ne yapacağımı bilmiyorum

Yorumlar ilginc geldi bana. Yanlis anlasildiginizi dusunuyorum. Sizi anladim ve durum bana da biraz problemli geldi. Problem sevgilinizin ne kadar varligi oldugu degil, mevcut kaynaklari nasil degerlendirdigi ve sizin aksinize o kaynaklari degerlendirmede pek basarili degil. Zamanla pek degismiyor bence boyle ozellikler. Ya da nadiren.

Ailemin durumunu biliyorlar. Ben babamdan para istemedim bugune kadar, evlensem de istemem. Birkaç örnek beni tedirgin etti onu belirttim sizlere. Yanlış anlaşılmaya çok açık bir konu, o yüzden tepkileri anlayışla karşılıyorum. Başınızı da ağrıtmadan, tekrar birkaç cümleyle özetlemek isterim. Şimdi ben de o da belli bir yaşın üstündeyiz. Olay mantık vs aşk değil yanlış anlaşılmasın. Zaten sevmesem oldurmaya calışmam ama aşk diyerek de bazı şeyleri görmezden gelemem. 1)Kardeşinin tutumunu yanlış bulduğumu belirttim. Ben kardeşinin sevgilisi olsam, rahatsız olurdum. Ödemeyi teklif etmeden oylece oturmasından hoşlanmazdım benim yanımda. Yanında parası olmasa da belirtmesini, değilse "olmuyo boyle" gibisinden göstermelik de olsa bir tepki vermesini, cebinde 5 tl de olsa bahsis verirsin diyip masaya koymasını beklerdim. Bunu değil 30 yaşında çalışan bir erkekten, erkek bir lise oğrencisinden bile beklerim boyle bir durumda. Ha odetirim odetmem o ayrı durum ama bu umursamaz,"nasılsa ödeyen var" tavrı oteden beri hoşlanmadığım, bir erkeğe de hiç yakıştıramadığım bir tavır.
2) Annesinin botox yaptırması meselesi tamamen orneklemek için kullandığım bir durum. Bakış açısı değişir ama olmazsa olmaz olmadığı için, ben olsam evlilik planı için para biriktiren oglumdan bunun için para istemezdim. Bir kaç örgü satarım birşey yaparım oyle yaptırırım cok istiyorsam. Lükse giriyor cunku.
Bu tarz şeylere tabi ki benim gibi bakmasını bekleyemem. Belki haksız buldunuz ama benim düşüncem budur. Zaten yorumlarınızı merak ettiğimden yazdım. Hepinize çok teşekkürler

Son düzenleme:
Dediğim gibi ben seni haklı buldum.kardeşin tavrı zaten tamamen çirkin .
Onun dışında ailenin umarsızlıpı ve erkek arkadaşının da buna kayıtsız kalışı ilerde çok başını ağrıtır diye diliniyorum. Çünkü düğün hazırlık sürecinde yaşanan şeyler asla unutulmaz ve böyle bir aile ve eş adayı o süreçte seni üzer gibi.

Tabii ki erkek arkadaşın da ailesiyle tartışsın demiyorum ama bunları sana hissettirmeden ailesiyle konuşup çözmesi gerekir

Tabii ki erkek arkadaşın da ailesiyle tartışsın demiyorum ama bunları sana hissettirmeden ailesiyle konuşup çözmesi gerekir
Buna benzer birkaç olay daha... bunlardan bahsettiğim için ben kendimi rahatsız hissediyorum ama yorumunuzu almak istedim. Ailemin durumu ozel olarak belirtmek istediğim bir konu değildi, buna güvenmeyip kendi çalışmamla okuyup, sonrasında da calışıp birikim yapmaya calıştığımı belirtmek için soyledim. Ben yaptıysam ileriyi düşündüğüm için yaptım, ondan da beklerdim zira o da bu zamana kadar kazandığının nereye gittiğini bilmediğinden yakınır ara sıra.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılan bir diğer konu da ablamdan once evlenme konusu, elbette kısmet o... daha evlenmiyorum sadece o konuda da yorum almak istedim. Ben rahatça gidip "birisiyle tanıştım, evleniyorum" diyemeyeceğimi düşündüm ablamın önünde. Ablam da evlenip cocuk sahibi olmak istiyor diye.. bu cok insani birşey, okumakla nasıl bağdaştırdığınızı hiç anlamadım :/

gracie bence cok haklisin.

