Ne düşünmeliyim peki sizce?ama herkes hayata aynı pencereden bakamaz ki..
rahat bir tiptir.. zamanı gelince bir şekilde hallederim diye düşünmüştür..
birikim yapmadığı için sevdiğiniz adamı yargılamanız çok saçma ve bunu sadece siz birikim yaptığınız hayatı karşılama şekliniz o olduğu için yapıyorsunuz..
Düğün yapmayayım evi eşya almayayım mı?maddiyatı bu kadar kafaya takıp ince planlar yapmayın
Ne düşünmeliyim peki sizce?
Düğün yapmayayım evi eşya almayayım mı?
Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum
Bizim bu yaz nişan var ailelerden hiç bir maddiyatta beklemiyoruz nişanda kınada düğünde sadece ikimizin çabası ve imkanıyla olacak bunlarıda aramızda sürekli konuşup maddi imkanlarımıza göre ayarlamalar yapıyoruz bunlar olurkende aklıma arabası varmı yokmu onun ailesi benim ailem yardım etcekmi diye düşüncelerimiz olmuyor hediye destek olursada başüstüne diyoruz kimsenin düşünce ve yardımıylada kafayı bozmuyoruz biz yolumuzu çizdik sizde yolunuzu çizin ona göre adımlar atın daha yolunuzu çizememişsiniz arabası bile yok ailesine para verdi diye düşünüp duruyorsunOnları ilk başta düşündüm. Yazdım zaten düzgün diyerek görüşlerimi.Bahsettikleriniz bana yaklaşımı, babalık vs. ilk başta düşündüklerim. Siz düğünsüz mü evlendiniz ya da evlenmeyi düşünüyorsunuz?
Ya çok ufak hesaplar yapmışsın.Eğitimli birinin ablamdan önce evlenmek gibi bir fikriyatı olmaması gerek.merhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. Cok düzgün, benden bir yaş küçük hepinizin bildiği özel bir şirkette müdür seviyesinde. Eğitim, saygı, sevgi hersey ok. Benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyoruz ve ikimizin de evlenme isteği bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocuk sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevgilisine evlilik teklif etti.abisi veya ablası bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?
Diğer sorum şu, benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi ise orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kenarda birikmiş bir parası mevcutta bir arabası yok. Birikim için 1/3 ünü ailesinden aldığı, gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur, ev de sıkıntı değil. Ancak benim aklımdaki şu.. ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra kardeşi o evde yaşayacakmış. Benimkine ait 1+1 daireyi de satıyor parasıyla araba almak istiyor. Ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok, arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benimkinden ya da benimki babasından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa eğer, kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en yüksek puanla alan okulunda okudum, sınavla okudum. Ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen rahat olmadım para biriktirdim,çalıştım biriktirdim. Şimdi oyle bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Erkek kardeşi 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi, ben, benimki dışarda yemek yiyoruz. Kardeşi elini cebine atmıyor. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediğimi kardeşi amasevgilisi yanındayken kardeşi umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?
Belki sizin için büyük olabilecek şeylerin ben üstünde durmadım yazmadım. anında sert tepki vermişsiniz ve bunu bir tek siz yapmışsınız ben de bunu anlayamadım.Yoo gayet düzgünce anlatmışsınız bende gayet güzelce okudum.Daha şimdiden benim ailemin maddi durumu çok iyi onlar kendilerini bana yaslasınlar istemiyorum , evi yok parası yok derdine düşen biri küçük hesaplar yapıyordur.
Evlendikten sonra hala ailesine para vermeye devam edecek ise (botoks, tatil gibi bana göre elzem olmayan sebeplerle) sıkıntı büyük tabiki. Ama şimdiye kadar yaptığı harcamaların sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum.
He eğer sorun benim kendi param var, kız tarafının yapması gerekenleri o parayla yapacam, ama erkek tarafının yapması gerekenleri krediyle falan halledersek o zaman ben de ödeyeceğim gibi basit hesaplarsa, sevginiz yeterli değil sanırım. Ufak hesaplara yer verilmeyecek kadar değerli bir duygudur bence aşk..
