- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.244
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
O kadar dengesizler ki ben de ne yapacağımı sasirdim. Sürekli fotograflarima bakıp ağlıyorlarmis. Bunları duyunca vicdan yapıyorum, elimde değil. Siz de haklısınız. İnsanın en yakını bunu yapınca ne yaparsam yapayim bosveremiyorum.Less-is-More ben eski konunuzu bilmiyordum simdi okudum.. gitmeseniz mesela icinizde hep buyuyecek belki ama ben olsam gitmezdim heralde. Vicdan yapacak birsey yok. Anneniz oyle kocanim derdine dusup boynuna sariliyorsa kusura bakmayin hakediyordur kocasinin siddetini belki de. Cunku iliskilerinin dinamigi farkli. Bize anormal gelen onlara normal geliyor demek ki. Oyle dovusmeli sevismeli iliskileri var demek ki.. ne olursa olsun cocugumu atip da kocami tutmam heralde ben hele ki agiz burun koymayan bi kocaymis hala onun pesinde.. birakin ne halleri varsa gorsunler..
Annenizin vicdani nerede? Hem cocuklugunun icine et kizinin hem kocasiyla arasini dusunmeden laf et.. hadi neyse biraz bi nokta koysun. Ama yok hep beddua mesajlari bilmem ne. Insanda ne istah kalir ne yasama sevinci yani annem benle oyle bi iliski icinde olunca dusunuyorum da midem bulanir benim kendimi cok kotu hissederim. Anneniz size devamli devamli devamli devamli oyle hissettirmek istiyor resmen. Babaniz da anneniz de saglikli ruhlu degiller. Siz oraya gidince kucucuk bebekle ben soyleyeyim evinizin kocanizin kiymetini anlayacaksiniz. Ben su an annemlerin yazligindayim mesela. Bizde oyle sizinki kadar kotu durumlar yok ama annemle babam arasinda hep bi surtusme olur bi negatif enerji yayilir. Ben de zor bir insanim cok takarim cok sinirlenirim karsima alip kavga edeblrim hemen birisiyle ama cabuk yatisirim.. kendi duzenimi cok ariyorum yani ben de. Neyse artik donuyorum insallah evime.. bence siz de oyle olucaksiniz cunku sizi dislayacaklar gene. Ne zaman bagirlarina basmislar ki smdi bebekli halinizi bassinlar. Lohusa halinizdeyken anneniz kocasina sarilmis. Benim annem ben aglarken acilarimdan sancilarimdan kizima bakti mesela bi yandan da bana bakti. .. insanin cocugu kymetli olmali ya anlayamiyorum bu karici kocaci insanlari..
Merhaba. Eski konunuzdan hatırlıyorum. Hatta yorum yapmıştım size, bunlar sağlıklı ruh hali değil, kendi hayatınıza bakın diye.. işte aileler bunu yapiyo evlada, evlâdın suçu yok ama vicdan yaptırmayı başarmak...Sanırım gitmemek en iyisi bu durumda. Teşekkür ederim.
Nasıl da beni özetlemişsin. İnsan bir çocuk dünyaya getirdiyse onu mutlu etmek için elinden geleni yapmalı. Ama benim en büyük mutsuzluklarim kendi ailem yüzünden olmuş. Bunları hatırladıklarım aynı senin gibi kendi kendine dalıp gidiyorum. Bir bakıyorum kendi kendime konuşuyorum sanki karşındaymis gibi. Delirdim sanırımSana esine karşı aileni savun da diyemem zaten savunulcak bir halleri de yok en zoru da bu biliyor musun
Bide sizinkiler esinin önünde laga luga yapmis ne kadar ayip
Benim babamda annemde hic cekinmezler esimin onunde terbiyesizlik saygisizlik yapmaya bu kadsr.olamaz hele edepsiz babamla kaynanami düğünden sonra sadece 2 kez bir araya getirdim
Zaten icki iciyor.kadinin önünde
Ve icti mi bos bos konusuyor
Ya hic hos degil ickisine laf ettikmi bizden kotusu yok bide.parasi da yok ickisinden asla geri kalmaz
Simdi bir malı var satiyor
Asiri derece de de borcu var
