Ne Yapmalıyım Kabul Etmelimiyim?

nazeli33

hayatımın anlamı oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
678
192
18
Bugun cok canim sıkkın.
Ablam gil bi köye tasindilar cocugu var 2.sinifa gidiyor benim evimin yaninda bi okul var ben sehirdeyim. O koyde cocugu okula almamislar o koyun ogrencileri alinmiyormus vs. Ne yapacaksin falan diye sormak icin aradim dedi cocugu buraya birakacam annem gile yani artik sen idare edeceksin dedi. BEN ŞOK!
6 aylik oglum var yegenim asiri yaramaz esim oyle kaldiramiyor cocugu annen gile birakacak ama lafta aksama kadar benim bakmam gerecek annem calisiyor evde kimse yok ablamda bunu biliyor zaten hadii akilli olsa idarr ederim ama asiri yaramaz 1 saat tahammul edemezken nasil bir sene boyunca idare ve ablam sormadi bile olurmu olmaz mi diye. Ne yapmaliyim esim istemez bende istekli degilim :( bir yandan uzuluyorum vicdansizlikmi yapiyorum diyorum ama bir yandanda offfd bilmiyorum kotu bi teyzemiyim. Bu senede acik ogretime baslayacam surekli ders calismam lazim zatenn ne yapacam ben yaaa ne demeliyim kabul etmelimiyim

ablan nekadar düşüncesiz oğluna kim ders çalıştırcak kim ilgilincek sürekli...kim okula götürüp getircek...kolay yolu bulmuş sanırım...
annesi madem çalışıyor ablan gelsin annende kalsın bir süre...
Benim oglum 6 aylik daha bebek ve ben bu sene acikogretime basliyorum orayi tam anlamadiniz sanirim ablamin cocuguda 2. Sinif

konuş ablanla o seni düşünmemiş ama sen kendini düşün daha ilgiye muhtaç bebeğin var. yeğenin 1. sınıfa başlıyor okuması yazması çok zor 1 sene geçirecek çocuk, toplantısı olur okuma bayramı olur vs. annesi gelsin ilgilensin. 1. sınıfa giden çocuk başkasına emanet edilir mi? bir de gelipte sormamış kalsın mı sizde diye . annenle konuş umarım senin tarafındadır açık açık konuşun ablanla.

Senin de bir ailen var. Sana sormadan ne alaka yani. Yolda izde cocuga bi'sey olsa teyzesi bakamadi olur. Bir sene uzun bir sure bu yukun altina girme bile. Sonucta senin de sartlarin uygun degil. Cocugu dogurmayi bilen bi'zahmet her seyiyle de ilgilenecek. Sen sehirdesin diye onun cocugunun pesinde kosarken annesi ne yapacakmis?

Alinmaya bile yuzu yok ama buyuk ihtimal kusecektir.

Esine pasla.

Bende acaba ben vicdansizmiyim diye dusunuyorum ne demeliyim ki ona
aynen dediğimi de bence sen mi doğurdun bu çocuğu ben mi adam ol evladının başında dur kimse mecbur değil senin doğurduğuna bakmaya bize mi güvendin yaparken de..bazı insanlar tokat gibi cümleler olmadıkça laftan anlamıyorlar.

Valla küserse küssün Hatta çatır çatır söyle suratına ne biçim annesin çocuğun sensiz napsın sen özlemeyecek misin de Kabuk etmeeee

konuş ablanla o seni düşünmemiş ama sen kendini düşün daha ilgiye muhtaç bebeğin var. yeğenin 1. sınıfa başlıyor okuması yazması çok zor 1 sene geçirecek çocuk, toplantısı olur okuma bayramı olur vs. annesi gelsin ilgilensin. 1. sınıfa giden çocuk başkasına emanet edilir mi? bir de gelipte sormamış kalsın mı sizde diye . annenle konuş umarım senin tarafındadır açık açık konuşun ablanla.
Annem bana kizacak ayip diyecek basindami oturtacaksin diyecekkk biliyorum

Senin de bir ailen var. Sana sormadan ne alaka yani. Yolda izde cocuga bi'sey olsa teyzesi bakamadi olur. Bir sene uzun bir sure bu yukun altina girme bile. Sonucta senin de sartlarin uygun degil. Cocugu dogurmayi bilen bi'zahmet her seyiyle de ilgilenecek. Sen sehirdesin diye onun cocugunun pesinde kosarken annesi ne yapacakmis?

