ne yapmalı bu kaynanaya ?

tamam sizde haklısın ama sadece eşinin maaşı yetmeyenler ne yapmalı peki bu ülkede ?
sizin eşiniz tek maaşla evini geçindiriyor olabilir ama kiradayız ve tek maaşla geçinemiyoruz..

Evet biz de tek maasla geciniyoruz ustelik kiradayiz ve esimin suanki maasinin 4'te birini aldigi zamanlari da biliyorum. Bu benim icin cocuk yapmamak icin bir sebepti.
Yani ben oyle durumda cocuk yapmayi ertelemeyi tercih ederim.

tamam sizde haklısın ama sadece eşinin maaşı yetmeyenler ne yapmalı peki bu ülkede ?
sizin eşiniz tek maaşla evini geçindiriyor olabilir ama kiradayız ve tek maaşla geçinemiyoruz..

Çözüm zaten sizin işten çıkmanız anneanne-babaanneden çocuğu tamamen kopartmak değil. Sadece denge oluşturmak.

Bana kalırsa en iyisi çocuğunuzu kreşe verin.merak etmeyin psikojisi filan bozulmaz.Tam tersine yaşıtları ile birlikte olmak,çeşitli aktiviteler,eğitimler vs iyi bile olur.
Kayinvalideniz haklı olabilir.İnsanlar belli bir yaştan sonra en ufacık gürültüye dahi tahammül edemezler. Hele de depresyonda iseler..

evlerinizi ayrırın. kimse siz çalışıyorsunuz diye cocugunuza bakmak zoruda değil. herkes doğurdu cocugu kendısı baksin yada bakıcı tut.

Kayınvalideniz Hayır diyemem biri sanırım.
Benim annem de öyledir.
Yoksa bu kadar bunalmış kadın neden çocuk bakmak için evini değiştirsin.

Sizin dubleks ev fikriniz fazlasıyla ilginç.
Bu durumda olsam aklıma gelecek en son çözüm bile olmazdı.

Kadının haksız bulunacak tek tarafı baştan bakarım demesi.
Neden bunalmış olduğunu kabul etmek istemiyorsunuz?

ne kadar kaba ve bencilsiniz. üslubunuz bile itici. işinize gelirken iyi işinize gelmeyince 'Hiç mi üzülecek bir tarafım yok benim hep kaynanama üzülüyorsunuz?' kaynana ne kadar itici bi kelimedir ya. kayınvalide vs. deyince egonuz mu inciniyo.
ve gezme tozma muhabbetine gelince de 'bizi görünce mi geldi aklına' demişsiniz. evet sizi görünce özenmiş olabilir. ayrıca da mademki tek maaşla geçinemeyecek durumdasınız belli bi birikim yapana kadar çocuk yapmasaydınız. yaptıysanızda kendiniz bakmak zorundasınız. karanlık evden aldık çatı katına çıkarttık. ay Allah razı olsun ya 'kaynana'nın hayrına yaptın zaten onu. hadi onuda geçtim kadın ben bakarım demiş olabilir ama o kadınında psikolojisini düşünmen lazım. kadın bunaldım diyosa bunalmıştır zorlamı baktıracaksınız kendi isteyerek doğurduğunuz çocuğa
ha kaynanan çok torun isterdi ve illaki doğur ben bakıcam derdi. ve şuan çalışmak zorunda olurdun o ayrı. ama bencilsin yazık

Konu sahibinin işine gelmiyor bence bunalmış olduğu. Bunu duyunca yapacağı şey 'tamam anne seni doktora götürelim, çocuğa da bir süre annem baksın. Haftada 1-2 gün bakarsın istersen'' Durumu çözmek çok kolayken zor olanı seçiyor. Şahsen kendi annem böyle birşey deseydi böyle yapardım, kvye de bunu yapmak gerekir.

Çocuk zorlanıyorsa sabah kalkmakta annenize götürmeyin madem anneniz size gelsin. 2-3 gün misafir mi edemeyeceksin anneni gelsin baksın sonra gitsin haftasonu.

Kadın toruna baksın herşeyini görsün ama kadının derdi olunca ''ay kıskanıyor beni ne depresyon'' oldu anam başka?

açmıştı zaten bizde pişman olursunn demiştik.
biz demiştik demek istemiyorum ama biz demiştik.

Yazdıklarınızdan yaptığım tek çıkarım ne kadar bencil olduğunuz kusura bakmayın. Madem tek maaş ve kirada sıkıntı çekiyorsunuz çocuğu da erteleseydiniz o zaman. Bu anneanne ve babaanneye güvenip çocuk yapanları hiç anlamıyorum yahu. Sen yapıyorsan ya sen bakacaksın ya da sen çözüm bulacaksın, bu kadar basit. 50-60 yaşlarındaki insanlara acımıyorsunuz da benim hiç mi üzülecek bişeyim yok diyorsunuz, yok çünkü çocuk sizin.

2. üyelik açtınız sanırım :)
canım kızım la aynı konunuz :)
yasak haberiniz vardır sanırım Mune

bu arada kv nize üzüldüm
bu ev işini ona danıştınız mı yoksa bişey diyemedi mi
evleri ayırın çocuğu kreşe verin büyümüş artık...

