• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalı bu kaynanaya ?

Kızlar Merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var..İçinden çıkılmaz bir hal almadan bana akıl verin lütfen..
Ben çalışıyorum ve 2 buçuk yaşında bir kızım var..

Kaynanamlar da biz de kirada oturuyorduk ve dublekse taşınma fikri geldi aklıma çünkü sabahları kızımı anneme yada kaynanama götürmek çok zor oluyordu..

2 ay önce dublekse çıktık onlar yukarıda biz aşağıda her şeyimiz ayrı (mutfak,banyo,tuvalet,dış kapı)
akşam yemeklerini birlikte yiyoruz birde hafta sonu kahvaltı..Zaten haftanın sadece 2 günü evdeyim.

Bu aralar kaynanamın hareketleri tuhaflaşmaya başladı..bunalmıştır diye düşünüp kızıma pazartesi günleri de annem baksın istedik..Hafta sonu da zaten biz bakıyoruz.Haftanın sadece 4 günü bakıyor ve zaten evleri birleştirmekteki amaçta buydu..

Bu sabah en sonunda eşim konuşmuş annesiyle..Depresyonda olduğunu etrafında kimsenin olmadığını bu dünyaya sanki sadece çocuk bakmaya ve yemek yapmaya geldiğini falan söylemiş..Kendisi asosyal bir insandır.Pazar günü ben sinemaya götürmek istedim gelmedi..

Biz karı-koca gezmeye çıkıyormuşuz hafta sonları kayın peder onu bir yere götürmüyormuş. (Ki bu durum zaten bu zamana kadar da böyleydi..Her hafta sonu dışarı çıkan insanlar değillerdi bizden görünce sanırım kıskandı.)
Benim de mutfaktaysam herşeyime karışıyor sürekli asık suratlı memnuniyetsiz falan..Evde huzur bırakmadı..

Bu durumdaki bir insana da çocuğumu bırakıp işe rahatlıkla gelemiyorum artık..Çünkü depresyonda olan bir insanın çocuğa tahammülü de olmaz diye düşünüyorum.Şu an iş yerinde kuduruyorum gidip kızıma sımsıkı sarılmak onun elinden almak istiyorum.İşe girdiğime ve evleri birleştirdiğimize ne yazık ki pişman oldum :mad:

Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ? Kızımı gerçekten babannesiyle yanlız bırakmamalı mıyım ? İşten ayrılmayı bile düşnüyorum şuan.
Bana akıl verin lütfen.. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Genel olarak arkadaşlar sizi bencil bulmuş ama ben çok hakverdim....daha önceden böyle bir konu açmıştınız herhalde konuşup öyle çıktınız eve... eğer bakmak istemiyorsa peşinen söyleyebilirdi ayrıca daha dün evlenmemişsiniz illaki biliyordur çıkıp gezdiğinizi. Ben asıl bu birlikte gezmek isteyen anneler çocuklarının yanında nasıl rahat eder anlamıyorum. Ben annemi götürmek istesem yok yok siz beni şuna bırakın yada ben bi akrabamı çağıracağım gideceğim falan der yani kendi yaşıtlarını ister... bizim sohbetimizden sıkılır... şimdi ne yapalım yani çocuk büyütmüşse sonuçta kendi çocuklarını büyütmüş ama sizin çocuğunuza bakmak istemiyorsa bu en doğal hakkıdır bakmak zorunda değil... keşke bunu baştan söyleseymiş öyle ev taşımak kolay mı

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/dublekse-cikiyoruz.974784/

Yani sırf onu bahçe katından çatı katına çıkardım dediğin icin buldum bu konuyu,zamanında çok dikkatimi cekmişti
Sen sıfır ev içime sinsin diyerek kendini ve kızın kalkmasın sbh ları diyerek kızını düşündün, kv falan hikaye
O kadar kişi yapma dediğimiz halde
Şimdi kreşte psikolojisi bozuldu,bakıcıya güvenemem..... hepsi bahane
Ki zaten çocuğun en saglıklı kendi yaşıtlarıyla olmalı en azından yarım gün

Edit : nickler gerçekten farklıda sorunlar aynımı bilmem ama bence aynı kişi ve sorun

Bu kv nin ağzı yokmuymuş.
Ne evi birleştirmesi, sabahları getiriyorsan getir
kıyamıyorsan otur kendin bak diyemiyormuymuş acaba?

Eşi hafta sonları çıkarmıyor ise eşine hadi kalk çıkıyoruz
diyemiyormuymuş.
Oğluna baban beni gezdirmiyor derken amaç neymiş?
Bu kadar gezmeye özenip, hevesleniyorsa
Konu sahibi gel anne sinemaya gidelim dediğinde neden
o totoyu kaldırmayıp oturmayı tercih etmiş..

