Ne yapmak lazım?

Bu kadar net olmak çevrende seni iletişimi zor kendini beğenmiş olarak görmeleri için yeterli sebep..
Bakma insanlara dürüst insan severim dobra insan severim dediklerine..
Kimse tenkit edilmeyi sevmez.Yüzüne bıçak gibi vurulan hataları kabul etmez..
Bende böyleyim pek vazgeçemiyorum bu huyumdan..
Dost acı söyler kafasındayım..
En yakın arkadaşımı bile çekemiyorum bazen aptal saptal şeyler peşinde gibi geliyor uyarıyorum..
Oda ne yapıyor kendini pofpoflayan yanlışa sevk eden tiplerle günü birlik münasebetlere giriyor.
Burda bizim anlamamız gereken şey şu;herkes bir birey ve seçimleri var.
İlla bize doğru gelen doğru 1 tanede olsa onlara doğru gelmiyor yada işine gelmiyor demek daha doğru:)
Sadece patavatsız olmamaya özen gösteriyorum sizede tavsiyem budur..
Sivri yerlerimi törpülemeyi öğrendim ama en yakınımdakınede rol yapacak değilim bu kadar net:)
Doğru tespit. Sanırım mesele tam olarak bu. Ne yapayım be kardeşim? Nasıl net olunmaz acaba?

Üzgünüm lafımın arkasındayım. Yetişkin, hali hazırda iki tane evladı olan, üstelik rahatsız bir kadının sırf kendine eğlence olsun diye doğmamış bir insanın hayatını mahvetme ihtimalini cehalet diyip geçiştiremem. Bence asıl merhametsizlik budur.
Hahahha işte bu yüzden seni sevmiyorlardır dan dan söylediğin için :D

Şaka bir yana sert keskin bir tavrın var insanlar çekiniyordur. İçindeki örnek öğrenciyi biraz uyut okuldan kaçıp sigara içen öğrenci gelsin biraz da.

Sanırım aynı şehirdeyiz, bir gün tanışalım seninle :rapci:

Hahahha işte bu yüzden seni sevmiyorlardır dan dan söylediğin için :KK70:

Şaka bir yana sert keskin bir tavrın var insanlar çekiniyordur. İçindeki örnek öğrenciyi biraz uyut okuldan kaçıp sigara içen öğrenci gelsin biraz da.

Sanırım aynı şehirdeyiz, bir gün tanışalım seninle :rapci:
Buda uygulamalı eğitim gibi oldu. Ziraat Fakültesindeyim. Gel bir gün :KK59:. Denemeyi kurdum, mısır yeriz.

Buda uygulamalı eğitim gibi oldu. Ziraat Fakültesindeyim. Gel bir gün :KK59:. Denemeyi kurdum, mısır yeriz.
Kardeşim veterinerlikte, uğradığımda sana da bir mesaj atarım :) mısırı da çok severim zaten

Kuzenim ve yakın bir arkadaşım sizin fakülteden mezun, onlara da kök söktürdün mü ha :D

Evet. Çünkü merhametsiz birisi değilim.
Daha geçen öğrencimin birisi mesaj atmış yine hocam param yok diye. Oda abarttı olayı. Bu sefer göndermedim ayrı mesele. S6' sı varmış. Onuda eşim fark etmiş :110:.

:) Tamam o zaman merhametinizi azıcık üslubunuza taşıyın ki yanlış anlaşılmayın, ne incitin, ne incinin.
Daha ilk karşılıklı yorumlaştığımız anda niçin "Ben merhametsiz bir insan değilim, oradaki üslubum sizi yanıltmasın, hassas olduğum bir konuydu o" vb. demediniz? Duygularınızı üslubunuz ardına gizliyorsunuz siz sanırım. Sizi çözmek zorunda bıraktınız beni resmen :)

Sonuç itibariyle her doğru her şekilde söylenmiyor biliyorsunuz, en azından konuşmalarınız içine, nasıl hissettiğinizi belirtecek cümleler serpiştirin. Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçecektir. Yargılıyor gibi durmaz en azından.
hım?