.malini satinca elinde bi miktar para kalacak ve muhtemelen o parayida car cur edicek annem salağı da o parayi kendi üstüne yatirmasini istiyor hayatta yatirmaz
Annem e mustehak
Ben cok gec dogmus bir cocugum
Babam evlendiginde eve gelmiyormuş pencerelerde babami bekliyormus
Bir de ustelik kv kp.ile ayni evde yasiyormus
Neden bosanmadin neden ? Neden
Neden bizi dunyaya getirdin ALLAH im yasancak ömrümüz cekecek derdimiz varmis
Peki bizi dunyaya getirdin de neden bize bu adamın kahrini çektirdin
Bizi bi gune bi gun savurmadin
Annem aşırı ezik dusunceli kendisini ezdiren koca düşkünü bir kadin ve ne yazik ki ona hersey mustehak bu yuzden
Benimde esim var bazen ickinin dozunu kaçırıyor zaten hergun icmez ayda 2 3.kez icer
O zamanda ona gereken ayari veriyorum bi silkeleniyor bir daha icmicem tamam diyor hoşlanmıyorum boyle seylerden çünkü
Harbidende 15 gun falan içmiyor takip ediyorum sonra yemege cikiyoruz dozunda 1 2 kadeh içiyoruz
Babam yuzunden icki dusmani olcam nerdeyse
Valla yasayan bilir ceken bilir
Herkes anne baba olamiyor malesef
Allah da dagina gore kar veriyor
Nasil bir sinavdaysak anlamadim gitti
Esimde babamda olmayan pek cok huy var ama benim agresifligim yüzünden oda agresiflesmeye basladi son zamanlarda mesela.
Normalde cok sakin birisiydi
Babam yuzunden psikolojisi bozuk senelerce antidepresan icen bir insandim
Birakali 3 sene olcak rahatim
Ama izler kolay silinmiyor işte
Aile ilişkileri mutluluk yerine zarar veriyorsa uzmanlar uzaklasin diyor.. uzaklaşınca vicdan yapılıyor.. oysaki normal olsa herşey çocuklar neden uzaklassinNasıl da beni özetlemişsin. İnsan bir çocuk dünyaya getirdiyse onu mutlu etmek için elinden geleni yapmalı. Ama benim en büyük mutsuzluklarim kendi ailem yüzünden olmuş. Bunları hatırladıklarım aynı senin gibi kendi kendine dalıp gidiyorum. Bir bakıyorum kendi kendime konuşuyorum sanki karşındaymis gibi. Delirdim sanırım
Bebeğim 11 aylık. Evet dediğiniz gibi şu an tek başıma çok zor. Biraz daha büyük olsaydı belki. Gitmeyeceğim sanirimBebek ne kadarlık? Tek başınıza böyle bir yola çıkmayın bence. Sizi zorlayacak gibi duruyor. Bebeğe dr yazık.
Canim bu konuyu görünce yazmadan edemedim çünkü aynı benim babam ve ayni benim annemi gördüm ..
Babam 64 yasinda ve 45 senedir icki iciyor bizde siddet olayı yoktu ancak bağırma,çağırma kapı mi kirmadi sandalye mi kirmadi bira sisesi mi kırmadı neler neler . Bu esnada annem ne mi yapiyordu agliyordu
Bize bağrış gürültülerini anlatsam destan roman olur.
Bu esnada annem ne mi yapıyordu yine bakıyordu.
Hadi kendine zulm ederken susuyordun da bize bagirirken neden susuyordun be kadın?
Hayati boyunca babami kötüledi,arkasindan salladi bizi ona düşman etti,hos onun etmesine gerek yoktu babam zaten bütün pisligini uzerimize bulastirip bizi kendine düşman etmisti
Ama bunlari yaparken de,bizim arkamizdan ozellikle benim (kizkardesim de var) salliyor bize karsi babami dolduruyordu bana ayri babama ayri konusup babamla beni cok defa karsi karsiya getirdi. Benim babamla kavgalarımi kimse etmemistir hayatinda o kadar diyim sana
Nisanlandim evlendim ayni tantanalar devam etti
Ama ne mi oldu bu surecte bende bagiran cagiran sinirlerinr hakim olamayan duygusal degisimleri cok sık yasayan bir birey oldum hala etkisinden cikabilmis degilim kavgalarımızda esime bagiriyorum
Bana bağırmayı kim ogretmis olabilir
Tabi ki babam olcak o adam !
