Gittim en iyilerini bende aldım ama o fiyatları hiç görmedim. Bir düdüklü tencereye 5 bin vermiştimGeçen gün bir ihtiyaç için tabak almamız gerekti, 6'lı yemek takımları (servis, yemek tabağı ve kase şeklinde) 500'den başlıyor dendi. Taş çatlasa 5 bin falan iyileri.
Ya sen karar verdiysen bize ne soruyorsun anlamadım?Çeyiz sadece tabakla bitmiyor ki
1 porselene neden o paraları veriyonuz yazık yav.Bir yemek takımı set 15 milyar neyin kafasını yaşıyorsun
Zaten alt tarafı bir 12 kişilik alacak birde isterse 6 kişilik alacak. Ki artık setler var o dediği fiyattan daha aşağısına tenceresini çatal bıçağını yemek takımı vs vs bile alır. Hemde markalardanMerak ettim baktım karacada 3000’den başlıyor 12 kişilik takımlar.
Ayy bı de etrafındaki herkese çeyiz aldırmaya çalışanlar var bende bunlardan muzdaribimBenim bir arkadaşım üniversitedeyken harçlıklarıyla çeyiz almaya başlamıştı. Üstelik yakın zamanda evlilik yoktu, aday da yoktu. Sonra iş hayatına başladı çeyiz için tabak, çanak, nevresim vs almaya devam etti. Yine ortada aday ve ufukta evlilik yoktu. Günün birinde evlenirim illa ki çeyiz hazır olsun kafasındaydı. Dedim ki parayı bunlara vereceğine her ay çeyize ne kadar ayıracaksan gram altın veya döviz al, evleneceğin zaman o günün şartları ve zevkine göre alırsın eksiklerini dedim. Bunu kendisine söyleyen ilk insan olduğumu öğrenince daha çok şaşırdım. Çok saçma yani modası geçen, teknolojisi değişen şeyleri şimdiden almaya ne gerek var?
Aslinda ceyiz denilen sey esyalarin yarisini kapsiyor, mesela ben yatak odasini full kendim aldim, onun disinda bulasik makinesi firin ocak elektrik süpürgesi ütü tum mutfak esyalari hepsini aldim. Geriye buyuk esyalar kalmisti onlarida esim aldi. Bazi insanlar sadece nevresim ortu falan aliyor sanki evlendigi insan milyardermis gibiNe çeyizmiş arkadaş… ben insanlardaki bu çeyiz dizme merakını anlamıyorum gerçekten. Çeyiz adı altında lüzumsuz havlu çarşaf pijama vb alınacağına, mutfak eşyalarınızı, ufak tefek elektronik cihazları, yatak odası takımını alabilirsiniz. Anneniz mantıklı kadınmış, onu dinleyin.
2 kişi evleniyorsa eve 2 kişi eşya alır. Neden sadece erkek tarafı alsın? Çeyize önem verecek kadar gelenekçisiniz ama kız tarafının alması gereken şeylerin olduğunu bilmiyorsunuz
O nasıl duduklu anam babamGittim en iyilerini bende aldım ama o fiyatları hiç görmedim. Bir düdüklü tencereye 5 bin vermiştim
Valla çok güzel yatıyolar. Eşimin şirketinde de patron yattı paraya promosyonları vermediBildiğim kadarıyla üstüne yatamaz patronunuz banka direk işçinin hesabına yatırıyor. Patronunuzun gidip bankayla görüşmesi gerek. Misal A belediyesi antlaşmalı olduğu bankaya 500 bin para ödüyor. B belediyesi 2 katını ödüyor. Bu iki belediye gidip banka ike görüşüyor. A belediyesi işçilerine 10 B nin ise 20 veriyordur. Bunlar hep vardı aslında ama şimdi yüksek paralar olunca baya duyuldu. Eskiden mesela 1000 veriyorlardı ise bunu her ay maaşa yansıtırlardı. 3.500 ise 3.600 olurdu çok kafa karıştırıcı ya
Şu fissler düdüklü tencere var ya ondan aldım. Ama parasına değiyor mu dersen değiyor ne yalan söyleyeyimO nasıl duduklu anam babam
