ne yapmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi sczn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
bunda 2 ay önce kayınvalidemler şehir dışında birkaç ay kalmışlardı evlerine döneceklerdi. dönmeden bir kaç gün önce eltim beni aradı kayınvalidemin evini temizleteceğini söyledi kadın tutmuş kadının yanında öğlene kadar durucam öğleden sonrada büyük görümcem duracakmış anlaşmışlar. bende o gün dedimki istersen bende durabilirim. dediki gerek yok senin küçük çocuğun var biz hallettik tamam dedim konuştuk telefonu kapattım.
birgün sonra temizlik yapılan gün küçük görümcem aradı büyük görümcemi kahvaltıya çağırmış sende gel dedi saat te 11 gibi ben de tamam dedim temizlik aklımdan çıkmıştı. kapatınca hatırladım büyük görümcemi aradım dedim ki kahvaltıya çağırdı gideriz dedim ama temizlik var dedim. o da bana ayarladığını eltim 12 de o evden çıkacakmış işi varmış dayısının hanımına rica etmiş( bu arada dayısının hanımıyla arası çok ii büyük göürmcemin) o duracak bizde erken geliriz temizlik bitmeden bende yetişirim dedi. bende tamam dedim. aklımdan eltimi acaba k. görümcem çağırmışmıdır diye geçti ama onların arası çok ii düşünür dedim başka da aklıma bişey gelmedi. neyse biz gittik gitmeden o elitim k.görümcemi aramış o da böyle böyle kahvaltıya çağırdım gelecekler demiş o da bir köpürmüş saymış saymış kapamış.biz gittik anlattı büyük görümcem aradı telefona çıkmadı sont k görümcem aradı onla konuştu ben aradım telefona çıkmadı. ama bana kızabileceği aklıma bile gelmiyor. ben herhalde büyük görümceme kızmış diyorum ama o da yerine bakacağı adamı ayarlamış niye kızıyor ki diyorum. k. görümceme kızmıştır diyorum kahvaltıya çağırdığı için diyorum. aradım yine açmadı akşam evine gittim evde yok neyse dedim sonra görüşürüm. ben onla görüşcem onun arasını yapıcam güya onlarla amacım o
gelelim sonuca meğersem o büyük görümcemle bana kızmış niye gitmişiz de ben yemek yapabilirmişim o eve de bari gidiyormuşuz çocuğunu alsaymışız bizim onla ne alıp veremediğimiz varmış. ama bunlara k. görümcemi katmıyor kesinlikle nedense. saymış saymış. bende açıklayıcı mesaj attım düşünemedik kusura bakma dedim daha neler neler. ama biz kendimizi haklı çıkarmaya çalışıyormuşuz filan aramız soğuk tabi eşlerinde arası soğudu. yine ilk adımı attım çağırmadığı halde çocuğunun doğum güüne gittim. ama o ne arıyor ne geliyor. arada karşılışınca sanki bişey yokmuş gibi davranıyor. ben çok üzülüyorum. açık açık konuşmakta istemiyorum zaten mesaşlaştık anlattım özür bile diledim ama eşlerde soğudu en çok buna üzülüyorum.
ne yapmalıyım bilmiyorum zaman bıraktım ama içim çimide hep kemiriyor.

Son düzenleme:
Sen kime yemek yapacakmışsın?
Eltin niye kızdı ben tam olarak anlayamadım.Hangi çocuğu alacakmışsın?
Sana kızan küçük görümce sanırım ama kahvaltıya gittin yiyecek bişey götürmedin diye mi kızmış?