Ben insanlara hic guvenmeyen birisi oldum çıktım
Rezilligimizi tum mahalle biliyordu da eşim ve ailesi bilmiyordu ,bir de onlara rol yapmakla gecti gitti aylarım
Ancak evlendikten sonra ne yazik ki hersey gün yüzüne cıktı
Babami adam zanneden eşim ne mal oldugunu anladi
Cunku sagolsun hala durmuyor yanins gidiyoruz insan yerine koyupta,bu defa kardesimi ortaya seriyor. Annemi ortaya seriyor .surekli bir negatif ortam kavga ve ya kavga vari hareketler,kelleci konusmalar inan yerin dibine dibine giriyorum.
Ben evlendikten sonra anne,baba olduklarini hatirlamis olsa gerekler ki,bir 20 lik dis cektirdim aman Yarabbi gören de kolumu çektirdim bacagimi kestirdim zannetcek ariyorlar kizim neyin var bilmemne bilmemne yani hic samimi gelmiyor
Senin bahsettigin bu acindirmalar benim anne babamdada var,gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz özlettiniz hayırdır birsey mi var falan filan
Ben ayni sehirde yasıyorum görüşmeme olanagim var ancak karsilasma ihtimalim cok yüksek. 10 gunde bir ya da haftada bir gidersem gidiyorum 2 saat oturup kalkiyoruz cogu zaman esim gidelim diyor. Esim de dengesiz ne zevk aliyorsa
Inan seni coook iyi anliyorum benimde kalbimde nefretler var,gelgitler var,kararsizliklar var,düşüncelerim cok karman çorman. Bazen evde kendi kendime aklima geliyor deli gibiyim bi bakiyorum corbayi karıştırırken dalmış gitmisim ohaa çorba kopurdu diyip altını kısıyorum son anda fark ediyorum. Sinirlerim bozuldu konunu görünce cunku asiri benzerlikler var
Biliyorum kararsizsin sana gitme diyemiyecegim su durumda vicdan olayi cok lanet olasi bir olay
Ben yüzlerine bakinca eger sessiz sakin oturuyorlarsa acıyorum üzülüyorum ama dillerini açtıkları zaman... eyvah eyvah sinirler tavannn
Bu da bizim sinavimiz dicem artik ne diyim cok zor boyle anne babanin evladi olmak
Bizde dayak yoktu ama dayaktan beterdi inan ayyaş bir baba,arkasindan maddi sorunlar,el iyisi bir baba,2 yüzlü bir anne,,kocasinin delisi bir anne,bana gecen gun oyle yuzeysel biseylerden bahsettim normalde evliligimden bahsetmem ama evde kapım kırıktı yani esimin kırdığını anladı bahsettim bana diyor ki hep alttan ala ala bu gunlere geldik bosver kizimmm baban da evlendiginde hicbirsey bilmiyordu ben ogrettim erkekler gec olgunlasiyor sen kocana küsme konuş yine de bosver cevap verme herseye sinirlenme duyma
Ya o kadar ağrıma gidiyor ki yani arkamda durmuyor ben annr olsam boyle ezikce akillar vermem kızıma yani nasil bi yetistirilme tarzi annemdeki sindirilmis pasif
Hayir anneanemde hic boyle bir insan degil annem babasiz büyümüş ama anneannem baya otoriter kendini ezdirmez güçlü bir kadin yani
Velhasil kalbinin sesini dinle boyle durumlari bende yasiyorum yasadim inan senelerdir seni o kadar iyi anliyorum ki
Evet doğru diyorsunuz. Sadece ben değil birçok insan psikolojik destek almalarını söylüyor ama inatla bu hayata devam ediyorlar. Belki ben yardım edebilirim dedim. Bilmiyorum ise yarar mı? Gerçi şimdiye kadar yaramadı bu saatten sonra ne değişir kiAile ilişkileri mutluluk yerine zarar veriyorsa uzmanlar uzaklasin diyor.. uzaklaşınca vicdan yapılıyor.. oysaki normal olsa herşey çocuklar neden uzaklassin
Evet mantıklı düşününce size katılıyorum. Ben biraz duygusal davranıp acaba gitsem mi diye düşündüm ama bebeğime de kendime de eziyet olur bu. Evde bile zor zaptediyorum. Zaten yabancıları görünce agliyor. Gitmemek en iyisi. Dediğiniz gibi böyle devam ederlerse belki seneye giderim, hem bebeğim de artık yürümeye başlamış olur.Aileniz ile sorunlarınız var, eşinizin görüşmemesine istinaden, var bir bit yeniği diyorum içimden.
