Ne yapmalym? Pimanlklar yayorum mutlu deilim

guveniyorsan soyle derim..konusan sensin sen daha iyi bilirsin..ama once konunun gercekte ne oldugunu ogren yani neden babana boyle tepki vermis?tek sorun ayagina cagirmasi mi yani?sonucta gorucu usulu babasinin seni tanimak istemesi dogal degil mi de..aklina takilani sor sonra da gercegi soyle duruma gore..

Bu sözlerine katiliyorum - hemde tamamen katiliyorum.
Üstelik bu cocuk insallah sen o degilsindir demis.
Zaten kendi istegiylede babanla görüsmek istememis.
Düsünüyorum bir erkek bir kizi istese bunun önüne ne gecebilir ki?
Tanistigin ilk erkek oldugu icin ve hayatinda baska biri olmadigi icin suan, o kisiyi arastirip merak etmen cok dogal, ama bence fazlasina gitmemelisin.
Görücü usulü ile evlenmeye karsiymisim gibi düsünceye sahip olmasin kimse, asla degilim, ama bu tarz bir evlilik yolu secen bir erkek cokta rahat bir erkek degildir - hem aile bakimindan, hemde düsünce bakimindan - yani ilerde "sen beni buldun" diyebilme ihtimali var. Tabi yillardir ciktiginiz bir erkeginde bunu söyleme ihtimali var ama sonucta görücü usulü oldugu zaman sanki bana arada cok büyük bir sevgi yokmus, evlenmek sünnettir diye evlenilmis gibi geliyor. Belki yanlis düsünüyorum bilemiyorum.
Ama sen gitmemelisin arkadasim.Üstelik o kadar kisiyle tanistirilmiski senin kim oldugunu dahi tam hatirlayamamis. Iliskide özel olmayi tercih ederim ben ama tabi Allah herseyin hayirlisini versin.

daha sonra ciddi olarak görüşmeye başladığınızda çocuğun seni hatırladığını bir düşün... üstelik konuşmanın başında "inşallah sen o değilsindir" dedikten sonra, böyle bir durumun ortaya çıkması seni ne hale düşürür.. bence ne olacaksa başında olsun, eğer akıllandı ise tekrar görüşür zaten seninle...

valla yaşa gör yoksa acabalarla hep yaşamak zorunda kalacaksın.hayat buna değmeyecek kadar anlamsız ve boş.kaldı ki birbirinize tanımak adına şans vermemişsiniz.dene gör derim.hiç düşünme.ben öyle yapardım.ölümden başka her şeye çare var.

geçmişte bi yanlış anlaşılma olmuş ve bu durumu kafasında çok fazla büyütüp gurur meselesi haline getirmiş olmalı ki "zengin adamın kızı olma da..." diye tepki verebiliyor. acaba asıl neden seni maddi olarak kaldıramayacağı düşüncesi miydi? bu duruma benzer bi şeyi ben de yaşamıştım, aklıma bu geldi o yüzden. eğer maddi açıdan kızdan üstün olmalıyım, ailem de üstün olmalı düşüncesi varsa erkekte ilişkiye başlayamaz bile. sen samanlıkta yaşarım bile desen... bence biraz bu yönden düşün.

Açıkçası biraz kafam karıştı. İlk yazını dikkatlice okudum. Evlerinizin yakın olduğunu, hergün işe gidiş gelişini gördüğünü yazmışsın. 4 sene boyunca neden direk kendini göstermek yerine sanal bi ortamda ulaşmaya çalıştın anlamadım... yani sen onun giriş çıkışlarını takip ettiğine göre ne biliyim o saatlerde ordan sende geçebilirdin. Bi bakış bi gülüş olabilirdi..Ama bilmiyorum belki oturduğun muhit bu tarz şeyleri kaldıramadığından dolayı olabilir. Sonra ben çocuğun babanla görüşmek istememesini lakaitlik olarak görmüyorum. O an kafasında belki başka bi düşünce vardı. Bazı erkekler sırf annelerini kıramadıkları için görüşmeleri kabul edebiliyorlar ve bi bahane bulup istemeyebiliyorlar. Babanın görüşmek istemesi bence bahanesi olmuş.Bunun gibi başka şeylerde olabilir. Hakkında hayırlısı olsun.