çok mu karışık anlatmışım
temizlikçi kadın tutmuş ya eltim ona yemek veriliyor ona yapacakmışım
eltimin 9 yaşında oğlu var o yanındaymış temizlik yapılan evde üşümüş bari onu alıp götürseymişiz.
burda kızan elti niye temizlik varken biz kahvaltıya gitmişiz

Son düzenleme:

Çağırılmışsın gitmişsin,senin ne suçun var?
Zaten sormuşsun durabilirim durayımmı diye istememişler.
Gel yemeği yap diyebilirlermiş bu kadar cinlenmesine gerek yokmuş.
Ya baştan söyleseymiş ya sussaymış.Bu kadar zor mu çocuğu al götür ben beklerim demek.
Boşver yaa canını sıktığına değmez

sen teklif etmişsin , temizlikçinin yanında bende durabilirim diye. o kabul etmediyse onun sorunu. hiç alttan alıp kendini ezdirme, sen öyle yaptıkça o kendini dahada haklı görür. sende durduk yere kendini haksız göstermiş olursun. hiç tınma. mesajda çekme , özürde dileme. neden diliyorsun ki. senin hatan yokki.
eltilerin bazıları genelde böyle yersiz tripler yapar. yaşı büyükmüş, eski gel,inm,iş deme . saygı duyman için , sana saygılı ve tutarlı davranması gerekirki sende gerekli saygıyı ona göster
heee şöyle olsaydı .mesela seni çağırır temizlik var,gel evde sende dur deseydi .sende yok işim var deseydin, ertesi gün temizlik varken sen görümcene keyif kahvesine gitseydin ve bunu öğrenseydi o haklıydı. ama durum böyle değil dimi canımmm

teselli ettiniz beni. birde çağırana küsmek yok bana küsmüş...
kendimi hep suçluyorum ne yaptım diye bundan sonra ne yapayım diyorum ama
sadece zamana bıraktım artık.

yok o şekilde değil beni birgün öncede başka bişey için arayıp arada temizliği dedi. bende istersen ben de durabilirim dedim yok ben ayarladım gerek yok dedi. işin açıkçasıda aklıma kadına yemek yapayım filan gelmedi. ona da dedim. aklıma gelmedi keşke sen deseydin. ama o diyor ki bizim düşünmemeiz gerekmiş. çok saçma değil mi ya zaten çalışıyorum aklımda birsürü şey gelmedi işte sen istedin de yapmasam neyse. çok kırdı beni ama ben onun gibi değilim işte genede üzülüyorum. onun umrunda bile değil eminim

teselli ettiniz beni. birde çağırana küsmek yok bana küsmüş...
kendimi hep suçluyorum ne yaptım diye bundan sonra ne yapayım diyorum ama
sadece zamana bıraktım artık.

Yahu düşünememiş olabilirsin yani insanlık hali,bide çalışıyosun aklında başka şeyler olur bütün gün.
Madem kendini büyük görüyodu sen şunu yap ben bunu deyip organize etseymiş.
Ha eğer söylememişse de kendi bilir konuşmaya hakkı yok.
Arkadaşın dediği gibi alttan alayım deme.Net olsunlar sana karşı,ne istediklerini bi zahmet söyleyiversinler

bende aramıyorum sormuyorum. karşılaşıncada onun gibi davranıyorum bişey yok gibi:)
ama eşimle abisinin arası da soğudu birde ortak iş yapıyorlar ben buna çok üzülüyorum eşime sen karışma dedim seninle alakalı bişey yok dedim. ama abisi tavır yapınca benimki delirdi. o niye yapıyor ben karışıyormuyum dedi. arası soğudu

Koca adamlar artık kendileri düşünmesi lazım bunu.
Sen karışma artık,haklıyken haksız duruma düşürmesinler seni.
Eltinin düşünüp eşine söylemesi lazım bunları ama o anlayışta bi insan değil sanırım

Kendinizi haksız görmeyin. Siz teklif etmişsiniz kendisi kabul etmemiş. Ayrıca yemek yapmayı ya da çocuğu almayı düşünememiş olabilirsiniz insanlık hali. O zaman yemek yapmanızı teklif etseydi yada kahvaltıya gideceğinizi duyduğunuzda arayıp çocuğu da götürür müsün? deseydi.
Hem neden çağırana kızmıyor da çağrılana kızıyor. Kahvaltıda kendisi de bulunamadığı için kızmış da bahanelerle size patlamış gibi.
Özür dilemenize falan gerek yok bence.

