Ne yapayım şimdi ben?

Cok sacma bir tavir sergilemis esiniz.
Isteyen istedigi kadar mevlut okutabilir kime ne? hayir icin sevap icin bile annenizin izin mi almasi gerekiyor esinizden? hem o annenizin de torunu

Esinize direkt ,
Bana su gunumde ,kucagimda bebek logusa halimle boyle davraniyorsun ya sutum kesilirse ya bisi olursa beni dusunmuyorsun evladinada mi acimiyorsun, esas seni kim dolduruyor onu bir dusun bu yaptigina degiyor mu diye sorun ,
Baba oldun sen ,cocugumuzu beni dusunsen boyle yapmazdin diyin
Annem 1 aydir senin cocuguna karina bakiyor ,sen uyu rahat rahat diye ,
Elini birakip ayagini op annemin,
Kadin zaten ev mevludu yapacak ,noluyor sanki diye bebek mevludu 2 kere olsa ,zarari mi var ,benim akrabalarim disardan geliyor 10 kere gelecek halleri yok,
Sen kime neye hava yapiyorsun ,kendine gel diyip iyice bir cikisin ,
Aglamayin bosuna sutunuz kesilir ,

Ben sizi hakikaten olgun bir valide sanırdım,
Aynı durumda bulunan gelin anası olsanı yine de farklı bir niyetle mi dua ettirirsiniz? Yani manidar olan?
Zaten topluca dua ediliyor, bebek olmasa da o evde dua edilecek. Ne var ki bebeğin de adı geçsin o duada?

Ocak ayında doğdu kızım. Herkes Mevlüt sordu. Hayır dedim. Hava soğuk, kapılar camlar kapalı. Hasta bir kişi gelse biteriz benim de hastalanmamam lazım. Bunun tedirginliği yeter. İsteyen evinde okusun kızıma dualarını yollasın dedim. Mevlüt falan okunmadı.

Konuna gelirsek annen ev için okutuyorum desin. Hoca okurken torununu da katıversin araya.

Ne var ki bunda?
Şimdi cogu kisi ayri okutuyor.
Babaannede ayri anneannede ayri.
Ha herkes birarada olmak zorunda ise mevlüt tarafsiz bir sekilde sizin evinizde olmaliydi.
Bir erkegin böyle seylere takilmasi cok ilginc ve itici
Bencede bi erkeğin böyle tavırlar sergilemesi çok itici aşırı rahatsız oldum anlam veremiyorum
Bende kvyi arayacağım ztn. Eşime tel de söyledim. Şimdi arama çok üzülür hasta olur yarın ben onun yanına gidicem o zaman ara ben yanında olayım diyor. Ne kdr anneciymiş bilmiyordum inanın
ben sizin yorumlarınızı hep takip ederim şaşırdım biraz. Annem kvnin mevlidini yetersiz bulmuyor ama akrabalarımızı ayrıyetten ağırlamak istiyormuş. Ben annemde art niyet göremedim ama bilmiyorm sizce annem mi haksız

çok ağladım çook oğluşu emzirirken gözyaşlarm üstüne aktı. Bana sen dolduruşa gel bakalım dedi ve ağladığımı bile bile hala saçma saçma annemi ayırıyosunuz annemi beğenmiyorsunuz diye mesaj attı canımı çok yaktı gerçekten

Bir gelin olarak söyleyeyim kayınvalidem böyle bir talepte bulunsa mana aramam.
Duaya rahatça herkesi çağıramaz çünkü.
Mesela akrabalarını çağırır ama ya komşuları, ya yakın arkadaşları? Belki çok kalabalıkla gitmek rahatsızlık vermek istememiş de olabilir.
Bence burada koca çok hatalı. Kayınvalidesiyle tartışması, lohusa bir kadına yüklenmesi çok abartılı. Üstelik küçücük bir rica için bu kadar kan davasına çevirip inatlaşması da çirkin.
Aynısını gelininiz size yapsa siz de alınırdınız eminim.
Hangi büyükanne olursa olsun kendi torununa istediklerini rahatça çağırıp duasını okutabilmeli bence.

Eşinin haklılık payı sıfır. Onu hiç ilgilendirmeyen bir konu bu. Hani kaba tabirle ona giren çıkan ne diyeceğim. Seni bu yüzden bir de üzmesi küsmesi kabul edilir gibi değil.

hala annem de annem diye mesaj atıyor ya canım çok yanıyor gerçekten lohusayken bari yapmasaydı

Ayrıca, Mevlüt sadece kv'de okunduğunda anne gönül rahatlığıyla eşini dostunu da çağıramaz. Sırf bu yüzden bile kendi de Mevlüt okutmak isteyebilir.

Eşinin haklılık payı sıfır. Onu hiç ilgilendirmeyen bir konu bu. Hani kaba tabirle ona giren çıkan ne diyeceğim. Seni bu yüzden bir de üzmesi küsmesi kabul edilir gibi değil.
bende sana giren çıkan ne dedim aynen. Siz devam edin bakalım bu kafayla diyor o kdr saçma ki dinlemiyor bile beni şok oldum böyle bi adam değildi gerçekten inanamıyorm

hala annem de annem diye mesaj atıyor ya canım çok yanıyor gerçekten lohusayken bari yapmasaydı

Sakince siz de bir mesaj mı atsanız acaba?
Annem sadece annene zahmet vermek istemedi, sizin eve çağıramayacağı arkadaşları var, çok kalabalık gitmek ayıp olur diye düşünmüş, Bu kadar ufak bir rica için beni lohusa halimle üzmeni anlamadım. Hatanı hala telafi edebilirsin. Ben annende yapılmasına nasıl saygı duyduysam senden de bu olgunluğu beklerdim gibi bir şey.

