ne yapmalıyım

Arkadaşlar konu sahibini kocasına karşı biraz fazla kışkırtmıyor musunuz?!
Tamam büyük hatalar yapmış. Hem eşi hem kendisi kusurlu. Bunu kabul ediyorum. Hiç tasvip etmesemde evet kaçıp evlenen çok kişi var ve bir süre sonra kaçan çift ailesiyle arayı düzeltmeye çabalar. Konu sahibi ve eşi buna bile tenezzül etmemişler. Çok çok hatalılar.
Hatta o anneciğine çok acıdım. Allah yardım etsin kadıncağıza.
Fakat bazılarınızın hatta çoğunuzun ağzının hiç ayarı yok. bu saatten sonra kadını eşine karşı bu derece doldurmak mantıklı mı sizce. Olaki gazınıza geldi gitti kocasıyla kavga etti ayrıldı, yada kocasından soğudu diyelim. Siz mi konu sahibine teselli olacak sahip çıkacaksınız? Sahip çıkmak derken ne anlamda söylediğim gayet açık. Sahip olmak ne demek diye başka yerlere çekecekler olacaktır diye açıklamak istedim.

Konu sahibi kardeşimiz, bu saatten sonra yapman gereken acele etmeden eşini ailen hakkında yumuşatmaktır. Düzgünce konuş, ben bebeğimi ailemden uzak yabancı büyütmek istemiyorum, yerimde olsan eminim sende istemezdin, hem o insanlar beni dünyaya getiren üstümde ödenmez emeği olan anne babam vs diye güzelce anlat. Zaman ver, acele etme.

kısaca soyle soyleyeyım bılmedıgınız seyler
annem kuran hocası gıbı ama ben afedersınız tovbe rabbım Allahın varlıgını bılıyordum ama Allahın yasakladıklarını umursamıyordum cunku oturupta bırı bana hayatı anlatmadı ne ana ne baba ne dua bılırdım ne bırsey sadece kafamın dıkıne gııdyordum ve kucucuktum arkama dusen olmadı abım bıle kendı hayatın kendı yaptıkların dıyerek cok medenı oldugunu gosterdı
aileniz bunları öğretmedi de eşiniz mi öğretti o mu tuttu elinizden? şimdi de pek bir şey öğrenmişe benzemiyorsunuz, ana baba hakkı nedir bilmiyorsunuz bir tek koca hakkını öğrenmişsiniz maşallah. bilmedikleriniz var deyip durduğun bu muydu? biz de dedik işkence gördün atıldın satıldın, şımarık ergen triplerine girip kendin gibi bi ergenle evlenmişsin, yaşayarak öğreneceksin büyüyeceksin, bize kızıyorsun ama burda sana akıl verenlerin senin iki katın kadar yaşı var sen giderken biz dönüyoruz o yüzden boşuna kızma söylediklerimize Allah akıl fikir versin ne diyelim

Bence anlatmak istediğini açıkça anlat. Ne oldu ,ne yaşandı?

Ayrıca annenle konuşmamanı doğru bulmuyorum ama evliliğin selametinin eşlerin anne babalarından daha önemli diye düşünüyorum.

Buraya konu açan arkadaşların çoğunun kocalarinin aileleriyle ailecek gorusmemelerinin ciddi manada dogru olacağını düşünüyorum.
Benim başıma da geldi.
Eşimin annesinin son gelişinde, annesi gittikten sonra eşimle aramız soğudu ve boşanma lafı geçti ortada hiçbir şey yokken. Bunu yapan kizin ailesi olsa da aynı şey geçerli.
Umarım anlatabilmisimdir.

Son düzenleme:
annem kuran hocası gıbı ama ben afedersınız tovbe rabbım Allahın varlıgını bılıyordum ama Allahın yasakladıklarını umursamıyordum cunku oturupta bırı bana hayatı anlatmadı ne ana ne baba ne dua bılırdım ne bırsey sadece kafamın dıkıne gııdyordum ve kucucuktum arkama dusen olmadı abım bıle kendı hayatın kendı yaptıkların dıyerek cok medenı oldugunu gosterdı

Allah size akıl vermiş kullanasanız diye siz kullanmamayı tercih ettiyseniz ki hala bu tercihte ısrarcısınız kimseyi suçlamayın. Birinin size hayatı anlatmasına gerek yok yetişkin insansınız. Tabi ki kendi hayatınız kendi yaptıklarınız. Bebek misiniz sürekli biri arkanızı kollasın? Kocanız sizin beyninizi iyi yıkamış. Şeytan annenizle görüşmeyi aklınıza sokmuş ya açın gözünüzü sizi ailenizle görüştürmeyen asıl şeytanı görün.

Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyim ve evlenirken birçok sorunla evlendim her şeyi göze alarak ailemi silecek şekilde. Ailemin rızası olmadan evlendim çünkü eşim benim kaderimdi bunu biliyorum ve şuan oldukca güzel eşim benimle çok güzel bir şekilde ilgileniyor bensiz asla bir yere gitmez ben olmadan üzerine bile birşey alamaz (alırsada giyemiyor aldığı eşyalar dolapta yep yeni duruyor ) ve güzel anlaştığımız bir evliliğimiz ve 1 tane oğlumuz var. Her neyse akıl almak istediğim konuya geliyorum
Ailemle görüşmüyorum bazı nedenlerden dolayı düğün yaparak evlenmedim ve dediğim gibi onların rızası yoktu ve eşim ailemden nefret ediyor onlara karşı düşman ve benide öyle biliyor çünkü kader dediğim gibi huzursuzluk olmaması için bu olması gerekiyor
annem evlendiğimde kapıma geldi ve ben kapıyı açmadım açsam eşimle çok fazla sorun yaşayacağız o yüzden eşimi çağırdım konuştuk ettik ve annem ondan sonra hiç gelmedi.(Bir nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
ve diyeceğim o ki annemin instagram adresini buldum ben de bir instagram adresi açıp iletisime geçmek gibi bir düşünce oluştu aklımda ve bebeğim oldu bir yandan onlarında görmesini istiyorum ama diğer yandan eşim bilmez evet ama eşim bana bu kadar güvenirken beni bu kadar severken bensiz hiç birşey yapmaz yapamazken bana bu kadar değer verirken ve düşman olduğu nefret ettiği ve benimde nefret ettiğimi bilirken arkasından bu işi nasıl cevirebilirim vicdan olarak rahat olamam asla ama şeytan işte aklıma soktu yukardada Allah var eşim görmesede Allah görüyor kafam iyice karıştı sizce ne yapmalıyım kocamı salak yerine asla koymak istemiyorum
Bende ailemin rızası olmadan evlendim düğün yapmadan ailem eşimi istemez görüşnediler 1 senedir ama benim anneme gidip gelmeme Bi şey demez tek başıma giderim hiç onlarla muhatap ettirmem eşimde muhattap olmaz aradaki dengeyi saglamzsanz çok pişman olursunuz ilerde

Arkadaşlar konu sahibini kocasına karşı biraz fazla kışkırtmıyor musunuz?!
Tamam büyük hatalar yapmış. Hem eşi hem kendisi kusurlu. Bunu kabul ediyorum. Hiç tasvip etmesemde evet kaçıp evlenen çok kişi var ve bir süre sonra kaçan çift ailesiyle arayı düzeltmeye çabalar. Konu sahibi ve eşi buna bile tenezzül etmemişler. Çok çok hatalılar.
Hatta o anneciğine çok acıdım. Allah yardım etsin kadıncağıza.
Fakat bazılarınızın hatta çoğunuzun ağzının hiç ayarı yok. bu saatten sonra kadını eşine karşı bu derece doldurmak mantıklı mı sizce. Olaki gazınıza geldi gitti kocasıyla kavga etti ayrıldı, yada kocasından soğudu diyelim. Siz mi konu sahibine teselli olacak sahip çıkacaksınız? Sahip çıkmak derken ne anlamda söylediğim gayet açık. Sahip olmak ne demek diye başka yerlere çekecekler olacaktır diye açıklamak istedim.

Konu sahibi kardeşimiz, bu saatten sonra yapman gereken acele etmeden eşini ailen hakkında yumuşatmaktır. Düzgünce konuş, ben bebeğimi ailemden uzak yabancı büyütmek istemiyorum, yerimde olsan eminim sende istemezdin, hem o insanlar beni dünyaya getiren üstümde ödenmez emeği olan anne babam vs diye güzelce anlat. Zaman ver, acele etme.
o kocasından soğumaz kavga da etmez hiç merak etmeyin

Abin haklı insanda kafa var, kalp var, vicdan var insan asla iradesiz fikirsiz yaprak gibi ordan oraya savrulan bir varlık değil. Herkes yaptıklarından mesul. Aileni silip gitmekten sen sorumlusun.

