• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmak gerek...

Bence esinize odaklanmaktan vazgecin..Bu donem gecicidir ama suan onun ustune ustune gitmeniz bu tarz yani esinizin eline verdiginiz iplerin devamliligini saglamaktan baska biseye yaramaz.
O sarilmiyorsa sizde sarilmayin bikac gun,sadece bi opucuk kondurun..Size sarilmayi ozlesin,siz surekli pervane olmayin etrafinda.
Ama bu demek olmuyor ki depresif olun,aksine neseli olun,espri yapin,film izlemeyi teklif edin.
Benim esim evlendigimiz ilk sene aynen anlattiginiz gibi olmustu bi donem..ustune dustukce kendini bulunmaz hint kumasi sandi..bende kendimce cektim resti ama sessiz sedasiz..
simdi evin icinde kose kapmaca oynuyoruz,elinden kurtulamiyorum:KK73:
Masallah canim. Denicem. Tesekkur ederim evlilik suremize takilmadan oneri de bulundugun icin
kendisi istemedikce kimseyi oldugundan baska bir seye donusturemezsiniz, aslinda saydiginiz seyler bugun evli kadinlarin yuzde yetmisinin yasadigi seyler belki de. esinizin hicbir hatasi olmasa da size kendinizi kotu hissettirmis,bu yuzden bile kendini sorgulamali. konusmayi denediniz mi,ayni burda yazdiginiz gibi anlatin mesela,sorunlari cozmeye yanasirsa ya da sizin endiselerinizi kaydadeger bulursa bu da olumlu bir gelisme sayilir.

adaptasyon sureci yorucu olabilir,ama bunu size daha cok yaklasarak daha rahat daha kolay atlatabilir,iletisim kurmaya calisarak bunu farketmesini saglayabilirsiniz.
Evet cok duyuyorum ben de 6 yillik sevgililik doneminden sonra evlendi en yakin arkadasim o da ayni seyleri soyluyo. Galiba biz kadinlar genetik bi mirasa sahibiz evlilikle ilgili ama erkeklerin bu duruma alismasi uzun suruyor. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Bence hiç üstüne gitmeyin bir süre.Ona alan açın.Fiziksel olarak değil, ilişkinizde.
Bazen insanların bunaldığı anlar olur ve yalnız kalmayı isterler.Neden, bir şey mi var, sorun ne gibi sorular onları daha da iletişimden uzaklaştırabilir.
Çünkü kelimelerle kolayca dile getirilebilecek, elle tutulur bir şey olmayabilir.Sadece dönemsel bir ruh hali değişimi yaşıyor olabilir.Siz alan açtığınızda o kendini toparlayıp kendi ayağıyla size geri dönecektir.Dönmezse zaten başka problemler vardır, o o zaman konuşulur.

Masallah canim. Denicem. Tesekkur ederim evlilik suremize takilmadan oneri de bulundugun icin..

rica ederim.bende 8 ay icinde evlendim:KK53: 6 yil oldu evleneli,bence ne kadar uzun sure beraber olup evlendigin degil,evliyken birbirini nasil idare ettigin onemli.
2,5 ay kisa bi sure olabilir ama 2,5 yil birlikte olup evlenseniz de adam bunalima girebilir huyu degisebilir..hangimiz ayni kalabiliyoruz ki,her sene degisiyor insan..sorunlar ancak uygun tutumla duzeltilir,gerisi hikaye.

6 yas var canim. Esim seni tanidikca daha cok sevdim. Sevgiliyken bu kadar cok degildi sevgim falan der. Mardinde hic kafa dengi arkadasi yok hep okul ev belki o da bunaltiyordur bilemiyorum

Esim sinif ogretmeni. 7 yildir doguda gorev yapiyor. Bi turlu il disi istedigi yere tayin olamiyor. Burasi artik gercekten skiyor onu.

Mardin'de hiç kafa dengi arkadaşı yok demeyin, artık siz varsınız, o kafa dengi arkadaş siz olmalısınız bence en önemlisi bu. Çiftler arkadaş, dost olabilmeli diye düşünenlerdenim :KK19:

Sınıf öğretmenlerinin maalesef durumu ortada. Gerçi yerinden memnun olmayan patlatıyor alan değişikliğini, eşinizin öyle bir şansı da yokmuş sanırım. Özel bir soru olmazsa kaçları okuttuğunu sorabilir miyim, sınıf öğretmenleri her sınıfta ancak özellikle de 1. ve 2. sınıfları okuturken ciddi sıkıntı yaşıyorlar kendi gözlemlerimden çıkardıklarıma göre. Cik cik cik birsürü çocuk tüm gün, öğretmen misin ebeveyn mi belli olmuyor; belki okulda böyle bir durumu vardır diye geldi aklıma. Okuldaki gürültü, çocukların ilgi açlığı vs size yansıyor olabilir mi? Okulda zaten çok fazla şey talep eden bir sürü öğrencisi varken bir de eve geldiğinde siz açık açık ilgi talep ediyorsanız ona fazla geliyor olabilir?

