Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum

Aynılar. Benimki de giyimimi, veremediğim doğum kilomu anlatır da anlatır. Sık sık kocama acıdığını onun bir gün terk edeceğini fln anlatır.
Huzursuzluktan besleniyorlar bana göre
Ben onu mahcup ediyormuşum kınaya katılmayacak diğer çocuğu gelmiş ben niye yokmuşum baksana mantığa
Baska şehirde olduğu için olabilir mi ve hafta içi olduğu için dedim

Kardeşiniz uzakta mı oturuyor? Ona neden al demiyor?

Ben onu mahcup ediyormuşum kınaya katılmayacak diğer çocuğu gelmiş ben niye yokmuşum baksana mantığa
Baska şehirde olduğu için olabilir mi ve hafta içi olduğu için dedim
Mantıken bir kına için bu kadar laf edilmemesi lazım. Alt tarafı bir eğlence düğüne gitmişsiniz işte. Elalem için yaşayan insanlar eskiler.

Sen anneni benimle tanıştır. Beni görünce senin için gider iki şükür namazı kılar bak.

Bir anne başka insanların yanında çocuklarını mukayese ederken aslında çocuğunu ne kadar incittiğinin farkında olsaydı yine bu şekilde davranır mıydı?

Böyle gelir böyle gider bunlar. Değişmiyorlar çünkü. Allah yardımcın olsun.
Ne yazık ki, 66 yaşında değişmez tabii öyle umutlarım yok.
Aslında bu toksik ebeveynlik anneden göre göre gidiyor. Annesinden gördüğünü uyguluyor. Bazen oğluma ufak şeyden patlayasım geliyor. Dilimin ucuna gelenler annemin cümleleri. Kendine gel kızım diyorum sen annen olmayacaksın. Nesiller boyu bizi de zehirliyor bu tutum aslında

Aman ha sakın
Benim de en büyük korkum o
İlerde anneme benzemek

Aman ha sakın
Benim de en büyük korkum o
İlerde anneme benzemek
Umarım benzemeyiz.
Çok yıpratıcı.
Ben bu uyanışı iyi aile yoktur kitabında yaşadım.
Orada bahsedilen aile sorunlarını toplum olarak yaşıyoruz. Koşulsuz seven her türlü katlanan çocuklar. Anneler ne dese ama çocuk da böyle diye aklanan teselli edilen taraf. Çocuğuna saygı duymayan ama saygı bekleyen anneler ordusu adeta. İnsan çocuğu aynı kendisi olsun istememeli. Olduğu gibi kabul edip sevmeli saygı duymalı ama bu toplumda da bu yok. Anne ne yapsa annen vardır bildiği derler

Benimde annem annesinde şikayet ettiği çoğu şeyi kendi yapıyor. Ama çok rahatsız edici şeyler olmadığı için dillendirmiyorum. Bir de küçükken ezmek yemek daha kolay. Şimdi benim karşılık vereceğimi bilir bazenden o yüzden susar. Ama katılıyorum. Nesillerde devam ediyor. Ben de taşıyorum bazı yanlış şeyleri ondan.

O dediğim kitabı verdim okuması için. Ben çünkü yanlışlarımı gördüm. O yaş grubunda özeleştiri de yok sorgulama da yok. Saçmalık dedi attı kenara okuyamadı bile

Maalesef
Yani düşünüyorum
Ne yapabilirdim ?
İlla akrabaları almak zorunda mıyım ?
İsterdim ama taksi ile de gelebilirler
Ben mi suçluyum ?

Alsan ne olur diyorlar
Alırım da yani
Ama o gün mesai günü
Mesai günü nasıl otogara gideyim iş saati
Bunu söylüyorum açık açık sen hayırsız birisin diyorlar
defne lütfen üzülmeyin, siz kötü evlat değilsiniz içiniz rahat olsun, maalesef bazı anneler diğer annelerle annelik yarışına giriyor, özellikle eş dost akrabada olan anneler birbiriyle resmen yarışır, en mükemmel evladı ben doğurdum, evladım ben ne dersem yapar yarışına giriyorlar.

Sizin akrabaları almaya gitmemeniz suç değil, akrabaları otogardan alma zorunluluğunuz yok ama annenizin kafasında aynen şu laflar dönüyor: “şimdi Fatma diyecek ki Hatçenin kızının altında arabası var, bizi almaya göndermedi, çalışıyordu izin alamadı deseeem Eminenin oğlu da çalışıyor ama biz ne zaman gitsek arabayla alıyor, sen kızına lafını mı dinletemiyorsun?”

Lafını mı dinletemiyorsun sözü tüm annelik hükmünü yerle yeksan eden bir sözdür bu tip anneler için, Hatçenin çocukları Emine’yle Fatma’nın çocuklarından daha mükemmel, daha başarılı, daha söz dinleyen çocuklar olmalıdır.
Bir çocuk annesinin etrafında ne kadar pervane olursa o kadar iyi bir anne hissederler, hatta damatlar ve gelinlerde pervane olmalıdır ki akrabalara komşulara abooo bak hatçenin çocuklarını damatlarını gelinlerini görüyor musun sürekli anneleriyle ilgileniyorlar, elleri kolları dolu geliyorlar denerek örnek olsunlar, başka çocuklar hatçenin çocuklarıyla kıyaslansın vs vs.

Sizlik bir şey değil yani, annelik egosundan oluyor bunlar, el aleme göre annelik yapma yüzünden yaşanıyor her şey.

Anne kutsal bir varlık ama çocuğun dünyasını takmıyor ne yazık ki
Hep bu çocuk niye böyle
Ama bu çocuğu ben yetiştirdim demiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…