evet dogru soyluyorsun pekı aılem ben esımle tanısmadan yanı benım oncekı hayatımda nerdeydı be ablacım benım yaptıgım hatalarda aılem neden arkamda degıldı varı yogu ogullarıydı ben nerdeydım hayatlarında bana neden onem gosgtermedıler esımı bos verın ama aılem neden bana karsı hep uzaktı
ne hata yaptında arkanda değillerdi mesela? 17-18 yaşlarında ben de aileme aynı duyguları besliyordum, babam hep çalışmam için zorlardı durumu da çok iyiydi benim parama mı muhtaç diye kin duyardım, 18 yaşımdan beri çalışıyorum şimdi 32 yaşındayım diyorum ki Allah razı olsun babamdan, beni o zorlamasaymış bi baltaya sap olamazmışım bana o günkü katı tavrını bugünkü aklımla anlayabiliyorum, ama ergenlikte sadece anlamaz kin duyarsınız

Etmesin zaten. Zira çözüm bu saatten sonra kocasıyla arasının bozulması değil.
yahu kimse de kocasıyla arası bozulsun boşansın baba evine dönsün demiyor zaten, hayatın binbir yüzü var ve güvenebileceğin tek liman her zaman ailedir. bunu vurguluyoruz, olan olmuş evlenmiş zaten kapıya gelen anneyi geri çevirmek de nedir,kocam ailemden nefret ediyor ben de öyle davranıyorum nasıl bir mantıktır

Bence anlatmak istediğini açıkça anlat. Ne oldu ,ne yaşandı?

Ayrıca annenle konuşmamanı doğru bulmuyorum ama evliliğin selametinin eşlerin anne babalarından daha önemli diye düşünüyorum.

Buraya konu açan arkadaşların çoğunun kocalarinin aileleriyle ailecek gorusmemelerinin ciddi manada dogru olacağını düşünüyorum.
Benim başıma da geldi.
Eşimin annesinin son gelişinde, annesi gittikten sonra eşimle aramız soğudu ve boşanma lafı geçti ortada hiçbir şey yokken. Bunu yapan kizin ailesi olsa da aynı şey geçerli.
Umarım anlatabilmisimdir.
Bazı ailelerle araya mesafe koymayı ve hatta hiç görüşmemeyi ben de anlayabiliyor kabul edebiliyorum. Hayatta herşey var.
Aile büyük namussuzluk yapmıştır, dev sorunlar vardır olur bunlar.
Ya da hiç yoktan evlilik birliğini bozuyorlardır filan.

Ama burada konu sahibi nedenini tam olarak anlatmıyor. Tutturmuş bir eş türküsü. Ailesi ona ne yapmış tam olarak anlatmadığı için suçlandı bu kadar.

insan kapısına gelen ANASINI kapıda koyar mı.(Bir nevi ANAM yokmuş gibi devam ediyorum.nasıl insanımki anamı kapıda koyabiliyorum. insan ailesini hiç merak etmez mi)

koçişkoliştilifkonofla mtllklr.

Anneniz kapınıza gelmek anne yüreği işte nasıl açmazsınız illaki sizi düşünüyordur ailen ama eşinin yaptığı büyük hata anne baba nefret edilmez sende onun ailesinden nefret et bakalım eşin sana güzel davranıyormu asla sende oda ailenle görüşmelisin eşinle güzelce konuş ve barışmak konuşmak için ikna et orta yolu bulun bu şekilde olmaz yoksa

Ailenizin rızasını almadan , örfe adete uymadan evlenen siz acaba anneniz neden arayıp sormuyor. Hiç düşündünüz mü siz kaçıp evlenirken ailenizin akraba ve cevresi sırf sizin sebebinizle onları yüzlerine baka baka kınayıp laf soktuklarını ? ANLAMDIĞIM KONU EŞİNİZİN NEFRETİ KİME , KİM KİME NEFRET DUYMASI GEREK ACABA ?

Okurken Allah evladın hayırlısını versin dedim, annem kapıma gelecek esim ac demezse acmayacagım kapıyı? Ne munasebet.
Kapıya geleceğim bakacağım kızım kocasının kölesi olmus ve Yuzume bakamıyor kocası istemiyor diye hayatıma devam etmek yerine oturup yas tutacagım.?

Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz ne bekliyorsunuz anneniz sız yoksunuz diye ölsün mü? Elbette siz yokmusunuz gıbı devam edecekler.
Yoksunuz zaten, aklınız fikriniz yok kendinize saygınız yok aılenıze sevgınız yok, hatır gönül yok.. Yokta yok. E yoksunuz iste?

Bu arada kocanızın sız yokken kıyafet dahi alamaması sevgi göstergesi veya basari degıl, ozguvensızlık
Gıyecegım elbiseyi kocam alsa kendı adıma uzulurdum niye böyleyim diye.
Bakın hayatınıza kimseyle irtibata da geçmeyin.
Evladınız varmıs, ilahi adalette var bunu da unutmayın.

Back
X