Alinmaya bile yuzu yok ama buyuk ihtimal kusecektir.

Esine pasla.
Bende esime soyletmeyi dusunuyorum zaten alinacak ve senelerce konusmayacak bunuda biliyorum

Vicdansızlik değil. Herkes kendi çocuğuna bakmak zorunda eğitimiyle ilgilenmek zorunda. İsterse öz kardeşin olsun. Kim takip edecek bu çocuğun derslerini? Çocuğunun eğitimi için şehir değiştirenlerin başı kel mi? Hele ki 2. sınıfa gidiyo bu çocuk. Performans ödevleri falan bazen günleri aliyo. Anlamadığı yerler çok sık olacak. Lise öğrencisi değil ki kapansın odasına ders çalışsın.

Zaten ablam sehirdeyken surekli cocugu bize birakirdii esim dinlenmeye geldiginde sesten uyuyamazdi bilerek biz biraz rahat edelim birazda sen bak derdi
aynen dediğimi de bence sen mi doğurdun bu çocuğu ben mi adam ol evladının başında dur kimse mecbur değil senin doğurduğuna bakmaya bize mi güvendin yaparken de..bazı insanlar tokat gibi cümleler olmadıkça laftan anlamıyorlar.

Vicdansızlik değil. Herkes kendi çocuğuna bakmak zorunda eğitimiyle ilgilenmek zorunda. İsterse öz kardeşin olsun. Kim takip edecek bu çocuğun derslerini? Çocuğunun eğitimi için şehir değiştirenlerin başı kel mi? Hele ki 2. sınıfa gidiyo bu çocuk. Performans ödevleri falan bazen günleri aliyo. Anlamadığı yerler çok sık olacak. Lise öğrencisi değil ki kapansın odasına ders çalışsın.
Evet bende bunu dusunuyorum zaten

Madem orada kabul etmediler çocuğu o zaman çocuğunun okulu neredeyse oraya gelsin anne, nasıl bir düşüncesizlik

Benim oglum 6 aylik daha bebek ve ben bu sene acikogretime basliyorum orayi tam anlamadiniz sanirim ablamin cocuguda 2. Sinif

yoo anladım ablanın oğluna kim ders çalıştırcak demek istedim..sanırım siz beni anlamadınız:)

Kuserse kussun tatile giderken kedisini birakiyor sanki bu ne sorumsuzluk ya pes millet ne rahat.Bu cocugun babasi yok mu o da mi dememis kadin deli misin cocugu nereye yolluyorsun diye

Boyle sorumsuzluk olurmu ya cocuk annesini ozlemeyecekmi kim ders calistiracak bu cocugu seni tarafindan bakinca da alismis oldugun bi duzenin var
Annene soyle o soylesin ablana olmaz bu böyle diye

o nasıl köy okulu öyle
o köyden almıyormuş

olur mu öyle saçma şey

kim hangi okula gidiyorsa ona gitsin akşam da evinde anası babası ile otursun

ya da ablan gelip annenle kalsın

çocuğun ilgilenilmesi lazım yani sen boş olsan bile annesi değilsin; kendi annesinin ilgisi gibi olur mu hiç

yukarıda bir arkadaş çocuğun ders çalıştırılması lazım demiş; doğru demiş akşam annen mi çalıştıracak

kaldı ki çoğu okul yarın gün kalan saatlerde ne olacak; teyze bakar olmaz öyle

Back
X