Ama bunlar haricinde size kötü davranan vb. olursa da onların insanlığı der geçersiniz, herkes sizin verdiğiniz kıymeti vermiyor bazı konulara maalesef.

ben de terazi burcuyum not verme konusu hariç tepkilerimiz aynı diyebilirim peki erkeklerle aran nasıl ???
benim mesela kız arkadaşım yok gibi bi şey benden uzak duruyolar ben de onu anlamıyorm

ben de terazi burcuyum not verme konusu hariç tepkilerimiz aynı diyebilirim peki erkeklerle aran nasıl ???
benim mesela kız arkadaşım yok gibi bi şey benden uzak duruyolar ben de onu anlamıyorm
Benim erkek arkadaşım yoktur. Ama arada büyük asistanları ziyaret ederim. Çay içeriz, sohbet ederiz.

Bunun yanıtını gözlem yapmakta buldum. Biliyorum çok robotik tınlayabilir başkalarına ama sistem olarak genelden kişisele doğru bir şey var kafamda. 1) İnsanlar burada genelde ne bekler 2) X kişisi ne bekler olarak. Yani basamak basamak düşünmüyorum tabii ama insan doğal olarak algiliyor karsidakinin en temel karakter özelliklerini. Şöyle de yapabilirsiniz, sorunlarınızdan birini seçin. Kurnaz mi dedi? Neden kurnaz olduğumu düşünüyor olabilir? Kendi iletişim şeklinize bakmanız lazım orada da.

Ha bir diğer yöntem de gidip yuzlesmektir. Ama kavga gürültü değil. "Böyle böyle şeyler geliyor kulağıma sizi üzecek bir şey yapmışım demek kusuruma bakmayın" demek size karsidakini tanımak için kapı açar. Kendinizi bir öğrenci olarak görün toplumda ve ikili ilişkilerde. Ayrıca insanlar tanimadiklari ve soğuk duruşlu insanlar hakkında çevreye daha rahat bildirim yayar sizin durumda olduğu gibi. Siz konuştuğunuz zaman "insan" statüsüne sahip olacaksınız ve en fazla arkanızdan konuşulur kimse açık açık bir şey yapmaz.
Teşekkür ederim. Çok güzel öneriler bunlar. Deneyeceğim.

Anlamıyorum arkadaşlar! Ya da anlayamıyorum…

30 yaşındayım; hayatımın çok büyük bir döneminde aktif olarak bu sorunu yaşadım. Bilemiyorum burada derdime derman olabilecek birileri var mıdır, ya da belki benim gibi birileriyle karşılaşırım bir şekilde. Ya da bana ışık tutacak önerilerde bulunan bazı insanların bu şekilde bana ulaşmalarını sağlarım, ya da ben onlara ulaşırım… Neyse işte…

Dürüst ol dediler, dürüst ve adil olmak lazım, haksızlığa boyun eğme zalimi azdırma dediler eyvallah dedim. Böyle büyüdüm yani. Hayatımın düsturu oldu. Çokta zor olmadı benim için çünkü terazi burcuyum.

İlkokuldaydım. Okulun bahçesine beton dökülmüştü. Çocuklar henüz kurumadan üstüne ayak basmaya falan başladılar. Çok sinirlendim. Yapmayın devlet malı günah dedim. Bunu yapmamaları içinde baya mücadele ettim. Çokta sinirlendim, sonunda benimle alay ettiler. O kadar üstüme geldiler ki ağladım.

Ne biliyim mesela kırmızı ışıkta asla geçmedim. Hayatım boyunca hiç kopya çekmedim. İnsanların emeğine haksızlık olur düşüncesiyle kimseden not istemedim. Benden not isteyenlere açıkça “Bak arkadaşım ben her Allah’ ın günü bu fakülteye geliyorum. Akşama kadar ders dinliyorum. Üstelik bu hiçte zevkli değil. Not tutmak için en öne oturuyorum, o yüzden notlarımı vermem. Ama birlikte çalışmak istersen gel çalışalım!” dedim. Tabi bu beni hep antipatik ve sevilmeyen bir insan yaptı.

Bir arkadaşım vardı. Nişanlıydı. Eş zamanlı olarak eski nişanlısıyla görüşüyordu. Yapma dedim. Bak dedim annenle baban ayrı büyümüşsün. Başından bir nişan geçmiş, bizim insanımız dedikoducudur. Erkeğe bir şey olmaz ama sen mağdur olursun. Görüşme diğer adamla ya da şimdiki nişanlından adam gibi ayrıl yoluna bak. Yazıktır günahtır dedim. Bana düşman oldu. Kendisinin bana düşman olması yetmedi diğer ev arkadaşlarımı da örgütledi. Bildiğin kovuldum evden.