Bunalmış olabilir,depresyonda da olabilir,bakmak zorunda da değil ama o zaman kızim/oğlum bana güvenmeyin,evimde mutluyum,çocuk bakamam bu yaştan sonra demesi gerekmiyormuydu?
O zaman taşınmasaydı. 2 ay öncede pekala bakıyormuş kendi evinde,bu teklifi duyunca bakamam deseydi şu an konu sahibi bu sıkıntıyı yaşamıyor olurdu,kendi evinde,kendine göre bir çözüm bulurdu.
Oğluyla gelini geziyor diye,eşim beni gezdirmiyor demekte ayrı bir tuhaflık,sizden sonra degişmedi ya kayınpederiniz,belliki hep öyleydi.
Bilemedim,bende yaşlı başlı insanlara çocuk baktırılmasına karşıyım,doğru gelmiyor ama zorlada baktırmıyor konu sahibi. Konuşulmuş anlaşılmış.

en sevemediğim laf ama '' biz size demiştik ''
eski konunuzu hatırlıyorum o zaman da size herkes yapmayın pişman olursunuz demişti ama siz ısrarla ben her şeyi ayarladım sorun olmayacak demiştiniz.
yok efendim insan doğasına aykırı bir evin iki hanımı olmaz !
illaki sorun çıkar, çıkmış da işte
ne yapmayı düşünüyorsunuz? çocuğa bakmayacaksa birlikte yaşamanın anlamı var mı ?

bende bu konuyu daha önceden okumuştum sanki diyordum :)

konu sahibinin eski konusunu hatırlıyor musunuz ?
kadın zaten daha önce de cocuga bakıyormus
konu sahıbı her sabah işe giderken kızımı uyandırıp babannesine götürmek zor oluyor diye buyuk bir ev alıp yaşamayı teklif etmişti bununla ilgili konu açmıştı
ve dediğini de yapmış evi alalı 2 ay olmuş , kadın şimdi mi giriyor depresyona ? başta o halde deseydi madem ben bakmak istemiyorum diye
yani kolay mı bu düzene göre bir de ev almışlar
konu sahibi de beraber yaşamaya bayılmıyordur heralde kızı için fedakarlık yapmış yazık değil mi şimdi
2 ay da ne değişti de kadın hayatının sadece çocuk bakmak ve yemek yapmaktan ibaret oldugunu anladı ?

konu sahibinin eski konusu yok ki.bir bu var bir de eski eşin görüşme isteği diye bir konu.başka da yok.

bu yazdığın şeyleri başka bir üyelikle açtığı konuda yazmış galiba.bu da ikinci üyeliği oluyor yani.

ben kvalideye haklı demedim ki.
genel anlamda konustum
belkı ıkı ayda değişen birsey yoktur, belki kadın eskıden de bu sekılde idi ama aynı eve geçince daha yakından tanıyor oldu, bu da olabilir.
eski konusunu hatırlıyorum evet

evet galiba isime dikkat etmedim ben farketmedim ama konu aynı yanı aynı kişi heralde
o konuyu ben çok iyi hatılıyorum
aynı ev taraftarı hiç olmadıgım için o konuya da aman yapmayın etmeyin yakmayın kendinizi diye yazmıstım ama ve cok yorumlar yapıldı bir belki iki tanesi olumlu diğerleri herkes yakma kendını dedi
ama konu sahıbı ısrarla ben yapacagım dedı
yapmış ve sonuç işte

ben sizin annane babane çocuk bakmak zorunda degil görüşünde oldugunuzu bılıyorum
ben aynı görüşte degilim de neyse
burada konu farklı ama
sizce de oyle degil mi ?
hani bir sürü zaman geçmemiş ki bu konu oturulup konusulmuştur ev almak kolay mı ? bak anne , baba böle böle yapalım falan diye
daha 2 ay olmuş ev alalı beraber eve çıkmışlar şimdi mi kaynana depresyona gşrşp hayatının çocuk bakmaktan ibaret olduğunu anladı ?
başta ben bakmam demesi gerekmiyor muydu ?

KV ne güzel demiş. Gayet normal cnm. Düşünsene bir... Rabbim niye kadınları yaşı ilerleyince çocuk sahibi yapmıyor. Çünkü verim azalıyor. Kafa gelmiyor. Tam rahat Edecek kadın. Ununu elemiş, ipe sermiş ayol. Ne yapsın... Torunu sevdiği için bakayım demiş, ama gel gör ki ona da ağır gelmiş belli. O da pişman... Yardımcı olmalısın...
Sevgiler...

Kvalideniz bastan teklifinize sicak bakmis ve kabul etmis.ayni eve cikmadan once de bakiyormus.simdi bu dunyaya cocuk bakmayami geldim yemek yapmaya mi demis.sizin esinizle gezmenizi de kiskanmis.klasik gelinini kiskanan kv tavirlari.cocuk bakimi kolay degil daralmis olabilir o yasta insan sessizlik huzur ve kendine vakit ayirmak istiyordur anlarim.o zaman kendini geliniyle kiyaslamiyacak.gezelim anne beraber dediklerinde teklifi geri cevirmiycek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…