Ben onu mahcup ediyormuşum kınaya katılmayacak diğer çocuğu gelmiş ben niye yokmuşum baksana mantığaAynılar. Benimki de giyimimi, veremediğim doğum kilomu anlatır da anlatır. Sık sık kocama acıdığını onun bir gün terk edeceğini fln anlatır.
Huzursuzluktan besleniyorlar bana göre
Mantıken bir kına için bu kadar laf edilmemesi lazım. Alt tarafı bir eğlence düğüne gitmişsiniz işte. Elalem için yaşayan insanlar eskiler.Ben onu mahcup ediyormuşum kınaya katılmayacak diğer çocuğu gelmiş ben niye yokmuşum baksana mantığa
Baska şehirde olduğu için olabilir mi ve hafta içi olduğu için dedim
Sen anneni benimle tanıştır. Beni görünce senin için gider iki şükür namazı kılar bak.Benimki bunu kabul de etmez.
Mesela ablalarım daha düzenlidir. Bu nedenle bana her geldiğinde onları örnek göstererek sen olmadın, sen de nerede hata yaptım diye başlar. Çocuğunum diye tam senin aynın olmak zorunda değilim diyorum. Bu asgari insan olma şartıdır diyor. Yani ben mutfaktaki rafa görünecek şekilde bakliyat kavanozu diziyorum diye insan değilim ona göre. Yada nevresimleri ütüsüz kullandığım için berbat bir insanım. Bulaşıkları makineye dizerim öyle mi dizilir der baştan dizer. Ben de vir süre sonra dizmemekte başlayınca da vicdansız insan olurum. Yada yatağı toplamamı saatlerc eleştirir kalkar baştan toplar. Bu arada bir saat yatak örtüsü hakkında dırdır eder. En kötüsü de fıtık gibi sağlık problemleri benim dağınık olmamdan kaynaklandığını, beni onu öldürmek istediğimi saatlerce söylemesi. Can mı dayanır buna diyorum bazen.
Kafayı düzenle titizlikle bozmuş.
Bir anne başka insanların yanında çocuklarını mukayese ederken aslında çocuğunu ne kadar incittiğinin farkında olsaydı yine bu şekilde davranır mıydı?Merhaba
Niyetim fikir almak değil
İç dökmek
Hassas bir günümdeyim
Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum
Hep insanlar iyi başkaları iyi ben kötüyüm
Örnek vermek gerekirse
Yeğenim evlendi kına gecesine hafta içi idi düğünü hafta sonu başka şehirde ikisi de
Hafta içi çalıştığım için gidemedim
Hafta sonu düğüne gittim
Annemin bana dediği aynen şu : kınaya gelemedin madem hiç gelmeseydin !
Akrabalarımız gelecek onları otogardan al eve getir , dedi. Mesai gününde olmasam alırım anne, dedim.
Ki bunu mesai gününde istiyor otogarda bana hiç yakın değil.
Yapamıyorum diye “ senden fayda yok “ diyor
Başka bir gün diyor ki
Etrafındaki kişilere 2 çocuğum var biri harika becerikli vs diğeri de paspal ve savruk ikisi de benden doğdu ee napalım
Gerçekten artık çok yoruldum
Ne zaman yanına gitsem baş ağrısı ile geri dönüyorum.
Yani kınaya gidermemek , akrabaları alamamak kötü şeyler mi ?
Ben mi kötüyüm ?
Yok nerede, işine gelmeyeni görmez. Takdir etme güdüsü de yoktur. Eleştirmek en büyük hobisiSen anneni benimle tanıştır. Beni görünce senin için gider iki şükür namazı kılar bak.
Böyle gelir böyle gider bunlar. Değişmiyorlar çünkü. Allah yardımcın olsun.Yok nerede, işine gelmeyeni görmez. Takdir etme güdüsü de yoktur. Eleştirmek en büyük hobisi
O şu an bu ilde değilKardeşiniz uzakta mı oturuyor? Ona neden al demiyor?
Ne yazık ki, 66 yaşında değişmez tabii öyle umutlarım yok.Böyle gelir böyle gider bunlar. Değişmiyorlar çünkü. Allah yardımcın olsun.