Araştırma görevlisi olarak atandım. İşe başladığım gün mezun olduktan 11 yıl sonra zor bela İngilizce’ yi geçip araştırma görevlisi olan bir bayanı başıma verdiler. Allah şahidim hiç hakir görmedim. Odasına gittim o oturabilirsin demeden oturmadım. Gitti olur olmaz ne var ne yoksa beni danışmanımın şimdilerde Profesör olan diğer asistanına şikâyet etti. Ben başıma buyrukmuşum, kendime çok güveniyormuşum, her işi yapabileceğimi düşünüyormuşum. Yüksek lisans öğrencileriyle oturdu dedikodumu yaptı. Diğer asistanları bana karşı bir güzel örgütledi. Çok uğraştı benimle 6 yıl sabrettim. Allah’ tan danışmanım çok değerli bir insandır, bana sahip çıktıda bir şekilde yoluma bakabildim.

Geçtiğimiz günlerde odama gelip bana “Sen dosdoğru sun, şu fakültede güvenebileceğim iki kişi varsa birisi sensin!” (vallahi aynen böyle söyledi) demiş olan bir arkadaşımın bölümümüze daha yeni atanmış diğer bir asistan arkadaşıma benim için “Ona dikkat et, kurnazdır, soğuk ve baskın bir tiptir!” dediğini öğrendim. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Bu olay günlerdir kafamı meşgul ediyor. Halbuki ben o eğitime gidebilsin diye hocama ne kadarda ısrar etmiştim. Yeni gelen asistan arkadaşa da başka bir şehirden geldi diye ne kadar destek oldum ama o bana diğer arkadaşın lafları yüzünden tavır aldı.

Sorun nedir bilmiyorum. Dün bir arkadaşım bana çok netsin, kendini olduğun gibi ifade ediyorsun dedi. Bu halim insanları rahatsız edebilirmiş. Ben patavatsız birisi değilim. İkili ilişkilerde çok hassasımdır. İnsanları kırmamak için çok özen gösteririm. Neden böyle oluyor anlamıyorum.

bu hayatta öyle net olayım .doğru dürüst olayım , gibi olaylar da hep sen incinirsin biraz politik ol
insanlar hakkındaki düşüncelerine kendine sakla

haa bu söylediklerim asla ve asla
insanların hakkına .hukukuna göz dik ,peşinde anlamında birşey degill
sadece kendinle ilgili olaylara da söz sahibi oll

kast ettiğim sadece düşünce ,fikirsel bazda

birde başkasının yanlışları seni hiç bağlamasın ,herkes yaptığından sorumludurr

bu hayatta öyle net olayım .doğru dürüst olayım , gibi olaylar da hep sen incinirsin biraz politik ol
insanlar hakkındaki düşüncelerine kendine sakla

haa bu söylediklerim asla ve asla
insanların hakkına .hukukuna göz dik ,peşinde anlamında birşey degill
sadece kendinle ilgili olaylara da söz sahibi oll

kast ettiğim sadece düşünce ,fikirsel bazda

birde başkasının yanlışları seni hiç bağlamasın ,herkes yaptığından sorumludurr
Bir şey itiraf edeyim ;

Hayatımın en politik dönemini yaşıyorum ve ona rağmen durum bu. Bu işi becerebilen insanları takdir etmiyor değilim.

Dogru olmak, dogruyu soylemek, dogrunun savunucusu olmak cok guzeldir ancak bunlari yaparken nasil yaptigimizin da kiymeti vardir. Yani dogru bildiginizi kirici, yargilayici ya da basit tabirle dan die soylerseniz karsinizdakilerin hazirbulunusluk seviyelerini, his dunyalarini, icinde bulunduklari durumlari goz onune almadan, cogunlukla amacladiginizin tersine tepkiler alorsiniz hatta savundugunuz, inandiginiz dogrulardan sogutabilirsiniz muhattabinizi.
Tavrinizi degistirmek dogrularinizi degistirmez. Yine ayni kisiye, ayni seyi soylersiniz ama alacaginiz tepkiler taban tabana zit olabilir.
Ben de sizin gbi sivri ve net bir elestirici, dogrucu davuttum, hala daha kismen oyleyim ama sivriligimi torpuleyerek kirmadan kirilmadan da dogru olunabilecegini ogreniorum artik.

Son olarak eskilerin bildigi vardir diyerek;

Istedigini soyleyen, istemedigini isitir.

Soz ola kese savasi
Soz ola kestire basi
Soz ola agulu asi
Bal ile yag ede bir soz...

