Ne yapacağımı bilmiyorum

mermaid1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2025
5
-10
1
27
Arkadaşlar merhaba. Daha önce bir hesap daha açıp nişanlımla ilgili yaşadığım problemleri anlatmıştım herkes nişan at demişti atmıştım sonra bir şekilde ortak arkadaşlar ve nişanlımın ailesi vasıtasıyla barıştık ama ilişkimdeki problemler bitmiyor. Benim 8 yıllık bir ilişkim var 6 ay önce nişanlandık aslında her şey güzeldi yani ortada bariz belli olan bazı şeyler vardı her zaman kafamda bazı soru işaretleri vardı ama bilmiyorum nedense bana katlanılır gibi geldi 8 yıl kadar da katlandım zaten. Yani bizim ilişkimizde hep çifte standart vardı o erkek olduğu için her şeyi yapabilir ama ben bir kız olarak onun sözünden hiçbir zaman çıkmamalıyım hep dediklerini yapmalıyım yani sürekli üstümde hakimiyet kurmaya çalışıyordu kurdu da. Son 1 haftadır nişanlıma göre normal ama bana göre çok büyük problemler yaşıyoruz. Biz nişanlımda geçen hafta onun arkadaşının düğününe gittik düğün çıkışı ben yine onun arkadaşlarının sevgilileriyle bir cafede oturmak istedim kızlarla yeni yeni kaynaşıyorduk biraz sohbet etmek istedim saat de 22.30 gibiydi. Nişanlım tabii ki istemedi düğün kıyafetiyle ne işin var gece vakti cafede tarzı şeyler söyledi ama ben bir şekilde ikna ettiğimi düşündüm gittim. Kendisi sonraki gün sabah annesiyle tatile gidecekti o yüzden gelmedi. 1 saat sonra beni arayıp ‘oradan 5 dakika içinde kalkıp s*ktr olup evine gitmezsen neler olacağımı görürsün’ tarzında saçma sapan tehditler yağdırmaya başladı. Ben de tabii ki kalktım hesabı ödemeye gitmiştim ki bu sefer de annesi aradı ‘hemen kalk nişanlın evden çıktı oraya geliyor senin orada ne işin var’ diye bana söylenmeye başladı. Daha sonra nişanlım geldi bana bağırarak arabaya bin vs. dedi ben tabii ki arabaya binmedim çünkü büyük öfke kontrol problemleri var. Eve geçtim kendi tatile gitti gelince de ne özür ne başka bir şey bana ev atmaya başladı emrivaki yaparak istemiyorum dememe rağmen bir şekilde normale döndürdü. Üstünden 1 gün geçmeden bir gece benim instagram profilime girmiş takip ettiğim kişilere bakmış. Benim zaten bir erkeği takip etmem imkansız takip ettiğim kişiler öğretmenlerim, benden 7 yaş küçük kardeşimin 1-2 arkadaşı ve kuzenlerim falan. Kardeşimin bir arkadaşına, öğretmenime bir de benim takip etmediğim ama beni takip eden 1 2 lise arkadaşıma kafayı taktı çıkarmamı istedi instagramdan. Ben de kardeşimin arkadaşı hariç hepsini sorgulamadan çıkardım. Kardeşimin arkadaşını da çıkaramayacağımı benden 7 yaş küçük olduğunu ailecek tanıştığımızı çok ama çok ayıp olacağını söyledim. ‘Ben ne dersem onu yapacaksın çıkar diyorsam çıkaracaksın çıkarmıyorsan o çocuğu bulurum yapacağımı bilirim.’ şeklinde konuşmaya başladı. Bana bir sinir geldi bu sefer yani bu çifte standarttan o kadar sıkıldım ki sen de o zaman ablanın tüm arkadaşlarını çıkaracaksın tüm aile dostlarınızı çıkaracaksın öğretmenlerini herkesi sileceksin dedim. Beni her yerden engelledi. İyice sinirlendim dedim bu ilişki bu şekilde yürümez sabah aileme söyledim ben nişanı atıcam gidelim konuşalım. Gittik konuştuk bir süre düşünülsün dendi öyle kaldı. Ben ne yapayım bilmiyorum gözden çıkarmak çok zor geliyor ailemi karıştırdığım için geri dönülmez hissediyorum ama zaten geri dönüp çocuk gibi bu yüzyılda hala saçma sapan takip mevzularıyla ilgilenmek istemiyorum. Yarın psikoloğa başlıyorum gerçekten kötüyüm çıkmazda hissediyorum olaylar çok yanlış geliyor ama ailesi sürekli seven erkeğin kıskanacağını söyleyerek normalleştiriyor diyorum acaba problem bende mi

İkinci üyelikle yazıyorsunuz sanırım. Sizi hatırladım, iyi bir mesleğiniz vardı, adam sizi maddi olarak da kısıtlamaya vs. çalışıyordu, size sormadan bazı planlar yapıyordu sizin kazandığınız para üzerine. Ve gidip barıştınız mı? E bravo size o zaman, bir kez daha hakaret işitmişsiniz.
Hala bir de sorunu kendinizde arıyorsunuz, ne diyeyim.

Ayrılmanız için bu adamın ne yapması lazım ?