valla canım kusura bakma ama bu kırmızıyla işartlediğim yerden bu çocuğun biraz komplexli olduğunu düşündüm, insanları cüzdanlarına göre mi değerlendiriyor, zenginse böyle böyledir, orta direkse şöyle şöyledir gibi
tabii ki de babanın ayağına gelecek, ben şahsen hiç görmedim bi babanın kızının erkek arkadaşının ayağına gittiğini tanışmak için, iyi ki bu iş olmamışta baban çocuğun ayağına gitmek gibi bi yanlışta bulunmamış diyesim var

valla garip olmuş bu iş.. bi kere başta inşallah sen o diilsindir diye konuştuğuna göre senin bu kadar sohbetten sonra "ya biliyo musun o kız benim" demen hiç olmaz.. bence bu çocukğu boşver.. ama illa dersen ki yok ben kafayı taktım, o zaman netten görüşmeyi kes, konuştuğu kızı öyle birisi zannetsin, kayboldu gitti desin.. madem gerçekte karşılaşabiliyorsunuz, arada selam ver, ne bileyim bişey yap, sohbet et filan.. bu şekilde başlarsa başlar.. ama illa da buna takılma, daha çok kişi çıkar karşına görcü usulü istiyorsan..

teşekkür ediyorum herkese
ama ben ne yapacağıma hala karar veremedim
başkaları çıkıyor tabi karşıma ama konyada değiller
sanki biri beddua etmiş gibi çok iyi işi gücü ne biliyim efendi ama konyada çalışmıyorlar
konya olmayınca bizimkiler görüşmeye bile gerek duymadan olmaz diyorlar
konyada yaşayan ve çalışan tek kişi bu oldu son 4 yıl içinde,
gelen giden olur hep evimize görücü usulü ama konyada yaşayan çıkmadı hiç

niye illaki konya diye ısrar ediyorki ailen önemli olan anlaştığın biriyle mutlu olman...
diğer duruma gelince madem konuşup görüşüyorsun biraz ip ucu ver hakkında senin oldugunu tahmin etsin bakalım tepkisi ne olacak uzaklasırsa görüşmezsin bakarsın tam tersi olur görüşmeye baslayıp evlenirsiniz...

ayyy cok sacma kendını düşürme

görucu usulu goya
ama senın babanla tanısmak ıstemıyor rezalete bak

senı ıstemıyor bundan açığı var mı ?

ınsalah o degılsındır demıs bır de terbıyesıze bak
ve senın tanımın da babası zengın olan kız rezalet kızım ya ne düşürüon kendını gıt baskasını bul ugrasma bu garıp şeyle.

ya ne var bu konyada illa orasi olacak diye sart kosmussun(uz)...Insanlar yurtdisina gidiyor. Sen o zaman bu gidisle konyali diye karsina cikan ilk kisiyle evlenirsin, zaten o eski tanistigin kisiye de sirf konyali diye ilgi duyuyorsun yoksa sevdiginden degil herhalde. Bırak bu konya takıntısını, ne guzel yerler var gorulecek, yasanacak, ailenin dizinin dibinde olman sart mi yani?

Konya olacak diye şart koşmanız gerçekten enteresan,o neymiş öyle ya,Allah hayırlısını versin diyorum başkada bişi demiyorum.Kesinlikle o çocukla bir daha iletişime geçmemelisin kararımca.

Konya olacak diye şart koşmanız gerçekten enteresan,o neymiş öyle ya,Allah hayırlısını versin diyorum başkada bişi demiyorum.Kesinlikle o çocukla bir daha iletişime geçmemelisin kararımca.

evet haklısın düşündüm de sevgiden falan değil sadece konya olduğu için ve çevremin baskısından ve gelenlerden artık bıktığım için devam ettim görüşmeye,
Ailem bu konuda çok ısrarcı üviv için sadece konya olursa okursun dediler ve konyayı kazandım ve öğretmen oldum konya olursa çalışırsın dediler ve yine kpss de iyi bir puanla konyaya atandım doğu hizmeti sebebiyle tayinim çıktı ve babam gitmeme izin vermedi istifa et özelde çalışmaya devam et dedi,
Aslında herşey var aileden sıkkınlık, çevre basksı ne biliyim karma karışık herşey yada ben karıştırıyorum ama cidden çok sıkılıyorum bu duruma,

