- Konu Sahibi eylulperisi
-
benimde babamın borçları vardı
ama benim evlenmeme hiç mani olmadı nişan taktık nişanı sonra attım ailesini beğenmediğim için.
eğer iyi olsaydı bu yıl evleniyordum .
keşke babanız böyle düşünmese.
ya da evlenirken maaşınızla ailenize destek olucaksınız bunuda erkek arkadaşına söylersin.
canım senin hiç bir suçun yok, seni ağlatmatları ne demek .
Arkadaşlar merhaba... Günlerdir düşündüğüm, içinden çıkamadığım bir derdim var.
Ben 24 yaşında eline mesleğini almış, 5 yıldır devam eden ilişkisi olan biriyim. 5 yıldır devam eden bir ilişkim ve çok sevdiğim biri var. Kendisi astsubay olmak üzere şuan eğitimde, Allah kısmet ederse 30 Ağustos ta astsubay olacak. Biz uzun yıllardır birlikte olduğumuz için doğal olarak artık ilişkimizin adı konsun istiyor. Ailesiyle tanıştım, askerlik bitince gelip seni isteyelim diyorlar. Ama ben geri çevirmek zorunda kaldım.
Sorun şu ki çok despot bir babam var. Onunla konuşmak ne mümkün, kızar bağırır çağırır işin en kötü yanı da sizin konuşmanıza ne izin verir ne de sizi dinler. Babamın borçları var, ben de ona maddi olarak yardımda bulunuyorum. Maaşımın tamamına yakınını veriyorum. Bu durumdan gocunmuyorum asla beni okuttu, büyüttü tabi ki ailem zor durumdayken ben onlara yardımcı olacağım bunda sıkıntı yok. Ben işe başlayalı 4 ay oldu, babam işe başlarken 3 yıl evlenmeyi falan düşünme dedi bana bu arada ilişkimden de haberdar. Bu borçların da biteceği yok en az iki yıl bitecek gibi de görünmüyor. Çeyizim de yok.
Erkek arkadaşım beni sıkıştırıyor daha ne kadar bekleyeceğiz diye haklı bir yerde. Ama babam da haklı onlar borç içinde yüzerken ben çıkıp evleniyorum desem resmen yıkım olur. İşe de yeni başladım 4 aydır yardımcı oluyorum. İsteğim bir yüzük takılması. Ama babam böyle bir şeye yanaşmıyor. Hemen evlenip giderek onları yüzüstü bırakacağımı düşünüyor sanırım. Ben de hemen evlenme niyetinde değilim 1 yıl sonra olsun istiyorum. Babamsa uzun süre nişanlı kalmaya asla müsade etmeyeceğini söyler hep. Yüzük takmak istediğimi söyleyemiyorum. Söylediğim an bana hakaretler edip beni büyük ihtimal evden kovacak. Benden para alıyor olmak zaten zoruna gidiyor, çok alakasız durumlarda sen para kazanmaya başladın dilin çok uzadı gibi laflar ederek beni rencide ediyor, kalbimi kırıp ağlatıyor. Anneme sen söylesen diyorum o da borçlar bitmeden olmaz ikimizi de evden kovdurtmak istiyorsun heralde diyerek karşı çıkıyor.
Ben vicdanımla sevdiğim arasında sıkıştım kaldım. Bana bir yol gösterin ne yapsam ben? 2 yıl daha beklemeli miyim bunu babama söylemek için? Erkek arkadaşım da sıkıştırıyor beni hadi beklemeye karar verdim diyelim onu nasıl ikna edeceğim ? Mutsuzum
vhalla zor bir durum bir yandan aile bir yandan sevdiğin adam...
fakat ailenin sana konuşma şekli hoşuma gitmedi...
evlenseniz,calışmayı düşünuyormusun?
astsubay maaşı da tahminimce iyidir + senin maaşın belki de evlendiğinde yardımcı olabilirsin daha bi süre olmaz mı?
Babam hep emekli olmak için benim işe girmemi bekledi, ben okurken hep söylerdi sen işe gir eve destek olmaya başla ben emekli olacağım çalışmaktan bıktım tek başıma bu ailenin yükünü göğüslemekten bıktım vs laflar söylerdi hep. Oysaki yaşı genç daha 49 yaşında. Benden hep bir beklenti içinde oldu. Kpssye hazırlandım okula giderken çok şükür kazandım atandım kendi meselğimden devlet memuruyum şimdi. sonuçlar açıklanmadan önce yaz döneminde yüksek lisansa başlamak istediğimi söyledim. Seni daha fazla okutamam ya bir yere yerleşemezsen ben harç paranı nasıl ödeyeceğim okuma daha fazla çalış eve katkın olsun dedi, o kadar zoruma gitti ki. Şimdi çok şükür atandım, atandığım kurum burs sağladı yüksek lisansımı da yapıyorum. Zor durumda olmasa belki böyle beklenti içinde olmazdı ben zaten mutlu oluyorum yardımcı oluyorum diye. Ama tavırları çok yanlış, çok kırıcı.