Kim kimin eline zorla çocuk tutuşturup al bak diyebilir ki
Bakmıyorum der kestirip atarsın dimi.

Hem kabul et tüm düzeni baştan sona değiştirirlerken
sesini çıkarma, olup bittikten sonra
Ben bu dünyaya çocuk bakmaya mı geldim diye huzur kaçır.

Ah canım cidden pek zavallıymış.
Konu sahibi ortada zavallı bir kv de falan yok üzülme.

Yapacağın şey çocuğunu bir kreşe başlatıp
Evleri tekrar ayırmanız olacak.

katılıyorum. kv nin eşim beni hiç dışarıya çıkarmıyor demesi bile saçma. açık açık gelinini kıskanıyor, bu bile yazık zavallı kadın sıkılıyorsa demek diye yorumlanmış :D

evi ayır konu sahibi, zaten şu an tüm kirayı siz ödüyordunuz diye bahsetmiştin geçen konuda (bu nickte bulamadım o konuyu) evi ayırır kendi kiranızı ödersiniz üstüyle de çocuğunu kreşe yollarsın. kv nin enerji sömüren bu hal ve hareketlerini de çekmemiş olursun

Kızlar Merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var..İçinden çıkılmaz bir hal almadan bana akıl verin lütfen..
Ben çalışıyorum ve 2 buçuk yaşında bir kızım var..

Kaynanamlar da biz de kirada oturuyorduk ve dublekse taşınma fikri geldi aklıma çünkü sabahları kızımı anneme yada kaynanama götürmek çok zor oluyordu..

2 ay önce dublekse çıktık onlar yukarıda biz aşağıda her şeyimiz ayrı (mutfak,banyo,tuvalet,dış kapı)
akşam yemeklerini birlikte yiyoruz birde hafta sonu kahvaltı..Zaten haftanın sadece 2 günü evdeyim.

Bu aralar kaynanamın hareketleri tuhaflaşmaya başladı..bunalmıştır diye düşünüp kızıma pazartesi günleri de annem baksın istedik..Hafta sonu da zaten biz bakıyoruz.Haftanın sadece 4 günü bakıyor ve zaten evleri birleştirmekteki amaçta buydu..

Bu sabah en sonunda eşim konuşmuş annesiyle..Depresyonda olduğunu etrafında kimsenin olmadığını bu dünyaya sanki sadece çocuk bakmaya ve yemek yapmaya geldiğini falan söylemiş..Kendisi asosyal bir insandır.Pazar günü ben sinemaya götürmek istedim gelmedi..

Biz karı-koca gezmeye çıkıyormuşuz hafta sonları kayın peder onu bir yere götürmüyormuş. (Ki bu durum zaten bu zamana kadar da böyleydi..Her hafta sonu dışarı çıkan insanlar değillerdi bizden görünce sanırım kıskandı.)
Benim de mutfaktaysam herşeyime karışıyor sürekli asık suratlı memnuniyetsiz falan..Evde huzur bırakmadı..

Bu durumdaki bir insana da çocuğumu bırakıp işe rahatlıkla gelemiyorum artık..Çünkü depresyonda olan bir insanın çocuğa tahammülü de olmaz diye düşünüyorum.Şu an iş yerinde kuduruyorum gidip kızıma sımsıkı sarılmak onun elinden almak istiyorum.İşe girdiğime ve evleri birleştirdiğimize ne yazık ki pişman oldum :mad:

Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ? Kızımı gerçekten babannesiyle yanlız bırakmamalı mıyım ? İşten ayrılmayı bile düşnüyorum şuan.
Bana akıl verin lütfen.. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Allah yardimcin olsun cnm calisan Anne olmakda zor evde cocuk bakmakda zor kadin bunalmisdir olagan birsey Benim iki tane evde yim kafayi siyirmak uzereyim kendi annenize Rica etseniz mesela iki gun kv baksin 3 gun sizin anneniz hem bunalmaz Hf iki gun bakmakla yada yardimci duzunebilirsiniz durum musaitse

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/dublekse-cikiyoruz.974784/

Yani sırf onu bahçe katından çatı katına çıkardım dediğin icin buldum bu konuyu,zamanında çok dikkatimi cekmişti
Sen sıfır ev içime sinsin diyerek kendini ve kızın kalkmasın sbh ları diyerek kızını düşündün, kv falan hikaye
O kadar kişi yapma dediğimiz halde
Şimdi kreşte psikolojisi bozuldu,bakıcıya güvenemem..... hepsi bahane
Ki zaten çocuğun en saglıklı kendi yaşıtlarıyla olmalı en azından yarım gün