valla artık nasıl biri olduğunu anlamadım. ama ben onu çok seviyordum. güler yüzlü konuşkan evine gittiğinde çok hürmetkardır. ama ilk kırgınlığım bir ortamda eşimin teyzelerinin gelinleri var birde küçük görümcemle ben orda herkesin içinde küçük görümcem benim görümcem değil kardeşim dedi. ilk orda kırıldım ne gerek vardı o ortamde bunu demeye ben dışlanmış hissettim kendimi. tamam doğrudur ama o ortamde nispet yapar gibi söylemeye. sonrada bu olayda çok kırıldım. aslaında onları en çok benim eşimle ben düşünüyorum. eşim sırf abisi için kendi hayatını 2. plana atıyor. ama onun yaptığına bak. bi ara bi sıkıntı olmuştu. ben evimi bile ipotek vermeye razı gelmiştim sırf onların sıkıntısı için. 5 sene ev borcu ödedim borcu bitti dedim sıkıntısı varsa ipotek verip kredi çekelim. bunu kim der o çok sevdiği görümcesimi yoksa o kadar muhabbeti olan çevresindekiler mi. ama anladım ki bu dünyada iyi olmıcam.

aman onu tak kafaya bunu tak kafaya iki günlük hayatı zindan ediyoruz kendimize,bırak ne hali varsa görsün eltin,sen üstüne düşeni yapmışsın sormuşsun istememiş,yemek olayınıda deseymiş yap diye agzı var dili var ..eşlerin soğumasınıda takma kafaya sonuçta kardeşler bugün kötü olurlar yarın senden benden iyi olurlar ..hiç üzülme birdaha da özür falan dileme suçlu değilsin ..gördüğünde bişey olmamış gibi davran hatta birazda uzak durda anlasın hatasını ..kendini beğenmiş bir halt sanıyor boşver..

zaten küçük görümceme kızmamasıda beni kıran bir durum. dedimki onun amacı bize küsmekmiş buda bahane. ona kızmadığı içinde kırgınım ve adım atmıyorum eğer ona da küsseydi belki gönlünü almak için uğraşırdım. neymiş onun haberi yokmuş. sabah bizi çağırdığında büyük görümcem demiş ona yani haberi var. ben eltime de dedim neden ona kızmadın diye. haberi yok diyor. ya yok kendini kandırsın o beni değil. hatırladıkça iyice kızıyorum ona

Canınızı sıkmayın. Eltiniz sorun çıkarmak için sebep arıyo belli. Anladığım kadarıyla normalde iyi anlaşıyordunuz. İstediklerini sözlü olarak ifade edebilirdi. Ama siz yine de içinizi rahatlatmak istiyorsanız eltinize gidin ve konuşun kendisiyle. Bundan başka çözüm yok.

doğru diyorsun ama kendimi bu dünyada çok yalnız hissediyorum. çevremde bir kaç sevdiğimde böyle yapınca çok üzüüyorum. abilerim var mı yok mu belli değil. ölsem ağlamazlar bile. bi annem babam var. arkadaşlarım kalmadı çevremde sayıları çok sınırlı. dertleşebileceğim kimsem yok gibi. bi büyük görümcem var yakınımda. keşke bir avblam kızkardeşim olsaydı. birazda bu yanlızlık benim kafama takdırıyor .

Bir suçunuz olmadığı halde fazlasıyla adım atmışsınız, boşverin artık.
Orada temizlik var, ben evden bir yere ayrılamam, kahvaltıya da gelemem mi diyecektiniz?
Yemek yapmamış olmanız ve çocuğunu almamış olmanız da bir suç değil, aklınıza gelmeyebilir gayet normal,
düşüncesizlikte değil, söyleseymiş madem.
Gereksiz tepkiler olmuş ve siz elinizden geleni yapmışsınız, daha ne yapacaksınız.
Kardeşlerin arası soğmuşsa da sizin bir suçunuz yok ki, eltiniz düşünsün otursun.

kırgın olduğum için bende konuşmak istemiyorum

Haklısın onu daha çok sevebilir ama öyle bi ortamda söylemesi hoş olmamış canım.
Belki yine düzelirsiniz,hatasını anlar merak etme canını da sıkma boşuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…