Evlenecegin adam bir kere parasini yedirmeyi kesecek. Parasini biriktirecek.

Ilk once buyuk evlenecek , o evlenmeden kucuk evde kurusun diye bisey yok.

Sevgilinin annesi cooooook fikirsiz bir kadinmis, ogullari evlenme yasinda o botox bilmem ne pesinde kosuyo ustelik oglundan aliyo parayi.

Bence maddiyat da saygi guven sevgi kadar onemli evlilikte.

Konu disinda soyle bir tavsiye verebilirim birikimin oldugunu soyleme bence ona

Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için.. yani ben de kendimi, kendi annemi, anneannemi, teyzemi falan düşünerek onlardan gördüklerimle yorumluyorım...illa bir para cıkacaksa botox için değil bana bir hediye alması için değerlendirmesini falan isterlerdi onlar olsa. Benim de abim var kuzenlerim var. İki kuruş olsa katkısı olur geleceğine diyip dokunamazlar cocukların parasına... ha annedir tabi ki istediğinde verecek o ayrı ama şuursuzca buluyorum ben bu isteği. Benim annem niye bana giysi alıyor birikmiş parasına. Annelik oyle birşey değil mi zaten? ben olmadım ama sanki oyle olması gerekiyor büyüklerimden gördüğüm kadarıyla

Konu sahibi çok haklı. Bir annenin, çocuğu evlenecekse, paraya ihtiyacı var demektir. Annenin bu durumda botoks yaptırması çok da acil bir durum değil. Üstelik parasını oğlundan alması hiç doğru değil. Kendi elindeki parasını dahi oğluna verip katkıda bulunacağı yerde para istemesi normal değil. Yolunacak kaz bulmuşlar ailece yoluyorlar. Ama sevgilinizde de suç var. Neden ailesine ben evleneceğim ihtiyacım var diyemiyor. Muhtemelen ailesine hayır diyemeyen bir tip. O zaman işiniz çok zor. Evlendikden sonra bu böyle devam eder.

Ben kardeşimle yemeğe gittiğimde kesinlikle ödetmem bu onların arasındaki muhabbet sizi ilgilendirmemeli.
Kaç yıllık evliyim bi kere aklıma gelmedi eşimin ailesiyle gidilen yemeklerde kimin ödediği. Bu yaşta bu hesaplar vay be diyorum

Bu sana zarar aslında biliyor musun?
Benim annem evlilik sürecinde bize destek oldu ama varını yoğunu adamadı. Hatta o arada yurt dışı tatiline dahi gitti, hatta o da botoks falan yaptırdı. Belki çevreden sizin gibi kınayanlar olmuştur
Kayınvalidemse hayatını çocuklarına adamış başka hayatı ve hayali olmayan bir kadın. Masraf diye saçını bile boyatmayan, dişlerini devlet ödemiyor diye implant yaptırmayan bir kadın düşün. Şimdi yardım et sıkıştık desek bankadan falan para çekecek bir kadın düşün.
Ama bu fedakar cefakar ana modeli daha yorucu. Bir kere kendini adadığı tek şey evlat olunca, evlatlar da içi rahat yaşayamıyor.
Mesela biz evlendik başka şehre gittik. Benim annem tek başına yaşamaya devam etti ama kayınvalidem evde eşi ve iki çocuğu daha olmasına rağmen ağladı, ay nasıl dayanırım evladım olmadan dedi. Odasını hala bozmuyor ayda bir gün kalacağız diye falan.
Bu daha yorucu bir şey emin ol.
Keşke kayınvalidem bu kadar fedakar bir ana olup sürekli ağlayacağına güçlü ve bağımsız bir kadın olsaymış da kendine harcama da yapsaymış hayatını da yaşasaymış ama bizim içimiz daha rahat olsaymış.
Annem evlendiğimiz hafta en yakın arkadaşıyla sideye giderken kayınvalide titrek sesle arayıp kokunu özledim evladım diyordu. Bunun nasıl kötü bir şey olduğunu tahmin edin bir.
Kendi hayatınızı kurarken belki biraz maddi sıkıntı yaşarsınız, belki beş on yıl krediydi kiraydı zorlanırsınız ama en azından benim bahsettiğim psikolojiyi yaşamazsınız. İçinizin rahat olması bambaşka bir şey

