Ne yapmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Xoxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yaş büyük ama hayat ergenlik , doğru kararı yaşın olgunlaşınca vereceksin.Şimdi başında kavakyelleri esiyor.Yeni tanıştığın özellikle erkek birine cinsel konulara girmen doğru olmaz.

belkide dediğiniz gibidir ama konu bana çok inandırıcı gelmedi, burda çok fake açıldı ,konu sahibinin kapalılıkla ilgili söylediği ve yaşam tarzının tezzatlığı dikkatimi çekti.....bunları özellikle belirtmesi tahmin edeceğimiz yorumlara neden olacaktır ki ben buna dikkat çekmek istedim aslında ,bence bilincinde bu durumun.....bende konu açıyorum ama her konumun başında kapalılıkla ilgili bir şey yazmıyorum,bana bu tür konular inandırıcı gelmiyor açıkçası.....amaç farklı hissettiriyor, burda okuduğum çok konuda malesef böyle oldu.....

Kapalı olduğunu söylemeden içinde bulunduğu durumu nasıl anlatabilirdi sizce?
Konunun odak noktası zaten istemeden kapanmış, aile baskısıyla yaşayan bir genç kızın bu sebepler yüzünden yanlış yollara sapması. Bu kızcağıza yaşamak istediği hayat verilseydi eminim sizden benden çok daha doğru tercihler yapabilirdi. Hayat her zaman istediklerimizi vermiyor malesef.

ya inanamıyorum hatalarını fark etmiş ve düzeltmek için çaba gösteren bi insana nasıl bu kadar acımasızca onursuz gurursuz diyebilirsiniz ki??
yaşadıklarının normal olmadığının o da farkında ama çok büyük travmalar var bu kızcağızın içinde bilmem fark edebiliyor musunuz??
siz sağlıklı bir ailede büyüme şansına eriştiğiniz için sağlıklı kararlar verebilecek kapasitede olabilirsiniz ama bu kızcağızın içinde bulunduğu koşulları göz önüne alarak yorum yapmamak biraz fazla acımasızlık değil mi??
kaldı ki konu açmayıp bu hayatına devam edebilirdi. ama hatalarının farkına varıp yardım istiyor..
o kadar çok insan acımasızca yorumlar yapıyor ki insanlık bu mudur diyorum ve üzülüyorum açıkçası..

yani diyorsunuz ki istemeden kapanmış diye,yanlışlar yapmış....bende diyorumki işte asıl anlatmak istediğide bu yani kılıf....banada inandırıcı gelmiyor açıkcası....cinsel ilişki yaşaması bana kapalılıkla ilgili kırabileceği zincirden daha kalın geliyor...buna evlenmeden yaşamış olmasından tutunda ,nişanlı biriyle yaşamasına kadar bu denli cesursa, bu zinciri kırdıysa, aynı gücü tabiri caizse açılmak için verseymiş keşke....

Ama yaşadıklarından ailesinin haberi yok ki. Cinsel ilişki yaşamak çoğu insan için sandığınız kadar kalın zincirli bir durum değil. Belli ki bu kız için de değil. Ama kapalı başını açmak büyük problem yaratabilir aile içinde. Ne var allah aşkına okula gidiyorum diye çıkar yarım saat sevgilisine uğrar sevişir okuluna gider. Aile ne bilebilir, nasıl farkedebilir ki bunu?

Bu kız zaten çevresindeki bu tip insanlar yüzünden bu halde değil mi? Her yerde karşısına çıkıyorlar, çıkacaklar...

Bu kız zaten çevresindeki bu tip insanlar yüzünden bu halde değil mi? Her yerde karşısına çıkıyorlar, çıkacaklar...
takmışlar kafalarına bi bu kız cinsellik yaşamış.. ya öncelik bu olmamalı bence.. kızcağızın içinde bulunduğu ruhsal durum bence oldukça acı.. kimi kabul eder ailevi baskıyı susar oturur ama bu kız kabul edememiş ve edemedikçe yanlışa gitmiş.. yine akıllıymış da kendini kurtarmaya çalışıyo..
dediğin gibi bu tip zihniyetler yüzünden de işi bence çok zor..