evet anlıyorum seni baskı var uzerinde
ama 28 yasindayim demistin galiba, kendi kararlarını verecek yasi coktan gecmissin zaten
yani 18 yasinda degilsin ki seni hala dizlerinin dibinde istiyorlar
hazir atanmissin niye gitmedin allah askina cekseydin restini gitseydin, bu senin hayatın
bak ilerde yapmadigin seyler icin cok pisman olursun
niye surekli gorucu gelmesine izin veriyorsun ki hem yani insan cidden sogur begenmedikce...en guzeli kendin tanisarak evlenmen, arkadas cevren falan yok mu hem illa simdi evleneceksin diye bisey yok, kendini illa evlenmeliyim ve konyadan olacak diye sıkıntıya sokarsa bu stresle cok yanlis kararlar verirsin
aileni de biraz seni serbest birakmalari konusunda ikna etmelisin

bak ben 29 yasindayim ve 17 yasindan beri baska bi sehirde yasiyorum, noldu bana bisey mi oldu , insan kendini bildikten sonra sorun yok canım

Ben açıkçası çoğunluktan farklı düşünüyorum,1 saat görüşmüşsünüz toplamda,babanızla tanışmak istememesi normal,babanız onun ayağına gitse bile,sanki çocuk kontrol ediyor gibi,bu ancak belli bir süreç gerçekleştikten sonra yapılacak bir hareket bence.

Burda asıl irdelenmesi gereken,ailenizin davranışları,baskıcı demek istemiyorum ama fazla müdahaleci bir aile yapınız var gibi geldi.1 saatte bir insanla evlenip evlenmyeceğinize karar veremezsiniz tabi ki,çocuğun annesinin söylediği gayet mantıklı biraz telefonda sohbet ederdiniz en kötü,daha iyi tanırdınız birbirnizi,ama aileniz buna da izin vermiyor,doğru mu anladım?

Sizin adınıza karar verip illa ki Konya diye şart koşup olmayanları eliyor,sizin adınıza şu olur bu olmaz diyebiliyor,telefonda tanımak istemenize olumlu bakmıyor,kuzum siz 28 yaşındasınız,evlenip y.dışına gidenler var,yetişkin bir bireysiniz,doğruyu/yanlışı ayırdetme kapasiteniz var,biraz fazla ödün vermiyormusunuz?

Ben çocuğun düşüncesini şöyle özetliyim anladığım kadarıyla,zengin baba,fazla otoriter,herşeye müdahale eder,baksana şimdiden tanışmaya kalktı daha dur bakalım?Yok ben gelemem böyle şeylere diye düşünmüş olabilir.Eğer Gerçek siz den hoşlandıysa,yani şimdi msn konuşmalarından falan,hakkınızda olumlu düşünüyordur ve siz eğer bu sefer biraz daha fazla ikiniz karar verebilirseniz bazı şeylere ben olumlu olacağını düşünüyorum ama bunun için senin onu ikna etmen gerekcek gibi geliyor ilerisi için de.

Ben çocuğun düşüncesini şöyle özetliyim anladığım kadarıyla,zengin baba,fazla otoriter,herşeye müdahale eder,baksana şimdiden tanışmaya kalktı daha dur bakalım?Yok ben gelemem böyle şeylere diye düşünmüş olabilir.Eğer Gerçek siz den hoşlandıysa,yani şimdi msn konuşmalarından falan,hakkınızda olumlu düşünüyordur ve siz eğer bu sefer biraz daha fazla ikiniz karar verebilirseniz bazı şeylere ben olumlu olacağını düşünüyorum ama bunun için senin onu ikna etmen gerekcek gibi geliyor ilerisi için de.[/B][/QUOTE]

Aynen dediğin gibi düşünüyor o da,
o şu anda her kimsen tanışmak istiyorum seni tanımak istiyorum diyor, bende belkide hiç sevmediğim biri çıkarsam ya da çok çirkin biri dedim hiç önemli olmadığını yeniden başlamak ve tanımak istediğini söylüyor,
Eğer doğruyu söyleyip başlarsam ailemi karşıma almış olucam çünkü zamanında hayır denilen birini kabul etmezler tekrar
hadi oldu diyelim ya ileride bir sorun yaşanırsa sen beni buldun peşime düştün gibi bir durum ortaya çıkarsa diye endişelerim var bunu diyebilecek biri bence rahat ve maço bir insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…