Ne yapmalıyım bilmiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Merhabalar. Daha önce ailemle ilgili sorunlarimi anlatan bir konu açmıştım. Babamın kucuklugumden beri içki içmesinden, anneme şiddet göstermesinden, ben evlendikten sonra da yanlarına gittiğimde aynı sorunların devam etmesinden, hatta doğum yaptigimda yaşanan tartışmalar sonucu görüşmeme kararı aldığımdan bahsettim. Merak edenler eski konuma bakabilir. 11 ay oldu hiç görüşmedim ailemle. Zaten uzak bir ilde yaşıyorum. Otobüsle 14-15 saat sürer. Bu süreçte annem de babam da sürekli bir iyi bir kötü mesajlar atmaya devam ettiler. Ben de hep kötü karşılık verdim. İyi yazsalar da içimdeki kırgınlık bitmedi. Ama tabi insan iyi günlerini unutamıyor. Özledim. En son annemle düzgün bir mesajlaşma yaptık. Artık birşeyleri anladıklarını düşünüyorum. Onları düzeltmek için bir adım atmak istiyorum. Eşim henüz görüşmeyi düşünmüyor, kendi kararı. Ben birkaç günlüğüne yanlarına gitmeyi planlıyorum. Ama bebeğimi bırakmam. Eşim başta sıcak bakmıyordu bu fikre ama sonra bana birakti.

Asıl problem bebeğimin çok huysuz olması. Gidersem uçakla gideceğim ama direk oraya olan uçuşlar aktarmalı. Saatler sürer. Yakın bir ile direk uçuş var ama oradan da tekrar otobüse binip üç saat yol gitmem gerekiyor. Henüz babamla konuşmadım. Onun aracı yok ama bir arac ayarlayıp beni havaalanından alırsa rahat olur gibi ama emin olamıyorum. Yollarda rezil olmak var işin ucunda. Tek başıma bu bebekle göze almalı mıyım bu yolculuğu? Siz olsanız ne yapardınız? Henüz aramadım ailemi. Kararsizim çok. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

Ben bebekle kendi arabamizla 1saatlik yolda bile rahat edemiyorum.. ben olsam okadar uzun mesafeye hele bir de esim olmadan kimsesiz bi basima gitmezdim heralde. Bence cagirin onlar size gelsinler. Ha ama biz buyuguz o gelmeli seysine giriyorlarsa bilemem. Ya da annenizi cagirin yada kizkardesiniz vs varsa gelebilecek.. size eslik etsinler beraber yolculuk yapin. Ben olsam boyle yapardim sanirim.. huysuz bebek cok zor cunku..

Sorunlar tam olarak çözülmeden eşimi huzursuz etmek istemiyorum. Tartışma esnasında ona edilen hakaretler var çünkü.

Uçak yolculuğu bir buçuk saat sürüyor. Uçağa binene kadar eşim yanımda olacak. İnince de beni alirlarsa yine de zor mu olur sizce?

Daha önceki konunuzu okudum. Acaba bunca zaman sonrasında anneniz size babanız olmadan gelse daha mı iyi diye düşündüm. Çünkü yine orada, kendi evlerinde annenizin kocaciginin peşinde dönüp durması sizin yine sinirlerinizi bozar. Gerci esiniz de annenizle karsilasmak istemeyecek. Küçük bebeğiniz daha, birkaç günlüğüne bu eziyete değer mi diye düşünmek lazım. Ben sanırım gitmezdim.

Evet işin bir de bu tarafı var. Zaten gidersem artık eski konuların kapanmasını isteyeceğim ikisinden de. Ama dediğiniz gibi de olursa iyice sinirlerim yıpranabilir. Ne yapsam bilmiyorum. Böyle ne zamana kadar gidecek peki? Ömür boyu hiç görmeden olur mu? Bazen vicdan azabı çekiyorum. Torunlarının bu halini hiç göremeden büyümüş olacak. Ben kendi kavgama küçücük bebeğimi de dahil etmiş olacağım. Onların da torunu. Çok özlüyorlar. Sadece ilk doğduğunda gördüler. Böyle düşününce çok üzülüyorum.

Evet annem sürekli söylüyor. Ben acmayinca teyzemleri aratıyor.
o zaman yolculuğun zor olacağını ne yapacağına karar veremediğini falan anlat ve fikirlerini al. eğer araba ile farkli bir ile gelip seni almayı kabul ederlerse git. Yoksa asla gitme.

Daha önceki konunu biliyorum. ailende olsa senin kıymetini bilmeyen seni üzen insanlara karşı mesafeli olmadan yanatim

Teşekkür ederim. Zaten yılda bir ya giderim ya gitmem. Sadece su vicdami susturmak istiyorum artık.

Reactions: KV_

ben kesinlikle ailenizin sizi görmek istiyorsa yanınıza gelmesi gerektiğini düşünüyorum. ortada bunca yaşanmışlık varken bir çocukla onca yolu tepeceksiniz ve yine olumsuz şeyler yaşanırsa kim olacak yanınızda?
ayrıca olumsuzlukları yaşayan sizsiniz. buna rağmen yine giden siz olmayın. dediğim gibi özledilerse gelsinler.
onlar sizin görmeye geldiklerinde de eşin onları görmek istemiyorsa bir kaç gün kendi ailesinde kalsın vs.

