ne yapmalı bu kaynanaya ?

pumpkin2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
44
65
3
35
Kızlar Merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var..İçinden çıkılmaz bir hal almadan bana akıl verin lütfen..
Ben çalışıyorum ve 2 buçuk yaşında bir kızım var..

Kaynanamlar da biz de kirada oturuyorduk ve dublekse taşınma fikri geldi aklıma çünkü sabahları kızımı anneme yada kaynanama götürmek çok zor oluyordu..

2 ay önce dublekse çıktık onlar yukarıda biz aşağıda her şeyimiz ayrı (mutfak,banyo,tuvalet,dış kapı)
akşam yemeklerini birlikte yiyoruz birde hafta sonu kahvaltı..Zaten haftanın sadece 2 günü evdeyim.

Bu aralar kaynanamın hareketleri tuhaflaşmaya başladı..bunalmıştır diye düşünüp kızıma pazartesi günleri de annem baksın istedik..Hafta sonu da zaten biz bakıyoruz.Haftanın sadece 4 günü bakıyor ve zaten evleri birleştirmekteki amaçta buydu..

Bu sabah en sonunda eşim konuşmuş annesiyle..Depresyonda olduğunu etrafında kimsenin olmadığını bu dünyaya sanki sadece çocuk bakmaya ve yemek yapmaya geldiğini falan söylemiş..Kendisi asosyal bir insandır.Pazar günü ben sinemaya götürmek istedim gelmedi..

Biz karı-koca gezmeye çıkıyormuşuz hafta sonları kayın peder onu bir yere götürmüyormuş. (Ki bu durum zaten bu zamana kadar da böyleydi..Her hafta sonu dışarı çıkan insanlar değillerdi bizden görünce sanırım kıskandı.)
Benim de mutfaktaysam herşeyime karışıyor sürekli asık suratlı memnuniyetsiz falan..Evde huzur bırakmadı..

Bu durumdaki bir insana da çocuğumu bırakıp işe rahatlıkla gelemiyorum artık..Çünkü depresyonda olan bir insanın çocuğa tahammülü de olmaz diye düşünüyorum.Şu an iş yerinde kuduruyorum gidip kızıma sımsıkı sarılmak onun elinden almak istiyorum.İşe girdiğime ve evleri birleştirdiğimize ne yazık ki pişman oldum

Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ? Kızımı gerçekten babannesiyle yanlız bırakmamalı mıyım ? İşten ayrılmayı bile düşnüyorum şuan.
Bana akıl verin lütfen.. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

babaanneye çok üzüldüm şu an.

bunca yıl yemek yapmış,ev temizlemiş,çocuk büyütmüş tam huzura erecekken de torun bakmaya başlamış.sizi de kıskanması normal imrenmiş işte.bunalması kadar normal bir şey yok.bunu da açıkça dile getirmiş.

ben olsam evleri ayırıp önce o insanları özgür bırakırdım.sonra ya bakıcı tutar ya da işten çıkardım.ya da anneme rica ederdim.

kızına da üzüldüm çünkü sadece haftanın iki günü evdeymişsin.

Her şeyden önce kayınvalidenizi bir doktora götürseniz hoş olmaz mı?
Kadın kendi ağzıyla söylemiş depresyondayım, iyi hissetmiyorum diye.
Depresyon hafife alınacak bir şey değil.
Ben biraz bencil buldum sizi.
Kayınvalidem için ne yapabilirim değil derdiniz sizin düzeninizin bozulması. Çünkü o insanlar sizin düzeniniz için, bebeğinize bakmak için var olmuşlar bu dünyada. Yazık...

Kadin icin zor olabilir. Cocuk bakmak zor is. Ben kendi cocuguma bakmak icin izne ayrildim buna ragmen oyle bunaliyorum ki evde anlatilir gibi degil. Eve yardimci tutun imkaniniz varsa ya da.çocuğu krese verwbilirsinoz en.azindan yarim gun

ayrıca anne-babaları bir şekilde torun bakmaya mecbur bırakmanın ya da hissettirmenin sonucu bunlar.

keşke kızınızı düşündüğünüz kadar yazık kadın ne halde diye onu da düşünseniz.
aynen ben de çok sinir oluyorum
çocuk yapınca sanki anneanne ya da babaanne bakmak zorunda
çocugu yaparken de bunu düşünmelisin, insanlar tam rahat edecekler hop kucaklarına kucucuk bır cocuk bırakılıyor.
yazık değil mi?

