ne yapacağımı bilmiyorum

Ne düşünmeliyim peki sizce?
 
Ne düşünmeliyim peki sizce?

ne düşüneceğinizi ben bilemem ki.. hatta belki sizin düşünce tarzınız doğrudur.. benim demek istediğim sizin karşınızdaki kişiyi sizin gibi düşünmediği için yargılamanız..
 
inan yarısına kadar ancak okuyabildim. yahu kalem kalem hesap yapmışsınız.
eliniz ayağınız tutuyor mu, işleriniz var mı, en önemlisi birbirinizi sevip uygun görüyor musunuz?? bunlar evetse bitti yani. şahsen benim eşim zamanında bu kadar ayrıntı düşünse ya da ben bu iş olmazdı.
bu arada 2 memur maaşıyla evlendik barklandık, 4 seneyi devirdik iyi bir arabamız birikimimiz,bir de en değerlimiz oğlumuz var Allah bağışlar inş. daha ne olsun çok şükür.
 
Evlendikten sonra hala ailesine para vermeye devam edecek ise (botoks, tatil gibi bana göre elzem olmayan sebeplerle) sıkıntı büyük tabiki. Ama şimdiye kadar yaptığı harcamaların sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum.
He eğer sorun benim kendi param var, kız tarafının yapması gerekenleri o parayla yapacam, ama erkek tarafının yapması gerekenleri krediyle falan halledersek o zaman ben de ödeyeceğim gibi basit hesaplarsa, sevginiz yeterli değil sanırım. Ufak hesaplara yer verilmeyecek kadar değerli bir duygudur bence aşk..
 
Düğün yapmayayım evi eşya almayayım mı?

ya cidden değişik bir bakış açınız var..
adam çalışıyor işi de iyi maaşıda sanırım bu noktada yanlış anladığım birşey yok..
ha düğün bana göre elzem birşey değil millet eğlensin diye bir dünya masraf ama siz istiyorsanız tabiki yapmalısınız ..
adamın işi olduğu sürece elbet düğünde yapılır eşyada alınır ödenir..
siz sanırım fazla rahat bir hayat yaşamışsınız .. kredi nedir borç nedir taksit nedir ? bunlardan haberiniz yok gibi geldi bana..
 
Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum

Dogru olmaz tabii ki. Ablan 70 yasinda evlense bile beklemek zorundasin.

Ayrica kendinize bir sorun, istedigim sey ask mi mantik mi? Buradan cunku surekli hesap kitap yapan biri olarak gorunuyorsunuz.
 
sevgilin bekar, ailesine harcaması sorun olmaz da bu huyu evlenince devam ederse kötü.
 
Bizim bu yaz nişan var ailelerden hiç bir maddiyatta beklemiyoruz nişanda kınada düğünde sadece ikimizin çabası ve imkanıyla olacak bunlarıda aramızda sürekli konuşup maddi imkanlarımıza göre ayarlamalar yapıyoruz bunlar olurkende aklıma arabası varmı yokmu onun ailesi benim ailem yardım etcekmi diye düşüncelerimiz olmuyor hediye destek olursada başüstüne diyoruz kimsenin düşünce ve yardımıylada kafayı bozmuyoruz biz yolumuzu çizdik sizde yolunuzu çizin ona göre adımlar atın daha yolunuzu çizememişsiniz arabası bile yok ailesine para verdi diye düşünüp duruyorsun
 
bence tek takilmaniz gereken nokta sevgiliniz birlikte calisip yapmaya nasil bakiyor bu konuda istekli mi ve tum birikimini ailesine mi yatiriyor olmali. Anne babasinin ne yaptigindan size ne? Benim annem babam bana tek caput almadi ceyiz olarak ama cok iyi okullara gittim gezdim tozdum e evlenme zamani kayinvalidem ailen bi ceyiz yapmiycak mi sana dese sana ne teyze derdim acik soyliyim. Evlendikten sonra da ben ac acikta degilsem bana yardim etme gibi bir zorunluluklari da yok. Para ister arada anne baba ne var ki. Esim hala annesinin kredi karti arada cok gelince babasindan gizli esimden istedigi miktari hemen yatirir. Bunun derdine mi duselim maddi sikintimiz yokken. Ha yokken ister o yuzsuzluktur.
Bence siz sevgilinize bir ciddiyet testi yapin. Bu ise gircek miyiz girceksek sadece ikimiz yapacagiz deyin. Kendi birikiminizi karistirmayin ise. Evlenmeden onceki o. Isterseniz katarsiniz butceye. Calisalim yapalim var misin deyin bakalim ona ne diyecek.
 