Neden evi kardeşine veriyorlar .Birde 1+1satıp neden araba alıyor.Pek sorumluluk sahibigibi gelmedi bana araba herzaman alınır.Satıp daha büyük ev alması gerek bence .Ailesi inanın evlenincede sizden sürekli yardım talebinde bulunur.Buda sizi yıpratır .Benimde 3kızım var kimin hayırlı kısmeti cıkarsa evlenir ablanızı kafaya takmayın fakat arkadaşınız sizin kadar tasaruflu degil .Okudugum kadarıyla .

Size yaslanacaklar ve eş adayınız hiçbirşey diyemeyecek. Offf yaşadım ben bunu. Üstelik ailemin durumuda sizinki gibi değildi. Ama iyi ya da kötü olması önemli de değil. Ne olursa olsun yapmamaları lazım. Bana da çok ters geliyor. Eşimin aileside öyle ceplerinde para yok evleri yok kiradalar ama benim işim gücüm olmasına rağmen kirada olmamama rağmen benim alamadığım şeyleri alıp eşime ödetiyorlardı. Evli değilken. Evlenince böyle olur şöyle olur diye bişey yok başta nasılsa öyle devam eder bide evlendikten sonra yapmazsanız parasını sakındı derler cimri derler eş arasında para mevzusu olmaz derler ama bi bakarsınız ki bumlar hep tek taraflı.
İyicdüşünün iyi tanıyın lütfen

sevgilinin senin ailenin maddi durumu ile ilgili bir yorumu bir beklentisi var mı?
seni tam olarak rahatsız eden nedir?
açıkca yazmamışsın.
bu adam bunca sene çalışmış hiç mi birikimi yok?
maaşından sürekli ailesine destek mi oluyor?
senin birikmiş parana mı güveniyor?
şimdi bunların cevabı önemli.
maddi olarak rahat bir aile demek ki.
senin gibi gelecek kaygısı taşımadan harcayan birisi bu adam anladığım kadarıyla.
ileride nasıl bir sıkıntı yaşayacağını düşünüyorsun?

Heleki evi satma olayı daha da saçmaymış evlenince ne yapacak?! Evlilik düşünüyorda satmaması gerekir. Ne var akıllarında

Hanımefendi onu ben de biliyorum. Temsili cay içtik, kahve içtik maddiyatı olmayan birşey. Anlatmak istediğim tavır yani paranın miktarı değil, aileden örnek vermek kafanızda şekillendirmek için soyledim. Benim de kardeşlerim var ayrıca evlenirsek o cocuk da benim kardeşim olacak. Merak etmeyin ben de ödetmem hiç birine? Ben bu umursamazlığı, hoşlanmadığım genel bir "erkek" tavrı olduğundan ve aklınızda aileyi canlandırabilmeniz için yazdım. Yaşımla hesaplarla alakasız yok.. siz de bakın etrafınızda neler olup bitiyor, siz de gözlemleyin.

Çok okumuşssunuz, o kadar okumuşsunuz ki sız calısmayacakmısınız butun bunlar olurken?
Yanı calısıyor olsanız herseyı kendınız yapabılırsınız dıye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…