Tek açıklaması var, adam seni sallamıyor.
Benim de tek önerim var, seni sallamayan adamı sen hiç sallama.
Aradın, meşgule attı demek...insanlık halidir ama pazardan bugüne geçti 5 koca gün. beş günde insan yazmaz mi?
Kendine saygı duy, adamı engelle gitsin.
Benim aşık olduğum bir adam vardı, ABD'li. Reel hayatta tanışmıştık tabii, adam benim için haftada iki gün Türkçe kursuna giderdi, benle Türkçe konuşmaya çalışırdı, birkaç ülkede buluştuk, "evleneceksen gel,yoksa beni oyalama" kafasında bir adamdı. Bir gün yanima Türkiye'ye geldi, benim bulduğum hostta kaldı. Son günümüzde önceki gece evdekiler bunu bara götürmüşler. Sabaha karşi dönmüş, camis gibi yatmış öğlen uyandı. Zaten vaktimız az. Neyse dedim, sakin olayım. Piknik yapacaktik ben hazirlayacaktim, 'evde hazırladılar kahvaltı yaptım' dedi. Biraz sinir oldum ,dedim ya sabır. Benim tüm getirdiklerimi bitireceğine söz verdi. Ben de telefonu çantama koydum hem termos mermos uğraşırken,hem de sinirle ters bir şey yazıp pişman olmayayim,zaten son gunu diye
Neyse ben çıktım, aktarma durağından indim. Beyefendiyi davet etmişler yürüyüş yapalım diye, hayır diyememis onlarla gitmiş, benden cevap gelmeyince (15 dk falan) .
Nasıl üzüldüm , bir yandan aylarca beklediğim biri, bir yandan bir sürü fedakarlıklar vardı, seviyordum da , telefonumda koleksiyon vardı, onun adının olduğu şeylerin fotosunu çekerdim (ki yaygın bir adı yok). Bu derece severdim çocuğu. Sonra dedim ki kendi kendime, sabahtan beri sırf bir anı olsun diye pikniklik malzeme hazırlamis, eşek kadar çantayı yanında taşımişken adam senin telefonu açmıyor. Burada oturup ağlayacak misin, ya da eve gidip çayı dökecek misin?
Gecen aylarda tanıştığım, hoş buldugum ama bu bebe için sinyallerine cevap vermeidgim bir çocuk vardı. Onu aradım 'neredesin? Sizin oralarda güzel bir park var mı termosumla geleyim piknik yapayım' dedim

atladı zaten o da. Günümü hiç ağlayıp sizlamadan, çok da tatlı biriyle çimlerde piknik yaparak tamamladım
Sonra o çocuk pişman oldu tabii ama uğurlamaya bile gitmedim, ki geldiğinde havaalanında adını yazdığım kartonla beklemiştim

Bana değer vermeyene ben de değer vermem. Beni o gün bilerek üzen, isterse daha önce çok mutlu etsin hiç umrumda olmaz. Ki çocuğu hala çok severim , hep güzel anarım, Türkçe videolarını silmedim bile. Ama beni uzuyorsa hayatımda değil hatiramda kalsınlar.
Bu yüzden hayatıma aldığım insanlar beni genelde uzmezler, kıta da aşıp bir şekilde yanıma gelirler (ki şimdi konuştugum çocuk sadece haftasonu bulunduğum yere gelmek için iş çıkışı tren+3 aktarma uçuşu yaptı. Yine de ay maşallah yiğidim,ne istersen yapayim,demedim

)
Sen kendine değer ver ki o enerjiyi yay, insanlar da sana değer versinler..telefonu meşgule atıp seni sallamayan, bugün otobüse binmesi gerekirken ölü taklidi yapan adamlara üzüldüğün müddetçe öyle insanları bulup durursun