Eşim yoğun çalıştığı için başka yerde kalamaz malesef. Ailesinin evi uzak biraz. Bir de ben bu kadar şeyden sonra onları buraya davet edip eşimi yok sayamam. Benim en büyük destekçim oldu. Şimdi bu kadar laftan sonra o yokmuş gibi davranamam. O yüzden ben gidip birşeyleri duzeltmek istedim ama yorumlara bakınca iyi bir fikir gibi gelmiyor şu an.

Eşime ettiği hakaretlerden sonra cagirmam doğru olur mu? Aynı evde bu kadar huzursuz olmalarına sebep olmak istemiyorum.

Esinize danisin tabiki. Ama inanin yollarda rezil olursunuz ... iyi mi davranicaklsr kötü mü davranicaklsr bunuda bilmiyoruz. Esiniz bir kac günlügüne evden gitsin. Kendi ailesinde kalsin. Annenizede is geregi sehir disina cikti dersiniz ...

Eşime ettiği hakaretlerden sonra cagirmam doğru olur mu? Aynı evde bu kadar huzursuz olmalarına sebep olmak istemiyorum.

Esinize danisin tabiki. Ama inanin yollarda rezil olursunuz ... iyi mi davranicaklsr kötü mü davranicaklsr bunuda bilmiyoruz. Esiniz bir kac günlügüne evden gitsin. Kendi ailesinde kalsin. Annenizede is geregi sehir disina cikti dersiniz ...

Sanırım gitmemek en iyisi bu durumda. Teşekkür ederim.

Sizi alirlarsa cok zorlanmazsiniz .. ama mesela meme meme diye tutturan bi bebekse benimki gibi babanizla da ayni arabada belki rahat edemezsiniz de.. sanmiyorum benim kizim kadar deli meme emsin :)
Benimki ikisini de ortaya dokup biriyle oynarken birini yemek istyor falan arabada da zorlaniyorum. Araba ile 3saat mi gideceksiniz.. yani goze alinabilir :)
Kesin alacaklarsa gidin o halde.. bebeginiz kac aylik yazmis miydiniz bilmiyorum da ilgisini cekecek seyler yukleyin telefonunuza. Boyle zamanlarda kurtarici oluyor cizgi filmler sarkilar falan..

11 aylık. Yok memeyi kendi bıraktı sekiz buçuk aylıkken. Evet üç saat anca sürer sanırım. Belki katlanılabilir bir yolculuk ama diğer arkadaşların yorumları beni soğuttu biraz. Sanki gitmemeye karar verdim.

Less-is-More ben eski konunuzu bilmiyordum simdi okudum.. gitmeseniz mesela icinizde hep buyuyecek belki ama ben olsam gitmezdim heralde. Vicdan yapacak birsey yok. Anneniz oyle kocanim derdine dusup boynuna sariliyorsa kusura bakmayin hakediyordur kocasinin siddetini belki de. Cunku iliskilerinin dinamigi farkli. Bize anormal gelen onlara normal geliyor demek ki. Oyle dovusmeli sevismeli iliskileri var demek ki.. ne olursa olsun cocugumu atip da kocami tutmam heralde ben hele ki agiz burun koymayan bi kocaymis hala onun pesinde.. birakin ne halleri varsa gorsunler..
Annenizin vicdani nerede? Hem cocuklugunun icine et kizinin hem kocasiyla arasini dusunmeden laf et.. hadi neyse biraz bi nokta koysun. Ama yok hep beddua mesajlari bilmem ne. Insanda ne istah kalir ne yasama sevinci yani annem benle oyle bi iliski icinde olunca dusunuyorum da midem bulanir benim kendimi cok kotu hissederim. Anneniz size devamli devamli devamli devamli oyle hissettirmek istiyor resmen. Babaniz da anneniz de saglikli ruhlu degiller. Siz oraya gidince kucucuk bebekle ben soyleyeyim evinizin kocanizin kiymetini anlayacaksiniz. Ben su an annemlerin yazligindayim mesela. Bizde oyle sizinki kadar kotu durumlar yok ama annemle babam arasinda hep bi surtusme olur bi negatif enerji yayilir. Ben de zor bir insanim cok takarim cok sinirlenirim karsima alip kavga edeblrim hemen birisiyle ama cabuk yatisirim.. kendi duzenimi cok ariyorum yani ben de. Neyse artik donuyorum insallah evime.. bence siz de oyle olucaksiniz cunku sizi dislayacaklar gene. Ne zaman bagirlarina basmislar ki smdi bebekli halinizi bassinlar. Lohusa halinizdeyken anneniz kocasina sarilmis. Benim annem ben aglarken acilarimdan sancilarimdan kizima bakti mesela bi yandan da bana bakti. .. insanin cocugu kymetli olmali ya anlayamiyorum bu karici kocaci insanlari..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…