Kadın açık açık söylemiş depresyondayım diye doktora götürmeyi teklif ettiniz mi eğer etmediyseniz götürebilirsiniz sizi kıskandığını düşünmüyorum kadın bunalmış artık kendi çocuklarını büyütmüş-okutmuş meslek sahibi yapıp evlendirmiş,şimdide torun bakıyor yani ömrü çocuk bakarak-yemek-temizlikle geçmiş artık oda dinlenmek istiyordur haklı olarak kayınpeder ile başbaşa bir tatile gönderebilirsiniz 1-hafta 10 gün yada 15 gün çok iyi gelecektir bence.

Çalışan her insan haftanın 2 günü evde zaten..
Akşamları tabiki evime gidiyorum..6 dan sonra evdeyim..
Onlar bahçe katta çok karanlık bir evde oturuyorlardı..
Aldık çatı katına ferah bir daireye çıkarttık biz mi suçlu olduk..
Her iki tarafında menfaatine birşeydi bu..
Tamam anlıyorum bunalmış olabilir ama yardım etmeye çalıştığımızda izin de vermiyor.
Sinemaya götüreyim dedim gelmedi..Ev oturmasına gidelim diyorum gitmiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım bende artık..

konu sahibi için demiyorum ama burada bu konu yüzünden bir üye ile tartışmıştım.

anneanne değil mi bakacak diye feryat etmişti kadın.mecbur olmadıklarını bir türlü anlatamamıştım.

bencil evlatlar mı yetiştiriyoruz acaba?

Benim derdim düzenimin bozulması değil şuan çocuğuma hala kaynanamın bakıyor olması..
Depresyonda olan birinin çocuğa tahammülü kalmaz bu hafta benim annemler baksın diyorum eşime yok diyor..
O konuda endişeliyim..

ne büyük iyilik etmişsin kadına aferin bodrum kattan kurtarmışsın.

Sırf bu sebeple kızımı anneme bırakıl işe girmemiştim. Onlarda haklılar çoluk çocuk büyüyüp tam rahat edecek zaman torun bakması başlıyor. Sizin gezdiğinizi görüp imrenmesi de çok normal. Bizde kadınız sürekli bizde böyle şey görsek İmreniriz. Bence eşin kp ile konuşsun bi sinemaya yemeğe gitsinler beraber yürüyüş yapsınlar

Kaynar kazana atmali
Bence ayri eve cikin ve cocugu krese verin yada bakici tutun. Belli ki kadin bikmis.

2 ayda onu bıktıracak hiçbişey yapmadık..Haftasonları kahvaltıyı ben hazırlarım..Haftaiçi yapabildiğim kadar yemeği ben yaparım ona iş bırakmamaya çalışıyorum kızıma baksın yeter diyorum..

Asıl bunalan benim işte ayrı evde ayrı uğraşıyorum..
Hiç mi üzülecek bir tarafım yok benim hep kaynanama üzülüyorsunuz?

benimm çocugum yok,
kvalıdem baska sehırde, annem işime 5 dakika mesafede.
asla anneme baktırmam, ben çocugum olursa işe getirmeyı burada bakmayı düşünuyorum bellı bır süre
iş kendi işimiz ona burada düzen kurabilirim.

yan komsumuz var , kadın heba oluyor torununun peşinde,
koskoca kadın göçebe gbi bir orda bir burda, tam bırıncı torunu büyümüş krese falan başladı, hop ikincisi geldi bu sefer:)

ya bu kadın ne zaman rahat edecek

ama sizin ve benim gbi düşünen kişiler azınlıkta.
herkes evet bakmak zorunda düşüncesinde, zaten bakan ananeler de hayatlarından çok memnun.

ayrıca anne-babaları bir şekilde torun bakmaya mecbur bırakmanın ya da hissettirmenin sonucu bunlar.

keşke kızınızı düşündüğünüz kadar yazık kadın ne halde diye onu da düşünseniz.

Kızımı kreşe verdim durmadı kreşte psikolojisi bozuldu çocuğumun..
Kaynanam dedi alın kreşten tamam ben bakıcam diye..
Kimseyi hiçbirşeye mecbur bırakmadım..

Aynı eve çıkmakla bence hata etmişsiniz. Kayınvalidenize de hakveriyorum zaten senelerdir yemek yapıp çocuk bakmış, dışarı çıkmamış gezip tozmamış. Sizde de görünce imrenmiştir.. Karşılıklk oturup konuşun ne yapılabilir i.

Sende kendin ayri yerde otur rahatina bak işte. Senin icinde zor degil mi hergun kaynanayi gormek. Tavrini cekmek.
Sen rahatsin demedim ki ben. Valla senin yerinde olsam kendime acir cikardim evden. Cocuga da bakiyor surekli ona mecbursun.
Annenler nerde oturuyor?

E çıkın işten siz bakın.
Ev verdiniz diye laf yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…