Ne yapsam bilemedim ?

Tuzlambasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
527
490
53
Hanımlar iyi akşamlar :) değerli fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 9 aylık bir oğlum var öğretmenim. Ankara’nın bi ilçesinde çalışıyorum şimdilik ücretsiz izindeyim fakat eylül ayında göreve başlayacağım ve şimdiden bakıcıya göre ev tutalım telaşına girdik. Önce durumumu kısaca özetleyeyim ben ilçede çalışıyorum her gün en az 1 saat yolum olacak. En yakın arkadaşımın annesi var çok iyi bakacağından Emin’im ama evleri çok ters bi semtte eğer evi oraya taşırsam Bebişi sabah 7 de bırakıp akşam en erken 4 te alabilirim ve acil bir durum olduğunda gelmem en az 1buçuk saat. İkinci ihtimal ise ego otobüsüyle çocuğumu beraber getirip bu ilçede tanıdığım güvendiğim bakabilecek biri var 5 saat ona bırakıp okul çıkışı alıp tekrar dönmek. Havanın güzel olduğu zamanlarda arabamla da gelebilirim ama Ankara kışın çok ayaz ve yollar buzlu bebeğimle arabaya güvenip gelemem. Şimdi sizlere sorum bebeğim 1 yaşında olacak ikimizde yorulacağız ama daha çok beraber vakit geçireceğimiz için benimle gidip gelmesi mi ? Yoksa rahat olsun arkadaşının annesi mi baksın dersiniz? Bana beraber gidip gelmek daha içime siniyor ama Ankara ve ayazını da düşünüyorum kafam karmakarışık. Önerilerinizi bekliyorum :) bir de eğer otobüsle gidip gelirsem otobüsün geçtiği en son semtten evi tutup yolu 50 dkya indirmeyi planlıyorum

1 yaşında çocukla otobüs olmaz derim ben 50 dakika yol bile fazla o yaştaki bebeğe evinize çok yakın bir bakıcı en iyi fikir
Teşekkür ederimm. Hiç gidip gelmediğim için bilemiyorum zor olacağını ben de tahmin ediyorum ama ayrı kalmaya da içim elvermiyor

Bebeğinizle yollarda her gün gidip gelecek olmanız pek mantıklı değil. Hastalık vb. çok sorun olur. Kendi aracınızla bile sıkıntılı bir durumken, otobüsle yazık yavrunuz perişan olur

Canım şöyle diyim, benim oğlum 2 yaşındayken işyeri kreşine başladı, servisle bir saat gidiyorduk, servis de çok rahat olmasına rağmen 7-8 ay sonra işyerine yakın taşındık, çünkü çok zorlanıyorduk, tuvalet eğitimi falan da işin içine girince uzun yolun oluru olmuyor maalesef. Kendi aracınla gidebileceksen güzel olur olmazsa ego ile bir plan yapma bence.

Ankarada otobüs mü?sabahın 7sinde 50 dk yolmu? ben yapamazdım olmaz yakına taşınmak daha mantıklı...
Otobüs çok sakin o konu da bir problem olmaz da mesafe beni de korkutuyor. Hiç deneyimim olmadığı için de hayalden ne var ki yapılır falan diyorum. Kafamda ilginç ilginç düşünceler

Araçla bi süre gidip gelebilirim ama karda buzda sıkıntı olur muhtemelen

Bakıcı sizin evinizde bakmalı.
Bebekler için düzen çok önemlidir, benim şuan büyük oğlum her gün ya babaanne ya da anneanneye gitmek zorunda ve çocuğun psikolojisi bozuldu.
Benden çıkarıyor hırsını.
Kendine evinde bakım olmalı kesinlikle.

Otobüs çok sakin o konu da bir problem olmaz da mesafe beni de korkutuyor. Hiç deneyimim olmadığı için de hayalden ne var ki yapılır falan diyorum. Kafamda ilginç ilginç düşünceler
inanın olmaz küçükcük çocukla çok zorlanırsınız... otobüste çeşit çeşit insan hastalığı var,soğuğu var, ki mesafede çok zuak çocuk durucakmı o kadar sakin sakin sanmam. ağlamaya bağırmaya başlar sonra sizide atarlar otobüseten malüm haberlerde neler görüyoruz insanların artık sabrı ve vicdanı körelmiş. siz boşverin yakına taşının inanın çok rahat edersiniz.

Bakıcıya yakın ev bulduk aslında aynı apartman hatta :) bakıcı kısmında sorun ben daha uzun süre ayrı kalacağım için içime sinmiyor ama önemli olan çocuğun rahatı psikolojisi. Haklısınız çocuklar değişiklik sevmiyor

Sanırım o daha mantıklı olacak.

Çocuklarımızın rahatı her şeyden önemli.
Bizim kendi evimizdi, ona rağmen kiraya taşındık, eşimin servisi de yoktu o gidio geldi sonrasında. Çocuğa o yolu çektirmek istemedik.
Ama biraz da çocukla alakalı oluyor, bazı arkadaşlarım aynı düzende devam ettiler. Yine de sizinki çok küçük, risk almayın. Sanırım eşiniz için zor olacak taşınınca da, bir kaç yıl o zorluk çeksin, sonra olmadı yine taşınırsınız.

Bide sabah çok erken kalkacak kesin huzursuz olur

O zaman kesinlikle sizin evinizde bakmalı.
Çocukla sakın yollara düşmeyi hayal etmeyin.
Benim iki bebeğim var büyüğü 22 küçüğü 7 aylık.
Gelen bakıcılar kaçtığından büyük olan her gün bir aileye gidiyor sabah babasıyla, akşam geliyor.
Bazı günler küçüğü yolluyorum zaman geçirmek adına, uyanır uyanmaz ayakkabısı alıp kapıya vuruyor.
Minnacık yavrum sabahın köründe evden çıkmaya alıştı çünkü.
Ve tüm hırsını benden çıkarıyor, ben onu yolluyorum sanıyor.
O sebeple ne olursa olsun evinizde olmalı, kendi yatağında uyumalı, kendi eşyalarıyla oynamalı.
Bilecek ki anne baba gidince akşam yine evine dönecek.
Büyükler gider çalışır ama mutlaka gelirler, öbür türlüsünü yaşıyorum ve her gün içim parçalanıyor.

Çocuğa eziyet zaten hayat telaşına girince erken kalkacak bari bebekliğinde çile çekmesin yazıktır. Keşke senin eve gelse bakıcı sabah ayazını yemese çocuk

Her şey minikler için :) eşim için fark etmez onun servisi ayarlanıyor her türlü

Çocuğa eziyet zaten hayat telaşına girince erken kalkacak bari bebekliğinde çile çekmesin yazıktır. Keşke senin eve gelse bakıcı sabah ayazını yemese çocuk
Bakacak olan kişi en yakın arkadaşımın annesi ve aynı apartmanda daire de bulduk. Eğer karar verirsek orayı kaçırmadan tutalım diyoruz hem kadına da rahat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…