtır....

ben annelik duygusunun ilk başta korkuyla sonra sevgiyle ilerlediğine inanlardanım...
Yani öyle ay anne oldum falan olayı değil...
Sizin seçiminiz burada kimse aldır ya da aldırma diyemez...

anne olmanın da artıları ve eksileri var çoğu insan artısının daha fazla oldugunu söylüyor..
Sonradan pişman da olabilirsiniz...
Bir de bunun lohusalık sendromu var neden şimdiden bir psikologtan yardım almayı düşünmüyorsunuz...

bebekle ilgili daha uygun karar vermek adına

Bebeğim olmasını çok istememe rağmen ben bile çok zor kabullendim öyle instagramlarda methiyelerdeki sözler gibi şiirler destanlar yazamam annelik adına. Öyle hissetmedim hiç çünkü hatta bebeğimi doğumdan bir gün sonra kablolar arasından gördüm. Kucağıma 8 gün sonra aldım. Sanki ben doğurmamış öyle başkasının bebeğine bakıyordum. Zamanla alıştık zamanla koklaşa koklaşa alıştım anneliğe. Uzun yorucu bir süreç neler yaşanır bilinmez. Güçlü durabilecekseniz çıkın bu yola. herşey filmlerdeki fotoğraflardaki gibi olacakta diyemem. Sadece evlat sevgisi tarif edilemez diyebilirim yeğenlerimizi bile çok seviyoruz mesela evlat onlardan daha da güzel.

Keşke Allah isteyen birine nasip etseydi benim yerime. Ben olmasaydım o.
Diyemezsin!!!!
Şu zamanda her türlü imkanla korunabilecekken, elindeki teknoljiyle bunları öğrenebilecekken, korunmayıp,
hamile kalınca "ay olmasaydı, düşseydi, yok sevemedim, bağlanamadım, benimseyemedim, hazır değildim, çok erken" diyen hemcinslerimden tek kelimeyle tiksiniyorum.
O bebeği yapacak eylemi gerçekleştirmeyi biliyorsan ve bebeğe hazır değilsen, korunmayı da bileceksin. Burada anne olabilmek için defalarca tüp bebek, aşılama, kocakarı ilaçları deneyen, çerçöp içen, her türlü yolu deneyen, üstüne çevre baskısına maruz kalan hemcinslerinden utanıp bık bık etmeyeceksin!!!!!!!

İstenmeyen hamilelikleri her gördüğümde çok üzülüyorum. Herkes kendi açısından haklı olabilir. Ama bebeğim olsun diye uğraşanlardanım. Her olumsuz sonucun etkisi ayrı bir yıkım oluyor. Birgün hayata umutla tutunuyorken, bir diğer gün asla kavuşamayacağım bir şey diye düşünüyorum. Kimseye ahkam kesemem ancak ben bu kadar istiyorum elime geçmiyor. Eline geçenler de (kendilerince haklı sebepleri olabilir) kurtulmak istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…