Edit : nickler gerçekten farklıda sorunlar aynımı bilmem ama bence aynı kişi ve sorun

hah ben de bu konuyu diyordum işte

katılıyorum. kv nin eşim beni hiç dışarıya çıkarmıyor demesi bile saçma. açık açık gelinini kıskanıyor, bu bile yazık zavallı kadın sıkılıyorsa demek diye yorumlanmış :KK70:

evi ayır konu sahibi, zaten şu an tüm kirayı siz ödüyordunuz diye bahsetmiştin geçen konuda (bu nickte bulamadım o konuyu) evi ayırır kendi kiranızı ödersiniz üstüyle de çocuğunu kreşe yollarsın. kv nin enerji sömüren bu hal ve hareketlerini de çekmemiş olursun

Ne kadar da hunharca bana katılan bir yorum :KK45:
Kınıyorum seni :skandal:

Bakmak zorunda değil ki kayınvalideniz çocuğunuza. Doğurunca illa anneanne/babaanne bakmalı gibi bir düşünceyi anlamıyorum. Evleri birleştirme sebebiniz bile buymuş, sordunuz mu kadına önceden bakmak ister misin diye yoksa emrivaki mi oldu? Ayrıca bakmak istese bile sonradan da istemeyebilir sırf aynı eve taşındık diye bunu yapmasını zorunlu kılmak acımasızlık. Belli ki böyle bir beklenti var kadından. Yazık.

Psikolog ya da psikiyatristten destek alınabilir ancak bence kökten çözüm çocuk baktırmayı bırakıp özgür takılmasını sağlamak. Antidepresanlarla yormanın bir anlamı yok sorunun kaynağı belli. Siz de maddi durumunuz elveriyor ve çalışmak istemiyorsanız işten ayrılıp çocuğunuza kendiniz bakın yok derseniz bir bakıcıyla anlaşın.

2. üyelik açtınız sanırım :)
canım kızım la aynı konunuz :)
yasak haberiniz vardır sanırım @Mune

bu arada kv nize üzüldüm
bu ev işini ona danıştınız mı yoksa bişey diyemedi mi
evleri ayırın çocuğu kreşe verin büyümüş artık...

Evet 2. üyeliği açtım ve bu üyeliğimi açtırırken diğerinin kapanmasını rica ettim ve yönetim kapattı..
2 ay sonra tekrar taşınalım evi ayıralım diyemem eşime.
daha yeni o kadar masraf yaptık..

Evet 2. üyeliği açtım ve bu üyeliğimi açtırırken diğerinin kapanmasını rica ettim ve yönetim kapattı..
2 ay sonra tekrar taşınalım evi ayıralım diyemem eşime.
daha yeni o kadar masraf yaptık..

konu sahibi kocan mı baskı yapıyor annesi baksın diye? bana öyle geldi.

Kayınpeder ne yapıyor bu sırada? Çocuğun bakımını biraz üstlenip o bile eşine zaman yaratamaz mı? Benim oğluma bir süre babam baktı mecburiyetten, tüm gün gezdirdi, arada evde tavuk falan pişirdi arada da çorbacıya götürdü, değişik bir deneyimdi.

Bence kp ile konuşup, öğleden sonraları çocuğa bakması park bahçe gezdirmesi, o sürede de kv nin azıcık gezmesi için fırsat yaratılması iyi olur. Haftasonu 3 günlüğüne de ikisini tatile falan arada gönderebilirsiniz, maddi olarak termal tatil zorlamaz diye düşünüyorum.

Bakmak zorunda değil ki kayınvalideniz çocuğunuza. Doğurunca illa anneanne/babaanne bakmalı gibi bir düşünceyi anlamıyorum. Evleri birleştirme sebebiniz bile buymuş, sordunuz mu kadına önceden bakmak ister misin diye yoksa emrivaki mi oldu? Yazık.

Psikolog ya da psikiyatristten destek alınabilir ancak bence kökten çözüm çocuk baktırmayı bırakıp özgür takılmasını sağlamak. Antidepresanlarla yormanın bir anlamı yok sorunun kaynağı belli. Siz de maddi durumunuz elveriyor ve çalışmak istemiyorsanız işten ayrılıp çocuğunuza kendiniz bakın yok derseniz bir bakıcıyla anlaşın.

Ben zaten zorla çocuğuma bakacaksın demedim ki ona..Nasıl böyle bir şeye zorlayabilirim.
Evleri birleştirme konusunda da tabiki emri vaki yapmadım oturduk konuştuk anlaştık ve 2 ayda bu şekilde depresyona girecek bir durum yok ortada..
Önceden de asosyal bir insanım ben diyen kendisi..İnsan içine girmek istemeyen kendisi
Sonra da benim etrafımda kimse yok çok yanlızım diye üzülüyor bizi de üzüyor..