Neyse ki aklı başında bir iki yorum görecek. Umarım takip ediyordur, ya da gelip okur.

konuya inandırıcı bulmadığımı belirttim diye aklıbaşında olmayan biri olduğumu nerden çıkarıyorsunuz?ki....kaldıki bir ben fakedir demedim...herkes te sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil...bana böyle geldi size inandırıcı gelmiş yönlendirme yapıyorsunuz ben buna neden inandırıcı geldi size deyip siizi eleştirmiyorum...eee o zaman sorun ne?

İyi de fake değil zaten, mune açıkladı.

Aklıbaşında olmayan biri demedim yanlış anlıyor ve kişiselleştiriyorsunuz. Bu kızın aklı başında yorumlara ihtiyacı var, yönlendirilmeye ihtiyacı var. Zaten yanlış yollara sapmış, zaten yargılanan ve kendini yargılayan bir kızı daha fazla yargılamak, canını acıtmak ne kazandırabilir ki bir insana?

Merhaba;
Kendine yazık etme. O nişanlı adamdan ayrıl. İlişkinin sonu yok. Ayrılamaz diye bir şey yok. İstese ayrılır, sadece ayrılmamak daha kolay. Ortaya çıktığında inan zor durumda kalacak olan sensin. Kendine bunu yapma.
Diğerinin nasıl bir insan olduğuna bağlı. 1 ay geçmiş az buçuk tanımışsındır. Anladığım kadarıyla başını açmayı düşünüyorsun.
Senin kararını destekler mi? Daha önce ilişkiye girdiğini öğrenirse bu senin için sorun olur mu? Eğer olur diyorsan, hiç anlatma. Zaten yeniymiş daha. Bırak, direk.
Kendin için doğru olanı yapacağın zaman geldiğinde hayatın zaten yoluna girer, seni olduğun gibi sevecek birini bulursun.
Ancak şu anda bir yalanın içindesin ve daha çok yalanla dolanıyorsun.
İşin içinden çıkamazsın. Yapma.

Ben anlamıyorum bu zorla kapatma meselesini. Benim tüm ailem kapalı ve ibadetinde insanlar eşimde dahil buna ama ben açığım. Baştan teklif ettiler yok böyle yok şöyle istemiyorum dedim bu benim beni böyle sevin ve kimse dayatma yapmadı çünkü dinde zorlama yoktur. Sen önce bir kendi özüne dön aileni al karşına konuş ben bu değilim mutsuzum die sonra zaten gerisi kolay iş

Keşke reşit olmadan aileler evlatlarının
seçme haklarına saygı gösterse.
En azından biraz beklense.

Herkes tercihlerini hür iradesiyle gerçekleştirebilse.
Neyse,

Konu sahibi,
Arada kalmışlığın üzdü beni.
Ama yinede kendi tercihin için ümitsiz olmamana sevindim.

Hayatın da olan erkeklerin ikisinden de kurtul.
Nişanlı olan çifte zaten söyleyebileceğim bir şey yok.

Diğer adam da muhtemelen muhafazakar görünüşünden
dolayı başka türlü düşünüyor olabilir hakkında.
Düşünmüyor da olabilir tabi.
Bunu konuşmadan öğrenemezsin.

Okuluna az kalmış.
Meslegini eline alıp geçmişi sıfırlaman ve yeniden başlaman
çok daha dogru olacaktır.

İçimden gelse ben de kapanıcam ama, insanın içinden gelmeyince olmuyor. Bugün kapansan, yarın açarsın.
Hani kapalı birine açıl, içinden geleni yap demek de ne kadar doğru, 16 yaşından beri, belli bir alışkanlıktır, üzerine gitsen diyeceğim ama, galiba iyi insanlar için en önemli şeylerden birisi de başkalarına karşı yanıltıcı olmamak.