Diğer kullanıcı adınız neydi? Keşke hesap birleştirilse de geçmiş konularınızı görme imkanımız olsa.

Ama sadece buraya bakarak şunu diyorum:
Hayatta hiçbir şeyi cebren oldurmaya çalışmayın, özellikle ilişkileri.
Zoraki kurulmaya çalışılan bağlar ayağınıza dolanır.
Bugüne kadar emek verdim diyerek bir 8-10 yılınızı daha heba etmeyin.
Burdaki insanlar sizi adresinizde bulup kolunuzdan tutup kendine gel diye sarsamaz.
Kendi kendinize sahip çıkın lütfen.
Birkaç yıl sonra bir acıklı hikaye olarak düşmeyin önümüze.
İlişki böyle bir şey değil, gerçek samimi bağların içinde insan güvende hisseder, kaos nasıl bu kadar normaliniz olmuş? Çok üzücü…

Hazır ailenize de söylemişsiniz bu toksik ilişkiyi bitirin bence. Böyle güvensiz ömür mü geçer ? Evlenince sizi evden çıkarmayacak o zaman. Paranıza el koyacak. Annesinin aramasına da çok takıldım şimdiden ilişkinize karışıyor bir de yangına körükle gidiyor. Mantıklı insan olsa oğlum dur ne alaka der zaten.

Kızım daha Nişan eşiğinde adam senin psikolojini bozmuş bide evli olduğunu düşün? Seni onca kişinin içinde rezil eden dediklerini yaptıran sana değer vermeyen bir insanla ömrünü geçirme. Kendini mecbur bırakma at gitsin hayatından mahvetme kendini sevgiyi bir kenara bırak artık bu kişi senin için doğru kişi degil yol yakınken bitir yoksa hiç bitmez

Düşünmeden bitirin sakın evlenmeyin çünkü bunun sonu zaten ayrılık olacak psikoloğa gidip de kendinizi ilaca vermeyin güçlü olun ve silin atın hemen

sizin zekanızda bir problem var mı?
kiminle saat kaçta nerede oturup sohbet edeceğinize insgda kimleri takip edeceğinize kendiniz karar veremiyormusunuz da direktifle hareket ediyorsunuz?
zeka özürlü iseniz nişanlınız haklı olabilir belki gerçekten nerede nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuzdur annesine kadar müdahale etme hakkı buluyorlardır.
sizin anneniz babanız sizi kurda kuşa yem mi etti bunca sene?
azıcık aklınız olsa anasıyla bir olup ailenize hakaret eden bu mahluğu ailenizle muhattap etmezsiniz.

Diş hekimiydiniz sanırım nişanlınız da okumamış esnaflık yapan biri.ayrılın ve lütfen dengınızı
Bulun.bu toksik ilişkiden net düsünemiyorsunuz ama bu yaşadıklarınız normal degıl sizde köle değilsiniz hazır bu yola girmişken devamını getirin

höfff
ya bari böyle evden çıkmayan, kafeydi giyimdi gezmeydi merakı olmayan, küçük yerde TV dizi cips filan yaşayan elti görümce gidip gelerek yaşayacak, sorun etmeyecek biri olsanız

öyle biri de değilsiniz, giyinmek çıkmak istiyorsunuz -çok da normal

e o zaman hala niye bu adamı zorluyorsunuz? sorun sizde mi e evet sizde.
adam gitme diyor
gidiyorsunuz --> o zaman madem gitmeyin. itaat edin susun, kapan diyorsa kapanın işi bırak diyorsa bırakın. ohh 3 seneye kafayı kırarsınız zaten. o esnada çocuk da olur, misss. bitti gitti.
ama yok siz, ikna ettim sanıp (çok ikna olurmuş gibi bir hali var çünkü) gidiyorsunuz
anası arıyor korkup kalkıyorsunuz
adam sizi zorla araca bindiriyor filan ohoo

kaostan mı besleniyorsunuz?
zevk mi alıyorsunuz bu çatışma halinden kavgadan?

Öyle bir manipüle ediliyorum ki sanki her şey benim yüzümden oluyor benden dolayı nişanlım sinirleniyor ve olay çıkarıyor

Asla öyle biri değilim zaten o yüzden gelemiyorum şuan bu baskıya

Her şey berbat bence böyle bi insanla asla evlilik yürümez hele tehdit vs canınız bile tehlikeye girer evli olsanız dahi çocuğunuz olmadan boşanın derdim. Hayatınız bu kadar değersiz olmamalı. Nişan atmak vs büyük işler gibi geliyor anlıyorum ama evlenseniz dahi bu adamla ve ailesiyle bi evlilik sürmez sürse de sadece size eziyet olur

Asla öyle biri değilim zaten o yüzden gelemiyorum şuan bu baskıya
Baskıya gelemesen ayrılmış olurdun çoktan. Şu zamanda ay beni manipüle ediyor saçmalığına da inanmıyorum ben kusura bakmasın kimse. Yani şu anlattığın şeylerde sen hala ay bende mi sorun var diyorsan evet vardır ama akli melekelerinde

3.barışma da olacak gibi. Oğlunu susturup oturtacağına seni arayıp tehdit eden kaynananın hangi lafına inanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…