Öyle güzel yorumlamışsınız ki hayran kalmamak elde değil. Bunlar küçük hesaplar bırak düşünme bunları diye ben de kendi kendime soyluyorum. Ama her gün değişik bir formda karşıma cıkıyor bu sorun olabilecek şeyler. Ben onun ailesinin gelirinden de bi beklentim yok ki, tavır onemli benim için. Sürekli ama sürekli bu ve benzeri şeyler oluyor. İçten içe anlıyorum. Sesimi de çıkaramıyorımYazdığını anlamak biraz zor oldu çünkü karmaşık yazmışsın.
1. soruna gelince, artık sıra bekleme devri diye birşey yok. O eskilerde kalmış. Bence ailenin de (anlattıklarına istinaden) bu konuda çok takıntılı olacağını sanmıyorum. Ama tabii ki ablana da bir fikir danışmanda fayda var, maksat gönül almaktır. Gönlünü kırmadan onun rızasını alabilirsin eğer bu şekilde bir davranışı bekler dersen. Maksat ikiniz arasında sıkıntı çıkmasın. Vay efendim beni beklemedin bana sormadın bile olmasın.
Diğer anlattıklarına gelince, senin gibi bir aile bu çocuğun gibi bir aile ile denk değil malesef. Çocuk kendisini geliştirmiş, maddi anlamda birşeylerini oturtmuş olabilir, fakat ailesi belli ki çok düşünceli değil.
Fakat genel anlamda, ben de evlendiğimde eşimin arabası yoktu, evi de yoktu. 2 erkek kardeşler, abisinin de evi yoktu. Hala da yok evimiz, kiradayız. Bu kıstas değildir zaten. Her aile evladına ev yapacak, araba yapacak ondan sonra evlendirecek diye bir kaide yok. Öncelikle bunu bir aklınızdan silin.
Bu noktada en önemli şey sizin ne şekilde bu durumları idare edebileceğiniz?
Burada neler okuyoruz. Ne evli kadınlar "kayınpederim ve kayınvalidem çok düşüncesiz bizden habire para alıp ödemiyorlar" veya ne bileyim "kaynım bütün masraflarını abisinin üzerine yıktı" gibi bir ton konu var (bkz. BDV).
Siz bunları sindirebilir misiniz? Bunları yaşamanız anlattıklarınıza göre muhtemel. Kendi çalıştığı halde yemeğin parasını hala abisine ödeten bir tip (kız arkadaşı yanındayken) ilerde aynı uslup ile devam edebilir başka konularda. Bunun gibi bir çok soru işareti var geleceğe dair. Sonuçta aile ilişkisidir, onların arasında olan sessiz bir anlaşma vardır, fakat bu sizi rahatsız edebilir. Evlilik farklı sonuçta. İki tarafın oturtmaya çalıştığı yeni bir düzen olacak. Bunu iki taraflı nasıl kaldırabilir nasıl hale yola koyarsınzı büyük bir soru işareti.
Ben de zamanında anne babama destek oldum, evlat olarak o dönem öyle gerekiyordu ben de elimden geleni yaptım. Fakat hiç bir zaman benim ailem benim onlara sağlamış olduğum destek ile düşüncesizce davranmamıştır. Tatil konusu bana keyfi olan birşey gibi gelir her zaman. Paran varsa gidersin tatile yoksa gitmezsin bu kadar net. Hele ki çocuğunun parası ile tatile gitmek, bence çok yanlış. Kişi kendinin zevklerinden mahrum kalmasın diye evladını zor duruma sokuyorsa (ki durum o olmasa bile, kendi zevkinin masrafını evladına yüklemek) bence çok yanlış. Tabii ki bu benim şahsi görüşüm, herkeste benim görüşüme uyacak diye bir kaide yok.
Düşüncem böyle.
Sen oturup bunu ölçüp biçeceksin.
Baktın işin içinden çıkamıyorsun, o zaman ailene danış.
Emin ol aileler en büyük kılavuzdur bu konularda.
Hem tecrübe, hem de kendi ailenden başka seni en iyi düşünen bir kişi/kişiler daha olamaz.
Genelde de hep doğrusunu söylerler.
Hakkında hayırlısı olsun ama bence daha vakit erken, beklemeli ve gözlemlemelisin.
Daha iyi tartmalısın ki kafanda soru işaretleri kalmasın.
aksi halde şimdi atacağın bir adım ilerde önüne çıkacak bir sorun haline dönüşür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?