Dogru olmak, dogruyu soylemek, dogrunun savunucusu olmak cok guzeldir ancak bunlari yaparken nasil yaptigimizin da kiymeti vardir. Yani dogru bildiginizi kirici, yargilayici ya da basit tabirle dan die soylerseniz karsinizdakilerin hazirbulunusluk seviyelerini, his dunyalarini, icinde bulunduklari durumlari goz onune almadan, cogunlukla amacladiginizin tersine tepkiler alorsiniz hatta savundugunuz, inandiginiz dogrulardan sogutabilirsiniz muhattabinizi.
Tavrinizi degistirmek dogrularinizi degistirmez. Yine ayni kisiye, ayni seyi soylersiniz ama alacaginiz tepkiler taban tabana zit olabilir.
Ben de sizin gbi sivri ve net bir elestirici, dogrucu davuttum, hala daha kismen oyleyim ama sivriligimi torpuleyerek kirmadan kirilmadan da dogru olunabilecegini ogreniorum artik.

Son olarak eskilerin bildigi vardir diyerek;

Istedigini soyleyen, istemedigini isitir.

Soz ola kese savasi
Soz ola kestire basi
Soz ola agulu asi
Bal ile yag ede bir soz...
Katılıyorum. Ama muhatabın niyetide çok önemli ve insanların çoğu iyi niyetli değil.

Katılıyorum. Ama muhatabın niyetide çok önemli ve insanların çoğu iyi niyetli değil.
Kesinlikle oyle ama sonuc itibariyle siz dogruluktan sasmamak gbi bir prensiple yasiosunuz ki bu cok takdir edilesi birsey ve bircok insan da bunu hazmedemedigi icin sizin yolunuza bir sekilde tas koymaya calisir. Tavsiyem tarzinizi karsinizdakinin niyetine gore diil olmasi gerekene gore ayarlamaniz, niyete gore belirleyeceginiz tavriniz olmali, tabi bence

Mesleki hayatinizda durumlar hos olmamis ama is hayatinda genelde ego savasi birbirnin ayagini kaydirma cabasi vardir malesef...
Diger yaptiklariniz not isteyene ben dinliyorum not aliyorum veremem kismi bana hos gelmedi unvde alinirda verilirde.
Arkadasiniz nisnalisni aldatiyormus o sizi ilgilendirmez.o arkadasinizin karaktersizligi...
Kurallara uyan biri olabilirsiniz ama uymayanida uyarmak size yada ban dusmez.
Ben kendime bakrim kimsenin etlisne sutlusune karismam bazen banane bazende sanane demek lazim

sebebi gayet açık, terazi burcu olmamız. ben de teraziyim her zaman bu özelliklerimden dolayı kaybettim. biz nedense insanlara ağır geliyoruz canım. seni çok iyi anlıyorum. toplumda üst seviyelerde olması gereken özelliklerimiz olmasına rağmen her yaptığımız batar. ben de anlamadım... tek çözüm bazı uç noktaları insanlara anlatmaya çalışmamak. ben öyle yapıyorum...

Mesleki hayatinizda durumlar hos olmamis ama is hayatinda genelde ego savasi birbirnin ayagini kaydirma cabasi vardir malesef...
Diger yaptiklariniz not isteyene ben dinliyorum not aliyorum veremem kismi bana hos gelmedi unvde alinirda verilirde.
Arkadasiniz nisnalisni aldatiyormus o sizi ilgilendirmez.o arkadasinizin karaktersizligi...
Kurallara uyan biri olabilirsiniz ama uymayanida uyarmak size yada ban dusmez.
Ben kendime bakrim kimsenin etlisne sutlusune karismam bazen banane bazende sanane demek lazim
Ben öğrencilerimede yasakladım. Herkes notunu kendi tutuyor. Uygulama derslerinde dönem sonunda not tutan öğrencilere ayrıca puan veriyorum.

sebebi gayet açık, terazi burcu olmamız. ben de teraziyim her zaman bu özelliklerimden dolayı kaybettim. biz nedense insanlara ağır geliyoruz canım. seni çok iyi anlıyorum. toplumda üst seviyelerde olması gereken özelliklerimiz olmasına rağmen her yaptığımız batar. ben de anlamadım... tek çözüm bazı uç noktaları insanlara anlatmaya çalışmamak. ben öyle yapıyorum...
Aynen. Konuştukça beter oluyor.

Back
X