Ne kadar büyük bir borc bu? Böyle senetli sepetli anlaşmalı yardımlardan da nefret ederim. Kusura bakmayın ama babanız cok insafsızca davranıyor. Kredi cekin verin 3 yıllık para evlenin, yavas yavas ödersiniz.
Kusura bakmayın ama babanız kendi kendini zor duruma sokmuş? Size güvenip niye emekli oluyor? Tabi ki gönül ister herkes ailesine destek olsun da siz bütün sorumluluğu göğüslemek zorunda mısınız?
bence önce svdiğin kişiyle konuş durumu anlat ne kdar zor durumda kaldığını ne kadar sıkıştığını anlat. eğer anlayışlı biriyse ve bencil değilse "beni tercih etmedin sevgin buymuş" gibi sözler demiyecektir hatta eğer gerçekten seviyosa sabırla bekliyecektir. sonra da ailenle konuş. ben sevdiğim kişiyle konuştum. durumlar düzelene kadar bekliyecek ama biz vazgeçmiycez de. babana anlat durumu. "ben seni ezip geçmiyorum babam olduğun için. ama artık bende çocuk değilim 24 yaşındayım benim de yaaşıtlarım gibi bunu istemeye hakkım var." de. sonra da olmadı kaçarsın dicem ama şaka seni güldürmek için söledim. =). kafana takma bence canım sevdiğin kişiyle konuş için rahatlar. zaten seviyosa emin ol bekliycektir. 5 sene beklemiş heralde 1-2 yıl daha bekler değil mi. umarım daha fazla üzülmezsin...
Banka kredi borcu. Bir de kardeşim askeriyeden ayrıldı onunda tazminat ücreti geldi 50 bin kadar borç var şuanda.
Emekli olmadı henüz borçları birlikte ödüyoruz diye. Ama doldum taştım diyor, en ufak bir tartışma çıksa iş yerinde ben emekli oldum diyip gelebilir. Aslında hemen olacak da annem karşı çıkıyor o da kendine yol arıyor nasıl yapsam da emekli olsam diye. Laf söylenmiyor Elmeyra hanım inanın. Geçen gün sormaya kalktım baba borçlar ne durumda ne kadarını ödeyebildik diye bağırıp çağırıp susturdu beni ben kendim mi yiyorum paraları para mı kaçırıyorum diye tersledi beni.
Erkek arkadaşım bencil biri değil, olmadı hiçbir zaman. O da hemen evlenelim demiyor adı konsun konuş ikna et diyor. Belki de askerlik psikolojisinden bu kadar diretiyor bilmiyorum. Yani ben büyük ihtimal söyleyemeyeceğim o da mecbur bekleyecek
Babam hep emekli olmak için benim işe girmemi bekledi, ben okurken hep söylerdi sen işe gir eve destek olmaya başla ben emekli olacağım çalışmaktan bıktım tek başıma bu ailenin yükünü göğüslemekten bıktım vs laflar söylerdi hep. Oysaki yaşı genç daha 49 yaşında. Benden hep bir beklenti içinde oldu. Kpssye hazırlandım okula giderken çok şükür kazandım atandım kendi meselğimden devlet memuruyum şimdi. sonuçlar açıklanmadan önce yaz döneminde yüksek lisansa başlamak istediğimi söyledim. Seni daha fazla okutamam ya bir yere yerleşemezsen ben harç paranı nasıl ödeyeceğim okuma daha fazla çalış eve katkın olsun dedi, o kadar zoruma gitti ki. Şimdi çok şükür atandım, atandığım kurum burs sağladı yüksek lisansımı da yapıyorum. Zor durumda olmasa belki böyle beklenti içinde olmazdı ben zaten mutlu oluyorum yardımcı oluyorum diye. Ama tavırları çok yanlış, çok kırıcı.
Ailemize tabiki destek olacağız, bizim de borçlarımız var hemde 1 trilyona yakın, babamın o zaman bizi sittin sene evlendirmemesi lazım ki aksine, sevgilim askerliğini yapmış olsaydı yüzük takacaktı. Şuan beklememizin sebebi askerelik sadece, normalde nişanlı, sözlü bekletmeye karşı, ona kalsa 6 ay içinde herşey olmalı ama maddi durum önemli, bu konuyu da konuştuk şimdi artık söz takalım 6 ay içinde evlendiririm demiyor. Babanızın tutumunu yanlış buldum açıkçası.
kardeşiniz erkek mi?
valla sizin evin erkekleri sizi kullanıyor gibime geldi. nasıl bir baba kız evladına sırtını dayayarak emekli olur ki:44:
tabii ki evlat ailesine yardım etmeli. ki zaten siz bunu seve seve yapıyorsunuz ama babanız sizi haraca bağlamış gibi.
En sinir olduğum insan tipi. Bunun sonu yok ki eylüperisi, yani 2 yıl değil 3 yıl değil. Bir de borc ödesen de bitmez, anladığım kadarıyla varolan sürece maddi katkıda bulunuyorsunuz siz, yani gecinmeye destek oluyorsunuz. 3 yıl değil 30 yıl da gecse durum değişmeyecek. Ciddi ciddi konuşmak gerek.
astsubaylar askere gitmez ki!!!!
onlar zaten ömür boyu asker. sevgilinizin askere gideceğinden eminmisiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?