ne yapmak gerek...

vernes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2015
10
2
1
35
Arkadaşlar uzun süredir sizleri takip ediyordum. Ancak üye olma fırsatım olmamıştı. Ben 26 yaşındayım. Geçtiğimiz şubat ayında evlendim. Eşimle 2 buçuk aydır sevgiliyken evlilik kararı aldık ve evlendik. Ama bazen evliliğin ağırlığıyla ezildiğini düşünüyorum. Evliliğimizin ilk aylarında her şey çok güzel gidiyordu... Daha sonra düğün oldu.. Sonra görev yaptığımız yere döndük... Eşim İzmir li biz Mardinde görev yapıyoruz. Tatil dönüşü eşim de soğukluk hissetmeye başladım. Nedenini sorduğumda İzmir gibi aktif bir şehirden Mardin gibi olanakları kısıtlı bi şehire gelmek vs dedi.. Çoğu zaman yüzü asık ben sormadan konuşmaz çoğunlukla.. Geldiğimizden beri bir kez olsun kendiliğinden sarılmadı öpmedi. Zaten Seni Seviyorum sözünü de hep ben kullanırım. Evlenmeden önce ben dominanttım şimdi ipler onun elinde. Öyle bi hale geldi ki olay hep kendimi onaylatmam gerektiğini hissediyorum. Kırıcı olmasa da çoğu zaman eleştiri alıyorum. Mutfak işinde vs. Seks hayatımız ilk aylarda daha canlıydı. Şimdi de fena değil ama hep eşimin istediği zamanlarda olcak. Ben istediğimde canı istemezse hep hayır der. Yani kızlar aslında çok bi sorun yok gbi gelebilir okuyunca ama ben tedirginim... Sizce nasıl daha ilgili ve sevgisini belli eden bi eşe dönüştürebilirim kocamı?

Henüz 2,5 aydır tanışıyorken evlilik kararı almakla acele etmişsiniz bence.
Oturup konuşun eşinizle, ilgilenmek sevgi sözcükleri söylemek insanın içinden gelen birşey çünkü.

Ortam değişimi elbette etkilemiştir, şuan depresyona bile girmiş olabilir eşin, yani yanlış anlaşılmasın küçümsemek gibi anlaşılmasın ama, kültürü olanakları çok farklı hatta zıt şehirler. Bir yanda memleketin bir yanda başka bir şehir. Bende izmirliyim, izmire yada tatile falan gidip istanbula döndüğümde bende bi garip oluyorum. Ki istanbul. Ama izmir ortamı- yaşamı bambaşka.

Liseye başladığımda, bambaşka insan tiplerinin olduğu bi okuldan, bambaşka bi liseye geçtiğimde depresyona girmiştim hatta. Halbuki aynı ilçe aynı şehirde olmasına rağmen. Alışkanlıklar- çevre- mekan çok etkiliyor insanı. Ama zamanla eski moduna döner.

Henüz 2,5 aydır tanışıyorken evlilik kararı almakla acele etmişsiniz bence.
Oturup konuşun eşinizle, ilgilenmek sevgi sözcükleri söylemek insanın içinden gelen birşey çünkü.
Konustum. Esim cok anlayislidir. Yardimci olur bana ama bu ilgi konusunda farkli dusunuyoruz. Bir turlu uzlasamadik. Ben daha samimi olsun istiyorum o illa ki sarilmak opmek mi lazim vs diyor

Ben süreye takılmiyorum. Ama esinizin de dedigi gibi ortam degisimi ciddi anlamda kötü etkilemis olabilir. Sahsen ben de sevgilimi ihmal ediyorum elimde olmadan canim cok istiyor ama ruhumdaki agirlik engel oluyor bana. biraz sakince düşünüp anlayisli bir sekilde konusmak faydali olabilir.

Insallah canimm. Izmirdeyken oyle guzeldi ki her sey. Doya doya yasadik tatili ama burada daha 2 yilimiz var bu sene ile birlikte. Mecburen beklicez ama bu iki yilda boyle gecsin istemiyorum

Konustum. Esim cok anlayislidir. Yardimci olur bana ama bu ilgi konusunda farkli dusunuyoruz. Bir turlu uzlasamadik. Ben daha samimi olsun istiyorum o illa ki sarilmak opmek mi lazim vs diyor

Diyorum ya erken davranmışsınız işte.
Siz sevgi kelebeği bir koca istiyorsunuz eşiniz bunu gereksiz buluyor.
Yani zaman tanıyıp kişiliğini tanısaydınız, adam ben böyleyim diyecek çekilecek kenara.