Ya çok ufak hesaplar yapmışsın.Eğitimli birinin ablamdan önce evlenmek gibi bir fikriyatı olmaması gerek.
Sevgilime yediğimi ödetmem gibi bir düşünce çok itici çok sıradan.Ne var canım,sevgilimle yemek yediğimizde yemeği de ödesin bi zahmet.
Abi kardeş,ana baba oğul ilişkileri onların problemi.Sana yansıtması çok yanlış.Senin de yorum yapman yanlış.Anne babası bi evleri var.Bi ev sahibi daha olmuşlar.2 evlat yetiştirip okutmuşlar.Demek ki kardeşin maddi durumu abiye göre daha kötü.Kira veremez diye onu evde oturtmak istiyorlar.Ya da başka sebebi var.Zaten ortada hem sevgilinin hem kardeşinin söz nişan gibi bir durumu yok.İşler o raddeye gelince fikirler değşir.Bir haksızlık etme olayı varsa,ailesine akrşı hakkını arayacak kişi sevgilin.Kardeş 30 yaşındaysa,sevgilin 30 üstü olması lazım.O yaşta insan da aileye bel bağlamasın.
Bu ilişkide senin açından pek aşk göremiyorum.
 
Yazdığını anlamak biraz zor oldu çünkü karmaşık yazmışsın.

1. soruna gelince, artık sıra bekleme devri diye birşey yok. O eskilerde kalmış. Bence ailenin de (anlattıklarına istinaden) bu konuda çok takıntılı olacağını sanmıyorum. Ama tabii ki ablana da bir fikir danışmanda fayda var, maksat gönül almaktır. Gönlünü kırmadan onun rızasını alabilirsin eğer bu şekilde bir davranışı bekler dersen. Maksat ikiniz arasında sıkıntı çıkmasın. Vay efendim beni beklemedin bana sormadın bile olmasın.

Diğer anlattıklarına gelince, senin gibi bir aile bu çocuğun gibi bir aile ile denk değil malesef. Çocuk kendisini geliştirmiş, maddi anlamda birşeylerini oturtmuş olabilir, fakat ailesi belli ki çok düşünceli değil.

Fakat genel anlamda, ben de evlendiğimde eşimin arabası yoktu, evi de yoktu. 2 erkek kardeşler, abisinin de evi yoktu. Hala da yok evimiz, kiradayız. Bu kıstas değildir zaten. Her aile evladına ev yapacak, araba yapacak ondan sonra evlendirecek diye bir kaide yok. Öncelikle bunu bir aklınızdan silin.

Bu noktada en önemli şey sizin ne şekilde bu durumları idare edebileceğiniz?
Burada neler okuyoruz. Ne evli kadınlar "kayınpederim ve kayınvalidem çok düşüncesiz bizden habire para alıp ödemiyorlar" veya ne bileyim "kaynım bütün masraflarını abisinin üzerine yıktı" gibi bir ton konu var (bkz. BDV).

Siz bunları sindirebilir misiniz? Bunları yaşamanız anlattıklarınıza göre muhtemel. Kendi çalıştığı halde yemeğin parasını hala abisine ödeten bir tip (kız arkadaşı yanındayken) ilerde aynı uslup ile devam edebilir başka konularda. Bunun gibi bir çok soru işareti var geleceğe dair. Sonuçta aile ilişkisidir, onların arasında olan sessiz bir anlaşma vardır, fakat bu sizi rahatsız edebilir. Evlilik farklı sonuçta. İki tarafın oturtmaya çalıştığı yeni bir düzen olacak. Bunu iki taraflı nasıl kaldırabilir nasıl hale yola koyarsınzı büyük bir soru işareti.

Ben de zamanında anne babama destek oldum, evlat olarak o dönem öyle gerekiyordu ben de elimden geleni yaptım. Fakat hiç bir zaman benim ailem benim onlara sağlamış olduğum destek ile düşüncesizce davranmamıştır. Tatil konusu bana keyfi olan birşey gibi gelir her zaman. Paran varsa gidersin tatile yoksa gitmezsin bu kadar net. Hele ki çocuğunun parası ile tatile gitmek, bence çok yanlış. Kişi kendinin zevklerinden mahrum kalmasın diye evladını zor duruma sokuyorsa (ki durum o olmasa bile, kendi zevkinin masrafını evladına yüklemek) bence çok yanlış. Tabii ki bu benim şahsi görüşüm, herkeste benim görüşüme uyacak diye bir kaide yok.

Düşüncem böyle.
Sen oturup bunu ölçüp biçeceksin.
Baktın işin içinden çıkamıyorsun, o zaman ailene danış.
Emin ol aileler en büyük kılavuzdur bu konularda.
Hem tecrübe, hem de kendi ailenden başka seni en iyi düşünen bir kişi/kişiler daha olamaz.
Genelde de hep doğrusunu söylerler.