Olduğun gibi görünmek herkesin faydasına olacak gibi... Gerçi daha zamanın varmış, iyi düşün bunu.
Nişanlısı olan adamı da çıkar hayatından. Bana hiçbir şartta etik gelmiyor durumu öğrendikten sonra ilişkiye devam edilmesi. Hoş değil, zaten evlenmeyeceğim onunla diyorsun, derdin sadece cinsel haz ise kendine başka F*** buddy bul, diğer kıza zulmetme.

Hayatına yeni birini alman için de uygun zaman olduğunu düşünmüyorum, çünkü yaşadığın hayat senin değil. Şu an başkaları için yaşıyorsun.

Önce içinle-dışınla kendini bul, sonra başkasını bulursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam istese nişanlısından ayrılır, bunun aksini düşünmenize inanamıyorum, saf mısınız bu kadar.. Kullandırmayın kendinizi, zamanınızı o adama harcamayın.

Sizce sorun ne? Sorun onu hayatımda tutmuş olmam değil mi? Çıkarınca bitecek işte. Ki çıkardım sayılır.

nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama deneyeyim
bence sorun onu hayatında tutman değil, zaten bir takım sorunların olduğu için böyle seçimler yapman
şu anda diyorsun ya "onu hayatımdan çıkarınca bitecek"
bence sorunun kökeni bu adamdan bağımsız, bu adam sende oluşan bunalım mı desem, psikolojik problem mi desem, kafa karışıklığı mı desem (tam adlandıramıyorum) onun sonucu

yani adam, şu anda sende olan sıkıntının sebebi değil sonucu
o yüzden diyorum önce kendini çözmelisin
(mesela evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim fakat 18-20 yaşında cinselliğe karşıyım, çünkü insan henüz kendini bulamamış oluyor ve ileride birgün pişman olabiliyor.
sense bunun en ağırını yaşıyorsun, hem de 4 senedir!
4 senedir yani 20 yaşından beri nişanlı bir adamlasın
şu anda sana ayrılınca bitip gidecek gibi geliyor belki ama büyük ihtimalle bitmeyecek. bu adama karşı duyguların bittiğinde kendini sorgulamaya başlayabilirsin. o sorgulama anında pişmanlık yaşayabilirsin. o pişmanlık sana, şu anki sıkıntından daha ağır gelebilir
şu anda bile, pek etkilenmediğin bir adama bu konuyu nasıl anlatacağının derdini yaşıyorsun)

20 yaşındaki bir kız kolay kolay nişanlı bir adamla sadece cinselliğe dayalı bir ilişki yaşamak istemez
ama sen bunu istemişsin
bu adamla evlenmek istemediğin halde bunu tercih etmişsin
20 yaşındaki bir kızın böyle tercihler yapmasında bir problem var gibi geliyor bana
hala çok genç olmana rağmen bu sefer de pek etkilenmediğin, halde iyi birine benziyor zaman iyi geçiyor diye başka bir adamla sevgili olmak üzeresin
zorla kapanmış olman da tek başına sebep olamaz
yeterince sevgi görmedin ailenden, yalnız büyüdün veya adam zengin olabilir parayı rahatı seviyorsundur veya kendini sevmiyorsundur vs vs
yani, özetle, sıkıntılı bir durum yaşayıp onu çözmeye uğraşmak yerine, önce neden böyle tercihler yaptığın üzerinde durmalısın bence
not: şu anda yaşın 30 olsaydı mesela, tercihlerini sorgulamazdım, onlara göre yorum yapardım.

bnce bi tık alt grubu, neyse takipteyim bakim ne çıkıcak.. Fake çıkmazsa şu keskin burun imajım yerle bir olur
Niyeyse bana da mesajlarında şu tipi koyan görünce acayip gülme geliyo yav.İnandırıcı da gelmiyo,delirdim heralde neyse ben içime kapanıyım tekrar

Konu sahibesinin talebiyle hem konusu hem üyeliği sonlandırılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…