Manyaklık olduğunu düşünüyorum ben artık başka açıklama yokMantıken bir kına için bu kadar laf edilmemesi lazım. Alt tarafı bir eğlence düğüne gitmişsiniz işte. Elalem için yaşayan insanlar eskiler.
Davranırdı benceBir anne başka insanların yanında çocuklarını mukayese ederken aslında çocuğunu ne kadar incittiğinin farkında olsaydı yine bu şekilde davranır mıydı?
Aman ha sakınNe yazık ki, 66 yaşında değişmez tabii öyle umutlarım yok.
Aslında bu toksik ebeveynlik anneden göre göre gidiyor. Annesinden gördüğünü uyguluyor. Bazen oğluma ufak şeyden patlayasım geliyor. Dilimin ucuna gelenler annemin cümleleri. Kendine gel kızım diyorum sen annen olmayacaksın. Nesiller boyu bizi de zehirliyor bu tutum aslında
Umarım benzemeyiz.Aman ha sakın
Benim de en büyük korkum o
İlerde anneme benzemek
Benimde annem annesinde şikayet ettiği çoğu şeyi kendi yapıyor.Ne yazık ki, 66 yaşında değişmez tabii öyle umutlarım yok.
Aslında bu toksik ebeveynlik anneden göre göre gidiyor. Annesinden gördüğünü uyguluyor. Bazen oğluma ufak şeyden patlayasım geliyor. Dilimin ucuna gelenler annemin cümleleri. Kendine gel kızım diyorum sen annen olmayacaksın. Nesiller boyu bizi de zehirliyor bu tutum aslında
O dediğim kitabı verdim okuması için. Ben çünkü yanlışlarımı gördüm. O yaş grubunda özeleştiri de yok sorgulama da yok. Saçmalık dedi attı kenara okuyamadı bileBenimde annem annesinde şikayet ettiği çoğu şeyi kendi yapıyor.Ama çok rahatsız edici şeyler olmadığı için dillendirmiyorum. Bir de küçükken ezmek yemek daha kolay. Şimdi benim karşılık vereceğimi bilir bazenden o yüzden susar. Ama katılıyorum. Nesillerde devam ediyor. Ben de taşıyorum bazı yanlış şeyleri ondan.
İşyerinizde izin almanız basit mi?Maalesef
Yani düşünüyorum
Ne yapabilirdim ?
İlla akrabaları almak zorunda mıyım ?
İsterdim ama taksi ile de gelebilirler
Ben mi suçluyum ?
Sen hayırsız değilsin onlar anlayissizAlsan ne olur diyorlar
Alırım da yani
Ama o gün mesai günü
Mesai günü nasıl otogara gideyim iş saati
Bunu söylüyorum açık açık sen hayırsız birisin diyorlar
Maalesef
Yani düşünüyorum
Ne yapabilirdim ?
İlla akrabaları almak zorunda mıyım ?
İsterdim ama taksi ile de gelebilirler
Ben mi suçluyum ?
defne lütfen üzülmeyin, siz kötü evlat değilsiniz içiniz rahat olsun, maalesef bazı anneler diğer annelerle annelik yarışına giriyor, özellikle eş dost akrabada olan anneler birbiriyle resmen yarışır, en mükemmel evladı ben doğurdum, evladım ben ne dersem yapar yarışına giriyorlar.Alsan ne olur diyorlar
Alırım da yani
Ama o gün mesai günü
Mesai günü nasıl otogara gideyim iş saati
Bunu söylüyorum açık açık sen hayırsız birisin diyorlar
Anne kutsal bir varlık ama çocuğun dünyasını takmıyor ne yazık kiUmarım benzemeyiz.
Çok yıpratıcı.
Ben bu uyanışı iyi aile yoktur kitabında yaşadım.
Orada bahsedilen aile sorunlarını toplum olarak yaşıyoruz. Koşulsuz seven her türlü katlanan çocuklar. Anneler ne dese ama çocuk da böyle diye aklanan teselli edilen taraf. Çocuğuna saygı duymayan ama saygı bekleyen anneler ordusu adeta. İnsan çocuğu aynı kendisi olsun istememeli. Olduğu gibi kabul edip sevmeli saygı duymalı ama bu toplumda da bu yok. Anne ne yapsa annen vardır bildiği derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?