Biz bunları alırken kampanya takip etmiştik. Yemek takımı ve çatal bıçak seti alana ödediği para kadar hediye çeki veriyordu bir marka. O hediye çekiyle mutfakta ne lazımsa tencere tavadan baharatlığa kadar her şeyi o çekle almıştık. Kampanyalardan çok efsane şeyler yakalayabiliyor insan.Zaten alt tarafı bir 12 kişilik alacak birde isterse 6 kişilik alacak. Ki artık setler var o dediği fiyattan daha aşağısına tenceresini çatal bıçağını yemek takımı vs vs bile alır. Hemde markalardan
Gule gule kullanŞu fissler düdüklü tencere var ya ondan aldım. Ama parasına değiyor mu dersen değiyor ne yalan söyleyeyim
Teşekkür ederim kuzumGule gule kullankullanan herkes memnun zaten ondan. Parasi olan herkes almali
Vallaha şaşırdım ..o promosyon için maaşı nereden baksanız 10 bin tl üstüdür.Bu güne kadar çöp almayıp birden çeyizinden ,TV sine ..birikimine neye koşturacağını şaşırmış durumda kalmış..bu promosyon olmasa acaba ne yapacakmış17 bin almış
Biz öğretmenler emeklilerden de düşük alarak rekor kırdık o ayrı tabivay anam
Öğretmenlere verdiler mi ki ona hayret ederim zira bizi hep unuturlarBiz öğretmenler emeklilerden de düşük alarak rekor kırdık o ayrı tabi
27.000 o promosyonbende tam onu düşünüyordum
Vermezler mi..7200 tl ye anlaşıldığını duyduğumuzda konu sahibi arkadaşa benziyorduk..2 ay sonra parayı aldığımızda en düşük promosyonlar arasında yerimizi almıştıkÖğretmenlere verdiler mi ki ona hayret ederim zira bizi hep unuturlar
Maaşa göre vermiyor sanırım yav. Beyimin şirkette güvenlik de aynı miktarı alıyor müdür de.Vallaha şaşırdım ..o promosyon için maaşı nereden baksanız 10 bin tl üstüdür.Bu güne kadar çöp almayıp birden çeyizinden ,TV sine ..birikimine neye koşturacağını şaşırmış durumda kalmış..bu promosyon olmasa acaba ne yapacakmış
Ahahaha virüs gibilerAyy bı de etrafındaki herkese çeyiz aldırmaya çalışanlar var bende bunlardan muzdaribimiş bulma haberi için bı arkadaşımı aradim bana diyo ki senin ilişkin var ise girdin çeyiz almaya başla. Yahu kendime harcicam önce bı dur para görmemişim bı kendime yatırım yapıyım, özgürlüğün tadını çıkarıyım koca kaçmıyo.
Şuanda isssizim başka bı arkadaşımla buluştum kahve parasını zor çıkardım o derece diyo çeyiz alsana evlensenize yahu dötüme don alamıyorum ne çeyizi. Kendisi KYKsini ödemeden hemen gitti çeyiz aldı. Evlerimiz o kadar büyükte değil o kadar kutuyu nereye koycaz alsakta. Erken daha 23de evlenmek istemiyorum diyorum yok çocuğa geç kalirmisim. Gidin evleniyonuz mu çeyiz mi yapiyonuz aklınızı kendinize saklayın. Nasıl dolmussam iç dokus oldu
Nasil ya erkek tarafi almiyor mu dndjdjjArkadaşlar çalıştığım yerde banka degiscekmis o yüzden promosyon vericekler bize bnde o paranın bir kısmıyla ceyizimin eksiklerini alıyım bir kisminida biriktireyim dedim.bir hafta sonra nisanim yaza doğru düğünüm olacak çünkü annemde o parayla evinin bir eksiğini televizyon al çocuğa katkın olsun diyo.zaten.alinan çeyizler dunyanin parası oluyor bedavaya mi alındı hiç anlamıyorum kötu günümde birikmiş olsa kötü mu olucak bide eşyaları erkek tarafı almıyor mu
Ceyizden kastiniz nedir?Tv de ceyiz iste .Buzdolabi da ceyiz,kucuk ev aletleri de.Ceyiz dediginiz havlu kenari degl sadece yahu.Bnde çeyiz alicam.iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?