Evlilik kararı için bencede çok erken bi karar..
Bazen biz de sasiriyoruz ne risk almisiz diye ama o an donup kaliyo sanki insan. Ailelerimiz cok sever birbirini kayinvalidem gorumcem herkes sever beni cok sukur. Ama benim bu ilgi merakim bi türlü gecmiyor

Evet... O iki bucuk ayı dolu dolu gecirdik ama.
O kadar acele etmişsinzki... yani dolu dolu yaşamak bişey ifade etmiyo ne yazıkki. Senin yapcağın en güzel şey şu anda ilgi ve sevgi bekliyosan bunu açık açık dile getirmen. Yani birinden sevgi ve ilgi almak için ona bişey yapman gerekmez, işede yaramaz zaten, çünkü böyle şeyler insanın içinden gelir.. izmirden mardine gelmek bi bahane değil. Tedirgin olmakda haklısın. Çokda üstüne gitmemeye bak

deniyorum ise de yarıyor ama etkisi kisa sürüyor iste

2.5 ay kadar kısa zamanda nasıl emin oldunuz peki? aranızda yaş farkı var mı belki nedeni budur.erkeklerde yaş ilerleyince sakinlik oluşuyor genel anlamda

2,5 ay dediğiniz 75 gün, 75 günde ev arkadaşı bile seçemezdim ben olsam.. Bence çok hızlı bir karar olmuş.

Doğru anladıysam ikiniz de zaten Mardin'de görev yapıyordunuz, düğün ve tatil bitince görev yerinize geri döndünüz, ortam değişikliği vs söz konusu değil. Bulunduğunuz şehirle çok ilgili bulmuyorum bu yüzden. Bir insan ya sokulgandır ya değildir; siz onu kendinize benzetmek istiyorsunuz ama ona sorsak o da sizi kendisine benzetmek istiyor olabilir kim bilir? Orta yolu bulmayı denediniz mi acaba? İnsanlar evlendiklerini sivri köşelerini törpülemeliler ama kökten bir huy değişikliğinin zor olduğunu düşünüyorum; sokma akıl 7 adım gider derler, bugün değişse yarın yine kendisi olacaktır. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Bence esinize odaklanmaktan vazgecin..Bu donem gecicidir ama suan onun ustune ustune gitmeniz bu tarz yani esinizin eline verdiginiz iplerin devamliligini saglamaktan baska biseye yaramaz.
O sarilmiyorsa sizde sarilmayin bikac gun,sadece bi opucuk kondurun..Size sarilmayi ozlesin,siz surekli pervane olmayin etrafinda.
Ama bu demek olmuyor ki depresif olun,aksine neseli olun,espri yapin,film izlemeyi teklif edin.
Benim esim evlendigimiz ilk sene aynen anlattiginiz gibi olmustu bi donem..ustune dustukce kendini bulunmaz hint kumasi sandi..bende kendimce cektim resti ama sessiz sedasiz..
simdi evin icinde kose kapmaca oynuyoruz,elinden kurtulamiyorum

2.5 ay kadar kısa zamanda nasıl emin oldunuz peki? aranızda yaş farkı var mı belki nedeni budur.erkeklerde yaş ilerleyince sakinlik oluşuyor genel anlamda
6 yas var canim. Esim seni tanidikca daha cok sevdim. Sevgiliyken bu kadar cok degildi sevgim falan der. Mardinde hic kafa dengi arkadasi yok hep okul ev belki o da bunaltiyordur bilemiyorum
Esim sinif ogretmeni. 7 yildir doguda gorev yapiyor. Bi turlu il disi istedigi yere tayin olamiyor. Burasi artik gercekten skiyor onu.

ilişkinize renk katacak şeyler yapmaya calışın eşinizin sevdigi şeyleri mesela. yada romantik bi akşam yemegi hazırlayın evinizde güzel bi kıyafet falan belki kendine gelir ve degerinizi anlar sizin onu düşündügünüzü

kendisi istemedikce kimseyi oldugundan baska bir seye donusturemezsiniz, aslinda saydiginiz seyler bugun evli kadinlarin yuzde yetmisinin yasadigi seyler belki de. esinizin hicbir hatasi olmasa da size kendinizi kotu hissettirmis,bu yuzden bile kendini sorgulamali. konusmayi denediniz mi,ayni burda yazdiginiz gibi anlatin mesela,sorunlari cozmeye yanasirsa ya da sizin endiselerinizi kaydadeger bulursa bu da olumlu bir gelisme sayilir.

adaptasyon sureci yorucu olabilir,ama bunu size daha cok yaklasarak daha rahat daha kolay atlatabilir,iletisim kurmaya calisarak bunu farketmesini saglayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…