Sordun mu konu sahibi
kv dene çocuğuma bakacak mısın diye?

Evi tutup eşyalarını direk taşıdıysanız cidden ayıp etmişsiniz :KK12:

tabiki böyle bişey yapmadım..
Bir kaç kişinin birden aklına gelip aynı soruyu sormasına çok şaşırdım gerçekten.
Kaynanamda kayınpederimde emekli insanlar gelirleri var yani.Bize muhtaçsınız burada oturmak zorundasınız falan yapmadı kimse onlara..

Başta yanlış yapmissiniz uzak olmasi daha mantikli kaynananin . En iyisi bile kıskanç .halbu ki ne guzel seyler yapmissiniz bi babaanne icin en iyi uğraşı torun bakmak büyük bi ailenin icinde huzursuz bana cok iyi niyetli gelmedi . Evi ayırın bakici tutun ya da anneniz baksin veya kaynanaya para verin duzelir

Sordun mu konu sahibi
kv dene çocuğuma bakacak mısın diye?

Evi tutup eşyalarını direk taşıdıysanız cidden ayıp etmişsiniz :KK12:

Ama shapescim verdiğimiz her karar doğru olmaz ki? Hiç mi aldığın bir karardan pişman olmadın?
Kadın yaparım demiştir ama şimdi zorlanmaya başlamıştır belki artı iki kişinin yemeği bulaşığı gürültüsü zorlanıyor. Kendi ayrı evde bakarken gündüz yorulsa da çocuk gidince kafa dinliyordu belki şimdi o gürültü 24 saat olunca Allahım ben ne yaptım dedi mesela. Olamaz mı?
Ki benim teyzem kendi kızının on sene sonra zor zar olan oğluna iki sene baktı ev kiraladı başka şehirden geldi ama üçüncü sene verin kreşe ben artık kaldıramıyorum dedi mesela. Kafası kaldırmıyor artık şimdi ne yapalım teyzemi hain anneanne mi ilan edelim?
Herkesin pişman olduğu yanlış kararları da vardır, yapabileceğini sandığı ama içine girince zorlandığı şeyler vardır.
Muhtemelen 24 saat kesilmeyen çocuk gürültüsü ve hep beraber olmak kadını yordu, kimi olsa yorar başta bunun hesaba katamamış da olabilir

en sevemediğim laf ama '' biz size demiştik :KK61:''
eski konunuzu hatırlıyorum o zaman da size herkes yapmayın pişman olursunuz demişti ama siz ısrarla ben her şeyi ayarladım sorun olmayacak demiştiniz.
yok efendim insan doğasına aykırı bir evin iki hanımı olmaz !
illaki sorun çıkar, çıkmış da işte
ne yapmayı düşünüyorsunuz? çocuğa bakmayacaksa birlikte yaşamanın anlamı var mı ?

çocuğa bakmayacağım demedi henüz..Zaten onu derse birlikte oturmanın hiç bir anlamı yok tabiki..
Bunaldım haftasonu bile kocam beni gezdirmiyor diyor şuan.
bekar bir görümcem var yanlız yaşıyor oda hiç ilgilenmiyor annesiyle gelip gitmiyor aramıyor ona da üzülüyor kaynanam..
Bakalım gerçekten bakmak isteyip istemediğini sormayı düşünüyorum istemiyorsa gerçekten aynı evde yaşamanın bir anlamı yok..

Ben zaten zorla çocuğuma bakacaksın demedim ki ona..Nasıl böyle bir şeye zorlayabilirim.
Evleri birleştirme konusunda da tabiki emri vaki yapmadım oturduk konuştuk anlaştık ve 2 ayda bu şekilde depresyona girecek bir durum yok ortada..
Önceden de asosyal bir insanım ben diyen kendisi..İnsan içine girmek istemeyen kendisi
Sonra da benim etrafımda kimse yok çok yanlızım diye üzülüyor bizi de üzüyor..

Bunun için taşımadınız mı evleri amaç kayınvalidenin çocuğa bakması. Başta istese de sonradan istemeyebilir çocuk bakmak kolay bir iş değil. Yaşlı insanlar yoruluyorlar. İnsan içine girmek bile istemeyen bir kayınvalideye çocuk baktırmak apayrı bir mevzu mesela. En basitinden ne kadar çocuğunuza yardımı dokunacak zaten melankolik bir yapıda. Özgür bırakmanızda fayda var kendiniz de bakıcıyla anlaşın işten çıkmayı maddi manevi istemiyorsanız.

Back
X