Hakkında hayırlısı olsun ama bence daha vakit erken, beklemeli ve gözlemlemelisin.
Daha iyi tartmalısın ki kafanda soru işaretleri kalmasın.
aksi halde şimdi atacağın bir adım ilerde önüne çıkacak bir sorun haline dönüşür.
 
Belki sizin için büyük olabilecek şeylerin ben üstünde durmadım yazmadım. anında sert tepki vermişsiniz ve bunu bir tek siz yapmışsınız ben de bunu anlayamadım.
 

Bi evlat evlendikten sonra imkanı da varsa ailesini arada bir tatile gönderemeyecek ya da o zamana kadar erteledikleri elzem olmayan ihtiyaçlarını karşılayamayacaksa evlat denmesin ona bi zahmet. Üzerinize alınmayın lütfen görünce yazayım dedim sadece. Konunun kilit noktası biraz bu.
 
Bana kalırsa ailesi iyi niyetliyse problem olmaz. Kız tarafı şu kadar, erkek tarafı şu kadar harcadı diye bir hesap yapmamak lazım. İmkanlar dahilinde yapılır her şey. Hesap yapılır, birikimler ya da çekilebilecek krediler ortaya dökülür, ondan sonra da planlama yapılır.

Siz düğünsüz mü evlendiniz demişsiniz? Evet ben düğünsüz evlendim. Düğün sevmiyorum, yapmayı bir gün olsun arzulamadım.

Ben evlenirken de eşimin ailesi bir iğne bile almadı. Eşimle ben ortak olup birikimlerimizi harcadık. Annem de yardımcı oldu sağ olsun, ne kadar itiraz etsek de. Ama benim bir evim olsaydı şu an orada oturmak ağırıma gitmezdi. Benim annemin içinde oturduğu ev dışında bir evi olsa ve bizi de o eve oturtsa yine zoruma gitmezdi. "Onurunu zedeler mi?" demişsiniz ya, zedeleyeceğini sanmıyorum.

Kirada da oturabilirsiniz belli bir müddet. Pozisyonlarınız iyi anladığım kadarıyla, birikim yapabilirsiniz evlenince de.

Diğer evi erkek kardeşe verme meselesi de nasıl oldu bilmiyorum ama belki onların ilişkisi daha eskiydi ve evlenmek gündemlerine daha erken girdi. Siz birlikte değilken onlara bu söz verilmişti belki. Şimdi "vazgeçtik" diyememiş olabilirler.

Ablanızdan önce evlenmek hususunda da endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok. Hayat bu sonuçta, keskin kuralları yok.
 
Öyle güzel yorumlamışsınız ki hayran kalmamak elde değil. Bunlar küçük hesaplar bırak düşünme bunları diye ben de kendi kendime soyluyorum. Ama her gün değişik bir formda karşıma cıkıyor bu sorun olabilecek şeyler. Ben onun ailesinin gelirinden de bi beklentim yok ki, tavır onemli benim için. Sürekli ama sürekli bu ve benzeri şeyler oluyor. İçten içe anlıyorum. Sesimi de çıkaramıyorım
 
Ben tek bir şeye takıldım, ailesi iki erkek çocuğu varsa onlar için ev araba almalı birikim yapmalı demişsiniz ve kadının botoks yaptırmasını garipsemişsiniz.
Fakat diğer yandan düşünürseniz ben de ileride çocuğum olsa o evlenecek diye tek bir hayatımdan kısmak istemem. Elbette kenara birikim yapılır zor zamanlar için ama kendinden ödün vermeden. Yani anne ve baba oldu diye hayatını neden çocuklarına adayıp kendi için harcama yapamasın ki? Buna biraz acımasızca geldi.
O kadının de tek bir hayatı var ve kendini mutlu edecekse botoksu yapmalı elbette. Hani bu şekilde düşünmeniz hoş değil.
Ayrıca her evlenen anneden babadan ev araba alamıyor. Ev alacak parası yoksa bir süre kirada yaşıyor mesela.
Bence iki ailede ev alamayacak durumdaysa iki çalışan genç olarak kirada bir süre oturabilirsiniz pekala.
 
Maddiyat olarak sana yaslanıp yaslanmamaları senin elinde olan bir şey ailenede aç evlilik konusunu tepkilerine bak ne düşünüyorlar ona göre hareket edersin
 
Aman Allahım gözlerim ysşardı yine
Bu kk Hatunları ne kadar da gözü tok cefakar maşallah maşallah
Konu Sahibi , son derece haklısın . Kimseyi finanse etmek zorunda değilsin ne sen ne de ailen , bence daha fazla bu konuda kafanı yormadan erkek arkadaşınla açıkça konuş. Ha bir de erkek arkadaşın ve ailesi sizin ailenizin durumunun iyi olduğunu biliyor mu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…