Mardin'de hiç kafa dengi arkadaşı yok demeyin, artık siz varsınız, o kafa dengi arkadaş siz olmalısınız bence en önemlisi bu. Çiftler arkadaş, dost olabilmeli diye düşünenlerdenim :KK19:

Sınıf öğretmenlerinin maalesef durumu ortada. Gerçi yerinden memnun olmayan patlatıyor alan değişikliğini, eşinizin öyle bir şansı da yokmuş sanırım. Özel bir soru olmazsa kaçları okuttuğunu sorabilir miyim, sınıf öğretmenleri her sınıfta ancak özellikle de 1. ve 2. sınıfları okuturken ciddi sıkıntı yaşıyorlar kendi gözlemlerimden çıkardıklarıma göre. Cik cik cik birsürü çocuk tüm gün, öğretmen misin ebeveyn mi belli olmuyor; belki okulda böyle bir durumu vardır diye geldi aklıma. Okuldaki gürültü, çocukların ilgi açlığı vs size yansıyor olabilir mi? Okulda zaten çok fazla şey talep eden bir sürü öğrencisi varken bir de eve geldiğinde siz açık açık ilgi talep ediyorsanız ona fazla geliyor olabilir?
4. Sinif larin ogretmeni hic bu acidan bakmamistim. Sinifinda ben de Ingilizce dersi vermistim gecen yil. Cok yorucu bi sınıfı var maalesef. Ben de oyle dusunuyorum ama. Bi erkek arkadasa da ihtiyaci olur bi erkegin. Mesela ben kiz arkadaslarimi cok özlüyorum

Bi süre idare edin geçici bi durum olabilir

Iki bucuk ay bir evlilik icin coklk ama cokk erken
Dolu dolu 2 bucuk ay gecirdik demissin bu yeterlimi evlilik karari almak icin hayir degil

Evliliginde tedirgin oldugun herseyi esine anlat ve söyle
Bazi erkekler söylemeden anlamiyor hersey yolunda saniyorlar
Belki sehir degistirdi diye böyle garip davraniyordur

4. Sinif larin ogretmeni hic bu acidan bakmamistim. Sinifinda ben de Ingilizce dersi vermistim gecen yil. Cok yorucu bi sınıfı var maalesef. Ben de oyle dusunuyorum ama. Bi erkek arkadasa da ihtiyaci olur bi erkegin. Mesela ben kiz arkadaslarimi cok özlüyorum

Bence etkisi oluyordur branşının. Göz önünde bulundurun derim. Ben o yaş grubuyla çalışmadığım halde bazı günler işten gelince kendi sesimi duymaya bile tahammülüm olmuyor :KK34:

Bir erkeğin erkek arkadaşa ihtiyaç duymasını anlayabilirim ancak eşiniz yıllarca kaldığı bir yerde en azından bir veya iki adet kafasına uyan kişi bulabilirdi istese, bence burada kendi tercihleri de etkili olmuş; "ben burayı sevmiyorum" deyip kendini kapattıysa büyük yanlış yapmış. Siz de arkadaşlarınızı özleyip mutsuz olmak yerine biraz daha sosyalleşebilirsiniz; kimse kimsenin yerini tutmaz elbette ama her akşam evde duvar izlemekten iyidir. Bunları yazarken tuzum kuru falan da değil hemen belirteyim; memleketten 1500km uzakta yaşıyorum, üstelik benim eşim yanımda da değil yurtdışında çalışıyor. Olumsuza değil olumluya odaklanmanızı tavsiye ederim.

Konustum. Esim cok anlayislidir. Yardimci olur bana ama bu ilgi konusunda farkli dusunuyoruz. Bir turlu uzlasamadik. Ben daha samimi olsun istiyorum o illa ki sarilmak opmek mi lazim vs diyor
Hemen hemen benzer durumlari yasamisiz canim . Benim esim de uzun sure istsnbulda gorev yaptiktan sonra simdi beraber şanliurfada gorev yapiyoruz evlendigimizden beri burdayjz esim normalde dogulu ama istanbulda uzun sure gorev yapinca orayi daha cok benimsemis . Bizde evleneli 3 ay oldu baska sikintilarda yasadik benim esimde anlayisli ama nasil diim yani ilk aylar ki gibi iatek yok cunku kafasi hep mesgul bunaliyo burda ve o an anladim ki konu benden kaynaklanmiyo onun beyninde dusunduklerinden. Buyuk ihtimal senin esin de iice daralmistir kafasinda surekli kendini kotu hissedecek seyler dusunuyodur. Ben sabrediyorum yani surekli guleryuzum ne bilim evde turlu sebeklikler yapiyorum kahve yapiyorum onunla sohbet ediyorum icini dokmeskni sagliyorum sikayet edersek daha cok bunalabilirler

Iki bucuk ay sonra evlilik kararo aldiniz ve ne kadar beklediniz dugune?

Konustum. Esim cok anlayislidir. Yardimci olur bana ama bu ilgi konusunda farkli dusunuyoruz. Bir turlu uzlasamadik. Ben daha samimi olsun istiyorum o illa ki sarilmak opmek mi lazim vs diyor
Bizde iki bucuk ayda evlendik esimle cok mutluyum.benim esimde sevdigini belli edemeyenlerden.ben evleneli 3 yil oluo.ama hala ayni esim sevgidini belli edemez oda illa soylememmi gerek der.bu durumdan ilk baslarda hoslanmiodum ama alistim artik.bende cok fazla ilgiliuimdir.birbirimizi tamamliyoruz.

Back
X