- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Aman maşallah, nazar değmesin. Herkes yerinde iyi olsun. Her çocuk annesiyle büyüsün inşallah.
Size gelince yaşadığınız duygu çok normal. Evliliğimin 3.ayında hamile kaldım ben de plansız olarak. Ne maddi ne manevi olarak hazır değildik, doğuma kadar olan süreçte de başımıza neler neler geldi ama iyi ki doğmuş bebeğim diyorum. Ben herşeyin bir sebebi olduğuna inanıyorum. Eğer doğurmaya karar verdiyseniz biraz sabırlı olun, alışacaksınız o fikre. Annelik mutluluğu bir anda belirivermiyor insanın içinde her zaman. Bakmayın yani instamomlara. Hayırlısı olsun sizin için.
Kişi biraz da duygularını içinde hazmetmeyi öğrenmeli. Konu var.. Konu var.. Kim ne yapsın yani bu içeriğe? Ne desin? Okuyunca uzuleni oluyor sinirlenen oluyor vs... Sonra bir de onlara carliyorlar..İstenmeyen hamilelikleri her gördüğümde çok üzülüyorum. Herkes kendi açısından haklı olabilir. Ama bebeğim olsun diye uğraşanlardanım. Her olumsuz sonucun etkisi ayrı bir yıkım oluyor. Birgün hayata umutla tutunuyorken, bir diğer gün asla kavuşamayacağım bir şey diye düşünüyorum. Kimseye ahkam kesemem ancak ben bu kadar istiyorum elime geçmiyor. Eline geçenler de (kendilerince haklı sebepleri olabilir) kurtulmak istiyor.
keşke korunsaydınBenim, hamileyim
Korunuyor muydunuz? Sizinki de çok erkenmiş. Bana kötü geliyor. Eşimle olmak isterdim, evliliğim otursun. Hazır olmak..
Keşke ölse diyorsunuz ama siz resmen, farkında mısınız? Bu kadar istemiyorsanız kürtaj neden olmuyorsunuz?
Siz de öylr
Siz de öyle olacaksınız :) çok seveceksiniz. hamilelik hormonları insanı mutsuz birine dönüştürüyor ama karşılıksız ve tüm gücünüzle seviyorsunuz, tabii o da sizi. Böyle düşünmeyin ki çocuğunuz mutsuz biri olmasın. Bilim diyor ki bebekler, hormonal olarak istenmediklerini anlarlar ve bu onlarda psikolojik ve fiziksel rahatsızlık oluşturabilir. Bu sefer pişman olursunuz ben yavruma ne yaptım diye. Bir de rahat olun ki doğunca sakin bir bebek olsun. Yoksa sürekli ağlayan kolik bir bebekle konu açarsınız
Annem bana hamileyken 9 ay boyunca ağlamış istemiyorum nerden çıktı diye. Doğurunca da kucağından 1 saniye bile bırakmamış. Ben depresif, melankoliyi seven biriyim,annem hep der benim yüzümden böyle oldun, ben o kadar çok ağladım o kadar çok üzüldüm ki böyle depresif biri oldun çıktın der. Annem bütün çocuklarına çok düşkündür ama benim yerim çok ayrıdır, biraz da suçluluk psikolojisiyle sanırım daha çok şımartmış beni. Yani 33 yaşındayım annem hala kahvemi yapar önüme getirir, gece gelir üzerimi kontrol eder, sapıkça sever beni =)
Ben bu konularda genelin aksine gerçekten hazır değilse anne, aldırması taraftarıyım. Anneliğe çok kutsallık atfedemiyorum zaten. Şimdi eskisi gibi değil, yaşam şartları daha ağır, hayat daha hızlı ve mekanik. Açıkçası ben de anne olmak istemiyorum. Hiç düşünemiyorum kendimi kucağımda bebekle. Şimdilik kedi candır =) Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben tedavi ile hamile kaldım , yani isteyerek ..
ama hamile kaldığım ilk gündem itibaren içimde o bahsedilen ‘annelik’ duygusu oluşmadı . İnsanlar kalp atışında ağlarken ben hiç bişey hissetmiyor ve kendimi çok suçluyordum . Bir yandan da doğmasın istiyordum allah korusun ölsün filan değil ama 20-30 yıl içimde tutayım istiyordum. Kimseye ama kimseye anlatamadım bu duygularımı . Ve Allah’ın beni cezalandırmasından da çok korktum .. hareket etmeye başladı evet değişik bir duyguydu ama yine anlatıldığı gibi ‘annemmmm-canım’ olmadım ..
Bebeğim doğdu , doğduğu ilk an verdiler göğsüme , sanki sokaktan bi bebek verdiler . Çok üzülmüştüm ..
ama ne zaman mememi kaptı , emdi , sanki kalbime bişey girdi . (Emzirmeyen /ya da emziremeyen anneler evlatlarını seçemezler gibi bir algı yaratılmasın lütfen )
7 aylık oldu şu an . Uykusuzum , yorgunum , banyoya girdiğimde 2 kez şampuanlanma lüksüm yok , tuvalete beraber gidiyoruz , ama hayatımın en güzel 7 ayı.. sevgimden öleceğim. Kalbim patlayacak sanki .
Her gün bundan daha fazla sevgi olamaz diyorum , ertesi gün bir önceki günden daha çok seviyorum . Her bebek doğduğunda , bir kadında ‘anne’ olarak yeniden doğuyormuş bunu öğrendim.
