Ne Yapmalıyım Kabul Etmelimiyim?

Köyde ilkokul öğretmen varsa mecbur alırlar. Ablan bu konuda yalan söylüyorsa art niyetli çocuğun sorumluluğunu istemeyip kolaya kaçıyor gibi.Yok köydeki okulun eğitimini beğenmiyorsa bunu güzelce ifade edebilirdi. Hoş o kadar önemsiyorsa kendi ilgilenebilrdi. Ne bileyim ablanın tavrı hoş değil bence.

Amaaan kırılırsa kırılsın ya.. Hiiiiç umrunda olmasın.. Benden bişey bekleme de.. Acık acık soyle.. Ne düşüncesiz bi ablaymış bu.. Pes

Konu sahibide siz yapamıyorsunuz biz nası yapcaz peki diyememişmi..Bi kendilerine mi gerekliymiş..
Doğurup başkalarının başına atanlar anne olmamalı. Her kadının anne olmaya hakkı makkı yok, böylelerini elimden gelse kısırlaştırırım ki bacak aralarının keyfini sürsünler ölene dek.
İnsan yavrusunu kardeşinin başına atar mı ya?

Doğurup başkalarının başına atanlar anne olmamalı. Her kadının anne olmaya hakkı makkı yok, böylelerini elimden gelse kısırlaştırırım ki bacak aralarının keyfini sürsünler ölene dek.
İnsan yavrusunu kardeşinin başına atar mı ya?
Benimde 8 yaşında bir oğlum var.Bir gün bile babaanesinde kalsa gece uyuyamam. Ne yaptılar diye merak eder dururum .Ama bilemiyorum belkide biz yanlışız onlar doğrudur.Fazla düşünmekte ve evhamda bize zarar .

Ablan sormamış bile,ne kadar düşüncesizce..
Madem öyle gelsin annenlere çocuğu ile ilgilensin,başında dursun.bu çocuğun ödevi var,beslenmesi var planı var programı var,var da var..

Kötü bi teyze değilsin ama ablan nasıl bir anne ona bakmak lazım.

Yani ablanızda zor durumda sanırım köyde okula yazdıramamış çocuğu.
arasıra o a gelir kalır bazende siz ilgilenirsiniz teyzesiniz neticede ana yarısı.
Zamanla uslanır, akıllanır ya sizin evladınızda öyle olsa ona da mı tahammül edemeyeceksiniz?
El değil sonuçta.

Çocuk aşırı hareketli imiş.Allah korusun düşse bişey olsa sorumlu olursun bir de..

Ablanın tavırları o kadar kötü ki insanın içinden gelmez ona yardımcı olmak

Benimde 8 yaşında bir oğlum var.Bir gün bile babaanesinde kalsa gece uyuyamam. Ne yaptılar diye merak eder dururum .Ama bilemiyorum belkide biz yanlışız onlar doğrudur.Fazla düşünmekte ve evhamda bize zarar .
Ama 1 yıl bu, 1 ay değil ki, bir anne böyle yapar mı..

Cokk dusuncesizler yemin ederim ki onlar sehirde otururken cocugu surekli gonderiyorlardi esimin yatma saatinde esim uykusuz kaliyordu seslerinden afedersiniz diyorduki o seyi biz yaoamiyoruz rahat vermiyorlar sizde kalsin biz rahat edelim diyorladi

Yanlış anlamayın, sizi kırmak istemem ama en büyük hata sizde. Ablanız aşırı bencil ve siz böyle ezilerek onun bu özelliğini pekiştirmişsiniz. Aynı şekilde anneniz size haksızlık yapacak ama siz o sizi sevmeyecek diye endişe ediyorsunuz. Size karşı büyük ayıplar yapılmış, siz hala "beni sevsinler, beni sevsinler, onların sevgisine ihtiyacım var" tarzında davranıyorsunuz. Hakkınızı savunamıyorsunuz. Kendinize güvenin, bırakın insanlar "ya nazeli bizi sevmezse" diye endişelensin. Gerekirse bu konuda uzman yardımı alın.

Konu ablanız veya anneniz değil. İleride başka biri aynı şeyi yapabilir. Siz izin vermeden kimse sizin duygularınıza ve davranışlarınıza yön veremez aslında. Sorun onlar değil, sorun sizinle ilgili. Asıl bunu halletmeniz lazım. Hem kendi mutluluğunuz, hem de ileride sizi rol model alacak çocuğunuzun mutluluğu için. Bence bir psikoloğa giderseniz sizin için çok faydalı olabilir. Çünkü muhtemelen yetiştiriliş tarzınızla alakalı ve tek başınıza halletmek zor veya imkansız olabilir. Kişisel gelişim eğitimi gibi düşünün. Ayrıca, çocuğu olan her kadının bir iki kere de olsa iyi bir psikoloğa gidip danışmanlık hizmeti almasının faydalı olabileceğini düşünüyorum. Mutluluklar diliyorum.