Ayrıca, Mevlüt sadece kv'de okunduğunda anne gönül rahatlığıyla eşini dostunu da çağıramaz. Sırf bu yüzden bile kendi de Mevlüt okutmak isteyebilir.
evet bu yüzdenmiş ztn bizim taraf çok kalabalık ve başka şehirden hepsi ztn kv yi ve çevresini tanımıyorlar bile

malesef pek sakina atamadım. Mesaj atma bana ben annenle konuşacağm artık çözerse o çözsün dedim ben annemin yanındayken yarın ara şimdi hasta olur üzülür dedi ki benim ağladğımı üzüldüğümü de biliyor

Şaşırarak okudum.

Ne alaka annenin aranızı bozmak istemesi vs. Eşin bildiğin saçmalamış.

Mevlut illa bir kez okutulur diye bir sey yok.
Öyle bir kural, kaide yok.

Anneannesi olarak torununa kuran okutmak istemesi bence çok doğal. Aynı şeyi kayinvalide de düşünebilirdi. Sonuçta annen kendi akrabalarını kendi arkadaşlarını çağıracak değil mi? Kv nin evine hepiniz sığmazsınız.

Ben olsam annemle konuşmak yerine eşimi sustururdum. Terbiyesizlik etme derdim.

Eşiniz de lohusa depresyonuna girmiş sanırım tuhaf bir hali var. Ama daha fazla sinirlendirmesine izin vermeyin siz.
Şimdi sakinleşin bebeğiniz için. Yarın kayınvalidenizle sakince konuşursunuz. Mevlüt sizde olacak dendiğinde ben hiç sorun etmedim sizin de torununuz sonuçta eşime çok kırıldım beni lohusa halimle üzdü dersiniz. Aklı başında bir kadınsa üzmez sizi daha fazla. Şimdi kendinizi yıpratmayın yarın çözersiniz umarım.

Bakın üzülmeyin ne olur iptal edin Mevlüt'ü havayı bahane edin

unutulsun konu

sonra da eşinizin son cümlelerini, benim ilk yorumumu ve hunter7 ablanın yazdıklarını okuyun, arada birisi daha yazmış kv ikinci mevlüt ü yapsa buradaki yorumlar nasıl olurdu diye

haa bunlar eşinizin değil kv nin fikridir muhtemelen ama hoş değil işte

bahar gelsin maddi durum elverirse dışarıda kalabalık yapın olmazsa da evinizde az kişi ile yapın

yani siizn ev 2+1 kv ninki 3+1 dir büyük olup da ya da iki oda fazlası vardır

mevlüt bu herkes bulduğu yere oturur

sakinleşin, anneniz ne zaman gidecek, eşiniz ile baş başa kalınca da sizi ve bebeğini idare etmesi gerektiğini, annenize kızsa bile bunu bu şekilde dillendirmemesi gerektiğini, sınırları çizmesi gerektiğini de belirtin

bir de ne çok karıştın demezseniz anladığım başka çocuğunuz da yok anneniz fazla kalmamış mı aynı şehirde evi varmış gece neden hala sizde

üçünüz aile olun ki eşiniz de kolay benimsesin yeni rolünü

sanırım esınız lohusalık sendromu yasıyor
yenı dogum yapmıs gıbı dunyaya degısık gozlerle bakmasın lutfen
kendını ne durumlara dusuruyor ...

annenız ne guzel dusunmus ne var kayınvalıdenızın yaptıgı gıbı annenızde kendı akrabalarına esıne dostuna yapsın
ne kadar cok dua okadar guzel yanı :)
canınızı sıkmayın
esınız annenıze cok ayıp edıyor koca kadın esınızden mı ızın alacak evınde mısafır agırlamak ıcın
evladınızla gıtsenız annenız mevludu organıze etse duası okutulsa esınızın haberı bıle olmayacak
abartmasın ...

keske bu yorumları okutabılsenız

Eşin lohusa depresyonuna girmiş. :d Bence kendini daha fazla üzme, bebeğin için. Şöyle ayaklarını uzat, dıttır et. Kocanı ikna etmeye laf anlatmaya çalışma. Hani yapabileceğin bir şey yok çünkü, eşini ikna etme, onay alma gibi bir zorunluluğun yok. Kv'ye annem memleketten akrabalarını ağırlayıp hem bebek hem de evi için okutacak dersin, muhabbet eder gibi.
Daha da yapabileceğin birşey yok. Kocanı da boş ver şimdilik. Bilahare yaptığını ödetirsin. Şimdi kendini yıpratma, düşünme. Bebeğin için, sütün falan kesilmesin.

Valla kafka o kadar saçma bi şeyin içindeyim ki ne yapacağımı şaşırdım. Annem de öyle dedi şimdi çok üzüldü ztn ben o kdr insanı kvnin evine nası dolduraym hem o insanlar neden oraya gelsin ben ayrı okutmak istedim ne var ki diyor. Okut dedim bende. Zaten şu saatten sonra mevlüt zerre umrumda değil. Gözlerim acıdı ağlamaktan.
çok kırıldım. Bebişe baktıkça ağlıyorm masum kuzum. Diyeceğim ztn kvde de bilsin anacı oğlunu savunacak mı bakalım ne diyecek. Ya hala annemi şimdi arama hasta olur ben yanındayken ara diyor inanamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…