Sevgiliyuvarlanan asi bir panda çok seveceksin .
Aldır -aldırma diyemem senin kararın , ama bir gün evlat sevgisini tattığında ‘keşke’ demeni istemem ☘
Dilerim en doğru kararı verirsin
Çabuk alışırsınız umarım bu duyguya.
Beklenmeyen gebelik tokat gibi çarpıyor, ne olduğunu anlayamıyor insan.
Ama çocuk olduktan sonra nerden oldu bu çocuk demiyorsunuz, gittikçe iyiye giden bir alışma sürecine giriliyor.
İnşallah güzel olur sizin için her şey.
Yalnız bu noktada belaltı vurmak gibi olacak sanırım ama birsüre önce eski hayatını özleyen annenin konusunda ona yüklemeniz geldi aklıma.
O tür mesajlardan sonra böyle bir konu beklemezdim sizden.
Ne zaman bitecek uykusuz geceler diye beklemeyin, bundan sonraa böyle diye kabullenip ona göre yaşayın günlerinizi. O zaman dayanması daha kolay oluyor :)Hani bir yaşını gecince,uykusu huyu suyu duzeliyordu. O da yalan cikti3 ay dediler inandım,6 dediler inandım 1 yaşından sonra garanti dedilerdi,senin 1 bucukmus. Napacaguk,alisilsa uykusuzluğa sorun değil,alisamiyorum. Yatağa uzanıp döne döne yatmak istiyorum,gece kalkip sadece su içip yatmak istiyorum ama elhamdülillah sagliklilar ya buda geçer elbet.
Öyle düşünüyorum, sonra uykum geliyor. Ne zaman bitecek moduna giriyorum. Uykum gelmese sorun yok,yaşarım böyle fakat geliyor işte elimde değil. Lakin yapacak bir şey çok tatlı olmasa çekilir dert değil nasıl dadli nasıl,ben kızıyorum o bana kızıyor sonra barisiyoruz gelip geçiyor günler Allah evlatlarımızı bize bizi onlara bağışlasın.Ne zaman bitecek uykusuz geceler diye beklemeyin, bundan sonraa böyle diye kabullenip ona göre yaşayın günlerinizi. O zaman dayanması daha kolay oluyor :)
Not : Kaç yıl sürdü yazmıyım bu uykusuz geceler :/
Anlıyorum, ah uyku bir saatcik tatlı uyku. Amin inşaallah.Öyle düşünüyorum, sonra uykum geliyor. Ne zaman bitecek moduna giriyorum. Uykum gelmese sorun yok,yaşarım böyle fakat geliyor işte elimde değil. Lakin yapacak bir şey çok tatlı olmasa çekilir dert değil nasıl dadli nasıl,ben kızıyorum o bana kızıyor sonra barisiyoruz gelip geçiyor günler Allah evlatlarımızı bize bizi onlara bağışlasın.
Allahdan gelen herşeyi kabul edeceksin nasip diyipKeşke Allah isteyen birine nasip etseydi benim yerime. Ben olmasaydım o.
Kişi biraz da duygularını içinde hazmetmeyi öğrenmeli. Konu var.. Konu var.. Kim ne yapsın yani bu içeriğe? Ne desin? Okuyunca uzuleni oluyor sinirlenen oluyor vs... Sonra bir de onlara carliyorlar..
Yok canım huyu öyledir onun.Bebek mi? Bebekse iyi şeyler dusun,istemediğini dillendirme. 9 ay istemiyorum diye gezdim ortalarda kızımda,anamı ağlatıyor. Ben istemediğimi çok söylememe bağladım bunubaşka bir açıklaması olamaz,mutluymuş gibi davran. Bir yaşında uyanık olduğu her an ağlıyor. Neden çünkü hamileyken istemiyorum diye zirladım durdum
Doktoru artık getirme,bu çocuk huysuz yapacak bir şey yok dedi zati. Allah omir versin gelir geçer inşallah. Allah bağışlasın oğlunu,sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah .Yok canım huyu öyledir onun.
Sen pişmanlık duyduğun için kendine biciyorsundur.
Ben oğluma aşığım mesela, çok da istekli dünyaya getirdim.
Ama bana hayatının 2,5 3 e yakın senesinde hayati dar etti.
İstemekle alakası olsaydı benim suçum neydi
Şimdi ikincisi gelecek kısmetse, o kadar seviyorum ki oğlumu, abisine benzesin diyorum hep.
Çektirdi ama mükemmel de bir çocuk oldu sonunda.
Sende sabret inşallah, sabrın sonu selamet
Canım bu hastalık ve uykusuzluk kısımları zor ve ürkütücü zaten..Bunlar bana çok zor geliyor. Ürkütücü.
Canım bu hastalık ve uykusuzluk kısımları zor ve ürkütücü zaten..
Ama güzellikleri kat be kat fazla işte, ondan bu kadar seviliyor sipalar
Travmalar, istenmeyen bebeklige kadar gidiyor.Bebek mi? Bebekse iyi şeyler dusun,istemediğini dillendirme. 9 ay istemiyorum diye gezdim ortalarda kızımda,anamı ağlatıyor. Ben istemediğimi çok söylememe bağladım bunubaşka bir açıklaması olamaz,mutluymuş gibi davran. Bir yaşında uyanık olduğu her an ağlıyor. Neden çünkü hamileyken istemiyorum diye zirladım durdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?