Kusura bakmayın en tiksindigim insan tipi bu abla.
Net bir şekilde Hayır de bacim bak bir kere basarirsan Hayır diyebilmeyi daha mutlu bir hayatın olacak.
Hayır diyememe hastalığı bu.
Ayrıca okul işinde de bir bit Yeniği olabilir gibi geldi bana.

Walla utandim :KK43: ve zaten ben senle degil kocanla konusurum dedi ben daha birsey demeden

Ya kocanıza yazık değil mi? Siz hakkınızı savunamıyorsunuz diye neden onu stres yapıyorsunuz? Aynı durumda eşiniz olsaydı, istememe sebebi olarak kendi ailesine karşı sizi öne sürseydi bence siz çok stresli olurdunuz.

Hiçbir şey işe yaramazsa bari sadece ablanıza bahane sunmak için bile olsa psikolağa gidin. "Ben uzmana danıştım, bu durum hem çocuğun, hem benim, hem de eşimin psikolojisine kötü etki edermiş. Kesinlikle böyle yapmamamı tavsiye etti. Bu yüzden böyle bir şeyi asla kabul edemem. Çocuğun yeri annesinin yanıdır. Ben yeğenimle tabii ki ilgilenirim ama sen yanında olduğum sürece. Ayrıca böyle emrivaki yapman çok yanlışmış" vs deyin. Artık psikolog ne derse onu dersiniz, ben tahmini olarak yazdım. Uzman biri daha ikna edici ve doğru bilgi verecektir.

Hem bu şekilde aranız da fazla bozulmamış olur. Siz demiyorsunuz, uzman diyor sonuçta. Gerekirse bir kere de ablanızla gidersiniz aynı uzmana, onu dinleyip ikna olur. En kötü ihtimalle gelmez. O zaman da ileride bu konuyu başınıza kakarsa, "sen nasıl teyzesin" vs. derse, siz de şakayla karışık gülerek "ablacığım sen uzmana danışmaya bile gelmedin, sen nasıl annesin" dersiniz şen şakrak bir biçimde, ciddiye almadan. Umarım en kısa zamanda çözersiniz.

Yorumlari okumadim ama çocuğa bisey olsa hesap vetemezdiniz; ne kendinize ne ablaniza nede mahkemeye....evet teyze anne yarisidir ama anasi gelip başında dursun; siz de yanlarinda olun.tek başınıza sorumluluk alamazsiniz
Ben ki; yegenimi sirf ders calistirmak icin 100 km yol gider gelirim.

Vallahi hepiniz cok haklisiniz daha ablamla konusmadim ama konusacagim eger okul almiyorsaa milli egitime git sikayet et diyecegim ve kalbimden gecen herseyi soyleyecegim ki diger ablamin cocugu olsa bakarim ama buna bakamam hem ablamin tavri yuzunden hem bundan baya zaman once kocasi kendisinin bana yapmadigi kalmamistii ama ben buyugumdur diye susmustum ama gerekirse herseyi yuzlerine vurma vakti geldi gibi sadece isleri dustugunde bana geliyorlar zaten

Bugun cok canim sıkkın.
Ablam gil bi köye tasindilar cocugu var 2.sinifa gidiyor benim evimin yaninda bi okul var ben sehirdeyim. O koyde cocugu okula almamislar o koyun ogrencileri alinmiyormus vs. Ne yapacaksin falan diye sormak icin aradim dedi cocugu buraya birakacam annem gile yani artik sen idare edeceksin dedi. BEN ŞOK!
6 aylik oglum var yegenim asiri yaramaz esim oyle kaldiramiyor cocugu annen gile birakacak ama lafta aksama kadar benim bakmam gerecek annem calisiyor evde kimse yok ablamda bunu biliyor zaten hadii akilli olsa idarr ederim ama asiri yaramaz 1 saat tahammul edemezken nasil bir sene boyunca idare ve ablam sormadi bile olurmu olmaz mi diye. Ne yapmaliyim esim istemez bende istekli degilim :KK43: bir yandan uzuluyorum vicdansizlikmi yapiyorum diyorum ama bir yandanda offfd bilmiyorum kotu bi teyzemiyim. Bu senede acik ogretime baslayacam surekli ders calismam lazim zatenn ne yapacam ben yaaa ne demeliyim kabul etmelimiyim

Sen vicdansız değilsin ablan cok bencil biri.

Back
X