Madem bu kadar rahatsızdınız ailenizden ve bu kadar mesafe koydunuz, eminim ki bebeğiniz biraz daha büyüyene kadar bekleyebilirsiniz.
Yerinizde olsam, bir anne olarak, o yolu tek başınıza bebeğinizle çekmemenizi tavsiye ederim.
Çünkü bebekli hayat zaten zor, bir de üzerine tek başına yolculuk, sizi aşırı yoracaktır.
Ailenizdir, atamazsınız, satamazsınız, dünya kötüsü olsa ana-babadır.
Onda hem fikiriz, ancak bu kadar kötü şeyler yaşamanıza rağmen ben olsam gitmezdim.
Bu kadar meşakate katlanmazdım.
Onun yerine dilerlerse onlar gelsinler sizin yanınıza.
Zira onlar daha müsait, el kadar bebek ile seyahat etme durumları yok neticede.
Eğer onlar da gelemiyorsa, görüşmeyi ertelerdim.
Hem bir durun bakalım, ne şekilde davranacaklar?
Bu "iyi" tutumları devam edecek mi?
İyi düşünün derim.
Sağlıklı düşünen insanlar depresyon veya başka sıkıntılarında hemen destek almaya gidiyor çünkü durumun farkında onlar.. zaten en büyük sorun, durumun farkında bile olmayanlar da..Bebeğinize enerjinizi verin, onun gulucukleri sizi mutlu eder :))Evet doğru diyorsunuz. Sadece ben değil birçok insan psikolojik destek almalarını söylüyor ama inatla bu hayata devam ediyorlar. Belki ben yardım edebilirim dedim. Bilmiyorum ise yarar mı? Gerçi şimdiye kadar yaramadı bu saatten sonra ne değişir ki
Evet mantıklı düşününce size katılıyorum. Ben biraz duygusal davranıp acaba gitsem mi diye düşündüm ama bebeğime de kendime de eziyet olur bu. Evde bile zor zaptediyorum. Zaten yabancıları görünce agliyor. Gitmemek en iyisi. Dediğiniz gibi böyle devam ederlerse belki seneye giderim, hem bebeğim de artık yürümeye başlamış olur.
Doğumdan bir ay önce annem yanıma geldi. Her seyimle ilgilendi hakkını yiyemem. Ufacık bir iş yaptırmadi. Babamın geleceği güne kadar her şey normaldi zaten. Babamın geleceği gün eşim otogardan gidip almak istemeyince kavga çıktı. Ondan sonra olanlar oldu. Annem.bir anda saf değiştiren bir insan. Kimden yüz bulursa ona yanasir. Benimle kavga etti diye babama yanaştı. Onunla kavga edince de bana yanasirdi. Sözüne güvenemiyorum o yüzdenBebeğinizi gördü mü aileniz?
Size bebek için geldiler mi mesela?
Eğer gelmedilerse, siz bekleyin derim.
Aile dediğin zaten anlayışlı olmalı, öncelikle sizi ve torunlarını düşünmeliler.
O kadar meşakati benim annem olsa hayatta çekmeme razı olmaz, her ne durum olursa olsun "ben gelirim" der veya gitmeme müsade etmez.
Bence mesafeli durun biraz daha.
Hemen suların durulması sizi yanıltmasın.
Evde sandalye kapi kiran bir baban vardi ve sende simdi kapi kiran bir adamla mi evlendin...
Simdi esim ayyas degil diyeceksin ama kavgada kapi kirmak tek basina da normal bir is degil.
Konu sahibi yerinde olsam neyle karsilasacagimi bilmeden onca yolu cocukla bi basima gidemezdim.
Evde sandalye kapi kiran bir baban vardi ve sende simdi kapi kiran bir adamla mi evlendin...
Simdi esim ayyas degil diyeceksin ama kavgada kapi kirmak tek basina da normal bir is degil.
Konu sahibi yerinde olsam neyle karsilasacagimi bilmeden onca yolu cocukla bi basima gidemezdim.
Ama simdi seninde kınaman hos olmadi neyse canin sagolsun ama ben durumun zaten normal olmadığını biliyorum....
Teşekkür ederim. Şimdilik gitmemeye karar verdim. Belki daha sonra duruma göre tekrar düşüneceğim.size üzüldüm. eski konuları da bilmiyorum/hatırlamıyorum. küçücük bebekle o kadar yol gideceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?